- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #189495 przez mgielka22
Jejku jakie kochane sa te bobasy 
Myszka ja tez jestem przeciwna smoczkom i bede sie starac nie dawac ale jak wiadomo to sie okaze
A polozna to ja zostaje przy swojej owszem zloze deklaracje gdzies tam ale powiem ze nei zycze sobie poloznej bo mam inna i chyba raczej mi zabronic tego nie moga, wole swoja ktora mnei zna od poczatku ciazy i wie wszystko o mnie niz jakas obca babe!!!
Jejku zrobmy cos zeby maluchy wyszly juz
mi sie pomysly skonczyly olejek i maz przestaly dzialac zostaje cos jeszcze???

Myszka ja tez jestem przeciwna smoczkom i bede sie starac nie dawac ale jak wiadomo to sie okaze

A polozna to ja zostaje przy swojej owszem zloze deklaracje gdzies tam ale powiem ze nei zycze sobie poloznej bo mam inna i chyba raczej mi zabronic tego nie moga, wole swoja ktora mnei zna od poczatku ciazy i wie wszystko o mnie niz jakas obca babe!!!
Jejku zrobmy cos zeby maluchy wyszly juz

Temat został zablokowany.
- klatina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 7 miesiąc temu #189497 przez klatina
Mgiełka, mi moja pediatra potwierdziła zachowania tej położnej i poradziła co zrobić żeby nie przyszła do nas do domu. Trzeba przeczekać pierwszy miesiąc dziecka i potem złożyć deklarację. Jak to zrobisz wcześniej to ona ma obowiązek do Was przyjść. A deklarację tez warto złożyć, bo różnie bywa i trzeba mieć w okolicy pomoc położnej.
Mysza, u nas tez tu jest ta jedna stara położna dlatego, że nie chce żadnej młodej dopuścić. Jak jest taka samowystarczająca, to by sobie szkolenie jakieś zrobiła purchawka jedna! I nie dmuchała fajkami na noworodki.
Mysza, u nas tez tu jest ta jedna stara położna dlatego, że nie chce żadnej młodej dopuścić. Jak jest taka samowystarczająca, to by sobie szkolenie jakieś zrobiła purchawka jedna! I nie dmuchała fajkami na noworodki.
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #189501 przez mYSZA
ja też mówiłam, że mam swoją, ale ona mają obowiązek sprawdzić w jakich warunkach dziecko żyje. Pozatym w poradni pierwsze o co się pytają zanim zarejestrujesz na pierwszą wizytę to czy środowiskowa już była;/ no jesteśmy skazane trochę na te kobietki. Ale moja mama mówi, że to co ważne to zapamietać a reszte puścić mimo uszu
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- fanka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #189506 przez fanka
Mysza- Janek śliczny, widać, że przybiera na wadze, Będzie z niego duży chłopczyk!!! a z Tatą wyglądają ślicznie, rozczulające są takie zdjęcia ojców z dziećmi, przynajmniej na mnie strasznie "działają" !!! A smoczek- no cóż, chyba większość z nas wychodzi z założenia, że napewno nie, a później życie szybko weryfikuje nasze plany.Tak mi się wydaje oczywiście z pozycji przyszłej mamy

- fanka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #189509 przez fanka
Mgiełka- ze mnie się dziś doktorka śmiała, że słabo Męża wykorzystuję, a ja mówię, że on już przede mną do drugiego pokoju ucieka
ja tak jak już pisałam od wczoraj robię tzw. kombo- olejek, sok malinowy, schody, spacer, no i oczywiście Mąż w akcji

- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #189518 przez mgielka22
Fanka ja mam identycznie no oprocz schodow bo ich nie posiadam w domu po prostu ale olejek i herbata malinowa z sokiem malinowym jest caly czas
Maz rowniez jest brany w obroty

Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez mgielka22.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 7 miesiąc temu #189526 przez Agusia83
A ja tez sie zdrzemnelam
obudzilam sie i mialam bolesci @...ale sobie poszly...i znow pewnie w nocy skurcze beda mnie meczyc a nic z tego nie wyniknie,...
Gosia i Mysza...zdjecia macie wspaniale, takie oryginalne....tylko je zobaczylam, to sie poryczalam....macie piekne dzieciaczki....
Mysza a zdjecie z tata extra...Janek faktycznie bardzo podobny do tatusia 
Ja chyba tez zaraz pojde sie kapac a pozniej pizamka i lozeczko...no bo co robic? po pierwsze w naszym stanie? po drugie, w taka pogode? a po trzecie z takim nastawieniem psychicznym?

Gosia i Mysza...zdjecia macie wspaniale, takie oryginalne....tylko je zobaczylam, to sie poryczalam....macie piekne dzieciaczki....

Ja chyba tez zaraz pojde sie kapac a pozniej pizamka i lozeczko...no bo co robic? po pierwsze w naszym stanie? po drugie, w taka pogode? a po trzecie z takim nastawieniem psychicznym?
- Paletka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- A...jest juz z Nami:)
Mniej Więcej
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #189530 przez gosia2324
mYSZA napisał:
Mysza ja tez chcialam dac malej smoka ale ma odruch wymiotny
Chyba jest dla niej za duzy. sprobuje później, mam nadzije ze zalapie .
Kurcze dziewczyny tydzien temu o 20.00 zaczynałam sie rozkręcać...
A wczoraj wieczorem jak polozylam sobie mala na ramieniu to pobeczalam sie jak glupia .
MYSZA To dzis macie pepkowe
Bewipo- faktycznie Anitka cała mama;)
Jagódka śliczna;)
a mój syn dzis pokazał jak umie krzyczeć! i z mamy która była kategorycznie rpzeciwna smoczką stałam się mamą wysyłajacą po smoczek i oszukująca swojego syna wkładają mu go do buzi! ale przynajmniej już nie płacze między godzinnymi przerwami w byciu przy cycu...
pokazuje charakterek.
no ale stresów dziś miał trochę to może dlatego:
- odpadł pempek
- było pierwsze werandowanie i pół godziny spędził na tarsie
- przyszła jakaś obca baba ( położna) i wytarmosiła go i ustawiła mamę nie tak jakby mały chciał
- pierwszy raz na brzuszku lezał ( podnosi główkę i zmienia strony!)
- babcia pojechała do domu- jak my sobie damy teraz radę!!!!!
a wiec dziś było WEJŚCIE SMOKA!
Mysza ja tez chcialam dac malej smoka ale ma odruch wymiotny

Chyba jest dla niej za duzy. sprobuje później, mam nadzije ze zalapie .
Kurcze dziewczyny tydzien temu o 20.00 zaczynałam sie rozkręcać...
A wczoraj wieczorem jak polozylam sobie mala na ramieniu to pobeczalam sie jak glupia .
MYSZA To dzis macie pepkowe

- Paletka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- A...jest juz z Nami:)
Mniej Więcej
- mgielka22
-