BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #993439 przez me.ch
Kasandra, jutro pocykam jak będę dokonywać segregacji na rozmiary i spisywac co jest a czego brakuje:)

Gloria,no u mnie podobnie, mąż chrapie i bez ciąży wiec nawet jakbym zaczęła to nie może się czepiać:)

Pesq,nie dziwię się, jakie zdążę stęsknic za P jeśli dłużej w pracy zostaje...;) milego weekenu Wam zycze:)

Asiek, te pudełka do szuflad z Ikei, Skubb chyba się nazywały, wzięłam 2x zestaw 6 białych :)

Jak juz komoda będzie zorganizowana to tez soe pochwalę co i jak i gdzie znalazło swoje miejsce :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #993443 przez kasandra9
Dokładnie, historie sa różne...najgorsze, jesli zaufa sie lekarzom a jednak okazuje sie, ze jako zwykli ludzie też maja gorsze dni itp. I wychodzi, ze mogli zrobić inaczej /lepiej...my przeciez się nie znamy, tyle co człowiekowi sie wydaje, co czuje, co przeczyta albo usłyszy od innych.. No ale nie ma co myśleć, ze będzie zle! Przeciez damy rade dziewczynki!:)
Meszku, ja to samo planuje zrobić . Mam co prawda listę, ale juz nieaktualna, wiec będzie nowa i jutro tez zamierzam miec ułożone wszystko.. I myślę czy tylko rozmiarami czy może tez rodzajami...no i na razie do 68. Reszta niech czeka;)
A co do chrapania to wczesniej rzadko ni sie zdarzalo chrapnac i wystarczyło poruszenie mnie czy cos a teraz podobno nie:) oby po ciąży przeszlo!
Juz dojechaliśmy, czekam na męża, bo rozładowuje sie . Idę się przejdę bo juz nie mogę wysiedzieć:)

9 lata 5 miesiąc temu #993458 przez asiekasiek
Dzień dobry!!

Mech a już wiem myślałam że jakieś inne upolowałaś ;)

9 lata 5 miesiąc temu #993464 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Juradka, a ja na odwrót tylko patrzę żeby Bartuś jak najwięcej przybierał –ale to dlatego, że mam zakodowane w głowie, że jak będzie ponad 2,5 to już będę mogła przestać panikować :)

Ajj Kasia_Asia to właśnie miałam na myśli mówiąc, że to lekarz powinien podejmować decyzję, a nie rodzic, który po prostu się nie zna.. Biedny Maluszek… A skoro chce się przytulać, to niech tulają! Ja jako noworodek 24/h wisiałam na Mamie –aż miała mnie dość –tylko mnie próbowała położyć to ja w ryk :P

Kasandra filcowy wieloryb przytulak !!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: <3
Zeberka bez pasków wygląda jak koniś <3 Cudna :)

Meszku rożek, ochraniacze i minky uprasowałam dzień wcześniej –bo na na programie „1” i strasznie długo schodziło …. :P
W ogóle to prasowanie to mi zajęło kilka dobrych godzin.. nie spodziewałam się tego.. :blush:

Meszku tęsknoty aaahhh miiiłooośśćććć <3 :D

A mnie od wczoraj pachwina ciągnie :blink: Znaczy bardziej noga, ale w pachwinie i jak chodzę to ..utykam, bo tak bardzo ciągnie :blush: Ale to taki typowy mechaniczny ból, chyba moje biodra siadają pod moim ciężarem.. na spacerze się wczoraj umęczyłam. I w nocy też ciągnęło i się budziłam, ale w nocy to już całe nogi ciągnęły...

A teraz piję kawkę i zmywam lakier z paznokci, bo jak się Mama obudzi to ją poproszę aby mi stópki pomalowała :)
I będziemy zamawiać łóżeczko !!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu #993465 przez Zazanna
Skończyliśmy TRZYDZIEŚCI tygodni !!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu #993470 przez Lidziun
hejka, melduje ze jestem, wpadam tylko na chwilke bo ide do lekarza na 10,15 wiec musze zaczac sie ogarniac a dopiero sniadanie zjadlam, a jeszcze jedno, nie wiem czy juz pisalam kupilam po przecenie ubranko na chrzest dla malego w 5-10-15, kurtka(bluza bo tak sie nazywa w sklepie) za 24 a spodnie za 17, sa tez kurteczki dla dziewczynek, oczywiscie to wszystko jezeli planujecie ochrzcic dziecko i to w miare wczesnie, zdjecie ubranka wstawie pozniej bo juz mam brak czasu

9 lata 5 miesiąc temu #993471 przez asiekasiek
Mnie coś wszystko wkurza :side: heh w sumie rodzice mnie tylko wkurzają :side:

Dzisiaj spałam całą noc!! No oprócz tego że co godzinę budziłam się i musiałam siku, ale zaraz szłam z powrotem spać :D Też tęsknię za mężem jak idzie do pracy i po południu wraca!!
Zazanna mnie też wczoraj pachwina ciągnie:( myślałam, że tak przygotowywuje się do porodu a tu faktycznie może boleć od ciężaru :P o jak fajnie takie zamawianie!!
My w niedziele chcemy jechać do smyka czy do entliczka pooglądać bujaczki karuzele na żywo żeby wybrać które na allegro szukać czy też używane pokupować :D właśnie zamawiałabym jeszcze jakieś pierdółki, no ale pooglądam na żywo może coś mi się spodoba w sklepie :P
Zaz GRATULACJE ZE SKOŃCZENIA TYCH 30 TYGODNI!!

9 lata 5 miesiąc temu #993472 przez Zazanna
Lidziun ale fajnie, to czekamy na zdjęcia :) I powodzenia na wizycie :)

Asiek dziękujemy, dziękujemy <kłaniają_się_ale-ale_nie_za_nisko_bo_brzuś_ciśnie B) > :laugh:

Ja już chyba wybrałam bujaczek.. Chyba się zdecydują na "żabkę" fisher price -choć wolałabym coś bardziej "wodnego", ale póki co ten mi się najbardziej spodobał :)
No ale na to mm jeszcze sporo czasu, bo to kupię na końcu, może nawet jak już Bartuś będzie na świecie :)

9 lata 5 miesiąc temu #993473 przez me.ch
Dzień dobry Wam :)

Kasandra ja też właśnie mam już listę ale z tym wszystkim co przyjechało od szwagierki muszę od nowa do tego usiąść, poza tym na tych używanych czasem 56 i 62 są takie same a często inne rozmiary też jakoś się "zmieniły", pewnie i w produkcji jedne drugiemu nie równe....
Zaraz wstaję i się za to biorę :)

Zaz, gratuluje :) My w środę też z Kornelkiem :) jeszcze dwa i będę spokojniejszy, jeszcze 4 i będzie dobrze a jakby się udało 6 to już w ogóle mega :)

Asiek, ikea rządzi na forum :) szukałam innych żeby zamówić z ebaya ale nawet tam najlepsze były te z ikei, wprawdzie wychodzi drożej ale jak policzyć ile bym wydała na taksówke tam i spowrotem żeby jechać do ikei to już stwierdziłam że się właściwie opłaca dopłacić do tej ich przesyłki ;)

Ok, no to siadam do kawki i potem zabieram się za robotę:)

9 lata 5 miesiąc temu #993474 przez me.ch
Lidziun powodzenia u lekarza, czekamy na foteczki :)

Asiek gratuluję przespanej nocy:)))
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 5 miesiąc temu #993475 przez Sylwia-89
Dzień dobry :)

Dziewczyny cieszę się, że wszystko w porządku po wizytach u lekarzy. Oby tak było do samego porodu :)

Pesq, współczuję Ci siedzenia u teściów, zamartwiania się i braku męża przy boku. Ja też nie lubię jak mojego nie mam obok

Kasandra piękna zebra :)

Lidziun, powodzenia u lekarza i daj znać co słychać u bobaska po powrocie :)

Meszku nie przemęczaj się za bardzo, bo Kornelek się zezłości i będzie chciał wyjść :P

9 lata 5 miesiąc temu #993479 przez asiekasiek
Mech dzięki że przypomniałaś mi, że mam znowu jechać do ikei w niedzielę :) mój mąż będzie wniebowzięty ;) bo na stronie widziałam takie organizery niższe do szuflad i niby wielkością powinny zmniejszyć się a chce zobaczyć je na żywo :D te większe organizery są super:)
Zazanna no ja właśnie chciałabym wybrać bujaczek już, a pewnie kupować też będę jak mała urodzi się.

9 lata 5 miesiąc temu #993481 przez jurada
Dzien dobry ciężaróweczki <3

Ja dziś wybywam na działkę, podobno weekend ma byc upalny, bede siedzieć z młodym w basenie :)
Ale spokojnie mam neta w komórce wiec będziemy w kontakcie :)

Zaz gratuacje ;)

Czy Wam teraz tygodnie lecą szybko czy wolniej...? Bo mi czas zasuwa jak szalony :)
Ja lekarza mam dopiero 28.07 wiec jeszcze 2 tygodnie...
Uciekam na spacer z pieskiem.

9 lata 5 miesiąc temu #993491 przez kasia_asia
Czas to leci mi teraz jak szalony! :silly:

Gratuluje okrągłych 30-tek i powodzenia na wizytach :)

Co do synusia znajomych to nie chciałam jakoś specjalnie krytykować, tylko podzielić się tą historią, napełnia mnie ona obawami co do tego co i u mnie nieuniknione. Ja na pewno nie będę obstawac przy swoich postanowieniach, bo założyła sobie z góry jakiś tam plan. Co do porodu to przecież nie istnieje coś takiego jak "plan". Ją jestem nastawiona na sn, i w ogóle boję się tych wszystkich znieczuleń, chciałabym ich uniknąć, ale pewnie się nie da. Mimo tego jeśli będzie jakieś " ale" ze strony lekarzy zgodzę się na krojenie, bo najważniejszy zdrowy synek. Myślę że to dziecko po prostu ma taki charakter, jest z typu dzieci, które opisane w książce "język niemowląt" autorka zaliczyła do dzieci wrażliwych. Myślę że ją też będę miała wrażliwca jeśli wrodzi się w rodziców ;)

Wrzucam fotkę tego Cabriofix.
Załączniki:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #993492 przez Kasia888
Hej dziewczynki ;)
Udanego wypadu Jurada na działeczce ;) fajnie, że na wizycie wszystko dobrze, faktycznie masz dar do wyszukiwania ładnych rzeczy, wszystkie wyglądają jak nówki-sztuki ;)
Zazanka u mnie też bujaczek to będzie jeden z ostatnich zakupów, bo w sumie od razu przecież nie będzie w nim siadał.
Mech, Zazanka, ale z Was pracusie- podziwiam :cheer:
Tak, tak ikea rządzi zdecydowanie na tym forum ;)
Kasia asia polprazol jest bezpieczny, ufam mojemu ginowi, zażywam go już od od mniej więcej trzech miesiący. Zapytaj swojej gin czy by Ci mogła coś polecić.
Mały zrobił mi pobudkę o 5 rano :P a i wiecie co te koszule jednak zostawiłam do szpitala się nie nadają, bo są za krótke ale mam nadzieję, że po porodzie będzie w sam raz do karmienia i kuszenia męża (licząc oczywiście, że te nogi mi schudną, bo póki co spuchnięte balony :unsure: ) też Wam tak nogi puchną w kostkach?
Kasandra nie mogę się doczekać efektu końcowego zeberek :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia