- Otrzymane podziękowania: 245
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gloria,no u mnie podobnie, mąż chrapie i bez ciąży wiec nawet jakbym zaczęła to nie może się czepiać
Pesq,nie dziwię się, jakie zdążę stęsknic za P jeśli dłużej w pracy zostaje... milego weekenu Wam zycze:)
Asiek, te pudełka do szuflad z Ikei, Skubb chyba się nazywały, wzięłam 2x zestaw 6 białych
Jak juz komoda będzie zorganizowana to tez soe pochwalę co i jak i gdzie znalazło swoje miejsce
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Meszku, ja to samo planuje zrobić . Mam co prawda listę, ale juz nieaktualna, wiec będzie nowa i jutro tez zamierzam miec ułożone wszystko.. I myślę czy tylko rozmiarami czy może tez rodzajami...no i na razie do 68. Reszta niech czeka;)
A co do chrapania to wczesniej rzadko ni sie zdarzalo chrapnac i wystarczyło poruszenie mnie czy cos a teraz podobno nie:) oby po ciąży przeszlo!
Juz dojechaliśmy, czekam na męża, bo rozładowuje sie . Idę się przejdę bo juz nie mogę wysiedzieć
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Mech a już wiem myślałam że jakieś inne upolowałaś
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Juradka, a ja na odwrót tylko patrzę żeby Bartuś jak najwięcej przybierał –ale to dlatego, że mam zakodowane w głowie, że jak będzie ponad 2,5 to już będę mogła przestać panikować
Ajj Kasia_Asia to właśnie miałam na myśli mówiąc, że to lekarz powinien podejmować decyzję, a nie rodzic, który po prostu się nie zna.. Biedny Maluszek… A skoro chce się przytulać, to niech tulają! Ja jako noworodek 24/h wisiałam na Mamie –aż miała mnie dość –tylko mnie próbowała położyć to ja w ryk
Kasandra filcowy wieloryb przytulak !!! <3
Zeberka bez pasków wygląda jak koniś <3 Cudna
Meszku rożek, ochraniacze i minky uprasowałam dzień wcześniej –bo na na programie „1” i strasznie długo schodziło ….
W ogóle to prasowanie to mi zajęło kilka dobrych godzin.. nie spodziewałam się tego..
Meszku tęsknoty aaahhh miiiłooośśćććć <3
A mnie od wczoraj pachwina ciągnie Znaczy bardziej noga, ale w pachwinie i jak chodzę to ..utykam, bo tak bardzo ciągnie Ale to taki typowy mechaniczny ból, chyba moje biodra siadają pod moim ciężarem.. na spacerze się wczoraj umęczyłam. I w nocy też ciągnęło i się budziłam, ale w nocy to już całe nogi ciągnęły...
A teraz piję kawkę i zmywam lakier z paznokci, bo jak się Mama obudzi to ją poproszę aby mi stópki pomalowała
I będziemy zamawiać łóżeczko !!!
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiaj spałam całą noc!! No oprócz tego że co godzinę budziłam się i musiałam siku, ale zaraz szłam z powrotem spać Też tęsknię za mężem jak idzie do pracy i po południu wraca!!
Zazanna mnie też wczoraj pachwina ciągnie:( myślałam, że tak przygotowywuje się do porodu a tu faktycznie może boleć od ciężaru o jak fajnie takie zamawianie!!
My w niedziele chcemy jechać do smyka czy do entliczka pooglądać bujaczki karuzele na żywo żeby wybrać które na allegro szukać czy też używane pokupować właśnie zamawiałabym jeszcze jakieś pierdółki, no ale pooglądam na żywo może coś mi się spodoba w sklepie
Zaz GRATULACJE ZE SKOŃCZENIA TYCH 30 TYGODNI!!
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asiek dziękujemy, dziękujemy <kłaniają_się_ale-ale_nie_za_nisko_bo_brzuś_ciśnie >
Ja już chyba wybrałam bujaczek.. Chyba się zdecydują na "żabkę" fisher price -choć wolałabym coś bardziej "wodnego", ale póki co ten mi się najbardziej spodobał
No ale na to mm jeszcze sporo czasu, bo to kupię na końcu, może nawet jak już Bartuś będzie na świecie
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasandra ja też właśnie mam już listę ale z tym wszystkim co przyjechało od szwagierki muszę od nowa do tego usiąść, poza tym na tych używanych czasem 56 i 62 są takie same a często inne rozmiary też jakoś się "zmieniły", pewnie i w produkcji jedne drugiemu nie równe....
Zaraz wstaję i się za to biorę
Zaz, gratuluje My w środę też z Kornelkiem jeszcze dwa i będę spokojniejszy, jeszcze 4 i będzie dobrze a jakby się udało 6 to już w ogóle mega
Asiek, ikea rządzi na forum szukałam innych żeby zamówić z ebaya ale nawet tam najlepsze były te z ikei, wprawdzie wychodzi drożej ale jak policzyć ile bym wydała na taksówke tam i spowrotem żeby jechać do ikei to już stwierdziłam że się właściwie opłaca dopłacić do tej ich przesyłki
Ok, no to siadam do kawki i potem zabieram się za robotę
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asiek gratuluję przespanej nocy:)))
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Dziewczyny cieszę się, że wszystko w porządku po wizytach u lekarzy. Oby tak było do samego porodu
Pesq, współczuję Ci siedzenia u teściów, zamartwiania się i braku męża przy boku. Ja też nie lubię jak mojego nie mam obok
Kasandra piękna zebra
Lidziun, powodzenia u lekarza i daj znać co słychać u bobaska po powrocie
Meszku nie przemęczaj się za bardzo, bo Kornelek się zezłości i będzie chciał wyjść
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zazanna no ja właśnie chciałabym wybrać bujaczek już, a pewnie kupować też będę jak mała urodzi się.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Ja dziś wybywam na działkę, podobno weekend ma byc upalny, bede siedzieć z młodym w basenie
Ale spokojnie mam neta w komórce wiec będziemy w kontakcie
Zaz gratuacje
Czy Wam teraz tygodnie lecą szybko czy wolniej...? Bo mi czas zasuwa jak szalony
Ja lekarza mam dopiero 28.07 wiec jeszcze 2 tygodnie...
Uciekam na spacer z pieskiem.
- kasia_asia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 12
Gratuluje okrągłych 30-tek i powodzenia na wizytach
Co do synusia znajomych to nie chciałam jakoś specjalnie krytykować, tylko podzielić się tą historią, napełnia mnie ona obawami co do tego co i u mnie nieuniknione. Ja na pewno nie będę obstawac przy swoich postanowieniach, bo założyła sobie z góry jakiś tam plan. Co do porodu to przecież nie istnieje coś takiego jak "plan". Ją jestem nastawiona na sn, i w ogóle boję się tych wszystkich znieczuleń, chciałabym ich uniknąć, ale pewnie się nie da. Mimo tego jeśli będzie jakieś " ale" ze strony lekarzy zgodzę się na krojenie, bo najważniejszy zdrowy synek. Myślę że to dziecko po prostu ma taki charakter, jest z typu dzieci, które opisane w książce "język niemowląt" autorka zaliczyła do dzieci wrażliwych. Myślę że ją też będę miała wrażliwca jeśli wrodzi się w rodziców
Wrzucam fotkę tego Cabriofix.
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Udanego wypadu Jurada na działeczce fajnie, że na wizycie wszystko dobrze, faktycznie masz dar do wyszukiwania ładnych rzeczy, wszystkie wyglądają jak nówki-sztuki
Zazanka u mnie też bujaczek to będzie jeden z ostatnich zakupów, bo w sumie od razu przecież nie będzie w nim siadał.
Mech, Zazanka, ale z Was pracusie- podziwiam
Tak, tak ikea rządzi zdecydowanie na tym forum
Kasia asia polprazol jest bezpieczny, ufam mojemu ginowi, zażywam go już od od mniej więcej trzech miesiący. Zapytaj swojej gin czy by Ci mogła coś polecić.
Mały zrobił mi pobudkę o 5 rano a i wiecie co te koszule jednak zostawiłam do szpitala się nie nadają, bo są za krótke ale mam nadzieję, że po porodzie będzie w sam raz do karmienia i kuszenia męża (licząc oczywiście, że te nogi mi schudną, bo póki co spuchnięte balony ) też Wam tak nogi puchną w kostkach?
Kasandra nie mogę się doczekać efektu końcowego zeberek