- Otrzymane podziękowania: 135
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
My juz wcinamy płatki z mleczkiem i świeci słoneczko wiec chyba ładny dzień będzie, a mały bryka w brzuszku
Asiek ja też nie mam pomysłu na obiad.. juz nie wiem co gotować, jakoś pomysły mi uciekły wszystkie
Madzia ja ostatnio też okazałam bunt i nie zrobiłam kanapek do pracy ha ha
z tymi imionami to naprawdę chamstwo :/ ale Juradka nie przejmuj się, już dawno mieliście wybrane imię
Uuu chce milke ! <3
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Asiek, tak samo jak na pierwszym filmiku miałam na zajęciach w szkole rodzenia, więc oglądając też możesz sobie zrobić w domu swoją szkołę
A co do obiadu, to ja wczoraj robiłam to: martawkuchni.blog.pl/2013/08/12/filet-z-...-serkiem-mascarpone/
Wychodzi taki delikatny sosik do makaronu. Ja jeszcze na koniec dodałam koperek i lekko zagęściłam mąką ziemniaczaną, bo był jak dla mnie troszkę za rzadki mimo, że ten serek zagęszcza. Jest dobry, ale następnym razem dodam jeszcze brokuła
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
SERNIK GOTOWANY
1 kg, twarogu, 1 kostka masła, szklanka cukru, cukier waniliowy, jakiś aromat (śmietankowy lub waniliowy), 2 budynie śmietankowe lub waniliowe, 5 jajek. Rozpuścić maslo z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawać twaróg. Mieszać, żeby się nie przypaliło i żeby nie było grudek. Nastepnie dodac jajka rozmieszane jak na jajecznicę. Wlewać powoli ciągle mieszając. Na koniec dodac budynie rozmieszane w niewielkiej ilości mleka. Zagotować. Można przełożyć biszkoptami, herbatnikami lub biszkoptem. Co kto lubi.
Jak wystygnie to do lodówki:) Ważne, żeby w trakcie gotowania często mieszać masę, bo twaróg dosyć szybko przywiera do garnka i może się przypalić. Tortownica 23 cm średnicy jest ok do tego ciasta
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Gloria płaczku Ty nasz forumowy :* Wiecie, od kiedy jestem w ciąży to już nie oglądam porodówki, bo się boję W sensie nie chcę się straszyć porodem
Asiek jak to WIĄŻĄ ręce ?? COOOO ??????
Kropcia ja to samo Pokaż kocyk
Magda zwykłej wielkości to ja jem „jak batonika” –a tą dużą.. na dwa razy
Ja też bym musiała chodzić sama… -to kolejny powód, który mnie odstręcza od tego
A co do balkonu (jeśli się nie wyprowadzimy) to Bartuś często będzie spał na balkonie jeśli będzie ładna pogoda Jak mi uśnie na spacerku to go wystawię aby sobie oddychał, a sama będę np. stać przy oknie i prasować wtedy
Jak mój brat się urodził (x lat temu) to były takie potworne mrozy –on ze stycznia, więc Mama go ubierała jak na syberię i stawiała tylko w otwartym oknie aby choć trochę powietrza złapał –ale na wyjście nie było szans, bo było zbyt lodowato
Ja mam dziś lekarza -ale tą niemiłą babkę, więc się nie podniecam :/ Pójdę, dostanę skierowanie na badania, ochrzan, znowu mnie będzie bolało "tam", bo ona ten wziernik to wsadza tak mocno, że mnie ciągnie "przy wejściu" i tyle z tego. No ale muszę się zwlec i pójść..
Na obiad dziś... hmmm fasolka i bób Ten sam zestaw co wczoraj
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Ja też nie mam pomysłów na obiady –jadłabym tylko ziemniaczki z jajkiem i mizerią
Sylwia fajnie ten przepis na ciasto wygląda –może dziś wypróbuję
A i zważyłam się dziś i mam 83,6 -czyli od ostatniego nie przytyłam Czyli pilnowanie się w tygodniu pomaga -Bo teraz przekraczam limity tylko w weekendy -przynajmniej się staram
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Kurcze ja pojadę do sklepu to może bób będzie już w sprzedaży, tylko boję się kupować bo pamiętam, że ci co łupią bób na wierzch biorą ładniejsze okazy a w środek z robakami sama tak robiłam jak chodziłam na zarobek ehhh
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Ja czasem oglądam, ale akurat wczoraj robiłam obiad w tym czasie, buuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!Kasia888 napisał: Dziewczyny oglądacie na wspólnej?
Ta scena kiedy Joanna mówi Bogdanowi, że jest w ciąży- cuudnaa
aż mi się przypomniało jak ja swojemu powiedziałam
A swoją drogą, jak powiedziałyście panom o ciąży:)??????
Kropka, a jaki wzór zamówiłaś kocyka:)??? Ja też jutro na glukozę się wybieram i w nast. środę mam wizytę)))))))))
Asiek, moja też jak nie grzeczna, to na balkon aż skruszeje:P
Rano nas obudził dyspozytor męża, już poleciał, a przy okazji przyszli jacyś majstrzy i ogarniają barierkę na balkonie i przy oknach, więc znów będę musiała sprzątać.
Słuchajcie, mam pytanie...może któraś z Was mi coś poleci - bo będę musiała wyprać naszą kozę, tzn. taką skórę z wełną na podłodze...do tej pory się bałam, ale dziś znosiłam kwiaty i wysypało mi się trochę ziemi, więc wrzucę do do pralki..mam opcję "wełna", myślicie, że będzie ok? na zimną wodę i małe wirowanie?
A co do szkoły rodzenia, ja też będę sama chodzić i jakoś mnie to nie odstrasza:) jak mąż będzie akurat, to na pewno ze mną pójdzie, bo chętny, szukałam takiej weekendowej, ale wówczas płatna 400zł., więc bez sensu:/
edit: panowie poszli, więc biorę się za sprzątańsko od razu i kwiatki ogarnę, bo ciągle muszę te suche obrywać, takie w tym roku sobie zasadziłam, że ciągle mnóstwo pracy wymagają grrrr
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47
kocyk zamówiłam taki allegro.pl/komplet-minky-do-wozka-75x100...cyk-i5111069419.html
wzór różowa krowa-szare minky
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
kiedyś pisałyście cos o truskawkowych ubrankach, może nie do końca mają coś wspólnego z truskawkami ale kolory podobne
a tu zdjęcie poduszki
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Mhm dziewczyny jakiego smaka robicie mi z rana, obiadki, deserki, jagodzianki
Kropka pochwal się kocykiem dołączysz tym samym do grona zakochanych w minky
Asiek pewnie wszystko Wam będe pisać co zapamiętam. Dziś mamy 2 spotkanie w szkole rodzenia. Co do chodzenia razem, ta grupa jest spora i na 14 par tylko 3 dziewczyny były same, ale w sumie jak jest teoria to nie ma to znaczenia. Panowie bardziej tutaj stanowią wsparcie duchowe oni się przydają bardziej przy tych ćwiczeniach, oddychaniu lub po prostu, żeby sami mogli się czegoś dowiedzieć.
Jutro wreszcie wizyta u ginekologa jupiii im bliżej do porodu tym mam wrażenie, że czas zwalnia...
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a właśnie jak to było u Was? pamiętacie