BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #992372 przez AgusiaKRK

asiekasiek napisał:
Agusia a Ty jaki masz ten wyparzacz??

Z aventu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #992373 przez Lidziun
popycham

9 lata 5 miesiąc temu #992374 przez Lidziun
i jeszcze raz:P

9 lata 5 miesiąc temu #992375 przez Lidziun

9 lata 5 miesiąc temu #992376 przez pesq
www.wapteka.pl/prod-431,p

i jak na razie pokazuje fajnie bo mi pokazał 36,7, Łukaszowi 36,5 a w mieszkaniu 23,4 (na tym domowym 23,5) ... Łukasz sobie właśnie sprawdza jaka temperatura piwka :P :P

Lidziun a co Ty tam popychasz ? :P

9 lata 5 miesiąc temu #992378 przez Zazanna
Juradka u mnie będzie 18.08 rok jak nie palę :P –to tak przy okazji :P

Pesq sprawiasz, ze się ślinię… :P i to jeszcze MĄŻ zrobił… matko tyle szczęścia na raz ! :D

Rita pamiętaj aby zdjęcia porobić !!! :D

Basiek ja też nei lubię prześcieradeł i od kiedy jestem w ciąży to ich nie prasuję :P W ogóle prawie nic nie prasuję teraz, a przed ciążą prasowałam wszystko :P

Pesq tylko żeby Ci nie przyszło do głowy nas zostawić na rzecz innych forów ! ;)

Asiek ja na początku ciąży się oparzyłam olejem, przewracałam kotleta i mi spadł z widelca i „chlapnął” i miałam 5 centymetrowego bąbla i bliznę mam do tej pory wrrrr…. STRASZNIE bolało :/
Co do forum to ja czasem lubię jak mam ciut przerwy, bo ..potem mam co czytać hahah :D Robię sobie herbatkę i siadam jak do dobrej książki i mam zajęcie :D

Kasia no musielibyście skuć ścianę i pociągnąć kabel w ścianie, ewentualnie pociągnąć „po ścianie” –ale to już nie będzie tak ładnie…
A to i ja się pochwalę lampeczką, którą kupię:
allegro.pl/cloud-b-magiczna-osmiorniczka...r-n-i5403299752.html
-ale to po wypłacie dopiero, bo już na ten miesiąc mnie poniosło z zakupami.. wózek też mieliśmy w sierpniu kupować w sumie.. a tu proszę :P
Kasia a jakbyś kupiła ta lampkę i drugą jakąś np. z ikei (takie po 10 zł są np.) i wzięła z tej abażurek i przełożyła do tej taniej ale stojącej ? :)

Pesq farby zawsze tak mają, musicie na podkład i odczekać aż się wchłoną i jednak dwie warstwy, bo nawet jeśli dobrze kryją, to jednak ściana „wchłania” i jedna warstwa nie da „tego” koloru, wiec się nie martw, będzie jak trzeba :)

My byliśmy z małą na dworku, teraz zjedliśmy kanapkę, a w ogóle to spałam znowu :P
Po tej czekoladzie tak mnie zmuliło łeee.. jak się obudziłam, to było mi wręcz niedobrze... Ale teraz mi T. zrobił kanapkę z mielonką i cebulą i od razu lepiej :P (mielonką w sensie konserwą "golonka" -uwielbiam B) )

9 lata 5 miesiąc temu #992380 przez glooria
A mi siostra oddala ciuszki na razie sam róż no ale wspomnienia wracaja w co emilke ubieralam :woohoo:

Pesq ale macie zabawke :lol:

9 lata 5 miesiąc temu #992381 przez glooria
Ana ja tylko sie przywitam i nie będę sie wracać bo to twoje życie i twoje decyzje

9 lata 5 miesiąc temu #992388 przez Lidziun

pesq napisał: Lidziun a co Ty tam popychasz ? :P

staram sie przepchac te posty by mozna bylo przeczytac, ale chyba za malo ich wyslalam :lol:

9 lata 5 miesiąc temu #992392 przez me.ch
Lidziun, jak sobie dasz "odpowiedź" to możesz sobie przeczytać pod spodem bez popychania ;)

9 lata 5 miesiąc temu #992394 przez me.ch
Kochane, u nas goście byli, podjęliśmy ciacho i kawkę i było bardzo fajnie, dostałam też prezent - krem na rozstepy który bardzo ładnie pachnie, płyn do kąpieli i olejek do masażu dla dzieci taki na brzuszek:) super pachną wszystkie :)

A potem mój maz kochany pomalowal mi paznokcie u stóp:) i chyba poszło mu lepiej niż mi w rękach heheh :) Idę Was poczytać :)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #992399 przez Kasia888
Zazanka tylko chciałam lampkę na ścianie wiszącą, no nic poszukam innej albo na razie dam sobie spokój.
A Twoja ośmiorniczka wpisuje się idealnie w wodny świat ;) .
Jak nie znajdę ładnej lampy wiszącej, to po prostu może taką co się stawia na stolik, czy coś.
Mech fajnie, że miałaś miły dzień ;) też miałam ostatnio malowane paznokcie przez męża :P
ciężko mi się schylać, ostatnio z trudem skarpetki i leginsy na siebie włożyłam :unsure:
też tak macie?

9 lata 5 miesiąc temu #992404 przez me.ch
Zaz, boska ośmiornica:) idealna do Twojej koncepcji :) i gratuluję zakupu wózka:).... A nasz powinien dojechać już w nast tygodniu!!:) czekam na zdjatko Waszych fur:) Ja też się pochwalę jak dojedzie:)

Pesq, jak mi się chce kaczki!! Poproś Lukasza żeby nam uchylił rabka tajemnicy na to cudo!!:):):):)

Ana, naprawdę współczuję tej sytuacji... Sama nie wiem.co musisz czuc, trzymaj się i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, cokolwiek zadecydujesz!

Gloria, Scarlett, Agusia dziękuję za porady odnośnie sterylizacji - udało się, właśnie zamówiliśmy mikrofalowke :):)):): bedzoe w środę no o do tego wzięłam sterylizator z aventu bo i aventu butle mam a planuje ich używać mimo głównie karmienia piersią, oczywiście jak będzie możliwość taka (a mam nadzieję że tak). Ale chciałbym żeby malutki umiał jeść i z piersi i z butelki gdybym np chciała wyjść gdzieś a mąż musiałby się nim zająć albo coś...

Pesq, no i Twoje zakupy chuba w przyszłym tygodniu będą gotowe do pochwalenia się cioteczkom:)

Rita czekamy na zdjęcia :)

Moja paka z polszy już jedzie, coraz bliżej święta:) czekam myślę że do czwartku najpóźniej powinna być, trzymajcie kciuki :)

Kasia fajna ta lampeczka, no szkoda ze nie ma opcji na taka. Ja kupiłam taka z klipsem co można przypiąć do czegokolwiek, wprawdzie nie jest wyszukana ale pasuje.mi kolorem i przynajmniej jest mobilna.... Może zrób tak jak Zaz mówi i przełoz sobie po prostu klosz na coś co Wam odpowiada pod kątem montażu :)

9 lata 5 miesiąc temu #992409 przez asiekasiek
Pesq właśnie też myślę o tym termometrze juz kiedyś pisałam o nim. i dużo opinii pozytywnych ma!! to pewnie termometr w domu źle pokazuje a nie ten nowy ;)

Mech ty krejzolko :) tu piszesz ze nie masz mikrofali bo Twój mąż nie przekonany a za dwie godziny juz zamówiona mikrofala:P

Zaz osmiorniczka przecudna:) tez takie coś chce !!!

Kasia ja jeszcze tydzień temu mogłam sobie pomalować paznokcie i wydepilowac się tam. ledwo ostatkiem sił ale dało się. dzisiaj depilacja z lusterkiem nic nie widzę a brzucha nie chce wciagac itp żeby małej nie gniesc paznokci u stóp nie robiłam bo ja nie mogę i musze męża zmolestowac żeby mi zmyl stary lakier i położył nowy ;) koszmar :) nawet tego same juz nie możemy robić :(

9 lata 5 miesiąc temu #992413 przez Sylwia-89
Hej kochane :)

Dzisiaj wreszcie wychodzę :D Zaz, tak jak mówiłaś 3 doby trzymają. Wczoraj mialam wrażenie, ze jestem tutaj, bo tak. Rano tylko mialam ktg, krew i mocz a potem caly dzien nic. Ale niech im będzie, posiedzialam i upewniłam się, ze z mala wszystko w porządku, a to jest najważniejsze. Trochę obawiałam się wyjść na własne żądanie, bo nigdy nie wiadomo... No i dzisiaj wracamy juz do Poznania. Jest mi strasznie przykro, bo mielismy tyle planów na te 4 dni, a 3 z nich spędziłam w szpitalu :( Na domiar złego jeszcze mamy wybita szybę boczna w samochodzie, bo wczoraj jeden chłopak kosil trawę, jakiś kamień mu odskoczył i szyba poszla. Musimy jakos dojechać dzisiaj i jutro wstawimy ta szybę, bo w weekend nawet nie ma szans na to żeby gdziekolwiek to załatwić. No, ale koniec narzekania, bo przecież mogło byc gorzej. Najważniejsze, ze z moja Myszką wszystko w porządku :)

Starałam się na bieżąco Was czytać, ale wybaczcie ze nie odniosę się do postów, bo na telefonie jak jestem to mnie krew zalewa jak chce więcej pisac no i nie mogę wrócić i sobie przypomnieć na co mam odpisać.

Miłego dnia! :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia