BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #992589 przez pesq
O widzicie, a ja ostatnio od 20 tygodnia widziałam małą aż 3 razy - bo i na 20 tygodnia i pozniej 24 tygodniu zrobil bo cukrzyca musial znow posprawdzac i teraz te usg 30 tygodnia robił mi w piątek 4 lipca no i kurcze... mówił że na razie wszystko super i nie bedzie robił na kolejnej wizycie na poczatku sierpnia :( W sumie ja i tak miałam tych usg już o 1 więcej także nie ma co chyba, ale liczyłam że na każdej wizycie do końca juz bedzie wszystko sprawdzał i drukował tymbardziej że mała tylko na tym 12 tygodnia pokazała buźke, a później na chwile jakoś i nie mam zdjecia jej buźki :( Myslalam zeby isc gdzies prywatnie ale juz naprawde budżet mamy na styk.. ehh no nic.

Brzuch mnie jakoś boli troszke :/ I mała miała czkawke.. pierwszy raz :woohoo: takie dziwne wibracje rytmiczne az sie przestraszyłam :P

Lidziun ja tez czekam na gemini zamawiałam w czwartek wieczorem - też ziajke zamówiłam ciekawe czy sie nie rozleje :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #992592 przez asiekasiek
Sylwia niestety ludzie są okrutni :(

Pesq wczoraj sobie właśnie myślałam że lepiej iść do sklepu pomacać itp niż kupować przez internet. Ale sobie tak pomyślałam, ze traktuje się te paczki jak prezenty :D rozpakowywanie i wyciąganie z pudla:) prawie jakby się dostało prezent :D
Kassandra to chociaż nie będzie cie się nudzić :)

Jejku jak mi się nudzi... nic mi się nie chce... sprzątać i w ogóle nie ma mowy, nie chce mi się prasować prawie nic nie mam więć nie chce mi sie wyciągać deski do prasowania. Myślałam żeby zacząć czytac książkę ale nie chce mi się , jeszcze nie wciągnę się. I nie mam jakiegoś serialu do oglądania :dry: polecacie jakiś serial?? film?? obiadu nie robię bo mąż mnie wkurzył w nocy bo rozpychał się i jak go poprosiłam żeby przesunął się bo spię na krawedzi to ten że on też chce się wyłożyć!! A ja ledwo mogę odwrócić się na drugi bok!! i focha zarzuciłam :P

9 lata 5 miesiąc temu #992593 przez asiekasiek
B)

9 lata 5 miesiąc temu #992595 przez asiekasiek
Pesq moja też ma czkawkę właśnie :)

Lidziun ja bym zadzwoniła lub napisała do nich, że rozlała mi się cała, u mnie wszytsko było bardzo dobrze uszczelnione na szczęście :)

9 lata 5 miesiąc temu #992596 przez asiekasiek
Jejku jak mi się nudzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poszłabym spać ale mi się nie chce spać ..................................................

9 lata 5 miesiąc temu #992597 przez asiekasiek
Pesqqqq i jak tam dalej termometr sprawuje się ?? Bo ja dzisiaj chcę zamówić bo od dawna o nim myślałam bo miał pozytywne opinie iw miarę cenowo też ok. Więc jak Ty będziesz zadowolona to zamawiam :D

9 lata 5 miesiąc temu #992598 przez pesq
Asiek ja z atrakcji właśnie pierwszy raz od trzech miesięcy zwymiotowałam :unsure: Rozbolal brzuch i ledwo zdążyłam dobiec do łazienki.. Najgorzej ze do toalety już nie do konca dobieglam wiec jak tylko poleze i sie ogarne idę myc podłogę :(

9 lata 5 miesiąc temu #992599 przez me.ch
Kasandra ja z się nie mogę doczekać efektów karuzelki zeberki:)

Pesq, myślę że jak poprosimy na następnej wizycie to o tak może Człowiekowi zrobić, powiedz mu ze się martwisz czy wszystko ok i może dla uspokojenia mamusi Ci ja pokaże:)

My chyba pójdziemy w piątek na usg bo mój mąż bardzo chce na własne oczy wszystko sprawdzić, wiec mimo iż ja w sumie myslalam żeby już nie wydawać dodatkowo kasy to jednak będzie więc się ciesze:)

Lidziun no to szkoda, ja bym też napisała w końcu zamówiłas całą:) Ja też czekam na ziajke :)

Asiek, czy może przez sen Twój mężczyzna zapomniał że Was tam jest dwoje do spania?:)

Ok dziewczęta, ide bo pisze z taksówki juzprawie dojechałam na kontrolę ! Odezwę się później:)

9 lata 5 miesiąc temu #992600 przez pesq
Termometr jak na razie bez zarzutów

9 lata 5 miesiąc temu #992601 przez Rita87
Pesq, no właśnie nie wybraliśmy jeszcze ostatecznej opcji, bo dla mnie jak to dla kobiety kolor to rzecz priorytetowa :P i mąż kombinuje jakby mnie tu ugadać :laugh: nawet mi zaczął na allegro szukać nieoryginalnej torby w jakimś fajnym kolorze :P
Póki co tak sobie myślałam, żeby wziąć gondolę i śpiworek aqua (rozjaśni potem tę ciemną spacerówkę) i torbę comic (żeby też nie było tak czarno). Wahałam się nad całą spacerówką comic bo to ich taki nowy hitowy kolor, ale jakoś dla mnie dziwny trochę, choć jak rozmawiałam z Panem w sklepie to podobno bardzo dużo ludzi się decyduje właśnie na ten :dry:

Nie doszłam jak można dodać zdjęcia bezpośrednio w treści posta, więc są jako załączniki.

A jakby któraś z Was miała ochotę cos doradzić w kwestii kolorów wózka i dodatków to:
x-lander.pl/product,xcite.html
x-lander.pl/accessories.html

9 lata 5 miesiąc temu #992602 przez asiekasiek
Pesq po zjedzeniu czegoś zwymiotowałaś ?? kurcze bidulo jedna :( no to zamawiam termometr :)

Meszku no właśnie wkurzył mnie tym :P jejku troszkę zaśmiałam się z tego że Twój mąż chce wszystko na własne oczy zobaczyć na usg...jakoś wyobraziłam go sobie jak wywala lekarza z krzesła przy usg i on sam zaczyna mierzyć sprawdzać itp :) proszę zameldować się po kontroli ;)

9 lata 5 miesiąc temu #992603 przez pesq
Rita mi ten comic sie nie podoba.. Aqua o czarny juz tak :)

Meszku daj znać później

9 lata 5 miesiąc temu #992604 przez asiekasiek
Rita, ja jestem za czarnym, szkoda że nie mają szarego :whistle:

9 lata 5 miesiąc temu #992605 przez pesq
Asia ja właśnie zjadłam jajecznicę ale to kolo 9 a teraz tak ciężko sie zrobilo na żołądku uhhhh..

9 lata 5 miesiąc temu #992608 przez Rita87
Pesq, bidulko, coś ze śniadania Ci zaszkodziło? Mi na dolegliwości jelitowe bardzo melisa pomaga, może sobie wypij taką ciepłą jeśli masz. Ja w ogóle bardzo często na wieczór melisę piję bo podobno wycisza skurcze.

Asiekasiek, mój to śpi na samej krawędzi bo mu się często zdarzają niekontrolowane ruchy w nocy (już nie raz dostałam od niego łokciem pod oko, albo ręką w twarz :P ) a teraz się boi, żeby mi podczas snu nic w brzuszek nie zrobić. A że jeszcze kot śpi w nogach to naprawdę ma biedny mało miejsca ;)

Mam taki sam termometr jak Pesq, tzn tej samej firmy, tylko chyba troszkę inny model. Zamawiałam w gemini. I ciężko mi stwierdzić czy pokazuje dobrze, bo ja miałam już kilka razy ok. 37 stopni, mąż z kolei trochę ponad 36... Muszę zweryfikować na takim rtęciowym wynik. Są też niewielkie rozbieżności w zależności od tego jak blisko się przyłoży i w którą część czoła...

Ja tak do 20 tyg miałam bardzo często usg robione z racji pobytów w szpitalu. Aż się bałam, że za często. A potem byłam w 20 tyg na drugim prenatalnym i dopiero w 30 tyg na trzecim (więc takie 10 tyg bez oglądania Stasia to był dla mnie szok, jak wcześniej widziałam go co chwilę). Lekarz powiedział, że wg niego już do porodu nie ma potrzeby robienia usg, bo Malutki jest ułożony główką w dół i wszystko jest ok. No ale mam kilka fotek jego buźki w 3D, więc mam na co patrzeć :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia