BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #987853 przez glooria
Zazanna oj znowu sama
niedlugo bedzie dzidzi z toba

Zdrowka dla chorowitki

Kasandra ja tez lubie jak odpukuje

Zreszta lubie jak dziewczyny przytulaja sie do brzuszkowej siostry

Co do stankikow polecam takie otwierane ale z gąbką na miseczkach bo one jednak wiecej utrzymuja
zresztą po karmueniu jedna piers jest wieksza druga mniejsza (no chyba ze z dwoch sie karmi na raz) i w nich nie widac tak tej różnicy
ja zawsze na przemian karmilam i odkładalam raz na jeden boczek raz na drugi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #987860 przez pesq
Agata – szok z ta praca.. Jednak wiecie co u nas jeśli chodzi o te zwolnienie w ciązy czy kwestie macierzyńskiego to wcale nie jest tak źle…

Co do staników – ja mogę mieć tylko jakieś drogie i specjalnie dobrane przy rozmiarze F albo G w porywach do H… z lidla albo hm odpada.. Na HIV nie mialam badania bo mialam rok temu (akurat skorzystalam z bezplatnej kampanii przeciwko HIV) i nic się nie zmienilo od tamtej pory wiec powiedziałam lekarzowi

Miłego weekendu Juradka!

Co do koleżanek które nie rozumieja … my jakby jesteśmy teraz w innym świecie, zauważyłyście? Mało co nas innego obchodzi poza dziećmi… I dlatego ciężko jakoś się dogadać, jak myślami jesteśmy zupełnie gdzie indziej. Mam to samo.

Kasia – ojacie 30… ZAZDROSZCZEEEE

Kasandra - całe zycie marzyłam o lokach..

Dziewczynki ja nadal przeziebiona i tak jak przedwczoraj boli podbrzusze.. Znoooooooowu. Co dwa dni to samo.. Nospa mi nie pomaga zbytnio szczerze mowiac, te bóle mi tak po prostu same przechodzą... Tak jak mówiłam, 3 razy przez ostatnie 2 miesiace bylam z tym u lekarza/na IP i rozkurczeniowe, kop w d... i do domu - niby taka fizjologia.. W sumie żadna z Was chyba nie ma takich bólów ala okresowych co? Albo jakby "rwania" w podbrzuszu? Hm.. :/ A z drugiej strony może tak u mnie się objawia rozciąganie (tak gin mówil..) ... coś takiego tu wyczytalam... www.netmama.pl/magazyn/ciaza/dolegliwosc...zadla-oblego-macicy/ ... Sama nie wiem już co z tym robić. Naprawde.

AAAAA! Wybraliśmy wózek. Adamex pajero tak jak Asi i Zaz - teraz bedziemy szukać koloru.

Pozdrawiam, miłego weekendu.

9 lata 6 miesiąc temu #987863 przez pesq
to chyba Sylwia napisala - masakra 4 posty zeby strona przeszła...

9 lata 6 miesiąc temu #987864 przez pesq
a pozniej 5 widać i znowu to samo...

9 lata 6 miesiąc temu #987865 przez pesq
pfffffffffffffffffffff

9 lata 6 miesiąc temu #987866 przez glooria
Pesq mam takie same bole tylko przy dwojce nie mam czasu (nie obraz sie) uzalac sie nad nimi
po drugie to juz nie pierwsza ciąża wiec tez inaczej podchodzę
Dzisiaj doszlo mi szczypanie i pieczenie tam wiec pewnie infekcjia jakaś po wymiotach ale do lekarza dopiero w pon pojde na razie kuruje sie zurseina i mascia na grzybka
chociaż mam cicha nadzieje ze przejdzie samo

Wiem ze powinnam wiecej dbac o siebie ale niestety nie mogę tez od tak wziasc meza i owiedziec jedziemy na IP bo nie mamy z kim dzieci zostawić
Intuicyjne eieze ze poki nie zwijam sie z bolu to jie jest źle
Podziękowania: pesq

9 lata 6 miesiąc temu #987874 przez me.ch
Dziewczyny jest masakra z tymi postami, ale polecam po prostu dac na "odpowiedz" i wtedy preczytac reszte, ja tak robie a inaczej to poprostu nabijamy stron niepotrzebnie :D

My z mezem dzis pojechalismy kupic stanik w hm i przy okazji zakupilam trzy bodziaki (bo oczywiscie maternity sekcja jest zaraz obok stojaka 3 w cenie 2, wiec jak tu sie powstrzymac) ;p

poza tym jeszcze kupilam sobie dwie sukienki - niby zwykle, nie ciazowe, tylko wlasnie w za duzym rozmiarze, to na teraz sa ok i jeszcze troche miejsca na pozniejszy wzrost :D

teraz bedziemy jesc pierogi wiec ide :)

9 lata 6 miesiąc temu #987877 przez Zazanna
U mnie dziś rosołek :) A na drugie ja mam frytki z jajkiem sadzonym, a chłopaki frytki z udkami (najpierw gotowałam na nich rosół, a potem im obsmażyłam) i właśnie jem ;)
Trochę ten rosół mało doprawiony, bo odstawiłam całkowicie kostki rosołowe i trudno mi utrafić z przyprawami, no ale uważam, że ciąża to znakomity czas na wyzbycie się takiego niezdrowego "ułatwiacza" ;) I o ile inne zupy juz wychodzą ok, to jeszcze z rosołem mam właśnie problem.

Za tydzień równiutko pójdę na zakupy :evil: Zapytałam T. czy dorzuca się do ciuszków heh ;) W sensie on nie lubi zakupów, a ja szczerze mówiąc na zakupy lubię chodzić albo sama albo z Mamą (bo nie lubię łażenia i kręcenia się, zawsze załatwiam to jak najszybciej -moja Mama ma takie samo podejście). Więc mam mu powiedzieć jak będę szła kupować :evil:
Już się nie mogę doczekać !!! :woohoo:
Pójdę kupić coś i sobie i małemu :) Żebyśmy oboje byli piękni <3 ;)

9 lata 6 miesiąc temu #987878 przez Zazanna
Meszku pokaż sukienki :)

A Grażołek już się lepiej ma :) Pochlipała nawet trochę rosołku :) I na spacerze biegała za patykiem -trochę wolniej niż zwykle, ale z taką samą werwą :)

9 lata 6 miesiąc temu #987879 przez asiekasiek
Jurada odpoczywaj :) i żeby pogoda ładna była!!

Kasia my już inaczej myślimy:) bo inaczej było jak byłyśmy same, bez dzieci i w ogóle, a teraz zauważyłam że pierwsze co to myślę dziecko i tak już inaczej rozumuje:) (chociaż z myśleniem i rozumowaniem to u mnie ciężko teraz :silly: nie mogę na niczym skupić się :P ) i śliczny rożek będziesz miała :)

Juarada dzięki za podrzucenie stanika to ja też sobie ten zamówię, bo nie wiem jak to będzie po porodzie, a wiadomo kupić teraz za 100zł a później okaże się, że za mały czy jednak nie będę chciała karmić to bez sensu...

Zazanna tak ten, szary z białą ramą www.adamex.pl/sklep/pajero-alu# o tu macie linka taki kolor właśnie, bo Pesq jeszcze chciała zobaczyć :)
oj to miałaś noc, współczuje sąsiadów :( ale opwoieść , że Twój T. spał na ręczniku rozbawiłaś mnie :D no dzisiaj delikatnie ją karm, biedna psinka :(

Agatagama mnie też męczą kopniaki jak chcę iść spać, aż tu nagle mała rozbryka się:D
Podziękowania: pesq

9 lata 6 miesiąc temu #987880 przez basiek149
Zazanna noc to miałaś konkretną... ale twój mężczyzna spisał się na medal :)

asiekasiek fajny ten wózek, bardzo podoba mi się kształt a i kolory są bardzo fajne. a powiedz mi jak się go prowadzi? tak lekko? albo jakbyś chciała bujać to nie jest sztywny? ja dzisiaj oglądałam milion wózków, wypisałam sobie na kartce i kurcze muszę w końcu coś wybrać. kilka z nich widziałam na żywo ale sama już nie wiem który chcę... za duży wybór :dry:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987881 przez pesq
Glooria - absolutnie sie nie obrazam. Pocieszylas mnie ze nie tylko mnie tak "rwie" tam w podbrzuszu...

Asiek - identyko jak Zaz chyba wozeczek! :) ja prawdopodobnie wezme ten: www.adamex.pl/sklep/media/show_photo/1598 ale jeszcze myslimy :) moze cos sie zmienic :P

Basiek - ja mialam 4 typy wózkow, wszystkie oprocz camarelo carera (nie znalazlam na żywo) posprawdzalam i zdecydowanie ten jest najsuper :) :) Także tak jak Zaz i Asia polecam! Mozesz napisac co sobie zanotowalas?
Podziękowania: basiek149

9 lata 6 miesiąc temu #987884 przez asiekasiek
Basia bardzo dobrze prowadzi się ten wózek i skrętny jest. i bujać się buja. moje oczekiwania sprostał ;) polecam z czystym sumieniem.

Pesq właśnie mi się też nie udało sprawdzić camarelo carera... i boję się go tak w ciemno kupować :dry:
Podziękowania: basiek149

9 lata 6 miesiąc temu #987885 przez Kasia888
Oj tak już tak niedużo nam zostało do końca :silly:
Asiek właśnie widzę tą różnicę w myśleniu, w sensie, że dziecko najważniejsze i będę teraz tylko o nim gadać i koniec ;) koleżanki bez dzieci nie rozumieją co czują dlatego dobrze że Was mam :P ;)
Zazanka noc miałaś koszmarną, ale przy okazji Twój T. się super sprawdził, co oznacza, że przy dzieciątku też tak będzie ;) :)
Agatagama fajnie, że u Ciebie wszystko dobrze i że maluch szaleje :laugh:

Uciekam na spotkanie dziś z tą koleżanką co ma rozwiązanie w listopadzie. Będę się mogła wygadać i ona też :woohoo:

Miłego popołudnia dla Was i Waszych maulszków :silly: :)

9 lata 6 miesiąc temu #987886 przez Kasia888
A i jeszcze jedno mi się przypomniało.
A propo gadania do brzucha, co Kasandra pisała.
Mi się zdarza mówić do malutkiego coś w stylu "smakowało Ci" lub "niedługo będziemy w domu"
takie krótkie komunikaty, ale kto wie może już niedługo konwersacje zacznę z nim prowadzić :laugh:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia