BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #992524 przez mysia5
Mech właśnie wykrecam dobrze bo wiem ze nie myje się paneli takim mokrym .. :( juz nie wiem ... :P wypróbuję wszystko.
Zaz kupie ten płyn i zobaczymy :) a ponoć woda z octem tez się myje ? Słyszeliście o tym? Wiem wiem ze w wzdłuż ;)
Dziękuję kochane za odpowiedz ;** buziaki dla Was ;*
Zaz ten Twój zwirzolek to ma pomysły :laugh: ale pewnie jej przejdzie :)
Ale pracus jesteś , a od farb to uciekaj ! Poproś chłopaków o pomoc a nie Ty rybka w takiej zaawansowanej ciąży będziesz malować ;) to śmierdzi, któryś na pewno pomoże :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #992526 przez asiekasiek
Kassandra ja tam lubię szybko jeździć ale odkąd jestem w ciąży to wolniej jeżdżę bo nie jestem sama już... wiec proszę mi nie szarzowac na motorze juz!! jak urodzisz Agatke ok ale jej nie narazaj na niebezpieczeństwo...:( no musiałam morał jak zgrzeda napisać ;)

Zaz jakaś Ty zorganizowana jesteś!! współczuję rui wiem co to oznacza... sama mam suczkę dawniej jak psy sobie biegły tak wolno to jak szłam na busa to wszystkie psy w okolicy do mnie dobieraly się!! i piszczaly!! tak 6 psów minimum mnie odprowadzalo!! kierowca się śmiał ze mnie ze mam powodzenie ;) a raz w lecie potrafił duży wliczur przegryzl kojec od dołu na 5 cm długości i przeczolgal się dobrze ze rodzice wyszli o 2 w nocy na podwórko bi była burza i musieli coś zabezpieczyć i wygonili psa a ten pies na nich rzucał się... no a lolka do domu poszła. na szczęście nic z tego nie wynikło...

ja dzisiaj może 2 km przeszłam się a rąk boli mnie prawy jajnik!! ze ledwo chodzę :( mam nadzieję że po ciąży wróci mi to do normy!! bo niestety po jakiś zakupach i spacerach to na wieczór odczuwam i później następny dzień :(

Mysia powodzenia z dzieciakami!! :) ja wczoraj musiałam się bawić kucykami pony... :blink:

9 lata 5 miesiąc temu #992527 przez asiekasiek
właśnie Zaz nie tykaj się farb!! no mój mąż maluje łóżeczko bo przecież to śmierdzi!! lepiej niech brat lub T. to zrobi...

9 lata 5 miesiąc temu #992538 przez mysia5
Dzień dobry laseczki :)
Asiek dziękuję :laugh: to są wulkany energii ale w miarę grzeczne , choć moja 5-letnia chrześniaczka ma czasami pomysły nie z tej ziemi i potrafi się co godzinę przebierać w inną sukienkę... jak to na księżniczkę przystało oczywiście :laugh: ha ha ale ogólnie kochane dzieciaczki :) oj tak kucyki pony i lalki Barbie są na topie na pewno :whistle:
u mnie cała noc padało ale jest fajne powietrze teraz :) Lubie takie po deszczu :)
a mały ostatnio nie daje mi spać, nie ważne o której w nocy się obudze to mały szaleje, wczoraj wieczorem dal taki pokaz ze aż się zmęczyłam jego wygibasami :laugh: :silly: mam nadzieje ze po porodzie w nocy będzie spokojniejszy ... :huh:
Miłego dnia ;**

9 lata 5 miesiąc temu #992541 przez glooria

Zazanna napisał: Oj Kasandra to nie mów, bo ja pierwsza do krzyczenia będę :laugh: Ze mnie straszna panikara, ja się samochodem boję teraz jeździć.. a na motor nikt by mnie nie zmusił B)

Dziewczyny zrobiłam listę czego mi brakuje ;) Nie wpisałam tylko łóżeczka, bo to już zaklepane :P

IKEA
1. Wanienka Nr art. 402.484.43 17,99
2. Kubełek na zużyte waciki etc. Nr art. 402.954.39 4,00
3. Komoda Nr art. 102.145.57 399,00
4. Organizer do szuflad x 2 Nr art. 001.926.31 19,99 x 2
5. Ręcznik kąpielowy x 1 Nr art. 502.642.63 29,99
SUMA: 490,96

Leroy Merlin
1. Koszyk na komódkę
2. Zasłony sypialnia

Smyk
1. Body krótki rękaw 3 x 56
2. Śpiochy 1 x 56, 2 x 62
3. Sweterek x 1
4. Czapeczka gruba x 1
5. Kombinezon 1 x 68

Pozostałe
1. Rumianek x 1
2. Lampka x 1
3. Karuzela x 1

I to by było na tyle u mnie <3

Pewnie jeszcze cos sie znajdzie do kupienia
ale fakt bardzo dokładna lista

A tak ogółem to dzień dobry
i dziekuje za komentarze pod zdjęciami

9 lata 5 miesiąc temu #992543 przez Zazanna
Dzień dobry :)
Głowa mnie dziś boli i pobolewa gardło, mam nadzieję, że to przez ciśnienie na zewnątrz i po kawce przejdzie :)

Wstawiłam białe pranie Malutka :woohoo: Na programie "delikantym" na 30 stopni i 600 obrotów wirowania -nie za dużo obrotów?
A później wrzucę kolorowe <3

Mysia ale ja właśnie chcę sama te drzwi pomalować B) Bo ja lubię takie rzeczy... :blush:

Ja lubię kucyki pony hahahahah :D
Asiek u mnie to raczej zajmowanie sobie czasu, normalnie aż tak nie rozplanowuję ;) Choć z drugiej strony nie chce mi się jechać z T. do ikei, bo to żadna przyjemność jak łazi z nóżki na nóżkę żebym się pośpieszyła heh, dlatego też konkretne produkty wybrałam, on tylko dostanie listę i załatwi to sam. A ja się "wyżyję zakupowo" w Smyku i przy wyborze zasłon i pościel też kupię dla nas nową, bo to świetna okazja skoro już robimy ładnie w sypialni <3
Asieku a Tobie nie wolno nic wziąć na ten jajnik? Tak aby choć troszkę zmniejszyć ból?

Mysia mój ostatnio marudził i cichutko siedział, a wczoraj jak dał popis przez cały dzień i wieczór, to już sobie myślałam, że moze mu coś przeszkadza i w drugą stronę heh czy nie jechac na ip, bo zbyt aktywny -nie dogodzisz ciężarnej :P

A T. mi nie zrobił ryby wczoraj :angry:
Czekałam cierpliwie jak walczył z rzeczami i o 21.45 poszłam zapytać co z ta kolacją, a ten na mnie jak na wariatkę, że o tej porze chcę rybę :blink: A przecież czekałam grzecznie ! :angry:
No i byłam tak głodna, że zjadłam dwie kanapki i serek wiejski wrrrr.... nie pamiętam która, ale któraś z Was fajnie to ujęła, że "nie oszukuje się ciężarnej zwłaszcza w kwestii jedzenia" -i to też mu wypomniałam B) A on w szoku heh B)

Gloria będę dociskać do listy coś na siłę haha, bo oprócz tej mam całą długą, na której odhaczam wszystko, więc nie wiem co jeszcze mogłabym kupić... Oczywiście z rzeczy, które uważam za przydatne na tym etapie :)
Bo np. laktator, czy nianię to mam upatrzone w razie czego modele, ale kupię dopiero jeśli okażą się potrzebne :)

A dziś mam tyyyylllleeeee rzeczy do zrobienia :woohoo: Zleci mi dzień szybciutko :woohoo: To lubię B)

9 lata 5 miesiąc temu #992544 przez asiekasiek
Dzień dobry dziewczyny!!

Ja dzisiaj chyba przeleżę cały dzień w łóżku ;) w sumie zakatarzona jestem plus gardło noi ta pooogoda zachęcająca do czytania książki i byczeniu się :D

A dzisiaj mi się śniło, że urodziłam!! szpital był jakiś dziwny bo kiedy rodziły na trawie ;) ja urodziłam bez bólu i szybko bo, że dali mi ten zastrzyk przeciwbólowy. Następnie małą zabrałam do domu i spała sobie, potem karmiłam ją piersią. Tylko jakoś nie umięjętnie to wszystko robiłam :( główka jej latała nie umiałam utrzymać jej... A i jeszcze położna dała jej 7 pkt Apgar, miała cukrzycę, zpalenie skóry i nawet w środku mięśni czy jakoś tak i jeszcze coś :( Ale sny śnią się na odwrót to będę rodziła w bólach, ale mała ma być cała zdrowa i ma mieć 10 pkt Apgar!!

Mysia mi się też w nocy wierciła jak pokręcona!!! a wczoraj przez dzień była spokojna za to w nocy dała popis :D

9 lata 5 miesiąc temu #992545 przez Zazanna
Gloria ja nie widzę Twoich zdjęć :( Zaprosiłam Cię, może wtedy zobaczę -przyyyjmiiijjjjj :D

Asiek ahhh te sny.... Malutka będzie najzdrowszym dzieciołkiem na oddziale ;) A i Ciebie aż tak mocno boleć nie będzie ) -i tego się trzymamy :D

9 lata 5 miesiąc temu #992546 przez asiekasiek

Zazanna napisał: Dzień dobry :)

Wstawiłam białe pranie Malutka :woohoo: Na programie "delikantym" na 30 stopni i 600 obrotów wirowania -nie za dużo obrotów?
A później wrzucę kolorowe <3

Asieku a Tobie nie wolno nic wziąć na ten jajnik? Tak aby choć troszkę zmniejszyć ból?

A T. mi nie zrobił ryby wczoraj :angry:
Czekałam cierpliwie jak walczył z rzeczami i o 21.45 poszłam zapytać co z ta kolacją, a ten na mnie jak na wariatkę, że o tej porze chcę rybę :blink: A przecież czekałam grzecznie ! :angry:
No i byłam tak głodna, że zjadłam dwie kanapki i serek wiejski wrrrr.... nie pamiętam która, ale któraś z Was fajnie to ujęła, że "nie oszukuje się ciężarnej zwłaszcza w kwestii jedzenia" -i to też mu wypomniałam B) A on w szoku heh B)

Ja prałam w 40 stopniach plus normalne obroty jedynie rożek uprałam w delikatnym programie. Więc na pewno nic się nie stanie.

Na ten jajnik biorę nospe forte, ale wtedy jak mnie już bardzo boli bo nie chcę się faszerować lekami. No dzisiaj wezmę jeszcze, w sumie sobie tak myślę że jak będę wiedziała że jadę na zakupy na spacer czy będę sprzątać wcześniej będę brała nospe tak profilaktycznie ;)

Rozbawiłaś mnie tekstem że przed 22 chciałaś rybę, no ale ciężarnym wszystko wolno :D

9 lata 5 miesiąc temu #992547 przez Zazanna
Bo ja na tą rybę cały dzień czekałam B)

Dziewczyny pamiętacie jak któraś na początku naszych brzusiów wrzuciła ten filmik:
www.facebook.com/gocrazieofficial/videos...63937404121/?fref=nf

Teraz go obejrzałam i znowu poryczałam się jak głupia i mam napływ miłości i łooooo <3

9 lata 5 miesiąc temu #992549 przez Rita87
Witam się porannie :)
My przez całą sobotę debatowaliśmy, na który model się zdecydować i jak już zapadła decyzja to mamy problem z kolorem. Xlander ma strasznie uboga paletę barw, a jeśli chodzi o kolory akcesoriów, to już w ogóle lipa straszna... No i utknęliśmy na tym :P mój D. bardzo by chciał czarną spacerówkę, z takimi białymi paskami bo twierdzi, że wygląda tak sportowo :laugh: Mnie z kolei podobają się bardzo Wasze wybory - białe stelaże, jasne szarości i nie chcę takiego czarnego wózka :dry: Gondolkę można wybrać w kolorze aqua, śpiworek też, który później wykorzystuje się przy spacerówce, więc niecny plan mojego D. był taki, że weźmiemy czarną spacerówkę i wszystkie dodatki w kolorze aqua do niego i aqua gondolę. Ale się okazało, że torba i parasolka są tylko w trzech kolorach i jego plan niestety się posypał zupełnie :laugh:

Wczoraj w ogóle dostaliśmy straszną wiadomość od bliskiej nam osoby i tak jakoś ten dzień mimo, że składaliśmy meble dla Stasia był bardzo smutny... Dlatego też jakoś nie miałam nastroju na robienie zdjęć, ale dziś postaram się pokazać Wam najnowsze zakupy :)

Pesq, Mech, ale u Was pyszniaste pyszności :)

Zaz, dziewczyny mają rację - jak najdalej od farby. Jak mój D. malował to zamykał się w pokoju i nie wchodziłam oglądać efektów dopóki nie wywietrzało. Czytałam, że te opary z farb i lakierów mogą mieć bardzo zły wpływ na maleństwo.
Ja też mam cała listę w excelu i do Ikei D. pojechał sam i kupił co należy :)
Mnie jeszcze została do wybrania pościel, ale jakoś nic mi nie jest w stanie dogodzić z tych rzeczy, które oglądam :P

Kasandra podziwiam z tym motorem :) Ja ledwo znoszę jazdę autem. Jak mnie kiedyś odbierał ze szpitala i jechaliśmy to po jeździe mnie brzuch zaczął boleć i od tej pory mam uraz. Nie wiem czemu, ale czuję każdą dziurkę w drodze i każdy wybój, więc D. wybiera dla mnie najłagodniejsze trasy i jedzie ze mną mega wolno a na progach zwalniających to już w ogóle musi się nagimnastykować :P

Mysia, ja mam podobny problem z panelami, więc nie pomogę. Wydaje mi się, że jest nieco lepszy efekt jak po myciu na mokro ta tradycyjną końcówką potem przetrę już bardziej na sucho taka płaską.

Asiekasiek, sny to ja mam dopiero dziwne :P o tym, że mi na chwile wyjęli Stasia i potem chcieli powrotem schować już Wam pisałam. Śniło mi się też, że urodziłam bardzo szybko i dziękowałam non stop położnej, że tak gładko poszło i okazało się, że Stasiu to już ma ze 2 lata i mówi :laugh:

9 lata 5 miesiąc temu #992550 przez kasandra9
Dzien dobry mamunie:))) my jeszcze w łóżku, balkon otwarty, tak chłodno, ze aż milo sie po uszy nakryć:))) ja rzeczy malej pralam normalnie 1000obrotow, 30-40stooni, jedynie rożek i kocyk na mniejszych obrotach:)
Oj Zazanka, aż Ci zazdroszczę tyluuuu zadan:P tez lubię miec tak wypełnione :P tak wczoraj wstępnie ustaliliśmy, ze malowanie 25-26 lipca bwdzue, bo 18 to USG, wiec ten weekend zajęty, ale przy okazji zrobimy wszystkie niezbędne zakupy w sobotę:))) mąż nawet pytal o bujaczek do Malej i ze tez może w Sb załatwimy:D musze poszukać i umowic sie:)))
W ogóle to narobilyscie mi smaka na rybę a mam jeszcze zamrożone dorsze, chyba czas je wyjąć!:)

9 lata 5 miesiąc temu #992552 przez kasandra9
Nie widzialam tego filmiku, teraz pierwszy raz i sie pobeczałam jak glupiaaaa

9 lata 5 miesiąc temu #992553 przez Zazanna
Kurcze a jakbym założyła tą taką maseczkę na nos? :P
łech już sama nie wiem.... wrrr

Zjadłam owsiankę mniam -i biorę się do roboty ;) -Pierwsze pranie mi się kończy i zaraz wstawiam kolorki, a potem robię sypialnię <3
Na szczęście chociaż pościel już mam zmienioną, to o tyle mniej :)

Kasandra co do ryby, to ja mam nadzieję, że on mi ją dziś zrobi... bo jak nie ..to zrobię sobie ją jutro na śniadanie i zjem całą i nic mu nie zostawię :evil: (znaczy się dwa pstrągi) -może nie będą takie pyszne jak jego, ale też będą dobre ;)

9 lata 5 miesiąc temu #992555 przez Zazanna

kasandra9 napisał: Nie widzialam tego filmiku, teraz pierwszy raz i sie pobeczałam jak glupiaaaa

Piękny, prawda? <3

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia