BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #988197 przez sabina
hej hej hej :D

ale mam nadrabiana .....masakra :D

widze ze juz macie piekne kaciki i inne rzeczy ....ja nie mam prawie nic ....procz ubranek lozeczka i przewijaka :) aha no i podklady se juz kupilam poporodowe

a co to za dzieciaczki ktore sie wczesniej urodzly?z naszego forum?i dlaczego?

zaczynam panikowac przed porodem... :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #988198 przez kasandra9
Pesq, my zamówiliśmy właśnie i wczoraj paczkę odebraliśmy!:) Mój mąż wybrał Kardio-Test Medical, polski;) wczoraj mierzyliśmy co popadło i chyba działa haha;)
Jejku, jaka wczoraj wieczorem byłam zmęczona;( Aż mi się płakać chciało, tak mnie bolał kręgosłup, na wysokości tuż pod łopatkami...wieczorami tam mnie boli, ale wczoraj to już masakra:/ Dostałam od męża wykład, że mam się kłaść w ciągu dnia i koniec;) W ogóle moja "piłka" rośnie, kurde, zapomniałam się dziś zważyć przed śniadaniem! Miałam iść na tą glukozę dzisiaj, ale nie miałam rano siły:/ w czwartek pójdę.

9 lata 6 miesiąc temu #988200 przez kasandra9
popychammmmmmmmmmm

9 lata 6 miesiąc temu #988207 przez kasandra9
lalalala, brzydka pogoda dziś!

9 lata 6 miesiąc temu #988208 przez AgusiaKRK
Mam z allegro, misure, mierzy temperaturę na czole i w uchu, jest ok.

9 lata 6 miesiąc temu #988210 przez mysia5
Hej hej :)
Asiulek pełen podziw za nadrobienie i odpisanie na wszystko :) wow ! :)
Zazanka ale lista :ohmy: ale super wszystko wypisane :) podpatrze coś sobie :)
Kasiu super ze jesteś zadowolona, ja też chętnie poczytam co piszesz i te wszystkie informacje bo nie idę do szkoły rodzenia :) maluch czasem płacze bo chce posłuchać serca mamy <3 ale słodko ! :blush:
U mnie zimno od wczoraj i pada.. ale powietrze jest świeże wiec fajnie się oddycha :)
Miłego dnia moje kochane ;*

9 lata 6 miesiąc temu #988213 przez kasandra9
Dziewczynki, mam pytanie odnośnie tych kocyków Minky, które zamawiałyście - jaką grubość brałyście???

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988215 przez asiulek_dolls
Dzień Dobry Mamuśki :)
Jak tam przyszli Tatusiowie? Świętują?

Na dobry początek dnia dobre wiadomości:
kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/najmnie...icami-do-domu/1nqg60

Zazanka jak czytam te Twoje opowieści to zastanawiam się jak to się stało że podczas Twojego urlopu Wasz zwierzyniec nie przejął kontroli nad T. i Twoim bratem…. Chociaż kto wie co się tam tak na prawdę działo :huh: :laugh:

Sylwia super że z ZUSem się wyjaśniło

Kasia fajnie że jesteś ze szkoły zadowolona i że mąż się do zajęć przekonał z facetami to jest tak że trzeba ich we wszystko angażować jak najwcześniej to wtedy więcej przy dzidzi pomagają

Zazanka odnośnie Twojego koszyka:
Te majtki canpol zamieniłabym na takie na sztuki kupowane z apteki, postaram się zaraz zrobić i wrzucić foto, ok. 3zł/szt ale dużo fajniejsze (o ile można przy takich majtkach mówić o fajności hahaha bo to takie antygwałty że łooooo, no ale trudno to nie będzie czas na sexy bieliznę)
No i mam duuuuże zastrzeżenia do pozycji 25 czyli pampersów, a konkretnie do ceny!!! Kochana w Rossmanie taka sama paczka 43szt kosztuje 22zł !!! w innych sklepach nawet za 20 się kupi, złotówkę za sztukę to rozmiary 5-6 kosztują bo im większy rozmiar tym droższy rozm.1 ok. 0,50zł w regularnej cenie a na promocji ok. 0,45zł

Pesq z pomocą w nadrabianiu zaległości przyszedł mi Word, czytając na bieżąco odpisywałam no i nie ukrywam że synek spał i tylko dlatego się udało
A termometr mam taki na podczerwień ale trzeba do czoła przyłożyć, a do wody to mam łokieć hahaha na początku może tydzień sprawdzałam termometrem ale później już same będziecie wiedziały jaka temp. wody jest ok.

9 lata 6 miesiąc temu #988216 przez Kasia888
Kasandra wzięłam grubość jesienną, jestem zadowolona i powiem szczerze nie jest jakiś mega gruby.
Szczerze mówiąc myślałam, że będzie grubszy.

Wiecie co z roztargnienia zażyłam chyba dwa razy dawkę hormonów, mam nadzieje że nic mi nie będzie.
Ech te zakręcenie :unsure:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988217 przez asiulek_dolls
Zaz wstawiam obiecane foto

EDIT:one są takie bardzo miękkie, wyglądem podobne do bandaża ale mięciutkie a te z canpola są takie nieprzyjemne w dotyku (no chyba że lubisz jak Cię w tyłek coś drapie) :P

9 lata 6 miesiąc temu #988218 przez Sylwia-89
Ja zamówiłam też z Canpola siateczkowe :woohoo: Zobaczymy, najwyżej wyślę męża żeby w aptece kupił jak te się nie sprawdzą.

Sabina, dzieciaczki nie z forum, ale też wrześniowe.

Mój mąż wczoraj powiedział, że za rok z córką będzie świętował, więc nic na siłę. Jeszcze mnie rano wkurzył, więc nawet nie chce mi się nic przygotowywać :P Nadgorliwość gorsza od sraczki :laugh:

9 lata 6 miesiąc temu #988220 przez AgusiaKRK
Asiulek, przeagentka z Ciebie żeby tak wszystko nadrobić i jeszcze do wszystkiego się odnieść, podziw i szacun!:-) Jest dokładnie tak jak piszesz, w domu okazuje się, że opieka nie jest aż tak trudna ani wymagająca a mały dzidziol potrzebuje jeść, spać, mieć sucho i oczywiście przytulić się do rodziców. Teraz już nawet śpię spokojnie i nie wybudzam się na każdy dźwięk. A powiedz mi proszę ,kto zauważył u Kacperka asymetrię? Zastanawiam się, czy Franek się krzywo nie układa,czy może on się tak tylko kręci. Kto to może ocenić? A na te pneumokoki jakiś lekarz kieruje czy my sami się gdzieś zgłaszamy? Franek po szczepieniu w szpitalu nie zareagował super, miał przez kilka dni powiększone węzły chłonne ale potem wróciły do normy. Kacperek może być trochę zazdrosny, to chyba nieuniknione, ale ostatecznie pewnie będziesz miała trzech cudownych smyków którzy będą się razem bawić i świata poza sobą nie widzieć ;-) Nie pamiętam czy pisałaś już, czy imiona dla bliźniaków są juz wybrane? Będą mieli wspólny pokoik? Jak tam urządzanie? :-)

9 lata 6 miesiąc temu #988221 przez basiek149
hej :)
asiulek_dolls szacun za odpisanie i odniesnienie się dosłownie do każdego postu :)
jak na majtki popordowe te, które wstawiłaś wyglądają nawet nawet ci powiem :) w porównaniu do tych co widziałam na allegro :D

Zaz to prawda co napisała asiulek_dolls odnośnie pampersów...cena z kosmosu... tak samo jak na płatki kosmetyczne dla bobaska. na allegro masz 3x więcej takich płatków i to jeszcze za niższą cenę niż ty podałaś.
allegro.pl/3x-cleanic-dzidzius-kindii-pl...0sz-i5145834200.html

9 lata 6 miesiąc temu #988223 przez kasandra9
Ja majtki zamówiłam z Canpola i wydają się mega wygodne w dotyku, bo takie miękkie:P
Kasiu, to będę zamawiać jesienną grubość, bo stwierdziłam, że jak Agatka będzie we mnie to letnią, w męża - zimową, więc kompromis - jesień;)))))))

9 lata 6 miesiąc temu #988225 przez kasandra9
Dziewczynki i jeszcze jedno - jakie wzory wzięłyście:)? Bo już niby wybrałam, ale nie mogę się zdecydować:P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia