BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu #220893 przez pati-m
Monia - mój Kacper co prawda kolek nie miał, ale na początku miewał zaparcia i pediatra poradziła nam właśnie Bebilon, tylko że comfort - to jest melko dla dzieci z tendencją do kolek i zaparć. Odkąd karmimy tym małego, zero problemów z brzuszkiem.
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #220912 przez gosia2324
Witam ...

Ale dzis byl fajny dzien, słonko świeciło, pojechalam z Jagódka do kolezanki, ktora ma dzidzie z konca sierpnia, moje dziecko przespalo cala droge, cala wizyte i powrot do domu :)
Taka jest towarzyska ze nawet oka nie otworzyla :)))

Maz dzis poszedl do pracy, a raczej na maraton, bedzie dopiero w poniedzialek rano :( :angry:
a ja w pon ide do gina :blink:

A Jagoda wreszcie laskawie od sobity zrobila kupe :silly:

Agusia, a spróbuj Emilke ciasno owinąć kocykiem jak odkładasz ja do łóżeczka, przy Tobie jest wtulana, i to lubi. A w lozeczku juz nie.
U nas to zadzialao,
13 lata 2 miesiąc temu #220914 przez monika1984lodz
Zobaczymu najpierw tego Hippa HA bo ja jestem fanka ich produktow :)
Mala zaparc nie ma odpukac....

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #220946 przez gosia2324
13 lata 2 miesiąc temu #220999 przez beti
Cześć laseczki,
Agusia, zrób tak jak Gosia radzi z tym owijaniem, u nas też działa jak Fifi ma kiepskie dni i zasnąć nie może...co do kolek ja polecam Sab Simplex i chustowanie, dodatkowo jakiś mały termofor z ciepłą (nie wrzącą!) wodą, ew. ogrzanie brzuszka suszarką przez tetrę...

Co do karmienia MM....najważniejsze, żeby dziecko było najedzone, wiadomo, ze warto walczyć o karmienie piersią, ale nie za wszelką cenę, bo zestresowana mama to zestresowane dziecko...Pati, znajomą bym chyba w pysk strzeliła... no comment... a na pytania czy karmię...radzę wszystkim odpowiadać...nie, czekam, aż sobie samo z lodówki weźmie (wzorem wujka jednej z sierpniówek) :P
13 lata 2 miesiąc temu #221011 przez Agusia83
Dziewczyny dzieki za rade...musze opatulac Emilke kocykiem lub pieluszka, moze wowczas bedzie lepiej...bo jak zasniemi na rekach to jest skulona i wtulona a jak ja klade, to raczki, glowka i nozki od razu leca i chyba wowczas sie budzi,,,narazie spi,..zasnela o 20:30..ale wyobrazcie sobie, ze jadla dzis 45minut...musiala skonsumowac 2 cycki...ciekawe na ile jej to starczy,,,

Monia, ja od 2 dni nie pije mleka i nie jem jego przetworow, przede wszystkim serwatkowych, typu serki, jogurty itd..i dzis zauwazylam, ze malej krostki zaczely schodzic....
wiem tez, ze sa pokarmy dla maluszkow bez mleka krowiego...ale zanim zastosujesz skonsultuj sie z lekarzem czy to faktycznie od mleka... :laugh:
13 lata 2 miesiąc temu #221026 przez monika1984lodz
akcja kolka od godziny :(

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #221085 przez Pyśkaaaa
Monika tulę :kiss:
Agusia trzymam kciuki za spokojną noc :)
Franek padł i ja chyba razem z nim...
dobranoc :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #221109 przez monika1984lodz
Pysia dziekuje :kiss:

Nunka padla, kurna wyje razem z Nia za kazdym razem bu :(

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #221129 przez megi2501
Witam się w sobotę :)

Moja zaczęła wczoraj chyba ten cały kryzys. Całe popołudnie nie spała, jakieś drzemki 10-15 minutowe i marudzenie. Za to padła w 3minuty po 19.00 po kąpieli. Więc i ja padłam przed 20.00 :laugh: Dziś od rana znowu marudzenie się włączyło :(

Mojej nie robili grupy krwi.

Aga, jak nocka minęła :unsure:

Moniu, a jak Wam :unsure: Kolka szybko minęła :unsure:
13 lata 2 miesiąc temu #221145 przez Asik
witam :)
tak sobie podczytuję was mamuski :)
ja pytałam o grupe krwi . czy robią po urodzeniu itp ..mogą zrobic ale nie jest to wiarygodne gdyz krew dziecka jest wymieszana z krwią matki i po jakimś czasie dopiero wychodzi grupa krwi jaką ma dziecko . oczywiście może się zdarzyć (często tak jest) że ma tą samą co mama :) ale dla pewności robisie drugi raz wic w sumie nie jest potrzebne robienie grupy krwi po urodzniu :)
Pozdrawiam gorrąco :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 2 miesiąc temu #221186 przez Pyśkaaaa
witam :)
Agusia Monia jak wasze noce z Emilkami :unsure:
nasz wczoraj cały dzien czuwał spał po 15 minut o 22 padłi spał do 4.30 :) potem zjadł i do 8.30 cudownie jesteśmy wyspani i wypoczęci :lol:

a co do grupy krwi to u nas z tego co mi wiadmo nie robią takich rzeczy.

miłego dzionka babeczki bez kolek i marudzenia u waszych maluszków :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #221194 przez beti
Cześć laseczki :D
my chyba mamy skok od paru dni, bo nic tylko na rączki i nie siedzieć, chodzić!!! nie mówiąc o tym, że w ciągu dnia nie śpi W OGÓLE! :ohmy:

Aleeeeeeee, chyba mam na niego sposób...położony na brzuszku zasypia w 5 minut :D i teraz właśnie śpi w łóżeczku :D

Jak tam Wasza nocka dziś?? Mam nadzieję, że bez kolek??
13 lata 2 miesiąc temu #221199 przez monika1984lodz
Dzien dobry.

JA to juz nie wierze, ze ta kolka kiedys minie.o 22 Nunka padla, naszczescie przespala cala noc, z przerwami na jedzenie.

Beti chodzic-nie siedziec tez mam od jakiegos czasu i nie spanie,a na skok to u nas zawczesnie chyba....

Dzisiaj M idzie na impreze a ja zostaje z Nunka- kurna ciekawa jestem kiedy do niego dotrze, ze dziecko jest nasze a nie moje....

u nas grupe krwi sprawdzali i Nunka ma 0rh+ a ja mam 0rh-

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #221201 przez magdamagda1988
Witajcie dzeiwczyny

u mnie nic spokjna od 22 do 4:30 i pozniej wzialam malego do nas do pokoju bo marudny byl a takto jeszcze usnal przy cycu :)

Dzis moja mama przylatuje i jestem przeszczesliwa.. :)

Czy Wasz dzieciaczki tez mja czesto czkawke?

Jagodowamamo sliczna ta Twoja jagodowacoronia :)

Bierzecie dziwczyny jakies witaminy oprocz zelaza? bo ja kupilam sobie ostanio femibion activ mama i mama wrazenie ze czuje sie lepiej :D

Ja klade spac malego w rozku i pozniej go jeszcze przykrywam kocem
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka