BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #988226 przez Zazanna
Dziewczyny ale to są dwie paczki pampersów :P Nie skopiowałam ilości ? :P Upssss :D
A czym się te majtki różnią? Bo ja nie mam pojęcia :D –już obejrzałam zdjęcie hahahahha „antysexy” hahahahahahah :silly: :silly: :silly:
Aaaa i któraś z Was dziś pisała, że się nie używa już oliwki?? Jak to i dlaczego? Pliiiissss o odpowiedź, bo nie wiem co zamiast niej wziąć i czemu ;)

Kasia nie martw się, ja też tak kiedyś zrobiłam i nic się nie stało ;)

A wacików 3 paczki tam są :P

A w smyku są kocyki minky? Bo ja musze na żywo obejrzeć wzory, bo też nie mogę się zdecydować :)

A w ogóle w szpitalu gdzie będziemy rodzić z Juradką jest mega krótka lista dla dzidziusia :) -to dobrze, bo już się bałam, że będę musiała walizkę dokupować dla małego :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #988228 przez pesq
Dziewczyny ja jestem taka slaba.. dzis dobrze sie czulam od rana i mialam ambicje poprasować ciuszki.. Zrobiłam 2/3 jednej szuflady z komody i koniec! bola ramiona, plecy, brzuch... GRRRRRRR obiadu nie zrobilam, nawet zakupow na obiad.. a juz leze i zdycham :pinch: :huh:

9 lata 6 miesiąc temu #988229 przez Zazanna
A w ogóle to odkryłam między blokami niedaleko mnie straganik z warzywami i owocami :D
I poszłam dziś z małą po spacerku i kupiłam fasolkę i bób i truskawki i zaraz będę jeść :D

I jak wracałyśmy, to przy jednym z bloków jest taki ogródek mały i tam jest figurka (taka do kolan) dobermana i jak Grażka ją zobaczyła to się tak przestraszyła, że podkuliła ogon, zjeżyła się i obszczekała "go" na całe osiedle hahaha :P
Kurcze ja nie wiem jak my mogliśmy żyć bez tej codziennej komedii :)
A i jeszcze dziś w nocy T. zamknął Stefanka u mojego brata w pokoju, bo ganiał Krysię i miauczał głośno i impreza -no i się w końcu wyspaliśmy.... błogo cicho bosko...
O wiele przyjemniej sprzątać kupkę wyspanym ;) -Stefanek jest małym kotkiem i nie wytrzymał -.-' Tak więc Dziewczyny jak dla mnie wstawanie w nocy to nic nowego nie będzie, sprzątanie i określanie poprawności kup również codzienność. Że nie wspomnę o lataniu po lekarzach ;)
Już nie przynudzam, idę robić jedzonko ;)

9 lata 6 miesiąc temu #988230 przez Zazanna
Pesq połóż się i odpocznij! :kiss:
A prasujesz na stojąco?
Ja już na siedząco to robię :)

9 lata 6 miesiąc temu #988232 przez pesq
uhhh na siedząco ale ja nawet siedziec dlugo nie moge bo boli brzuchol :dry: od poczatku ciazy tak mam temu tez jestem na zwolnieniu od marca...

9 lata 6 miesiąc temu #988236 przez kasandra9
Dziewczynki, a mnie naszło na to, żeby uszyć literki i żeby wyszedł napis "Agatka", bo kurde, aż tyle liter kupować, w sumie mogłaby być Ada, haha:P
No i nie wiem, czy minky wziąć cytrynkę, turkus, czerwień....raz tak, raz siak mnie nachodzi:P już najmniej czerwony, bo teraz turkusowe szaleństwo u mnie, ale cytrynka by ładnie wyglądała, żeby za dużo nie było tego niebieskiego, skoro mamy coś kombinować z malowaniem:P

9 lata 6 miesiąc temu #988245 przez basiek149
pesq łączą się w bólu. ja też nic praktycznie nie robię bo nie mogę, jak mi coś spadnie to muszę czekać na męża aż przyjdzie i mi coś poda... ale jeszcze troszkę trzeba się przemęczyć. :*

Zazanna a to nie zaznaczyłaś tam ilości :) w takim razie zwracam honor, ceny są ok ;)

kasandra ja dla Hani kupiłam sobie literki, fakt, że tam za sztukę takiej literki to się cenią ale powiem ci, że ja była mega zadowolona i z jakości i wykonania tych literek :) jeszcze pani mi wtedy drugie serduszko różowe gratis dorzuciła tak więc byłam bardzo zadowolona :)
jak mieszkaliśmy u teściów to te literki wisiały nam nad łóżkiem bo mieliśmy taką tablicę korkową a tu je powieszę jak się przeniesiemy już z łóżkiem do naszej docelowej sypialni na piętrze i tam będzie kącik Hani :)
ale jak się czujesz na siłach żeby samej taki literki tworzyć to zazdroszczę, ja tam z igłą i nicią jakoś nie żyję specjalnie w zgodzie :D jak muszę to tam jakąś dziurkę zaszyję ale nie palę się specjalnie do dodatkowych prac jeśli chodzi o szycie :)

9 lata 6 miesiąc temu #988247 przez Zazanna
Kasandra cytrynka też super :D I będzie ładnie wyglądała przy turkusie <3

Pesq mnie też zaraz zaczyna boleć jak w jednej pozycji.. Cóż pozostaje Ci robić wszystko na raty.. Wiem, że to upierdliwe, ale dasz radę :* 10 minut roboty = 10 minut przerwy :) Ja tak robię :D

Matko jakie to wszystko pyyyszneeee !!! I bób ma tylko 330 kcal w 0,5 kg ! A ja myślałam, ze ma milirad ! :D

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 6 miesiąc temu #988250 przez pesq
Łoooooooooooooooooooo matko jak ja kocham bób!!!!!!! Ile kosztuje teraz Zaz? Nie no nie ma opcji muszę sprawdzić jak zadziała na moje cukry!

9 lata 6 miesiąc temu #988251 przez pesq
"Indeks glikemiczny gotowanego bobu jest wysoki i wynosi aż 80 (IG surowego bobu = 40), w związku z tym bób stanowi zbyt duże obciążenie dla chorej trzustki." a dupa blada, za rok :( :(

9 lata 6 miesiąc temu #988252 przez Zazanna
Pesq kurcze jak wstawiłam zdjęcie to pomyślałam o Tobie i sprawdziłam i w artykułach piszą, że w ckurzycy ciążowej nie można :(
Przepraszam za zdjęcie, nie chciałam Ci narobić smaka :(

A płaciłam 12 zł za kg

9 lata 6 miesiąc temu #988253 przez Zazanna
O nawet ten sam artykuł wzięłysmy :P

Jak urodzisz to Ci dorzucę też bób do paczuszki jedzeniowe <3 :)
Podziękowania: pesq

9 lata 6 miesiąc temu #988256 przez Zazanna
wmojejzagrodzie.blogspot.com/2012/07/jak-mrozic-bob_19.html

Pesqu tu jest napisane jak mrozić bób, nie musisz zatem czekać do następnego sezonu :) Zamroź paczuszkę i zjesz sobie we wrześniu -to już tylko 3 miesiące :)

9 lata 6 miesiąc temu #988257 przez pesq
Wyslalam artykul męzowi, on zawsze sie bawi w mrożonki, ma mrozić i koniec :P. Kurcze tak napisalas o tym wrzesniu a ja pomyslalam, ze wiekszosc z nas pewnie bedzie pozniej na jakimś ograniczeniu ze wzgledu na karmienie.. Wlasciwie jak to jest - bo podobno nie istnieje dieta matki karmiącej, ale i tak część matek je kurczaka z marchewka przez jakiś czas z obawy przed kolkami/uczuleniem dziecka. Co o tym myślicie/sądzicie?

9 lata 6 miesiąc temu #988258 przez pesq
Asiek jak się czujesz? Daj znać bo myśle o Tobie :dry: :dry:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia