BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #988373 przez mysia5
Dzień dobry :)
My juz wcinamy płatki z mleczkiem :) i świeci słoneczko wiec chyba ładny dzień będzie, a mały bryka w brzuszku :)
Asiek ja też nie mam pomysłu na obiad.. juz nie wiem co gotować, jakoś pomysły mi uciekły wszystkie :whistle:
Madzia ja ostatnio też okazałam bunt i nie zrobiłam kanapek do pracy ha ha :laugh:
z tymi imionami to naprawdę chamstwo :/ ale Juradka nie przejmuj się, już dawno mieliście wybrane imię :)
Uuu chce milke ! <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #988374 przez Sylwia-89

Asiek, tak samo jak na pierwszym filmiku miałam na zajęciach w szkole rodzenia, więc oglądając też możesz sobie zrobić w domu swoją szkołę :)

A co do obiadu, to ja wczoraj robiłam to: martawkuchni.blog.pl/2013/08/12/filet-z-...-serkiem-mascarpone/
Wychodzi taki delikatny sosik do makaronu. Ja jeszcze na koniec dodałam koperek i lekko zagęściłam mąką ziemniaczaną, bo był jak dla mnie troszkę za rzadki mimo, że ten serek zagęszcza. Jest dobry, ale następnym razem dodam jeszcze brokuła :woohoo:
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 6 miesiąc temu #988375 przez Sylwia-89
Celem przeskoczenia na kolejną stronę wstawiam jeszcze przepis na szybki sernik. Chyba wypróbuję w weekend :) Może się którejś przyda
SERNIK GOTOWANY
1 kg, twarogu, 1 kostka masła, szklanka cukru, cukier waniliowy, jakiś aromat (śmietankowy lub waniliowy), 2 budynie śmietankowe lub waniliowe, 5 jajek. Rozpuścić maslo z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawać twaróg. Mieszać, żeby się nie przypaliło i żeby nie było grudek. Nastepnie dodac jajka rozmieszane jak na jajecznicę. Wlewać powoli ciągle mieszając. Na koniec dodac budynie rozmieszane w niewielkiej ilości mleka. Zagotować. Można przełożyć biszkoptami, herbatnikami lub biszkoptem. Co kto lubi.

Jak wystygnie to do lodówki:) Ważne, żeby w trakcie gotowania często mieszać masę, bo twaróg dosyć szybko przywiera do garnka i może się przypalić. Tortownica 23 cm średnicy jest ok do tego ciasta

9 lata 6 miesiąc temu #988376 przez Sylwia-89

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988378 przez asiekasiek
Sylwia dzięki za przepis :D skorzystam dzisiaj z niego :) bo już mi ślinka cieknie na samą myśl :) i dodam brokuła :D

9 lata 6 miesiąc temu #988383 przez Zazanna

Gloria płaczku Ty nasz forumowy :* Wiecie, od kiedy jestem w ciąży to już nie oglądam porodówki, bo się boję :P W sensie nie chcę się straszyć porodem :D

Asiek jak to WIĄŻĄ ręce ?? COOOO ??????

Kropcia ja to samo ;) Pokaż kocyk ;)

Magda zwykłej wielkości to ja jem „jak batonika” –a tą dużą.. na dwa razy :P

Ja też bym musiała chodzić sama… -to kolejny powód, który mnie odstręcza od tego :)
A co do balkonu (jeśli się nie wyprowadzimy) to Bartuś często będzie spał na balkonie jeśli będzie ładna pogoda ;) Jak mi uśnie na spacerku to go wystawię aby sobie oddychał, a sama będę np. stać przy oknie i prasować wtedy ;)
Jak mój brat się urodził (x lat temu) to były takie potworne mrozy –on ze stycznia, więc Mama go ubierała jak na syberię i stawiała tylko w otwartym oknie aby choć trochę powietrza złapał –ale na wyjście nie było szans, bo było zbyt lodowato ;)

Ja mam dziś lekarza -ale tą niemiłą babkę, więc się nie podniecam :/ Pójdę, dostanę skierowanie na badania, ochrzan, znowu mnie będzie bolało "tam", bo ona ten wziernik to wsadza tak mocno, że mnie ciągnie "przy wejściu" i tyle z tego. No ale muszę się zwlec i pójść..

Na obiad dziś... hmmm fasolka i bób :D Ten sam zestaw co wczoraj :D

9 lata 6 miesiąc temu #988384 przez Zazanna
Ło matko ja tu posta piszę, a Wy produkujecie w tym czasie pół strony :D

Ja też nie mam pomysłów na obiady –jadłabym tylko ziemniaczki z jajkiem i mizerią :P
Sylwia fajnie ten przepis na ciasto wygląda –może dziś wypróbuję :)

A i zważyłam się dziś i mam 83,6 -czyli od ostatniego nie przytyłam :) Czyli pilnowanie się w tygodniu pomaga :) -Bo teraz przekraczam limity tylko w weekendy -przynajmniej się staram :)

9 lata 6 miesiąc temu #988386 przez asiekasiek
Zaz no kobiety miały jedną i drugą rękę przywiązana jak na krzyżu, nie sznurkami ale tak jak mają ciśnieniomierze te rzepy, to takim czymś... no dla mnie to jest nie komfortowe i to bardzo... i nie naturalna pozycja... u nas kilka domów dalej jest małżeństwo i też wystawiało dziecko w wózku na balkon. w sumie i może dobre rozwiązanie bo w końcu pooddychało świeżym powietrzem i zahartowało pewnie w jakiś sposób.

Kurcze ja pojadę do sklepu to może bób będzie już w sprzedaży, tylko boję się kupować bo pamiętam, że ci co łupią bób na wierzch biorą ładniejsze okazy a w środek z robakami :P sama tak robiłam jak chodziłam na zarobek :P ehhh

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988387 przez kasandra9
Cześć Mamusie!:)

Kasia888 napisał: Dziewczyny oglądacie na wspólnej?
Ta scena kiedy Joanna mówi Bogdanowi, że jest w ciąży- cuudnaa :P ;)
aż mi się przypomniało jak ja swojemu powiedziałam ;)

Ja czasem oglądam, ale akurat wczoraj robiłam obiad w tym czasie, buuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!

A swoją drogą, jak powiedziałyście panom o ciąży:)??????

Kropka, a jaki wzór zamówiłaś kocyka:)??? Ja też jutro na glukozę się wybieram i w nast. środę mam wizytę:))))))))))

Asiek, moja też jak nie grzeczna, to na balkon aż skruszeje:P

Rano nas obudził dyspozytor męża, już poleciał, a przy okazji przyszli jacyś majstrzy i ogarniają barierkę na balkonie i przy oknach, więc znów będę musiała sprzątać.
Słuchajcie, mam pytanie...może któraś z Was mi coś poleci - bo będę musiała wyprać naszą kozę, tzn. taką skórę z wełną na podłodze...do tej pory się bałam, ale dziś znosiłam kwiaty i wysypało mi się trochę ziemi, więc wrzucę do do pralki..mam opcję "wełna", myślicie, że będzie ok? na zimną wodę i małe wirowanie?

A co do szkoły rodzenia, ja też będę sama chodzić i jakoś mnie to nie odstrasza:) jak mąż będzie akurat, to na pewno ze mną pójdzie, bo chętny, szukałam takiej weekendowej, ale wówczas płatna 400zł., więc bez sensu:/

edit: panowie poszli, więc biorę się za sprzątańsko od razu i kwiatki ogarnę, bo ciągle muszę te suche obrywać, takie w tym roku sobie zasadziłam, że ciągle mnóstwo pracy wymagają grrrr

9 lata 6 miesiąc temu #988389 przez kasandra9
a ja jadłam jagodziankęęęęęęęęęęęęęęęęęęę!:) może bez szału była, ale zawsze już bliżej...:P

9 lata 6 miesiąc temu #988391 przez Sylwia-89
Zaz, jeszcze zapomniałam dopisać, że można troszkę jagód dodać do tego sernika i delikatnie wymieszać :) Teraz mi się przypomniało jak Kasandra o jagodziance napisała :lol:

9 lata 6 miesiąc temu #988392 przez kropka 889
Cześć dziewczynki :)
kocyk zamówiłam taki allegro.pl/komplet-minky-do-wozka-75x100...cyk-i5111069419.html
wzór różowa krowa-szare minky

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

kiedyś pisałyście cos o truskawkowych ubrankach, może nie do końca mają coś wspólnego z truskawkami ale kolory podobne :)
a tu zdjęcie poduszki

9 lata 6 miesiąc temu #988393 przez kropka 889
jagody mmmmm
najbardziej lubie pierogi z jagodami, jeszcze troche :)

9 lata 6 miesiąc temu #988394 przez Kasia888
Cześć dziewczynki :)
Mhm dziewczyny jakiego smaka robicie mi z rana, obiadki, deserki, jagodzianki ;) :P
Kropka pochwal się kocykiem dołączysz tym samym do grona zakochanych w minky :silly:

Asiek pewnie wszystko Wam będe pisać co zapamiętam. Dziś mamy 2 spotkanie w szkole rodzenia. Co do chodzenia razem, ta grupa jest spora i na 14 par tylko 3 dziewczyny były same, ale w sumie jak jest teoria to nie ma to znaczenia. Panowie bardziej tutaj stanowią wsparcie duchowe ;) oni się przydają bardziej przy tych ćwiczeniach, oddychaniu lub po prostu, żeby sami mogli się czegoś dowiedzieć.

Jutro wreszcie wizyta u ginekologa jupiii :silly: :woohoo: im bliżej do porodu tym mam wrażenie, że czas zwalnia... :blink:

9 lata 6 miesiąc temu #988395 przez Kasia888

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a właśnie jak to było u Was? pamiętacie :P ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia