- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pesq napisał: Łoooooooooooooooooooo matko jak ja kocham bób!!!!!!! Ile kosztuje teraz Zaz? Nie no nie ma opcji muszę sprawdzić jak zadziała na moje cukry!
A ja nigdy nie jadłam i pojęcia nie mam, czy to dobre:P
melisamienta napisał: Ana23 już doczytałam o pokoju u rodziców.
Zaczynam dzisiaj kompletować wyprawkę i zamawiać na allegro. Jakie butelki kupić?
U mnie zero doświadczenia, ale pod kątem wyboru kształtu, materiału i pochodzenia NIE z Chin, to zdecydowaliśmy się na Lovi (miała być jedna Lovi, jedna Canpol, bo też był w porządku, ale akurat na allegro Lovi były pakowane po dwie, więc tak wyszło;))
Pojechałam do Skarbowego opłacić PCC za motocykl męża i kurde #@%#%@ facet mnie przyrysował!!! Na szczęście nie wiem jakim cudem, ale zauważyłam. Spisaliśmy oświadczenie, ale tylko z dowodu rej. spisałam, jakoś nie pomyślałam, żeby jego dowód obejrzeć No i się wystrachałam, że to może nie on był kierowcą (bo to gość dowożący pizzę, tylko nie miał oklejonego firmowego auta). Ale dobrze, że jest FB, bo już go znalazłam i to on. Ufff. No i Piotrek już patrzył w necie, że musimy do tego ubezpieczyciela zgłosić i albo zaproponują coś przez tel od razu ale też może być taka opcja, że niby szkoda za mała poniżej chyba 500zł. i nie zwrócą:/ Tylko tak mi zarysował ten zderzak, że akurat z pewnością jest to megaa drogie, bo w ogóle ma inny kolor niż auto i jest matowe:/ W ogóle ten nasz model jest bardzo rzadki i często go nie ma w katalogach...A do rys mam pecha, żadna nie jest moja, a ci ludzie tak jeżdżą -zawadzą, przejadą i mają w d... już w kilku miejscach mam przejechane, ale nie wiadomo, kto i jak (((
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oczywiście kupiłam znów coś Agaci, ale ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:P Już z 5,10,15 wykupiłam chyba wszystko, co chciałam:P
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
A powiedz mi, szkodę będziecie zgłaszać ze swojego AC, czy z jego OC? A jeśli chodzi o jego to teraz zależy w jakim ma TU i w zależności od tego jest ustalona franszyza integralna (czyli najniższa kwota od jakiej jest robiona szkoda). Jeżeli kwota jest nie za duża to szczerze mówiąc bardziej opłaca się dogadać z tym co Ci przyrysował i po prostu aby on opłacił niż robić przez TU. Bo jak zrobicie szkodę „przyśpieszoną” czyli bez oględzin, albo tylko na podstawie zdjęć itd. to wycena na bank będzie najniższa jak się da. Jeśli będziecie uważali, ze ubezpieczyciel Wam proponuje za mało to odwołujcie się od razu, bo tak naprawdę dopiero wtedy ktoś się zajmie konkretnie Wami, a nie rachuneczkiem z tabelki, która ma widełki w zależności od szkody W sensie opłaca się odwoływać, nawet jeśli będziecie przez to zmuszeni jeździć na oględziny (choć rzeczoznawca powinien przyjechać do Was) to i tak dostaniecie wtedy więcej Jak już będziesz wiedziała w jakim TU jest ten facet to napisz mi tak z ciekawości –bo ja z branży
A jeszcze co do rys, to zgłaszacie szkodę parkingową i już. Przecież często ktoś kogoś trafia na parkingu i zwiewa i ludzie sobie te szkody naprawiają
Pokaż co kupiłaś malutkiej !
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Pesq, odpocznij sobie i faktycznie rób tyle na ile masz siłę
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pierwsza fota to mój samochód, druga(zielony) to jego.
edit: ubranka śliczne!!! U nas gdyby był Karolek, to też by miał dużo Trygryska:P:P (stąd "moje" foto, które dodałam na początku jak się tu zalogowałam i nie wiedziałam, kto jeszcze u mnie zamieszkał:))
I załączę też zaraz nowe ciuszki Gaguni naszej:)
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Piękne macie kąciki dla maluszków i piękne brzusie! Ja jutro idę na badania krwi... Mam na 8,00 ale idę na 7.00 bo wróciłam z chorym dzieckiem wiec musze się wyrobić przed wyjściem męża do pracy:(
Pogoda taka sobie... Jedynie wczoraj było ladnie i słonecznie a tak to deszczowo...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
ja wcześniej kolizjami zajmowałam się jejku jacy ludzie są "trudni" napisałam ładnie:) niektórzy nie umieją przyznać się do błędu:) dobrze Kasandra ze zauważyłaś przerysowanie a gościu się przyznał ... ja to samo mam... wgniecenia w aucie widocznie jak ktoś wycofywal to przywalil itp... j
dziewczyny śliczne brxucholki:)
Mysia ciuszki super tygryski wymiatają
Jurada co się stało ?? .miała być Lena... dobrze ze wróciłas:) !
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
!
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dobrze, że już jesteś –tęskniłyśmy
Łechhh w link4 nikogo nie mam niestety Kolor dobiera się za pomocą spektrometru, ale T. mówi, że to trudne –ja myślałam, że łatwe, no ale ja siedzę w rozliczeniach, więc z samą likwidacją nie mam za bardzo wspólnego Chyba, że mój klient ma problem to dzwonię „do góry” aby go „popchnąć” Bo rozumiem, że on nie ma koloru firmowego? Bo firmowy łatwiej uzyskać, bo przynajmniej wiadomo jakie składowe w niego wchodzą
A tą nową rysę Wam zrobił gdzieś obok starych? Moglibyście wtedy podciągnąć.. facetowi byłoby bez różnicy, bo i tak mu zniżki polecą i tak, a Wy byście sobie zrobili
Mysia superowe ubranka!!! I jaka Ty chudziutka jesteś ! Body szare mi się najbardziej podobają <3
Asiek parkingowa to właśnie jak nie wiesz kto jest sprawcą, ale ją można zgłosić tylko z AC, niestety z OC nie przewiduje parkingówek :/
A wiecie, że można mieć OC na dziecko Jak Wasze dziecko "pomaluje" komuś samochód znalezionym na chodniku gwoździem, to nie będzie problemu z odszkodowaniem heh
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asiu, polecałam Lovi po oględzinach w Smyku:P A jak się nam to w praktyce sprawdzi, same ocenimy:D Czasem to kwestia tego (co czytałam w opiniach np. na ceneo), że jednemu dziecku coś nie odpowiada, a 10 innym pasuje bdb;) Jak w życiu;) ale mam nadzieję, że będziemy zadowolone!
No powaga - nigdy nie jadłam:D Bo kojarzy mi się to z synonimem fasoli, za którą za bardzo nie przepadam;) Szparagową żółtą zjem, ale nie przepadam, a taka biała zwykła...raz na rok fasolkę po bretońsku i to wszystko;) Ja w tym roku jadłam też pierwszy raz w życiu szparagi, na razie mam zielone zaliczone:P Białych jeszcze nie:P
Zaraz Ci pokażę nasz samochód - od tak firmowo ma te kolory dziwne;) i każdy myli ten model z dużo bardziej popularną Alfą 156 Sportwagon, a to jest Alfa Crosswagon;) Nawet w celnym nie mieli jej w katalogu;)
Tak, mamy rysy, ta wyżej na zdjęciu na tej wyższej części zderzaka, to gość pod szkołą mi załatwił na parkingu...tak mi się zdawało, że mi przejechał, ale nie poczułam i nie podeszłam...głupia byłam! No i jeszcze jak już w ciąży byłam, to ktoś najprawdopodobniej pod przychodnią mnie przeciągnął gwoździem czy kluczykiem czy czymś...od klamki kierowcy przez całe drzwi tylne...no masakra jakaś!
A co do OC samej siebie - zamierzam to zrobić, już w sumie miałam po "zalaniu" sąsiadki, ale już nie chce mi się całej historii opowiadać Teraz nam się kończy ubez. w lipcu, to przy okazji dopytam się o to osobiste OC i się pewnie zdecyduję. Kurde od wszystkiego się ubezpiecz!!!!!!!!!!!
Widać, jak stanął i gdzie..w ogóle w bramie ,a przecież tak nie można parkować... No i widać te moje zderzaki - inne kolory mają. Zaraz może jeszcze lepsze foto wstawię.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa