BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #988578 przez anisia27
Masakra to ja jutro dzwonie do swojej gin :(
I jutro polece zrobic to tsh jeszcze raz skoro jest nie dobrze ....

Od razu kupilam tr papierki dla swietego spokoju, bo tez sie niepokoje :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #988581 przez asiekasiek
Cześć :)

jejku spałam od 13 :laugh:

Pesq FT4 troszkę za niskie masz chyba, ale TSH mieści się w normie więc bez obawe powinno :D

Basia to dobrze, że jesteś w dwupaku bo nie odzywałaś się i różne myśli przychodzą do głowy...:( a jeszcze wiadomo, że musisz uważać :( dzisiaj środa prawe zleciała i do piątku nie daleko.

Kropka kocyczek śliczny :D

Mysia przyjeżdżaj na obiadek :D

Zazanna może u Ciebie w W-wie nie przywiązują :P wczoraj porody były w Łodzi, klinika matki polki i dziecka jakoś tak, ale nie wyobrażam sobie leżeć tak z rękoma :sick: ojej Zazanna ten Twój T. to gagatek, że zuważył zmianę w Twoim zachowaniu ;) a ja też poszłam w 7 tyg. ciąży do lekarza i było serduszko widać :D bo jakoś nie szłam wcześniej bo nie chciałam świrować, bo myślałam, że po odstawieniu plastrów świruje mi organizm :D jeszcze trzy dni wcześniej przed zrobieniem testy szalałam z koleżankami ostro :blush: a troszkę namoczę alkohole ciiiii :silly: Śmiać mi się chce z tej twojej lekarki, za dużo pisania ma :) kurcze biedna z nudów jej się nudzi:)

Asiulek Mati i Miki :) fajne imiona dla bliźniaków :) mi się podoba:) co do obcinania paznokci to ja też nie lubiłam obcinać u stóp i też pamiętam że rodzice musieli mnie trzymać, jakoś mi to utkwiło w pamięci... tak samo gruszki nie lubiałam, bałam się jej i uciekałam wokół ławy z płaczem a mama mnie goniła :D

Asiulek jaki slodki TYGRYSEK !!!! no przystojniak :) a bliźniaki będą jedno czy dwu - jajowe??

9 lata 6 miesiąc temu #988582 przez Kasia888
Mech trzymam za Ciebie kciuki, będzie dobrze :) .
Pisz do nas jak najczęściej.

9 lata 6 miesiąc temu #988584 przez asiekasiek
Mech trzymaj się i niech Kornel nie wychodzi z brzuszka jeszcze :) a ja myślałam, że jesteś jeszcze w pracy i nie masz czasu pisać. To teraz musisz nam się meldować wcześniej ;) !!!

Sylwia ze mnie też leje się taka wodnista wydzielina :angry: już mam dość przebierania itp... za tydzien ginekolog na kartce musze wypisać moje obawy, bo znowu jak wejdę do niego to zapomnę :angry:

Agatagama są jeszcze badania prenatlane w III trymestrze??

Pesq raczej masz dobre wyniki, ale dla świętego spokoju to tak jak piszesz, umów się na wizytę do endykronologa.

jejku chyba sobie też zamówię te papierki lakmusowe, bo kurcze ostatnio dość dużo tej wydzieliny mam... Ale obżarta jestem, a na spacer nie mam ochoty i siły bo biodro mnie od kilku dniu boli :angry: prawe oczywiście...

9 lata 6 miesiąc temu #988587 przez asiekasiek
jejku dupę mam taką wielką, że szok :angry: wylałam oranżadę na dywan, jeszcze jasny mamy... wczoraj ketchup dzisiaj oranżada, chyba przed proodem muszę oddać do czyszczenia :angry:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988589 przez Zazanna
Asiek ja też wszystko rozlewam :D Wszędzie :P Już się nie przejmuję ;)
Jak ktoś domowników słyszy moje "ups" to już idzie w moją stronę ze ścierką :P

No ja noszę wkładki bez przerwy, ale to też nie do końca zdrowe, bo ciągle mam "tam" uwrażliwione, bo ciągle nie ma dopływu powietrza i co chwila wilgotno :/ Teraz już wiem dlaczego dzieciom się ściąga pieluszkę i daje polatać z gołą pupą :)
T. juz się przestał krępować kupowania wkladek przez tą częstotliwość hahah :P

9 lata 6 miesiąc temu #988592 przez jurada
Co do zwiększonej ilości wodnistej wydzieliny to tez mam... Bez wkładek ani rusz, ale to podobno normalne w ostatnim trymestrze. Ja jakos nie mam obaw ze cos jest nie tak... Słucham siebie bardzo i na razie jest luzz.... Za tydzien mam wizytę to dopytam.

Wiecie co jakos w ogóle z 3 trymestrem wrzuciłam na luz... Juz nie panikuje bo mam świadomie ze gdyby cos to i tak będzie dobrze.... Teraz to juz ostatnia prosta. A za niecałe 3 miesiące bede tulić moja księżniczkę <3 dlatego napawam sie tymi chwilami kiedy kopie mnie albo wypina:) bo one tez juz nie wrócą, bo to mój ostatni maluszek... Teraz poświęcam sie synkowi i przygotowuje go do roli starszego odpowiedzialnego braciszka... On tez juz się nie może doczekać :D

9 lata 6 miesiąc temu #988594 przez jurada
Co do rozlewania to wczoraj przywiozłam sobie róże z działki i nalałam wody do wazonu i włożyłam kwiaty po czym podszedł mój mąż i mówi trzeba dolać bo nie wszystkie łodygi sięgają wody. Wiec ja juz w kubek nabrałam wody i zaczęłam przelewać do wazonu. No i niestety cala zawartość kubka wylądowała nie w wazonie a na podłodze. Co mój mąż skwitował NO TAK, DAJE GŁUPIE POMYSŁY TO I MAM TERAZ MOKRE SKARPETKI. ZAPOMNIAŁEM PODAĆ CI PRZY TYM ŚCIERKI :P uśmiałam się przy tym co nie miara!

9 lata 6 miesiąc temu #988597 przez Zazanna
Jurdka hahahah :laugh: :laugh: :laugh:

Aj ja też się nacieszam jak kopie :) Przykładam rękę i mimochodem się uśmiecham <3

9 lata 6 miesiąc temu #988598 przez asiekasiek
A już myślałam, że ja taka niezdara jestem :) ja to w ogóle dwie lewe ręce mam :P i dupką zrzuciłam tą oranżadę :P

9 lata 6 miesiąc temu #988603 przez mysia5
Pesq dla spokoju możesz umówić się faktycznie do endokrynologa ale myślę że naprawdę będzie ok. Nie denerwuj się ! ;* i nie czytaj tyle tych pierdol w internecie bo niepotrzebnie się nakręcasz tylko. Ściskam mocno i uśmiech! :)
Ja też jestem niezdara, miałam w domu kaszkę w puszcze (Chociaż nawet nie wiedziałam że ja mam) i ostatnio tak szczęśliwie otwierałam szafkę, że cała podłoga w niej była... :whistle:
mech trzymaj się kochana! I Kornelek niech jeszcze sobie siedzi w brzusiu i słucha co cięcie mówią, jeszcze troszkę czasu :) melduj się jak się czujesz ;*
Ja też mam taką wydzielinę.. ale jak byłam teraz u lekarza 'nowego' to poprosił mnie (bo on jest taki grzeczny bardzo i przemiły) żebym nie używała wkładek w ogole bo to skupisko bakterii ... mam jakąś bakterie czy infekcje i mam się myć tylko mydłem glicerynowym i nie używać żadnych innych środków... zobaczymy co to dalej będzie.
Haha Zaz Twoje teksty naprawdę są boskie :laugh: tego nie trzeba nawet komentować :cheer:
Asiulek masz rację, żadnych dziewczyn ! Tylko mamusia B) Haha ja będę pilnować swojego synusia... mamusia wie najlepiej co dobre :evil:
mam nadzieje ze to tylko żarty i nie będę psychiczną zazdrosna matka :blink: :silly:

9 lata 6 miesiąc temu #988605 przez pesq
Dzieki dziewczyny za wsparcie dzis.. Skoro teraz mam takie tsh to może nie bylo gorsze.. A co do ft4 to tez podobno spada z wiekiem ciąży poza tym skoro Wy nawet nie mialyscie tego badania to może ono nie jestaz tak istotne... Czy któraś miała ft4 jednak przy tsh? jestem dobrej myśli ale umowie się i tak.

Anisia może dopytaj czy przy okazji nie powinnaś tego ft4 zrobić

Mi tez wszystko leci z rak. Juz niedługo:)

9 lata 6 miesiąc temu #988606 przez Zazanna
O matko ja nie pomyslałam o tym, że kiedyś będę TEŚCIOWĄ :blink:
O rany, mam nadzieję, że nie będę teściową z żartów :P I będę miała wnuuuczkiii la la la lalala la la <3

Dużo jest zalet z posiadania dziecka jednak ;)

9 lata 6 miesiąc temu #988607 przez asiekasiek
Pesq ja miałam chyba razem, ale wtedy miałam na toxo i różyczkę , więc wtedy zostawiłam ponad 200zł w laboratorium :whistle: :whistle:

Mysia jutro jadę na badania to wejdę do apteki i kupię mydło glicerynowe i też słyszałam, że źle jest stosować wkładki... ale czasem użyję ich a czasem nie... a i jeszcze czytałam, że dobrze spać z gołą dupką :P :whistle: i tak śpię od tygodnia :D

9 lata 6 miesiąc temu #988608 przez asiekasiek

Zazanna napisał: O matko ja nie pomyslałam o tym, że kiedyś będę TEŚCIOWĄ :blink:
O rany, mam nadzieję, że nie będę teściową z żartów :P I będę miała wnuuuczkiii la la la lalala la la <3

Dużo jest zalet z posiadania dziecka jednak ;)

Ostatnio mój mąż miał przywieść ul i pszczoły gdzie teraz mieszkamy, a nie tam na działce zostawiać, a jego brat powiedział, że lepiej nie bo jeszcze ugryzą teściową i wszystkie wyzdychają :P hehe takie żarciki :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia