BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988436 przez kasandra9
Mam test, jednak zrobiłam fotkę !:D
Załączyłam w poprzednim poście;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #988439 przez jurada
Kasandra widac ze baaaardzo zle sie czułaś :)

9 lata 6 miesiąc temu #988444 przez kasandra9
Zazanka, Piotrek dzwonił do TU i mają oddzwonić zaproponować kwotę i jeśli się zgodzi, to w ciągu 3 dni kasa na koncie;) Już o nr konta go kobitka pytała!!!!!!!! o żadne zdjęcia nie pytała za to ani nic. Zastanawiamy się, czy się zgodzić, czy jednak nie...no i tak naprawdę nie wiemy, ile by to kosztowało, powiedziałam mężowi, żeby powiedział, że przemyśli i się odezwiemy, bo chyba warto się dowiedzieć, ile by za to wziął lakiernik. Ale chyba jeśli bysmy się nie zgodzili, to mniej nie mogą zaproponować:P? Mówiłaś, że warto chyba pomarudzić;)

9 lata 6 miesiąc temu #988445 przez kasandra9
Wrrrrrrrrrrrr, zacinające się forum!!!!!!!!

9 lata 6 miesiąc temu #988447 przez kasandra9
No i oczywiście nie miała naszego modelu w katalogu z tego roku:D

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988449 przez pesq
Dziewczyny, ja jestem załamana. Dzis rano przed wizytą u dentysty (notabene - 45 minut wiercenia bez znieczulenia + grzebanie w dziąśle w którym mam stan zapalny...) wlączylam pytanie na śniadanie i bylo tam o hormonach tarczycy. No i nagle myśle, k.wa, czy ja miała TSH robione - patrze na wszystkie badania, na kartę ciąży - oczywiście Nie MIAŁAM! JA pie@le! Od początku ciąży zmieniłam 2 lekarzy, w sumie byłam chyba u 5 i żaden nie zlecił mi tego badania. Idę jutro na własną rękę zrobie TSH + FT4 ale boję się że jak coś wyjdzie źle na tym etapie to coś złego jest z małą :( :(

Załamka.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988450 przez kasandra9
Hmm, to dziwne, że lekarza Ci nie zlecili. Ja teraz będę mieć chyba drugi raz, o ile dobrze pamiętam. Ale na pewno wszystko będzie dobrze!!!!

Sprawdziłam i jednak nie, to toksoplazmozę mam znów;) TSH robiłam i tak chyba 2x albo 3x, bo miałam coś nie tak, ale okazało się, że wszystko ok i to przez hcg;)
Na pewno wszystko sprawdziłaś, może jeszcze raz zerknij na spokojnie, czy gdzieś tam nie ma.

9 lata 6 miesiąc temu #988451 przez pesq
Wiesz co Kasandra, dziwne to jest ale tak naprawde to mnie już chyba nic na tym świecie nie zdziwi z tymi lekarzami i tym wszystkim... Po prostu aż mnie nosi całą taka jestem zła, a przede wszystkim tak się boję czy wszystko bedzie dobrze.. :unsure: :unsure: :( :(

9 lata 6 miesiąc temu #988454 przez mysia5
Pesq, jeśli nie miałaś to zrób sobie szybciutko bo może od tego nie tyjesz, ale spokojnie nie ma co się denerwować na zapas bo może wszystko jest w porządku :kiss: ale lekarz powinien Ci zlecić to badanie... wrrrr :/ brak mi słów na tych lekarzy niektórych :angry: :angry:
Ja jestem od początku na lekach, ale teraz ginekolog mi tłumaczył że dzidzia już ma swoją tarczycę.

9 lata 6 miesiąc temu #988455 przez Sylwia-89
Porażka z tymi lekarzami. Wszystkiego trzeba pilnować samemu, tylko skąd mamy wiedzieć jakie badania muszą być zrobione...

9 lata 6 miesiąc temu #988457 przez kasandra9
Dokładnie...wszystkiego trzeba samemu pilnować, tylko...właśnie...skąd mamy wiedzieć, kiedy i co powinno być robione:///
Chociaż na zwolnieniach jesteśmy, to człowiek coś zajrzy, obejrzy i jest szansa, że się przypilnuje w jakimś stopniu, no ale kurde...masakra jakaś:/

9 lata 6 miesiąc temu #988458 przez pesq
Jade robic badania. Wyniki po 15... boze dziewczyny az zwymiotowalam ze stresu.

9 lata 6 miesiąc temu #988462 przez Magdalena9t
Hej, u nas nadal deszczowo,więc kisimy się w domu.Tomek śpi,a ja idę przepalić w piecu bo coś mi zimno :S i zaraz za obiad się zabieram.

U nas zaplanowaliśmy drugie dziecko na wrzesień okolice moich urodzin i się udało, ja mam 9 termin na 11 września, najpierw przez 3 miesiące brałam kwas foliowy i w grudniu dokładnie 14 zaczęliśmy się starać,chyba po tygodniu zrobiłam pierwszy test bo chciałam już widzieć 2 kreseczki,ale było za wcześnie. drugi test zrobiliśmy (razem z mężem) w dniu planowej miesiączki i pojawiły się 2 blade kreseczki ;) ja już i tak wiedziałam,że jestem w ciąży bo obserwowałam siebie dokładnie,moje zachowanie,i pamiętam,że mąż mi o 12 w nocy robił jajecznicę ze szczypiorkiem :cheer: do dziś lubimy z córeczką jaja :laugh: :laugh:

Pesqu :( dobrze,że zauważyłaś,zrób badania jak najszybciej,i oby wszystko było dobrze z maleńką :kiss:

W poniedziałek mąż ma popołudniówki to może się wybiorę z rana na łowy;-)

9 lata 6 miesiąc temu #988463 przez mysia5
Naprawdę.. to jest jakieś nieporozumienie, teraz dobrego lekarza, kompetentnego to ze świeczką szukać :angry: a żeby się jeszcze do takiego dostać to się czeka...
Pesq, teraz jedziesz? a nie powinnaś być na czczo kochana do badań? bo mi zawsze kazali robić tsh,ft4 na czczo.
Nie denerwuj się! trzymam kciuki i tulę ;***

9 lata 6 miesiąc temu #988465 przez kasandra9
I ja trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia