BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #988495 przez asiulek_dolls
wrzucam mojego tygryska (wrzesień 2013 i aktualne z poczatku miesiąca)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

przyszły mi dziś rożki, zamawiałam w poniedziałek rano
jak na cenę 14zł za sztukę to jestem bardzo zadowolona

Załącznik nie został znaleziony

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #988497 przez asiulek_dolls
popycham

9 lata 6 miesiąc temu #988498 przez jurada
Asiulek śliczny ten twój synek :)

Mamy 500 stron :)

9 lata 6 miesiąc temu #988500 przez jurada
:angry:

9 lata 6 miesiąc temu #988502 przez asiulek_dolls
mysia zaraz sie pewnie Kacper obudzi bo już 2,5 godziny śpi od 12, zjemy obiadek i na polko, później mamy jechać po szafę do ikei więc pewnie po południu nie będę miała czasu tu zaglądnąć..... hah i jestem prawie pewna że będe mieć jutro powtórkę z rozrywki (nadrabianie) bo pewnie znowu naklikacie z 10stron :P

9 lata 6 miesiąc temu #988505 przez pesq
O69 Wolna tyroksyna (FT4) ↓ 0,92 ng/dl 0,93 — 1,71
L69 Tyreotropina (TSH) 2,13 µIU/ml 0,27 — 4,20

Jeny co to znaczy? Ten pierwszy wynik zly...

9 lata 6 miesiąc temu #988506 przez pesq
Mysia, Kasia dajcie znac prosze

9 lata 6 miesiąc temu #988508 przez Sylwia-89
Asiek, cieszę się, ze moglam pomóc:) W razie jak nie będziesz wiedziała co zrobić na obiad to daj znac, bo ja ostatnio poszukuję różnych wynalazków. Jakos tak mi się przejadły domowe obiadki i lubię od czasu do czasu cos innego ugotować ;)

Pesq, spokojnie będzie dobrze. Mimo tych wszystkich przeciwności i tak jesteś dzielną mamą :)

9 lata 6 miesiąc temu #988510 przez asiulek_dolls
Jurada dzięki :) dla mnie najpiękniejszy ale sama wiesz jak to jest dla każdej mamy własne dziecko jest najcudowniejsze nawet jak wyglada jak mały potworek i nie wiem jak to będzie jak się jeszcze kolejna dwójka pojawi... pamiętam że chyba właśnie Ty kiedyś o tym pisałaś, o wątpliwościach o tym że boisz się jak to będzie z tą miłością do drugiego dziecka?? i doskonale to rozumiem, wiem że będę kochać wszystkich synków tak samo mocno choć na razie ciężko mi to sobie wyobrazić, nie umiem sobie tego poukładać w głowie jak to będzie "podzielić" tą miłość kocham te moje bliźniaki już teraz ale to co innego jak się już dziecko bierze w ramiona, czasem mam nawet trochę wyrzutów sumienia, że kocham ich ale póki maluchy są w brzuchu to Kacperka jakoś bardziej, i tłumaczę sobie że to normalne bo juz dużo wspólnie spędzonych chwil mamy za sobą ale.... no właśnie ale mimo to wyrzuty są... taka jakaś rozdarta emocjonalnie czasem jestem hahaha jednym słowem matka-polka-wariatka :laugh: :woohoo:

9 lata 6 miesiąc temu #988513 przez mysia5
Pesq, wynik ogólny tsh masz 2,13 z tego co zrozumiałam a normy są 0,27-4,20 więc tutaj myślę że jest ok :)
a ft4 masz 0,92 a jest 0,93-1,71 więc tu jest na pograniczu tej dolnej normy. Może porozmawiaj z lekarzem i zapytaj czy powinnaś pójść do endokrynologa, no ale to pierwsze masz ok a teraz maluch już i tak ma swoją tarczycę. Też kurcze za bardzo się nie znam ale myślę że powinno być wszystko w porządku :kiss: :kiss:
Asiulek !!! :woohoo: jeeeeeejku , jaki śliczny słodziak :woohoo: :woohoo: zakochałam się w nim ! no masz boskiego synka , wielkie gratulacje :) cudo ! jakie ma oczka piękne , oj będzie pewnie pełno dziewczyn wokół niego :evil: :lol:

9 lata 6 miesiąc temu #988514 przez asiulek_dolls
Pesq ja się na tym kompletnie nie znam więc nie pomogę ale myślę że najlepiej by było jakbyś zadzwoniła od razu do gin i powiedziała że zrobiłaś te badania bo wcześniej nikt ich nie zlecił i czy może ci na szybko wytłumaczyć o co z tym chodzi... a pytałaś może pań w laboratorium, czy sie orientują w tym? bo myślę że to lepsze wyjście zapytać kogoś kompetentnego niż szukać w necie, zwłaszcza że normy są zawsze te same podawane a w ciąży nie koniecznie wynik odbiegający od tych norm musi oznaczać że coś jest nie tak... wkońcu nasz organizm zupełnie inaczej teraz funkcjonuje więc nie ma co porównywać z wynikami jakie powinienn mieć zwykły szary obywatel

9 lata 6 miesiąc temu #988515 przez pesq
mysia a Ty jakie mialas wyniki tych dwoch?

9 lata 6 miesiąc temu #988517 przez Kasia888
Pesq wyników nie masz złych :) . Chociaż jak mi endokrynolog tłumaczył tsh musi się jak najbardziej zbliżyć do dolnej granicy w ciąży. Natomiast ft4 masz na granicy. Myślę, że nasz wszelki wypadek mogą Cię skierować do endokrynologa.

9 lata 6 miesiąc temu #988518 przez Kasia888
Mysia miała na początku tsh prawie 4, a ja 3,31 więc Twój wynik jest dużo lepszy od naszych ;)

9 lata 6 miesiąc temu #988519 przez Zazanna
Ło matko aleś mnie przestraszyła tym przywiązywaniem :P Przypomnijcie mi abym się na wizycie u mojego lekarza zapytała o cesarkę, w sensie za i przeciw –bo znowu zapomnę, a dalej nie wiem jak będę rodzić :)
Co do bobu to ja NIGDY nie trafiłam w bobie na robaka haha :D Nawet nie wiedziałam, że jakieś je lubią :D

Co do powiedzenia panom, to super historie wszystkie :D Ale my jesteśmy wariatki –to się tak miesza wtedy szczęście i strach i niedowierzanie…. <3
Ja stałam w drzwiach kuchni jak wrócił do domu z pracy (nie miałam pojęcia jak zareaguje, bo był pewny po tylu latach bez zabezpieczeń, że nie mogę i nie rozmawialiśmy o dzieciach, bo mnie bolał ten temat i go unikałam) (aaa i miałam zawsze nieregularnie miesiączki, czasem co dwa miesiące a czasem dwa razy w jednym miesiącu) i on się spytał „co się stało?” –bo minę miałam przerażoną :P A ja na to „Mam cię denerwować teraz, czy po obiedzie?” On: „No mów” Ja: „Zrobiłam test i ..wyszły dwie kreski, więc prawdopodobnie jestem w ciąży” (jak na filmie wstrzymałam oddech –a raczej zapomniałam jak oddychać :P On: „No wiem od trzech tygodni, tak się właśnie zachowywałaś”
A mnie wcięło i nie wiedziałam co powiedzieć, więc się poryczałam jak głupia i wtuliłam :P I z głupia frant dodałam, że jak mnie chce zostawić, to niech to robi teraz od razu –to tylko się ze mnie śmiał :P
Zwłaszcza, że ja kompletnie nie wzięłam pod uwagę, że te moje wszystkie objawy to może być ciąża ;) Zbyt wiele lat i lekarzy mówiących, żeby się nie nastawiać ;)
Ahh i przez to miałam szczęście, bo ominęło mnie zamartwianie o serduszko, bo pierwsze USG, na które poszłam było w 7 tygodniu i już serduszko było :)

Z tym balkonem to myślałam, że normalne, ze się dzidziusia stawia na powietrze :P Jakbym miała podwórko to by sobie spał na werandzie, a ja bym czytała sobie itd. ;) Ale że nie mam to zostaje balkon :) Dzieci lubią spać na świeżym powietrzu :)

Szkoła faktycznie droga weekendowo.. :/ Myślałam, że każdy chodzi w parze i szczerze to jeden z głównych powodów, że nie idę :P Nie chciałam sama.. No i ćwiczyć nie mogę.. .to już w ogóle traci sens :)

Uwielbiam jagodzianki i jagody!!! :D Serniczek zrobię jutro jednak, bo myślałam, że mam 1 kg twarogu, a mam pół, a już mi się nie chce iść znowu do sklepu ;)

Kropka śliczny wzorek kocyka i podusi :)

Juradka kombinezon rewelacja ! W przyszłym tygodniu też idę „na łowy” :D

Kasandra jaki ładny tatuś :D Koszulka świetnie leży ;)
Kasandra jakie zdjęcie hahahahahah SUPERRRR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aj ja też miałam humorki na początku xD Z resztą nadal mam :P
Dokładnie zapytajcie ile proponują i umówcie się na telefon później aby się zastanowić i najlepiej jakbyście podjechali do jakiegoś warsztatu (może macie zaprzyjaźniony) aby Wam powiedzieli ile mniej więcej możecie dostać i jeśli Wam zaniżyli kwotę to niech przyjeżdża rzeczoznawca i robi wycenę :)

Pesqu wynik ok :) Minimalnie niższy, ale przy samiutkiej granicy –jakby był nieprawidłowy (czyli duży niedobór), to byś tyła, a nie tyjesz, więc nie masz niedoboru :) :*

Asiek ale tiramisu jest z alkoholem :P

Mysia u lekarza byłam :)

Asiulek wszystkich nastraszyłam tymi pamperami heh ;) Kurcze to ja tą oliwkę i tak wezmę, jak nie będzie małemu potrzebna to zużyje na siebie i już ;)
Co do rodziny T. …to jeszcze nie wiedzą. Kurcze jakoś tak ciężko znalexć odpowiedni moment.. Wiem, że już powinniśmy, ale jakoś tak ciągle coś.. najpierw chciałam po 3 miesiącu, potem Kasia poroniła, potem chciałam o połówkowym, a teraz bym chciała po 30 tygodniu jak już będę miała pewność psychiczną, że wszystko się układa i nie zapeszam.. Wprosimy się jakoś w lipcu na koniec do nich w końcu i powiemy.. a raczej hmm pokażemy ;)

Tygrysek BOSKI !!! :D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia