BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu #220435 przez bewipo
Witam.
U nas marudna noc, ale daliśmy radę.
Po szczepionce mała ma taką jakby grudkę, o to chodzi??
Co do ślinienia to moja ma od 3 dni, już się śmieję, że ząbkowanie ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #220464 przez Jagodowamama
bewipo napisał:

Co do ślinienia to moja ma od 3 dni, już się śmieję, że ząbkowanie ;)

dobrze wiedzieć, czyli w tym samym wieku zaczęły się ślinić :)
my mamy właśnie taką pomarańczową grudkę na ramieniu

Dziewczyny, mam pytanie o ciemiączko: widzicie czasami jak lekko pulsuje?
Ciemiączko naszej małej jest widoczne jak się przyjrzymy to widać jakby było lekko zapadnięte..
Czytałam że to oznaka odwodnienia, ale mała ładnie je z piersi i nie ma żadnych wymiotów/biegunek :unsure:
13 lata 2 miesiąc temu #220475 przez bewipo
Znalazłam, takie info:
"Maluch dzięki zabawie śliną przygotowuje się do mówienia. Dziecko ćwiczy wargi i język, może robić ze śliny banki i wydaje przy tym dźwięki. Ślina w jamie ustnej ułatwia artykulację."
13 lata 2 miesiąc temu #220477 przez gosia2324
Witam mamusie :)
Jagodka od tygodnia w nocy nawet oka nie otworzy :)
Mruczy tylko jak chce jesc, odbeknie i spimy dalej, w dzien tez smok ,pieluszka i zasypia sama w wozku, przez weekend mama sie nia duzo zajmowala jak ja bylam u Kuby w szpitalu, babcia oczywiscie caly czas trzymala ja na rekach i kolysala :angry:

U nas zrobil sie strupek w miejscu szczepionki.
A po szczepieniu 5w1 nie ma sladu, ani w rączce ani na nozce.
13 lata 2 miesiąc temu #220478 przez Jagodowamama
Dzięki Bewipo, jest szansa że nie oszaleję przed wizytą u pediatry, bo idziemy ok 17-18:00
Gosiu, nasze Jagódki kończą dziś 7tygodni :laugh:
13 lata 2 miesiąc temu #220480 przez gosia2324
Jagodowamama napisał:

Dzięki Bewipo, jest szansa że nie oszaleję przed wizytą u pediatry, bo idziemy ok 17-18:00
Gosiu, nasze Jagódki kończą dziś 7tygodni :laugh:

Duze coreczki juz mamy :)
Prawie jak blizniaczki :side:
13 lata 2 miesiąc temu #220485 przez slowiczek
nie wiem czy ja jestem jakaś nienormalna czy co, ale jak myślę że w poniedziałek mamy szczepienie to chce mi się płakać :(
13 lata 2 miesiąc temu #220491 przez Pyśkaaaa
Slowiczku chodzi Ci o te szczepienie co jeszcze w szpitalu mieli :unsure: bynajmniej my je mieliśmy w szpitalu...to nam tez mowila o tym strupku ale nic nie ma zadnego śladu... tak dokarmiam go
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jagodowamamo Franek też się ślini:)

wiecie co :unsure: zastanawiamy się czy nie zakończyć laktacji... ja tego pokarmu mam mało młody sie nie najada nie chce ciągnąć piersi potrafi wisieć półtorej godziny... spać pół i znowu krzyk bo on głodny... a jak mu dajemy butlę to normalnie co 2,5-3 godz sie budzi zje i zadowolony jest tylko strasznie mi przykro z tego powodu planowałam karmić jak najdłużej a im częściej probuję go nakarmić tym jest gorzej :(
13 lata 2 miesiąc temu #220493 przez Pyśkaaaa
Słowiczku jak mu pobierali krew z piętki w szpitalu to miłezki poleciały... :( więc wszystko z Tobą ok :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #220508 przez monika1984lodz
Pyska zrobisz jak uwazasz za sluszne :) najwazniejsze jest to zeby Franio byl najedzony i zadowolony, a gdy Ty sie strsujesz karmieniem to spada jakosc pokarmu i przez to maly tez moze byc zestresowany.Jakby nie bylo nasze dzieciatka to takie papierki lakmusowe :) wycigaja od nas wszystko i nie wazne czy karmimy piersia czy butla :)
A jakie to MM kupilas??

Dzien dobry wogole :)

Nunka przespala cala noc tylko o 5 obudzila sie na papu ale i tak w pol na spiocha ja karmilam potem o 10 nastepne karmienie.

Co do slinieia to jest i banieczki tez robi :) do tego tak smiesznie sie jezykiem bawi :P
Jagodowamama ciemiaczko tez mamy takie jak piszesz ale nie sadze aby to bylo odwodnienie, tym bardziej ze Nunka wypija 600-700ml mleka dziennie i jeszcze dodatkowo przepijam ja troche herbatka koperkowa :)

Ale sie rozpisalam :) lece zobaczyc jak tam dzidzia :kiss:

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #220515 przez Pyśkaaaa
Monika wiem ale sama to przechodziłaś ten smutek że nie jesteś w stanie wykarmić... a jeszcze te jego złości przy tym cycku aż mi maluszka szkoda.. mam takie mieszane uczucia buuu.... a co do mleczka to wcześniej dawaliśmy mu bebilon ale nasza doktorka kazała zmienić na HA bo jesteśmy alergikami i bebilon HA jakoś mu smakuje :)
13 lata 2 miesiąc temu #220519 przez monika1984lodz
Wiem Pysiu wiem i dlatego wiem co czujesz dokladnue

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #220552 przez Jagodowamama
monika1984lodz napisał:

Co do slinieia to jest i banieczki tez robi :) do tego tak smiesznie sie jezykiem bawi :P
Jagodowamama ciemiaczko tez mamy takie jak piszesz ale nie sadze aby to bylo odwodnienie, tym bardziej ze Nunka wypija 600-700ml mleka dziennie i jeszcze dodatkowo przepijam ja troche herbatka koperkowa :)

ufff kolejne wątpliwości rozwiane :laugh: :laugh: :laugh:
ale jeszcze podpytam pediatrę dla 100000%pewności :)

oto focia Jagódki z okazji skończenia 7 tygodni
naforum.zapodaj.net/fdd8da2aee40.jpg.html

Dziewczyny, najważniejsze żeby dzieci nie były głodne, miliony dzisiejszych dorosłych rosło na mleku modyfikowanym, żyją i są zdrowi. Te mleka są coraz lepsze, technologia postępuje do przodu, jeszcze nie podrabiamy natury, ale na pewno MM są lepsze niż 20lat temu, więc głowa do góry :)
Ja nie miałam ciśnienia na karmienie piersią, ale skoro mam mleko to karmię, gdybym nie miała to MM i spokój że dziecię najedzone bo to najważniejsze :cheer:
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #220557 przez monika1984lodz
Jagodowa sliczna Malenka :)
a jak juz wrocisz od pediatry to daj znac co Ci powiedzial :)

Pysia mi pomogl ten wpis na blogu :)
wrolimamy.pl/2011/08/09/gdzie-piers-nie-moze-tam-butelke-posle/

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #220564 przez pati-m
Witam :)
Piszę póki mogę, bo nie wiadomo czy dzisiaj moja maruda znów nie zorganizuje mi dnia :silly: Zasnął spokojnie po kąpieli i obudził się o 24 na jedzonko, zasnął i znów pobudka o 3. A wtedy to już nie było tak kolorowo :) Najpierw zjadł, potem kupa (i to tyle, że trzeba było całego go przebrać, bo aż bodziaka ubrudził), no potem oczywiście w brzuchu się pusto zobiło, więc znów jedzonko. A po jedzeniu postanowił się ze mną pobawić i całym sobą poinformował nas, że koniec spania :) Wojował tak do 5, ale nie mam mu tego za złe bo w pewnym momencie urządził mi taki maraton uśmiechów, że aż mi chyba ze szczęścia hormony oszalały, bo najpierw razem z nim się śmiałam, potem popłakałam się ze wzruszenia, a potem znów się śmiałam - wszystkie Kacperkowe dziąsła na wierzchu były :lol:
Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale dumna mamuśka jestem :lol:

bewipo - u nas po tej szczepionce też się taki jakby ropień zrobił, pytałam pediatry i tak ma być, później on pękł, wyleciało to co się tam nazbierało i teraz ładnie zaschnęło.

pyśka - przesyłam buziaki :kiss: rozumiem co to znaczy chcieć karmić, a nie móc. Ja też dla dobra Kacpra zrezygnowałam, bo jak mu wmuszałam pierś, to jadł tak niewiele, że za mało przybierał na wadze i pediatra kazał przejść na butlę i MM. Płakałam i się buntowałam, ale zdrowie maluszka ważniejsze niż moje "chcenie" karmienia. Najważniejszy jest Twój synuś i Ty najlepiej wiesz co dla niego będzie dobre :)

Jagodowamama - Jagódka cudna :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka