- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak mam „prawidłowe” (120/80) to już się czuję dziwnie
Meszku no właśnie T. mi suszy głowę aby były bez gałek i zaczynam się wahać nad kompromisem jakimś
Kasia 10 tygodni ! WOW U nas w piątek będzie –już odliczam
Pesq ale Ci dobrze z tym mężem jak Ci tak gotuje mmm A jak to wygląda bosko....
Meszku śliczny koszyk ! U mnie pewnie też się na czymś takim skończy na komódce
Kasandra dokładnie to samo pomyślałam o tej pace wyprawkowej.. ze to przecież sama radość to wybierać
U nas dziś miała być rybka z frytkami na obiad i wyszło na to, że teraz zjedliśmy frytki, a rybę bedziemy jeść na kolację heh -bo biegamy i sprzątamy i T. nie miał czasu zrobić, a mi ryby jak wiecie nie wychodzą
A teraz lodyyy na deserek
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
ale wcinaj na zdrowie!
me.ch bardzo fajny ten koszyczek. też muszę sobie popatrzeć i kupić jakiś pojemniczek czy coś właśnie w tym stylu, czy jakiś wkład do szuflady na takie pierdołki do Kubusiowej komody. moja siostra w takim koszyczku jak ty me.ch miała poukładne kilka pampersów i właśnie takie najpotrzebniejsze rzeczy żeby stały jak najbliżej i bardzo mi się to u niej podobało. żeby nie wyciągać całej paczki pampersów tylko tak na bieżąco sobie dokładać
a ja chciałam dziś zjeść na zły humor chipsy i wysłałam T. do sklepu i jeszcze bardziej się zdenerwowałam bo kupił mi solone a ja solonych nie lubię...
a co do wózka to u nas było podobnie, jak pytałam się mojego męża, który mu się podobał to go to w ogóle nie interesowało a jak zamówiłam to oczywiście teraz ma dużo do powiedzenia. teraz to już za późno
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Nasz obiadek chicken pad Thai a smakowo dużo lepiej niż wyglądało;)
Załącznik nie został znaleziony
Zaz, jeśli będziesz się jednak decydować na bez to polecam z czystym sumieniem serię Malm właśnie, u nas jest kilka tych komoda w różnych rozmiarach i nie narzekam, już kilka lat się trzymają i nie widać po nich póki co:)
Basiek, no ja właśnie dokładnie tak jak Twoja siostra chciałam zrobić no i jakby mi przyszło zmienić pieluchy w salonie a nie na przewijaku to zawsze ktoś może podać cały koszyk o gotowe bez szukania co o jak teraz potrzebne:)
Kasandra Razem z Agatka prezentujecie się wspaniale:)
Kasia, już coraz bliżej:)))))) U nas będzie w środę skończone 30:)
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam nadzieję, że póki co mi się wszystko tam zmieści
Musę zrobić listę zakupów do Ikei i może za tydzień wyciągnę T.. <marzy>
A w czwartek zamawiamy łóżeczko ! Mama zadzwoniła i powiedziała, że mogę zamawiać już dziś, ale jej powiedziałam, że będziemy z Bartusiem twardzi i poczekamy aż do nas przyjedzie (w czwartek) i zamówimy razem, bo w końcu to prezent od Babci -więc chcę aby obejrzała też sobie i powiedziała co myśli, czy jej się podoba itd.. No i w ten sposób w tym tygodniu będę miała się czym cieszyć, bo przyjdzie wózek, a w następnym łóżeczko.. śmieję się, że muszę sobie dawkować emocje, bo jakby mi wszystko na raz przyszło to za dużo szczęścia
Dziewczyny a przewijaczek będziecie cały czas trzymały na łóżeczku, czy będziecie go zdejmować i zakładać wtedy kiedy będzie potrzebny? Bo ja chyba nie chce cały czas go mieć żeby mi nie zasłaniał łóżeczka i Malutka i nie wiem jak to ogarnąć
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jejku podrzuć na południe Polski tej zupki
Mech koszyczki śliczne tylko takie już mam brązowe z wyściółką beżową jeden taki nieużywany to prawie dla małej będzie
Basia mnie właśnie też często w pachwinach ciągnie i mnie bolą
Mech widzę że Ty też dzisiaj postawiłaś na chińczszyznę
My byliśmy na spacerze po Ojcowie i miałam ochotę na pstrąga z grilla ale jest strasznie drogi, więc byliśmy w biedronce i mężuś robi pstrągi (chociaż to tak potrafi robić ) a teraz wszedł do pokoju, mówi "nie znowu forum" ja do niego "muszę się pochwalić że mężuś przepyszne pstrągi robi" a on "no to jeszcze powiedz że seks był rano" a ja "już napisałam " a on " o niieeeeee" heh i mam iść mu pomagać
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
haha Asiaa teraz wszedł do pokoju, mówi "nie znowu forum" ja do niego "muszę się pochwalić że mężuś przepyszne pstrągi robi" a on "no to jeszcze powiedz że seks był rano" a ja "już napisałam " a on " o niieeeeee" heh i mam iść mu pomagać
Zaz my też mamy komodę malm z Ikei w sypialni i jestem bardzo zadowolona bo ona jest naprawdę pojemne w sumie z tej kolekcji to mamy takie 2 stoliczki do łóżka, komodę i słupek
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50277449/#/00103343
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50214555/#/70103349
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60127973/
więc w niej ze spokojem wszystkie rzeczy Bartusia pomieścisz
a z wyprawką teraz idziesz jak burza jako ostatnia chyba zaczęłaś wszystko kupować a ty zaraz powiesz, że już wszystko masz
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja lubie z Ikei kupowac, bo nawet jak kupuje kazdy mebel osobno, np raz na rok cos dokupie i zawsze mi pasuje no i pozostale kolekcje tez mozna wpasowac np lawy do kawy czy tam inne stoliki i szafki bo mozna te same kolory i styl wziac i wsztstyko pieknie pasuje (a ja juz tak mam ze musi mi pasowac bo inaczej mi sie gryzie i mnie boli w oczy )
Zaz bedziesz miala tyle wrazen ze jak zrobisz komplet juz to bedziesz miala glod jak po narkotykach hehe wiem cos o tym bo juz mi sie koncza rzeczy do zakupu.... Jeszcze na poczatku cos tam pourzadzam i poorganizuje, ale jesli skoncze przed Kornelem (a powinnam) to boje sie jak to bedzie jak mi nagle sie "projekt" skonczy.
A jakie lozeczka rozwazasz? Masz juz jakies typy ulubione?
Asiek, rozlozylas mnie na lopatki tym tekstem mam nadzieje ze pstrag smakowal.... Az mi slinka pociekla jak sobie pomyslalam no i zazdroszcze spaceru po ojcowie, u nas nie dosc ze pada dzis to ja i tak uziemiona jestem. Jutro dla rozrywki ide na kontrole hahah
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Basiek, śliczne zdjęcie Kubusia słodziak kochany
Zaz, wózek piękny mnie też się ten kolor bardzo podoba i być może też się na niego zdecydujemy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Pesq jaki obiadek mmm , dobrze masz z mężulkiem
Asiek ja też w każdej chwili myślę co tam na forum, co piszecie i jak nie mogę wejść to myślę i myślę haha osiołek
Kasiu ja też mam problemy żeby założyć skarpetki... czasami robię pośmiewisko z siebie żeby je ubrać
Sylwia, super że z malutką wszystko dobrze i nie ma to jak w domku
ja jutro od rana idę na 'służbę' do dzieciaczków brata więc będę miała co robić pewnie, ale tutaj koniecznie muszę wejsć
i mam prośbę podacie dobrego sprzedającego na allegro gdzie kupię pieluszki, przewijak i pierdołki? wiem że kiedyś podawałyście ale tu jest tyle stron że chyba nie znajdę, jeśli to nie problem to poproszę ;**
miłego wieczorku
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Basiek dzięki W sumie racja z tymi komodami, no i jak Bartuś podrośnie i będzie miał swój pokoik to się mu dokupi z tej samej serii meble i będzie miał śliczny komplet dla młodego faceta
Co do wyprawki masz rację –już mi bardzo niewiele zostało do kupienia Ale to przez to, że czekałam na to 6 dłuuugiiiccchhh miesięcy To teraz się nacieszam ile wlezie… A jutro może jednak zacznę prać.. Jeszcze komody nie ma, ale w sumie mogę poukładać w pojemnikach i potem tylko przełożyć już gotowe, zwłaszcza, że teraz nie dam rady poprasować wszystkiego na raz…
Dziewczyny wiecie co Bartuś robi ??? ODKSZTAŁCA mi brzucha hahha Ale fajowo, normalnie takie wieeeeelkieeee fale robi.. i to NAD pępkiem! Ale się cieszę, bo do tej pory było zawsze poniżej, a to dla mnie znak, że nie jest zbyt blisko „wyjścia” No i przy ty takie przyjemne uczucie <3 Zrobiłabym zdjęcie, ale jak tylko sięgam po telefon to oczywiście mały złośnik przestaje
Meszku chciałabym konkretnie to: allegro.pl/biale-lozeczko-lozko-dzieciec...x60-i5295135028.html -Na początku chciałam z szufladą, ale jak obejrzałam na żywo z szufladami to mi się nie podobają i są nieporęczne, więc się zdecydowałam bez
Mysia jak przyjdzie to zrobię zdjęcia jak na żywo kolorek wygląda –ale wg mnie jest piękny, bo właśnie ten kolor oglądałam w sklepie
Mysia co do paneli ..lej mniej płynu Po prostu Jak napisane, że nakrętkę, to lej pół No i oczywiście najlepiej płyn do paneli, ale równie dobrze może być płyn do podłogi z Lidla –ja mam ostatnio fazę na cytrynowy i ani jednej smugi po nim Aaaa i wypierz mopa dokładnie wcześniej, bo pewnie został w detergent jakiś smużący –jak masz nakręcanego, to wlej do wiadra wodę i trochę domestosa i niech się mop pomoczy (przy okazji się zdezynfekuje), a potem tylko dokładnie wypłucz i już
Te ładne kolorowe to u Hubiworld, ale któraś jeszcze kupiła takie śliczne w gwiazdki, których u hibiego nie było, tylko nie pamiętam która
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Mój mały tez robił ostatnio takie wygibasy i chciałam zrobić zdjęcie .. ale mogę zapomnieć od razu przestaje śmiesznie to wygląda i ja też wolę jak gdzieś kopie 'dalej wyjścia'
I śliczne łóżeczko, zgrabniutkie a przewijak chyba może być na łóżeczku cały czas bo nie zajmuje dużo miejsca choć to pewnie też zależy od jego rozmiaru ale na początku maluszek będzie pewnie tak mały ze nic go nie będzie przysłaniac
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
A w ogóle to byliśmy motorkiem w Obi w Jablonnie, kolejny raz pooglądać farby:))) no i w sypialni chyba jednak nie bedzie błękitu:D mysle, ze w tyg. Ostatecznie zdecydujemy:) ten turkus z szarym w pokoju/kuchni/korytarzu a w sypialni taki pudrowy:) o ile sie nie odwidzi:) a w ogóle to ja naciskalam na przejażdżkę tym motorem heh, takze moje pomysły jak zwykle niespokojne;))
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mysia, to moze sproboj bardziej wykrecac mopa, moze "za mokro" myjesz ? Albo jakby juz zupelnie nic nie pomagalo, to moze sprobuj moj sposob "na szybko" ze tylko popryskac podloge sprayem do mycia, ja uzywam tego samego co do kuchennego blatu bodajze w takich okolicznosciach i tylko suchym mopem przejedz jak szmatka
No i milej "sluzby"
Zaz co do przewijaka to tez sie nad tym zastanawialam, bo mi sie wydaje ze on prawie pol lozeczka zaslania ale stwierdzilam ze zobacze jak mi to bedzie dzialalo i czy mi sie bedzie chcialo sciagac go i zakladac no i czy rzeczywiscie bedzie taka potrzeba. Bo myslalam tez o polozeniu go na komodzie, ale jakos mi lepiej wysokosc na lozeczku pasuje no i ogolnie duzo osob polecalo ten uklad zeby na lozeczko go dac wiec postanowilam ze zaczne od tego, jak bedzie przeszkadzac to bede kombinowac.....
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasandra a jak Ty się zmieściłaś z brzusiem na motor? Ja się ledwo w drzwiach mieszczę haha
Meszku cieszy mnie, że nie tylko ja mam takie „poważne rozmyślania” heh, też myślałam aby dać na komodę, ale z drugiej strony szkoda miejsce zawalać, a jeszcze z trzeciej strony nie chcę go całkiem chować, bo jest taki łaaaadnnnyyyy
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny zrobiłam listę czego mi brakuje Nie wpisałam tylko łóżeczka, bo to już zaklepane
IKEA
1. Wanienka Nr art. 402.484.43 17,99
2. Kubełek na zużyte waciki etc. Nr art. 402.954.39 4,00
3. Komoda Nr art. 102.145.57 399,00
4. Organizer do szuflad x 2 Nr art. 001.926.31 19,99 x 2
5. Ręcznik kąpielowy x 1 Nr art. 502.642.63 29,99
SUMA: 490,96
Leroy Merlin
1. Koszyk na komódkę
2. Zasłony sypialnia
Smyk
1. Body krótki rękaw 3 x 56
2. Śpiochy 1 x 56, 2 x 62
3. Sweterek x 1
4. Czapeczka gruba x 1
5. Kombinezon 1 x 68
Pozostałe
1. Rumianek x 1
2. Lampka x 1
3. Karuzela x 1
I to by było na tyle u mnie <3