BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #992346 przez Lidziun
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #992348 przez jurada
Pesq teraz ty nas katujesz fotkami jedzenia :) ! Oj Ty niedobra! :P

9 lata 5 miesiąc temu #992349 przez ana23
Ja już sama nie wiem co mam robić kurcze nie chce żeby nasz synek wychowywał się bez ojca a po za tym czuje się tak jak bym mu dała wolna rękę a potem miała do niego pretensje mogłam mu odrazu zabronić i nie zostawiać ich samych. Luzin on już mnie z milion razy przepraszał i obiecał nie pić w całe bo mówi że po alkoholu mu się muzk wyłącza i myśli tylko o sexsie

9 lata 5 miesiąc temu #992350 przez Rita87
Zazanna super, że udało Wam się zamówić wymarzoną furkę dla Bartusia :)

Ja po dzisiejszym oglądaniu już zgłupiałam i zastanawiamy się na co się zdecydować :unsure:
Najdłużej się korzysta ze spacerówki więc dla nas priorytetem było, żeby było lekka, łatwo się składała do w miarę małych rozmiarów i tu zdecydowanie wygrywa dla nas xlander. Po obejrzeniu w sklepie mnie nie zawiódł, ale...
No właśnie, są jego dwa modele, niby takie same a tak zupełnie różne, że nie wiem na co się zdecydować. Może mi podpowiecie :)

x-cite
robiony na rynek zachodni i dlatego: siedzisko kubełkowe, koła piankowe, składany jednym palcem razem z siedziskiem do naprawdę niewiarygodnego rozmiaru w porównaniu z innymi wózkami, bardzo lekki, super się prowadzi, bardzo uboga gama kolorystyczna

x-pulse
robiony na rynek polski, koła z tyłu pompowane - lepsza amortyzacja, siedzisko normalne, lepiej zabudowany koszyk, trochę gorzej się składa i po złożeniu zajmuje więcej miejsca, ma kolorek, który mi się podoba

Na razie jesteśmy za x-cite ale martwią mnie te piankowe koła i kubełkowe siedzisko (Pan w sklepie mówił, że jest dobre, bo odciąża kręgosłup, ale jakoś taka dziwna pozycja do snu jak dla mnie :blink: w necie jak zwykle skrajne opinie, jedni, że kubełki sa polecane przez fizjoterapeutów, inni, że wręcz odwrotnie)

A teraz mój mąż pojechał do Ikei po szafę, komodę i kilka innych mniejszych gabarytowo rzeczy typu wanienka, karuzelka, którą Wam pokazywałam... Już się nie mogę doczekać jak wróci :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu #992351 przez Rita87
Pesg, ale Agatka ma smakołyki :cheer: uwielbiam kaczkę na słodko, ale ja najczęściej jem z żurawiną, z sosem porzeczkowym chyba nie próbowałam, ale aż mi ślinka cieknie. Namęczysz się biedna z tą cukrzycą, ale jedząc tak wartościowe rzeczy dostarczasz Agatce samych dobrych składników i witamin, więc będzie z niej okaz zdrowia:) Jak sobie śledziłam jeszcze inne fora to tam bardzo dużo dziewczyn zmagało się z cukrzycą, aż byłam zdziwiona, że aż tyle... Tutaj ewidentnie nas oszczędziło, ale Pesq nie ma w nikim wsparcia :(

9 lata 5 miesiąc temu #992352 przez basiek149
pesq wow! obiadek pierwsza klasa! zjadłabym... om mam mam... :lol:

aaaa Zazanna ale ci zazdroszczę, że tak szybciutko będziesz miała wózek :woohoo: ja też już chcę swój... :P

i miałaś rację co do mocy :D poszłam prasować, powiem wam, że ładnie mi szło, raz, dwa aż... doszłam do ostatniej rzeczy jaką było prześcieradło... jej... nienawidzę prasować prześcieradeł... umęczyłam się z nim ale jakoś poszło i mam prasowanie skończone :)

9 lata 5 miesiąc temu #992353 przez pesq
Rita, Jurada, dzieki kochane - ja nie żałuje że nie dołączyłyście do mnie, mam też inne forum gdzie piszą dziewczyny cukrzycowe (zeby nie było nie jest tak fajnie jak u NAS <3 ;) ) i tam jesteśmy monotematyczne.. A kaczuszka tak.. była idealna! :woohoo: :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu #992359 przez asiekasiek
Cześć:)

Ja dzisiaj pilnowałam siostrzenicy męża, nie ma to jak zabawa kucykami pony...
Gloria nugetsy smakowały wszsytkim domownikom!! Zapisałam przepis na przyszłość :D
Dziewczynki tak tak miałam ucztę ale później się czułam tak :sick:

Basia - Kubuś cudowny, aż sobie wyobraziłam swoje dziewczę, że ona pewnie też tak ziewa!! I świetnie, że lekarz powiedział, że wszystko w porządku jest :D Kochana za niedługo będziesz mogła wyjść z Kubusiem na spacer :) a lepiej niech jeszcze sobie posiedzi parę tygodni :)

Rita to widzę że większość z nas ma problem z jedzeniem pizzy :huh: ja jak zjem za dużo to boli mnie brzuch :(

Zazanna śliczny kolorek ja się też nad nim zastanawiałam właśnie w sklepie :) ale zeszło na szary :) Oj to widzę, że nie tylko ja jestem nie uważna, ja tydzien temu oparzyłam żelazkiem sobie nogę:( i mam ranę dużą a dzisiaj oparzyłam palec w oleju :angry: już sobie myślę, że najlepiej jakbym nic nie gotowała .. no ale nie da się :( ja tez taką mam wymówkę jeżeli chodzi o czekoladę... żeby mała obudziła się ;)

Agusia a Ty jaki masz ten wyparzacz??

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jurada też wkurzyłam się też zapaiłabym!!

Pesq po proszę o przepis!! Jejku jakie wy cuda robicie!!! :woohoo: :woohoo: spróbowałabyś napisać tylko że inne forum jest lepsze od naszego...:p

9 lata 5 miesiąc temu #992360 przez asiekasiek
Ej a tak w ogóle to forum to tak mnie uzależniło że szok, ciągle myślałam co tam na forum itp... no koszmar :P i jak przyjechaliśmy z działeczki naszej to mąż wziął pierwszy laptopa a ja ślęczałam nad nim że ma mi dać laptopa bo muszę dowiedzieć się co tam u WAS !!!:D

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #992362 przez Kasia888
Hej dziewczynki ;)
Asiek forum uzależnia coś o tym wiem ;)
Pesq obiad miałaś wyborowy nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam kaczkę :P u mnie był schabowy i fasoleczka z bułką ;)
Zazanka też zazdroszczę, że niedługo będziesz miała swój wózek :woohoo: ja tylko mama wróci z urlopu to się ostro biorę za oglądanie wózków na żywo :silly:
Ana naprawdę jestem w szoku
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #992363 przez Kasia888
Upatrzyłam taką śliczną lampkę do pokoju Jasia nexterio.pl/127413,Kaja-Kinkiet-dzieciec...tent=ceneo_spo=false ale dopiero mąż mi uświadomił, że ona nie ma gniazka, bo to kinkiet :( a idealnie by się wpasowała w pokoik, bo dodatki będą takie zwierzątka z dżungli: obrazki na ścianach, mata edukacyjna.

9 lata 5 miesiąc temu #992365 przez pesq
Asiek ja też forumowa obsesja - sprawdzam Was nawet z komorki po kąpieli jak leze w lozku :P I rano jak otworze oczy :P Na kaczuszke przepis jest taki że ja nie umiem go odtworzyć i dobrze ją robi tylko mój mąż :( w każdym razie griluje całe połóweczki piersi dość długo, a zawsze są różowe w środku (ale nie surowe, absolutnie nie :D ) ... no i co Ty absolutnie żadne inne forum nie jest takie jak Wy! A na cukrzycówki zapisalam sie dlatego, że na początku naprawde nie wiedziałam co robić i tam dziewczyny pomagały.. bo nie ma co Wam truć o tym skoro (DZIĘKI BOGU!) nie macie pojęcia o co w tym wszystkim chodzi :)

dziewczyny, wk..wilam sie troche.. kupiliśmy dziś farby do pokoju i sypialni - niby obie szare, no na opakowaniach obie szare tylko inne odcienie.. rozsmarowalismy odrobine na scianie... jedna wpada w blekit a druga prawie biała... NOŻ KUUUUUUUUR.... a na opakowaniu zupelnie inne :S :S no nic... zobaczymy jak to bedzie na podkladzie na czysto...

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #992366 przez asiekasiek
Pesq właśnie później doczytałam że to kaczka a ja nie lubię kaczki :P a co do farb z tej samej firmy i różnią się ??

Kasia na pewno znajdziesz inną lampkę podobną do tej i jeszcze będzie fajniejsza :)

9 lata 5 miesiąc temu #992367 przez pesq
aaaa przyszedł do paczkomatu termometr na podczerwien! Wyslalam Łukasza i juz mam i sie bawie :D :woohoo: :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu #992368 przez asiekasiek

pesq napisał: aaaa przyszedł do paczkomatu termometr na podczerwien! Wyslalam Łukasza i juz mam i sie bawie :D :woohoo: :woohoo:

Jaki sobie zamówiliście ??

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia