BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #992610 przez asiekasiek
Pesq idź wyśpij się :kiss:

Rita właśnie kurcze sprawdzałam i różne są opinie ale dużo jest pozytywnych sprawdzałam też opinie innych droższych termometrów ale jednemu podoba się a drugiemu nie :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #992612 przez Kasia888
Cześć dziewczyny ;)
W końcu nadrobiłam Wasze posty.
Zazanka fajna organizacja rzeczy, dobrze wiedzieć czego jeszcze brakuje. Moja lista brakujących rzeczy wygląda tak:
- karuzela nad łóżeczko
- leżaczek-bujaczek
- termometr
-płyn do kąpieli
- WÓZEK!!!
- lampka
- gryzak, grzechotka

No i jeszcze z takich rzeczy dla mnie:
majtki poporodowe
wkłady

9 lata 5 miesiąc temu #992613 przez Rita87
Asiekasiek, mają szary ale model x-pulse, a my się w końcu zdecydowaliśmy na ten x-cite... Kurcze, nawet mój mąż był zdziwiony, że tak mało tych kolorów mają... Najchętniej to bym zobaczyła sobie wszystkie wersje kolorystyczne na żywo i dopiero sobie powybierała, bo w sklepie był w wersji niebieskiej, która na stronie wygląda ok a na żywo fatalnie i się boję, że zamówimy a jak przyjdzie to się załamię kolorem... Ale facet w sklepie mówił, że na realizację zamówienia potrzebują kilka dni, więc mamy jeszcze trochę czasu, żeby temat sobie przemyśleć.

No i wrzucam obiecane fotki :)

zakupy z ikei: wanienka, ręcznik kąpielowy, koc, wieszaki do szafy (na zdjęciu je trochę ucięło), lampkę ścienną i dwa kotki grzechotki.
Karuzeli w końcu D. nie wziął bo była bardzo mała, bardziej jak taka zawieszka.

prezenty od mamy - ręcznik kąpielowy i myjka z canpol, kocyk z Pepco (cale 15 zł a jest super, mięciuteńki i milusi) i taki składany przewijak.

moje ceratki i flanelki (od hubiego, jedna jest z Pepco, ale jakościowo wydaje mi się lepsza, jest ładnie obszyta, a teraz się zorientowałam, że te od hubiego maja jeden bok nieobszyty... :dry: )

Minky z BabyOno

plus szafa, komoda i pudełka. Pudełka miały stać na komodzie, ale nie zwróciłam uwagi, że dwa z nich mają zieloną wyściółkę i jakoś tak mi nie pasują i chyba będą stały na szafie :P a na komodzie tylko jedno z czerwonym wyścieleniem.

Ach no i zdjęcie mojego Kota Pomocnika, który wczoraj pomagał składać meble :laugh:

Szafa i komoda są w przyszłym pokoju Stasia, ale póki co łóżeczko będzie u nas w sypialni.

9 lata 5 miesiąc temu #992614 przez kasandra9

asiekasiek napisał:
Meszku no właśnie wkurzył mnie tym :P jejku troszkę zaśmiałam się z tego że Twój mąż chce wszystko na własne oczy zobaczyć na usg...jakoś wyobraziłam go sobie jak wywala lekarza z krzesła przy usg i on sam zaczyna mierzyć sprawdzać itp :) proszę zameldować się po kontroli ;)

Ja od razu sobie wyobraziłam mojego męża, w dordze do Ciechanowa w sb. rozmawialiśmy o porodzie i on już wszystko wie i przygotowany prawie, o czymś tam miał tylko poczytać, hahaha:D

Pesq, to może jajka jakieś nieświeże czy coś? Chociaż u nas też ost. robiłam jajecznicę, dawno nie jedliśmy, mężowi baardzo smakowała, ale też potem się źle czuł i był kibelek:/

Dobra, kwiatki ogarnięte, podlane, listki wytarte u storczusiów moich kochanych, na balkonie suchotki oberwane, w końcu to jakoś wygląda!:) Zbieram się załatwić sprawy na mieście, a potem będę sprzątać nieco, choć nie będę się jakoś zagłębiać, bo dwójka dzieciaków na pewno i tak mi tu jutro napaskudzi:P
Będę musiała też jednego kwiatka przesadzić, w doniczkę zebrę oczywiście, no i jednego muszę dokupić, bo coś na balkonie było mu źle i wyrwałam go w końcu, ale przez to dzban dziwnie wygląda, wiec muszę kompana dokupić, żeby nie było takiej dziury :P

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #992615 przez mysia5
Zazanka masz zakaz malowania ! żadnej farby :) wierzę, że lubisz bo ja też zawsze robiłam takie pierdołki ale teraz jest Bartuś i On nie lubi farby B) :)
haha rybka o 22 :D można i tak :) ciężarnej się nie odmawia to jest pewne :evil: ja jadłam rybkę nad morzem i bardzo ją chciałam, ale jak dostaliśmy rachunek to już przestało mi się podobać :lol:
Asiek ja też miewam różne sny, ale to na pewno dlatego że coraz częściej o tym myślimy no i coraz bliżej do tego dnia, ja się panicznie go boję i nawet nie myślę o tym bólu :ohmy: ale wszystkie damy radę :)
ooo Rita cieszę się że nie jestem sama z takim 'problemem' haha :silly: ale to jest denerwujące bardzo :angry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ja mam dziś wieczorkiem wizytę :) juuuuupi !! :cheer:
Asiek jak mąż będzie będzie marudził to wyrzuć go na podłogę, Was jest dwoje! więc macie przewagę :evil: :lol:
Pesq, ja po jajkach też tak mam, zawsze jest mi po nim niedobrze... nie wiem dlaczego tak, nawet jak mam na nie ochotę to już po zjedzeniu zawsze to samo... :/
Mech trzymam kciuki za wizytę ! :)
Rita piękne zakupki :) mebelki śliczne :)

9 lata 5 miesiąc temu #992616 przez kasandra9
Rita, zakupy super, wszystko mi się podoba!!!!!!:)

9 lata 5 miesiąc temu #992618 przez Kasia888
Sylwia dobrze, że wyszłaś ze szpitala a sny masz nieziemskie :P
Zazanka z farbami lepiej na razie odpuść ja sama widzę po sobie, że nawet jak wc poleje żelem do wc to zaraz mnie głowa boli :dry:
Kasandra mówiłam, że najbardziej aktywna z Ciebie mamuśka ten motor wow. A ja to się zastanawiam czy mnie za bardzo nie trzęsie w autobusie ;) czyli aż przesadnie uważam podobnie jak Pesq.
Rita ładny wózek :)
Asiek mój też potrafi mnie prawie spychać z łóżka i zabiera mi kołdrę, więc teraz mamy dwie kołdry i problem z głowy, nie chcę się przeziębić ;) .
Rano właśnie też obudziłam się z takim bólem głowy jakby z zatok, mam nadzieje, że to po prostu przez te zmiany pogody.
A co do ruchów to u mnie zależy od dnia. Wczoraj np Jasiek zmartwił mamę, bo mało się ruszał w porze aktywności :unsure: a teraz miał czkawkę.

Wiecie co już bym chciała mieć ten poród za sobą im bliżej tym bardziej się martwię. I jak idę spać to głaszczę się po brzuchu i mówię że "kocham" :kiss: :silly:
Jeszcze 8tygodni!!! :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu #992620 przez asiulek_dolls
Hej Mamusie :)

Witaj Rita fajnie że do nas dolaczylas :)

Znowu trochę mnie nie było, ale najpierw te upały i jakoś siły i weny na pisanie nie było, później ustalilismy z rodzinka ze w sob robimy Kacperkowi imprezę urodzinowa (dziadkowi i chrzestnej pasowało akurat bo oni w weekendy pracują) wiec musialam na szybko wszystko ogarnąć, sprzatanie, zakupy itd. no i juz po imprezie, fajnie było, młody zadowolony, super prezenty dostał no i zdazylam nawet zamówić super torcik-koparke (nie wiem kto czy ja czy młody bardziej się tym tortem jaral hahaha)
w miedzy czasie (w czwartek) mieliśmy wizytę i ogólnie ok, więcej szczegółów za chwile bo Kacper marudzi i z tableta piszę wiec będzie trochę na raty :P

aaaaaa zakupy/prezenty super!! wszystkie od tych drobiazgów do większych gabarytów!! szalejecie mamuski ojj szalejecie z wyprawkami hahahaha

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #992621 przez Kasia888
Rita śliczne,rzeczy.
Widzę, że połowa z nas ma rzeczy z ikei w tym wanienkę :laugh: .
Ręcznik też mam ten niebieski jest śliczny :woohoo:
Kurczę muszę gdzieś kupić te kolorowe pieluchy tetrowe ;)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #992623 przez pesq
Rita - cudowne rzeczy.. a kocyk ohh! Pojade do pepco bo fajne rzeczy tam są :))

Kasia - rozsmieszylas mnie tym trzęsieniem w autobusie ale masz racje, ja identycznie mam :D Kasia moja też jest leniwa :( Wczesniej miala z 2-3 tygodnie że ciagle fikała a teraz kilka razy dziennie po prostu ją "czuje".. przewali się rozciągnie kopnie ale nie tak wyraznie.. I nie mam takich stałych pór aktywnosci albo nie zauwazylam :( A u Ciebie juz taaaaaaaaaak mało! 33 tydzien zaczelas.. JAAA! :woohoo:

Ja nie mam nic z ikei bo tu nie ma ikei :/

Wiecie ja niewiem o co chodzi bo ja jem jajka codziennie.. I kupuje zawsze lepsze, ściółkowe albo z wolnego wybiegu, te smakowały dobrze ale najwyrazniej nie przypasowały. Co smieszne.. to nie były mdłosci nawet.. po prostu poczułam taki ucisk w brzuchu i momentalnie zwróciłam wszystko i już jest ok :)

9 lata 5 miesiąc temu #992625 przez Sylwia-89

mysia5 napisał:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mysia- broń Boże :laugh: żadnych kobiet haha, skąd się to bierze, to nie wiem :D

9 lata 5 miesiąc temu #992626 przez jurada
Hej dziewczynki! Jestem i czytam was na bieżąco. Fajnie ze u Was przygotowania idą pełną parą. Pewnie gdyby to było moje pierwsze dzieciątko to też bym tak szalała jak Wy. A tak to grzecznie czekam... Z wozem dla malej aż do polowy sierpnia :)
W ten week jedziemy na działkę wiec sobie na spokojnie pomaluje łóżeczko bo zachciałam białego łóżeczka. Pan w sklepie polecił farbę bezzapachu i taka ze jak malutka zaczęła by lizać łóżeczko to nic jej nie będzie...
W tym tyg idziemy na USG juz sie doczekać nie mogę. Ostatnio męczą mnie te skurcze B-H a po za tym jest super! W moim przypadku tzw lepszy trymestr to 3 trymestr. Czuje sie świetnie, nic mi nie dolega. Dużo spaceruje a nawet gram z synem w piłkę. Mam taka moc ze ho ho.
W cale sie nie dziewie Kasandrze ze ruszyła motorem w świat:)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #992629 przez Rita87
Pesq, może Agatka Ci akurat na żołądek jakoś mocno nacisnęła? :dry:
A kocyk naprawdę jest tak milutki i mięciutki, polecam, nie wiem co prawda jak się będzie zachowywał po wypraniu, no ale za 15 zł to fajnie jak chociaż trochę posłuży.

Mój Stasiorek coś dziś jakiś spokojny. Zjadłam własnie śledzie z puszki w sosie pomidorowym (nigdy nie wiem jak to jest z tymi śledziami - takich normalnych raczej nie jem no bo niby surowe, ale taka konserwa to chyba jest ok?) jak zobaczyłam je w lodówce to po prostu tak mnie naszła na nie ochota, że nie mogłam się powstrzymać.

Kasia ja z ikei mam sporo rzeczy, m.in tak jak Dziewczyny Malmy w sypialni i bardzo mi ich rzeczy odpowiadają. Choć sporo osób uważa, że w kupowaniu z ikei zero oryginalności. Ale ja lubię taki prosty, skandynawski styl. A wanienka to jak dla mnie jest hitem, 17 zł, a wygląda bardzo porządnie, plastik jest dość gruby, w środku ma tą gumę antypoślizgową, plus jeszcze gumki od spodu. Do tego taka fajna, zgrabna, będzie chyba łatwiej w niej myć na początku maluszka. Nie wiem tylko czy za szybko z niej nie wyrośnie, no ale może wtedy da się go szybciej przyzwyczaić do normalnej wanny. Ręcznik super, też się w nim zakochałam :cheer: tylko taki trochę szorstki, ale mam nadzieję, że po praniu się trochę zmieni. Ten z canpolu od mamy jest mieciutki a z drugiej strony ma taki fajny polarek, więc też Wam polecam :)

9 lata 5 miesiąc temu #992630 przez Kasia888
Pesq ja zauważyłam większą aktywność u malucha tak między 19-21.
Fajnie, że rozśmieszyłam ;) tylko naprawdę Ci kierowcy autobusów jeżdżą fatalnie, albo to kwestia drogi.
z kolei raz jak jechałam z koleżanką, która swoją drogą jeździ fatalnie to w momencie, kiedy podjeżdżała pod mój blok to przy tzw. prograch zwalniających w ogóle nie hamowała a mi brzuch skakał po prostu :unsure: w pewnym momencie kazałam jej się zatrzymać, wysiadłam i przeszłam ten kawałek pieszo ;) i następnym razem juź jechałam z kolegą a z nią więcej nie wsiądę no przynajmniej dopóki nie urodzę ;)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #992631 przez pesq
Rita - ja od kiedy dowiedziałam się że miałam już toksoplamozę (wysokie igg niskie igm) aż tak nie szaleje na punkcie tego surowe/nie surowe. Wiadomo tatara nie jem,ale śledzie już jak najbardziej tak...

A takie z puszki są gotowane na sto procent.
Podziękowania: Rita87

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia