- Otrzymane podziękowania: 91
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
Asiek w Ikei za niecałe dwie dyszki są wanienki z antypoślizgami w środku….. o teraz doczytałam że dziewczyny Ci ją już poleciły,
Sylwia biedny ten maluszek, miejmy nadzieję że wszystko będzie z nim dobrze
Pesq ….spóźnione przez moja nieobecnośc na forum ale za to szczere życzenia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, przede wszystkim życze Ci żeby wszystkie Twoje niedogodności i wszystkie chwile zmartwień w ciąży obróciły się w same radości, żeby wszystko co złe omijało Was szerokim łukiem, życzę Ci dużo zdrówka (a ponieważ to wyjątkowe urodziny bo spędzone w dwupaku to tyczy się to również Agatki, a co niech się Młoda załapie na życzonka)
Anisia ale ładne pajace upolowałaś, super kolorki
Kasandra wyobrażam sobie z jaka dumą mąż będzie nosił ta koszulkę, bardzo fajna
Pesq piewszy raz widzę takie kolorowanki i…. chyba sobie kupie i będę z Kacperkiem kolorować, on swoje i ja swoje
Mech mata super i kolorki troche żywsze niż na wcześniejszych fotkach
Kasia gratulacje! To teraz tak jak Kasandra obrona i luzik
Basiek spoko te koszule, ja kupiłam dwie w italian fashion jedną taka samą jak Asiek w krateczkę różową i drugą ten sam fason tylko wzór inny
Kasandra ja mam dwa biustonosze do karmienia miękkie z h&m kupiłam jak byłam w ciąży z Kacprem, z pokarmem była u mnie straszna lipa więc cieszę się ze nie skusiłam się na jakieś droższe, radzę kupić 1-2 miękkie bo nie wiadomo jaki rozmiar będziemy miały po porodzie a taki się zawsze trochę rozciągnie w razie czego, bo taki usztywniony może później być niewygodny, a później jak będziecie widziały jak to u Was z tym karmieniem będzie czy się uda itd. to wtedy można coś lepszego kupić, acha i jeśli chodzi o karmienie w domu to można też założyć zwykły stanik z odpinanymi szelkami i odpinać szeleczkę od miseczki i właściwie na jedno wychodzi jak z tymi do karmienia tylko czasem ta szelka ucieknie do tyłu
Zazanka no pewnie że na bank wrócisz do formy z przed ciąży i to nie kobieca próżność tylko tak jak napisałaś myślisz o swoich mężczyznach, tym małym i dużym żeby byli z ciebie zadowoleni i to dla ich a nie Twojej satysfakcji
Asiek moim zdaniem aspirator Katarek jest lepszy od Fridy, ten do odkurzacza, zmniejszasz sobie tylko moc na odkurzaczu i ciągnie katar z noska jednostajnie a Fridę to zależy jak zassiesz powietrze raz słabiej i nie wyciągniesz kataru a raz za mocno i dla dzidzi to może być nieprzyjemne, cenowo Katarek droższy nie wiem jak na allegro, w aptekach dość drogi ja w entliczku za 50zł kupowałam ale naprawdę warto, mój Kacper teraz tak to lubi że jak ma katar to sam sobie trzyma i do noska przykłada, szczerze dla mnie to jest produkt zasługujący na nobla ale chyba już o tym wspominałam wklejając listę wyprawkowa
A przy okazji jeśli będziecie kupować gruszkę do noska to najlepiej taką jak dawniej były w aptece nie raz można trafić bo niektóre z tych nowych ładnych i malutkich są nic nie warte
Mech świetne sukienki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
Basiek hahahaha no niezła ta Twoja Chrześnica, koniecznie musisz kupić jakieś puchatkowe ubranko i stroić w nie Kubusia na spotkania z kuzynką
Zazanka ja maltan w pierwszej ciąży kupiłam i nawet nie otworzyłam dałam koleżance, polecam bepanthen baby maść ochronna do pupy maluszka i podobno na sutki też się super sprawdza, ja nie miałam potrzeby stosować bo nie miałam pokarmu ale bratowa i kuzynka sobie chwaliły, a ten bepanthen stosuje dla Kacperka do dziś i jest suuuper, tylko jak coś szukaj promocji po aptekach bo w smyku np. cena o zgrozo 50zł za tubkę 100g a ja najdrożej raz za 30zł kupiłam, i często są w aptekach promocje i wtedy dodają gratis małą tubkę 30g i takie zestawy 100+30g kupowałam od 20!!! do 27zł, ale wtedy robie duuuże zapasy po 4-5 biorę co najmniej żeby starczyło do kolejnej promocji
Mech śliczny kącik a jak jeszcze dojdzie do tego parę drobiazgów to już w ogóle będzie cód-miód, kurcze o ile się nie mylę to chyba pierwszy oficjalnie zaprezentowany kącik dla wrześniowego maluszka ale fajnie!!!
Kasia mojego Kacpra chusteczki huggis uczuliły, jego pupa toleruje tylko pampersa (białe opakowanie z zielonym) i Fitti z biedronki i te właśnie polecam ze względu na cenę 3paczki za 9,99zł . A odnoście bephantenu Lidziun napisała ze lepszy krem, ja z kolei wolę maść ale zależy do czego chcesz stosować dla mnie maść do pupy jest najlepsza z kolei krem ma rzadszą konsystencję i jest lepszy do smarowania ciała bo dobrze się wchłania, ale ja do ciała stosuje balsam z emolium, miałam tez wcześniej z pharmaceris i tez był fajny
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
Acha i jeszcze Bella happy pieluszki są fajne w szpitalu takie mieli i dawali na oddziale intensywnej i miały wycięcie na kikut pępowinowy i z pampersa tez mają wycięcie ale w rozmiarze 0 do 2,5kg z serii Premium (te białe opakowania)
Sylwia ten blog srokao to chyba prędzej czy później każda mama odwiedza, fajny i pomocny szczególnie jak jakiś produkt uczuli dziecko i szukamy czegoś w zamian
Agatagama podusia to najwcześniej ok. roczku się przyda, i jak najbardziej na początku rożek do spania będzie ok.
Pesq ja układając ciuszki wybiorę taki system jak przy Kacperku body do body (z podziałem na kr./dł rękaw) i tak pozostałe rzeczy według rodzaju ubranka i to na kupeczki tak by największe rozmiary znajdowały się najniżej a na wierzchu te najmniejsze
Tym sposobem nie „przegapiłam” żadnego ciucha myśląc a niech sobie leży pewnie jeszcze jest za duży a później… klops bo już taki na styk albo przymaławy
Mysia fakt te ceny badań to masakra jakaś… nie dość że w większości płacimy za prywatnego gin i usg to jeszcze te badania, nawet tego nie liczyłam ale jak tak pomyślę to same wizyty z 1000 przez całą ciążę wyjdą plus usg same genetyczne w każdym trymestrze to w sumie podobna kwota plus badania i jakieś witaminy to ze 3000 się uzbiera…. Nie wspominając już o tym jak coś się dzieje i trzeba jakieś leki na podtrzymanie i tym podobne wykupić…. A skoro same za to wszystko płacimy to na co idą te nasze składki????
Masz racje aż płakać się chce….
Sylwia zajebi##eeeee te bodziaki dla taty.
Ale kruszynka, duzo zdrówka dla niej…
Pesq gin ma racje olej to skoro z Agatką wszysko ok rośnie ładnie i dobrze się rozwija to nie ma co się przejmować na innych którzy w ciąży nie są pewnie też krzyczy ale że za mało chudną… pewnie z tej lekarki taki już typ co się lubi czepiać
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
a tak w ogóle to dołączam dziś do mamusiek w III trymestrze
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Asiulek oj to masz do poczytania I dziękuję za miłe słowa :* I gratuluję III trymestru !!!
Strasznie mi dziś było gorąco w nocy, aż T. musiał otwierać okno.. i deszcz padał i lubię dźwięk i zapach deszczu i kotałe sobie spała na kocyku na parapecie przy otwartym oknie i oglądała deszcz <3 Cudnie
A wieczorem "zahaczyłam" o nią kucykiem z włosów (bo on śpi obok mojej głowy) i mnie ugryzła w głowę
A pół dnia jej wczoraj tłumaczyłam, że nie można wylewać swoich frustracji na pozostałych domowników
Szkoda, że ten facet z "kot z piekła rodem" nie mieszka w Pl, bo bym do niego zadzwoniła Mojej kotce ewidentnie przydałaby się solidna terapia
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Wow Asiulekdolls super to nadrobiłaś i jeszcze dałaś radę odnieść się do większości wątków
gratuluje 3 trymestru
Zazanka Tobie było gorąco mi z kolei drętwiały nogi już nie mówiąc o tym ucisku na dole po lewej stronie ta nospa to już chyba na mnie nie działa...
Byliśmy wczoraj w tej szkole rodzenia, akurat trafiliśmy na spotkanie z psychologiem. Dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałam m.in
- że od dołu karuzela nad łóżeczko powinna być czarno-biała gdyż maluch słabo widzi i tylko takie kolory widzi z bliska!
- że maluch czasem płacze, bo po prostu chce posłuchać bicia serca mamy lub być blisko
- że maluch słyszy nas już od 4 miesiąca i rozpoznaje głos mamy po urodzeniu
- że zwykle dwie doby po urodzeniu mamy mają tzw baby blues czyli boimy się zająć dzieckiem, wziąźć na rączki itp ale to potem przechodzi jeśli nie minie po paru dniach, tygodniach tzn. że mamy depresję poporodową a przy depresji poporodowej nalezy przyjmowac leki i odstawić karmienie piersią gdyż specyfiki przechodzą do mleka matki
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- uczyłam się też jak oddychać przy porodzie (sapanie lokomotywy ) a mój mąż uczył się jak mi zrobić masaż stóp i masaż ramion oraz jak ważna jest jego rola w trakcie porodu
Także było tego sporooo przekazuje Wam tylko część, która zwróciła moją uwagę
Pani położna zauważyła też, że zaczęły mi puchnąć nogi, zachwalała też poduszkę 8 którą część z Was ma
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ehhh jedyne czego żałuję, to że T. się nie nauczy masażu...
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Zazanna, padam po prostu jak piszesz o tym swoim zwierzyńcu Wesoło masz
Kasia super, ze przypadły Ci do gustu zajęcia w szkole rodzenia. Ja tez jestem mega zadowolona
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tylko trochę szkoda, bo się dowiedziałam, że chodzimy od połowy, ale wczoraj np. położna została z nami godzinę i opowiadała sporo, nam pokazywała te masaże, oddychanie itp. także uzupełni z nami co nieco indywidualnie a następna sesja w sierpniu, więc już za późno.
Powiedziała, że nie stosuje się obecnie oliwki dla dziecka. Chwaliła też bephanthen. To jeszcze a propo kosmetyków mi się przypomniało.
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Szkoda, że wcześniej tego nie ogarnęłam i nie chodzimy od początku.
Jedynie co mi doskwierało to zmęczenie bo spędziliśmy tam ponad 2h z tą dodatkową częścią z położną.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
1 CANPOL, majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar M, 5 sztuk 6,29
2 COLGATE szczoteczka do zębów Zig Zag Plus, Medium 4,89
3 COLGATE, pasta do zębów, Wybielanie, 100ml 3,69
4 CLEANIC Pure&Glamour, chusteczki odświeżające, 15 sztuk 2,49
5 INTERVION, szczotka do włosów składana 3,59
6 DZIDZIUŚ Dla Mamy, płyn ginekologiczny dla kobiet w ciąży i po porodzie, 265ml 11,59
7 PALMERS COCOA, balsam do ciała ujędrniający z koenzymem Q10, 315ml + 25% 18,49
8 CANPOL, wkładki laktacyjne Standard, 40 sztuk 11,19
9 Maltan, maść, 40ml 11,99
10 CANPOL, wysokochłonne podkłady poporodowe, 10 sztuk 18,57
11 CANPOL, osłonki na piersi, EasyStart, uniwersalne, 2 sztuki 8,49
12 Johnson's Baby, chusteczki extra sensitive, od pierwszych dni życia, 56 sztuk 12,98
13 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk 14,37
14 HIPP Żel do mycia ciała i włosów 400 ml 22,79
15 HIPP BabySanft, oliwka pielęgnacyjna dla niemowląt, od urodzenia, 200ml 15,39
16 Linomag Sun, krem przeciwsłoneczny SPF30, od urodzenia, 50ml 14,69
17 NUK, aspirator do nosa 11,29
18 BABY ONO, termometr elektroniczny z miękką końcówką 16,59
19 WEBER, pieluchy tetrowe, białe, 80x80cm, 10 sztuk 21,99
20 DZIDZIUŚ proszek do prania biel 0,5kg 6,89
21 DZIDZIUŚ proszek do prania kolor 0,5kg 6,89
22 LOVELA, hipoalergiczny odplamiacz w żelu, 1L 26,99
23 BABY ONO zestaw kosmetyczny z lusterkiem 18,39
24 CANPOL szczotka + grzebień Ocean 6,49
25 PAMPERS New Baby, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 43 sztuki 42,58
26 KILLYS, profesjonalny pilnik do paznokci, banan, 1 opakowanie 5,79
Wyszło mi 345,38 zł, niby bez tragedii, ale to dopiero początek..........................
Zamówię jutro albo pojutrze, bo pewnie jeszcze mi coś przyjdzie do głowy Ale koszyk gotowy
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Ojacie Asiulek - Ty to jesteś niezła, jak Ty to nadrobilas?
Sylwia/Kasia - ja zbieram sie miesiac juz zeby sie zapisac do szkoly ale jakos nie wiem.. nie moge sie zebrac. Pobolewa mnie ten brzuch i tak jakos nie mam do tego glowy... Poza tym ciezko mi jest siedziec w jednej pozycji nawet godzine bo zaczyna cos uwierać coś boleć.. Ale obiecalam sobie, ze po wizycie 3 lipca na pewno sie zapisze juz, jak wszystko bedzie ok.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108