- Otrzymane podziękowania: 12
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasia_asia
- Wylogowany
- gaworzenie
Wózek i nosidełko mamy ze sklepu Smile. Już się kontaktowali i wymienią nam to nosidełko, bo mają drugie na sklepie. Nie chcę interpretować, ale może chcieli się pozbyć tego przyniszczonego wystawowego.
No i właśnie dodarła maszyna do szycia. Na pierwszy rzut oka wygląda super, zaraz pewnie odkryję, że nie działa Hehe, jak pech to na całego Ale może się mylę
Lidziun, ale super ten pikowany komplecik To właśnie na chrzciny? Piękny.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Zebrałam pranie z balkonu - tylko ubranka małej - i jestem w szoku, że w końcu się trochę tego uzbierało! A nawet tyle! Zaraz biorę się za prasowanie i to samo co Meszek - jeszcze raz będę porównywać rozmiary, bo już wcześniej, jak układałam po pierwszym zwykłym praniu (Wtedy tylko te używane rzeczy pralam wstępnie, bo nie chciałam takich kłaść na półkę), to zauważyłam, że trzeba mierzyć i przykładać, bo firma firmie nierówna! No i słuchajcie, układać to lepiej rozmiarem, czy np. same pajace czy body od najmniejszych do największych? 56-68, reszta oddzielnie póki co i nawet nie prałam.
No i muszę odkurzyć, obiadu nie gotuję, bo już barszcz stoi od środy i jeszcze nikt go nie jadł (ale zamówiłam dla męża taki termosik i będzie brał zupkę w trasy dzienne, żeby kanapkami się nie zapychać tylko, bo on ma ciągle jakieś problem yz brzuszkiem:( obstawiamy zespół jelita drażliwego, ale przecież do lekarza nie po drodze nigdy...). Także teraz spróbujemy, żeby jadał zupy (które baaaaardzo lubi), bo to zawsze i ciepłe i lepsze niż zapychanie się kanapką, która czasem kilka godzin siedzi w torbie. Z planów na dziś to jeszcze trzeba się wykąpać, wydepilować
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
, zrobić włosy i paznokcie, bo jutro jak będziemy córkę podglądać, to trzeba wyglądać! Już się nie mogę doczekać! No i oczywiście dokończyć zeberki. Do miasta się raczej nie wybieram, choć ciucholand mnie kusi baardzo:P tylko wczoraj była dostawa, to czy dziś coś znajdę...jeszcze zobaczę Ale przy okazji bym klej kupiła, żeby paski przykleić zebrowe i filc na Zazanki rybkę)
Lidziun, też widziałam ten strój - bardzo ładnie to w realu wygląda. My planujemy chrzciny w grudniu - w święta albo tuż po, zobaczymy, także z kreacjami jeszcze poczekam. Swoją drogą dla dziewczynek tam są i piękne sukienusie i takie body i półśpiochy z falbankami jak dla baletnic:P
Kasiu, wózek bardzo ładny, a nosidło reklamujcie, nie ma innej opcji:)
Nasz wózek też wietrzeje już od kwietnia, haha:D no może od maja, bo wcześniej nie był złożony i cały w foliach, a teraz stoi u teściowej, tzn. w naszym pokoju, narzucony tylko folią, żeby się nie kurzyło do środka:) Słuchajcie, a czyścicie jakoś te wózki? Ja myślę, że wypadałoby, ale jak????? nie mam pomysłu....
Czekam na rady, jak układać ubranka!!!!!!!!!!!!!! bo biorę się za prasowanie:)
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zazdroszczę planów działkowych tym, co mają taką możliwość Ale my jutro będziemy robić zakupy do malowania mieszkanka, USG (oby pokazała buźkę, choć nasza się pokazywała, a nie chciała pokazać, co ma między nóżkami, więc w ogóle śmiesznie będzie, jeśli raptem wyjdzie, że to chłopczyk!!!!!!!!!!! padnę, że śmiechu chyba:D), zakupy lodówkowe trzeba zrobić, bo pustawo mamy; spróbujemy ogarnąć tą komódkę. Także dzień pełen wrażeń
Aaaa, i wrzucę do prania zestaw MINKY i pościel motherhood. Taka piękna pogoda, szybciutko wyschnie:)
Meliska, pytałaś, co do prania - ja piorę w mleczku Loveli + płyn do płukania też Loveli:)
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Juradka, wg tego opisu i wykesów z USG z połówkowego to nasza też tak do 3500 ma ważyć, a i obecnie podobnie powinna ważyć jak Twoja.
Moja babcia zawsze mówi, że niech się urodzi małe i rośnie duże:P i tego się trzymajmy!
Jutro się okaże wszystko <3
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Miałam na sali kobitkę co urodziła synka 4200 i popękała. Mówiła, że wygląda jakby miała między nogami słoneczko. To ja dziękuję, postoję i max 3600 poproszę.
No i powiem Ci, że też się denerwowałam, że może wyjdzie chłopak ale nieee... Na 100% dziewczynka:) odetchnęłam z ulgą
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
widac chyba bez dwóch zdań ze
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
ja też nie chcę, żeby Janko był za duży, ale oczywiście też nie za mały właśnie odebrałam wypis ze szpitala i we wtorek ważył 1270 g (29t+2d). W normie,ale troszkę malutki dalej... w poniedziałek prenatalne a w czwartek wizyta u mojego gin, także zobaczymy, ile urośnie przez tydzień. No i ułożony dalej podłużnie miednicowo...ciekawe kiedy ma zamiar się obrócić
Powiedzcie mi, bo skoro miałam komplet badań 14 lipca to czy na wizytę 23 lipca mam znowu je robić? Jak myślicie?
Kasandra ja sobie poukładałam rodzajami ciuszki, najmniejsze dałam na górę, a im większe tym niżej, tak do 68 cm chyba, a całkiem większe dałam po prostu na osobną półkę. Myślę, ze tak będzie najwygodniej, któraś mama tak właśnie radziła
ach i zapomniałabym napisać ! moja przyjaciółka, ta co miałą teraz cesarkę i dwie córeczki jutro wychodzi, oczywiście z dziewczynkami ze szpitala, byłam już u nich 2 razy, są prześliczne, przesłodkie i w ogóle ale baardzo dziwnie mieć bliźniaki tak inaczej
- kasia_asia
- Wylogowany
- gaworzenie
Maszynka fajna, działa, tylko tyle wiem. A jak szyje przekonam się już raczej po weekendzie, mam trochę zaplanowane szycia, głównie drobiazgi, ale też baldachim do kołyski
Do prania ciuszków to też mam Lovela proszek do białego i płyn do prania Bobini, do ciemniejszych rzeczy oraz płyn do płukania Bobini, ale tego płynu do płukania jakoś oszczędnie używam. Doszłam do wniosku, że po uprasowaniu rzeczy są już takie jak po zmiękczeniu. Wcześniej się zajęłam sprawą ciuszkową, bo czułam, że w te upały i pod koniec ciąży nie będę miała za bardzo sił, więc już jakoś od miesiąca wszystko czeka gotowe, złożone w półce.
Dziewczynki, już tak niewiele czasu zostało Jest i radość i strach zarazem.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agatko, może Twój po prostu drobniejszy jest i tyle. Ja tych badań bym razej nie ponawiała..przecież to tylko tydzień, bez przesady:)
i chyba też tak zrobię - rodzaje+rozmiarem.
- kasia_asia
- Wylogowany
- gaworzenie
Sorry, że tak często kraczę Dziś i tak lepszy humor A w ogóle to miesiącami nie korzystam z komputera, tylko komórka, więc jak już włączyłam wreszcie komputer to nadrabiam zaległości w pisaniu
No idę do lodówki i położyć się bo nogi trochę puchnąć zaczynają. Tour de Franc chyba już leci
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ogarniam i prasuję, bo kurde już 14! Musi być czysto jak już zacznę działać z ubrankami:)
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Meszku, Ty też! Dawaj foty, bom ciekawa niezmiernie:P
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Kassandra ja bym wybrała szuflady. Lepiej będzie Ci się układało ubranka dla Agatki. Tak myślę... Ja mam jedną półkę z ubrankami 56 a druga gdzie są 62
Ale duchota jest jeszcze muszę pomyć słoiki bo wieczorem albo jutro rano będę robić ogórki, tylko niech się trochę schłodzi!!!!
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasia_asia
- Wylogowany
- gaworzenie