BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

12 lata 8 miesiąc temu #349445 przez bewipo
Witam.
Ja zawalona robotą nawet nie mam kiedy do Was zajrzeć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu #349446 przez slowiczek
Marta, takich jaj to nie widziałam :(

pogoda leci sobie ze mną w kulki, wyszykowałam siebie i Natalkę i praktycznie tyle co wyszłyśmy zaczęło padać :angry: no to wróciłyśmy do domu, tyle co rozebrałam małą - świeci słońce :dry:
12 lata 8 miesiąc temu #349449 przez katy25
hey dziewczyny

chyba mnie ponad miesiac nie było...
ale nie miałam jak sie do Was odezwać
miałam mame w szpitalu
potem moj M. chorował, a teraz Ines ma ospe...
Sami non stop m uczulenie, juz 3 noc nie spie w nocy bo pilnuje zeby sie nie drapal... nogi to zdrapał sobie do krwi:(
Samiczek juz od ponad miesiaca ma dolnego zabka, sam tez ładnie siedzi, chociaz sam sie nie podnosi do siadaniaa, ale usiedzi na podlodze i pobawi sie sam ladnie:))
Zaczął też wiecej jesc jednak jablko nadal jest dla niego najsmaczniejsze!

podczytywałam Was troche, nie to, że wyłączyłam sie totalnie.
moj m. od kwietnia pracuje w domu wiec nie mam nawet tak mozliwosci usiasc do komputera...

dzieciaczki sliczne, wszystkie bez wyjatku!!

Pati-m mam pytanko, bo widzialam ze pisalyscie o tych kocykach z maskotka
dacie mi link? chcialabym taki kocyk dla samiczka mojego...
po niedzieli wrzuce jakies nowe foty Samikowe, ale musze przysiasc i posciagac je na kompa.

Ja od tygodnia kompie Samiego w krochmalu... niby jest troche poprawa ale i tak non stop ma cos jak nie na twarzy to na calym cialku... szkoda mi go strasznie:(

my dzis leniuchujemy w domu, nie mam zbytnio jak wyjsc przez Ines...
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349450 przez Mała
Witam.
Noc kiepska, od 1-4 nie spałam, bo Ola kaszlała, jakoś charczała i nasłuchiwałam czy czasem nie dopadły jej duszności. Wysypka jeszcze pojawiła się na buźce i przybyło na pleckach, ale już te place czerwone zniknęły, zostały tylko malutkie krostki. Jutro znów do lekarza, bo katar znów masakra, a w piątek już było lepiej :dry: .

Marta no lepiej nie ryzykuj, bo te jajka faktycznie nie bardzo.

Słowiczku u nas też tak było, że się wyszykowaliśmy i kropi, ale poszliśmy i przestało. Kamil pojeździł rowerem, a Oli nawet się na siedząco podobało. Myślałam, że jeszcze raz pójdziemy, ale już pada na całego.

Bewipo wyglądacie ślicznie :woohoo:

Katy witam :) A na co Sami uczulony, biedaczek? Ineska będzie miała spokój z ospą, ale też się biedna umęczy.
12 lata 8 miesiąc temu #349453 przez katy25
mala niewiadomo na co własnie...
kazali nie pic mleka, ale ja nie moge odstawic go totalnie
nie wiem od czego moze miec uczulenie?
wiem, ze to go bardzo meczy
bierze zyrtec i na noc hydroksizine... eh...
nie wiem chyba bede musiala znowu isc prywatnie
chociaz ten lekarz zabronil mi podawania masci sterydowych...
12 lata 8 miesiąc temu #349454 przez beti
Czeeeeeść :D
nie no oszalały :) Mam 20 str do nadrobienia :P

My już po, Filip zachowywał się genialnie, cały wczorajszy dzień nie płakał, nawet przy polewaniu główki :) a Chrzest w sb to strzał w 10!!!! Cała ceremonia była baaardzo klimatyczna i rodzinna, żadnych obcych, w ciszy i uważam, że właśnie tak powinny Chrzty wyglądać...

Filip wszystkich zdumiewał, że taki grzeczny, a przy polewaniu wodą główki śmiał się :D

Ja już dawno stwierdziłam, że mój synek to Anioł...i że Chrzczenie Aniołów to już przesada...no ale skoro trzeba :P Więc mam teraz CERTYFIKOWANEGO ANIOŁA!!! :) :) :)

Jedzenie było genialne, pogoda też, atmosfera jeszcze lepsza, i nikomu, powtarzam NIKOMU nie udało się tego zepsuć...powiem więcej...NIKT nawet nie próbował...uwierzycie??? Ani jednego złośliwego komentarza, albo durnej rady :D :D :D CUUUUUDOWNY dzień :)

Idę nadrabiać :) mam co prawda jeszcze sprzątanie, ale z doświadczenia wiem, że pierdolnik nie ucieknie, więc może poczekać :P :P :P
12 lata 8 miesiąc temu #349457 przez slowiczek
Katy, biedny Sami :( tęskniłyśmy za Tobą !!!!!!!!!! :kiss:

Olunia :kiss: duuuuuużo zdrówka !!!

Anitka śliczności :kiss: !!!

Beti, czekamy na zdjęcie Aniołka :lol: :kiss: rozbawiło mnie to o (nie)uciekającym pierdolniku :woohoo:

wypogodziło się więc robię podejście nr 2 z wyjściem :S
12 lata 8 miesiąc temu #349458 przez mgielka22
Super Beti ze sie wszystko udalo to teraz poprosimy o fotki skoro pierdolnbik moze poczekac :P

Katy a od czego mu sie zaczela ta wysypka??

Marta do T wywiez :P sprawdzisz efekt :P

Anitka jaka ksiezniczka filigranowa :D

A ja wlasnie wyslalam nianie na 2,5h na spacer zebym mogla sie wyspac po nocce troche i z mezem spedzic chwile czasu sam na sam :P i dziekuje wszystkim ze moja corka nie ma na nic zadnego uczulenia!!! AMEN
12 lata 8 miesiąc temu #349464 przez katy25
wiecie on mial stweirdzone zapalenie skóry... i to mu sie tqak pojawia chyba w zależności od tego co zjem? ogólnie miałam masc sterydowa i tubk mi starczała na ponad miesiac bo stosowałam ja w momencie kiedy go tak porzadnie wysypalo i tylko miesjcowo bo wiem ze sterydy to nic dobrego zwłaszcza dla małego dziecka... a teraz jak byłam z nim u naszego pediatry to zabrobnił mi używania tej maści. Kazał kąpać w krochmalu, podawac ten zyrtec i hydroxizine... ale to tak srednio skutkuje. Acha dał mi jeszcze robiona masc i ona lekko pomaga... bo Sami ma bardzo sucha skore w tych miejscach...

W dzien sie nie drapie ale w nocy? masakra... i tak ma ze obudzi sie np. ok 1 na jedzenie dam mu cyca i on zaczyna sie drapac... no wiec ja juz wybudzam sie i pilnuje aby sie nie drapal ale dzis na przyklad pilnowalam ponad godzine bo on spal ale przez sen sie czochral a jak zasnal to spalismy do 8...
a ta mascia to tapetuje go przy kazdym przewijaniu...

dziewczynki podacie mi ten link do kocykow???

beti fajnie ze Ci sie udalo z chrzcinami
my nie chrzcimy z wiadomych powodow;)
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349522 przez gosia2324

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 8 miesiąc temu #349533 przez slowiczek
Gosia, spoko spoko wszystko w swoim czasie :P
zresztą umówmy się tak - jak będziej mogła przyjąć mój poród to od razu idę na staraczki :P

jesteście przesłodkie :kiss: :cheer: Jogo jakie DŻINY :woohoo:
12 lata 8 miesiąc temu #349544 przez magda79
Hello :)

My juz w domku, dzieciaki spia...nawet Majka padla szybciej niż Domi bo coś wirus żołądkowy ja dopadł, brzuszek boli cały dzień, raz wymiotowała i biegunka 3 razy więc taka miała niedzielę :( i juz mnie nerwy biora na sama mysl, że pewnie Domi to złapie :(

Jogo tak tak dżiny extraaaaaaaaaaa :kiss: :kiss:

Martuś ja też bym nie próbowała, posłuchaj mgiełki :P

Katy bidulek Sami u nas też wysypka sie pojawiła na brzuszku i właśnie testujemy z czego i tez mamy robioną maść jakby na buzi mu więcej wyskoczyło to smaruje....
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349547 przez Marta M
słowiczku a ja wiem że Gosia się zgodzi :D:D:D I co teraz?? :)

Anitka chyba będzie miała ciemne włoski bo już je widac :)

Katy to faktycznie miałaś trochę nieprzyjemnych zdarzeń..

mgiełka, hahaha...

aaaaaa...słowiczku kupilam te puzzle piankowe dzisiaj, ostatnie opakowanie z literkami gdzie bylo 26 elementow...czekaly na nas :)
12 lata 8 miesiąc temu #349548 przez magda79
a no właśnie Beti bardzoooo sie cieszymy, że wszystko u Was sie udało i gratulujemy certyfikatu ;) :silly: :silly:

czekamy oczywiscie na fotorelację.... :)

a ja jutro do pracy...bleeeeeeeeee jak mi sie nie chce :( Majka zostaje w domu z Darkiem i Domisiem....oby jutro juz było dobrze i Domi tego nie złapał!!
12 lata 8 miesiąc temu #349549 przez gosia2324
slowiczek napisał:

Gosia, spoko spoko wszystko w swoim czasie :P
zresztą umówmy się tak - jak będziej mogła przyjąć mój poród to od razu idę na staraczki :P

jesteście przesłodkie :kiss: :cheer: Jogo jakie DŻINY :woohoo:

Slowiczku, moge Ci odebrac nawet za 9 miesiecy :)
A na Staraczki, ja Ci pojde :angry: :S :woohoo:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka