BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 6 miesiąc temu #152298 przez gosia2324
pati-m napisał:

DZIĘKUJĘ! DZIĘKUJĘ! DZIĘKUJĘ! :lol: :lol: :lol: :kiss: :kiss: :kiss:

Dziewczynki mam pytanko - śmigam na zakupy bobasowe :) I zastanawiam się co kupić do kąpieli? A konkretnie chodzi mi o to, że wanienkę już mam (z tych większych) i chciałam dokupić coś żeby malec mi nie zjeżdżał podczas kąpieli. No i w tym momencie proszę Was o poradę - czy lepiej kupić taką gąbeczkę allegro.pl/materacyk-wkladka-do-kapieli-...bka-i1661945692.html , czy może jednak taka "foczkę" allegro.pl/foczka-fotelik-lezaczek-do-ka...lor-i1692449393.html ? Poradźcie proszę :)

ja uwazam ze nic nie jest potrzebne :silly: Jeśli będziesz trzymała dzidzusia bezpiecznie to nie ma szans zęby się wyślizgnął :)
Glowka dziecka lezy w naszym zgieciu lokciowym a kciukiem i palem wskazujacym zaciskasz jego bark,
i myjesz dziecko nawet bez niczyjej pomocy druga reka :)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #152300 przez gosia2324
Dziewczyny wkroczyłam w magiczna 30 stke :woohoo:
13 lata 6 miesiąc temu #152307 przez megi2501
Pati wszystko o czym marzysz, by się spełniło, a to co pragniesz by Twoje było!

Dziewczynki 3-majcie kciuki, jak wrócę z wizyty to dam znać!
13 lata 6 miesiąc temu #152312 przez Agusia83
Magi, oczywiscie, ze trzymamy kciuki :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: wsio bedzie super

Gosia, gratuluje 30-stki :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu #152314 przez kasia79
Pati WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!
13 lata 6 miesiąc temu #152318 przez Mała
Pati wszystkiego naj naj, dużo szczęścia, miłości i zdrowych maluchów.

Gosia no no, coraz bliżej, gratuluję 30.

Ja wczoraj miałam imieniny i mój mąż kupił mi kupon totka, to tak chyba po ostatniej rozmowie o finansach go natchnęło :lol:

Ja mam dzisiaj usg ale dopiero o 19.

Moja szwagierka właśnie pojechała na IP, jest w 24/25 tc i strasznie twardy brzuch, który ją boli. Miała brzydki mocz. Oby skończyło się na strachu.
13 lata 6 miesiąc temu #152338 przez Pyśkaaaa
Mała trzymam kciuki za USG i za szwagierkę :)
dziewczyny oszaleję znów mnie złapał ból pleców boje się że to ta nerka bo to z prawej strony...buuu...
13 lata 6 miesiąc temu #152371 przez kasia79
jakoś ostatnio wszystkie mamy jakieś dolegliwości, mnie dzisiaj strasznie głowa boli, wzięłam apap extra myślicie że mogę wziąć jeszcze jeden, bo nic mi nie przeszło ;(

mala trzymam kciuki za szwagierkę, swoją drogą fajnie tak we dwie przechodzić ciążę, nie zawsze wszyscy nas rozumieją jak żle się czujemy i leżymy w łóżku bo przecież "ciąża to nie choroba" ja nawet się nie kładę żeby teściowa nie gadała, ostatnio spotkałam kuzynkę a ona pyta czy już się dobrze czuję bo teściowa mówi że ciągle leże a to nie prawda.
13 lata 6 miesiąc temu #152384 przez ewelinaa
Pati - STO LAT I SPEŁNIENIA MARZEŃ :kiss:

A co do kąpielowych dodatków - położne w SR odradzały i gąbki i foczki - najlepiej zwykła tetrowa pielucha, a w sklepie z artykułami dla maluchów gdzie często bywam kupiłam coś takiego allegro.pl/lezaczek-frotte-do-kapieli-no...row-i1695016313.html
Ja się boję tej kąpieli i wydaje mi się, że to będzie na początek wygodne, schnie i w razei czego można ściągnąć frotkę z tej ramki i uprać
13 lata 6 miesiąc temu #152385 przez ewelinaa
gosia2324 napisał:

Dziewczyny wkroczyłam w magiczna 30 stke :woohoo:

Gratuluję :kiss: :lol:
13 lata 6 miesiąc temu #152405 przez megi2501
Gosia GRATULACJE!!! Coraz bliżej ten wielki dzionek :)
Ja już po kąpieli i wszelkich depilacjach. Mam taki brzuszek, że spokojnie radze sobie z tymi akrobacjami :P
Rosołek gotowy. Zaraz zmykam odebrać wyniki morf. i moczu. A później już tylko lekarz.
13 lata 6 miesiąc temu #152410 przez gosia2324
ewelinaa napisał:

Pati - STO LAT I SPEŁNIENIA MARZEŃ :kiss:

A co do kąpielowych dodatków - położne w SR odradzały i gąbki i foczki - najlepiej zwykła tetrowa pielucha, a w sklepie z artykułami dla maluchów gdzie często bywam kupiłam coś takiego allegro.pl/lezaczek-frotte-do-kapieli-no...row-i1695016313.html
Ja się boję tej kąpieli i wydaje mi się, że to będzie na początek wygodne, schnie i w razei czego można ściągnąć frotkę z tej ramki i uprać

To chyba jeden sensowny gadżet do kąpieli :)

Dziewczyny Trzymam kciuki za wizyty!!!! :woohoo: :kiss: :blink:
13 lata 6 miesiąc temu #152453 przez Pyśkaaaa
ale tu dziś cichutko... przeszło mi :D dziewczyny pojawiły mi sie pierwsze rozstepy na piersiach :angry: a myslałam że mnie to ominie.. a poza tym zauważyłam że moj mały ze 2 -3 razy dziennie ma czkawkę :D
13 lata 6 miesiąc temu #152482 przez Agusia83
Mala, wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych mienin:) :laugh:

Kasia, nie przejmuj sie tesciowa...czasem naprawde plota glupoty... Moja np ostatnio powiedziala, ze w zadnym wypadku po kapieli nie smarowalaby dziecko oliwka, a ja jej na to, ze ja tak bede robic ....i zeby pozwolila, ze swoje dziecko bede kapala i wychowywala po swojemu :silly:

Pyskaa, nie martw sie, teraz sa takie kremy, ze zniweluja rozstepy, beda widoczne tylko dla Ciebie...wiem co mowie :blink: A, ze dzidzia ma czkwawke, to bardzo dobrze, znaczy, ze Twoje wody plodowe bardzo mu smakuja..tyle, ze pije lapczywie :silly:
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #152489 przez Pyśkaaaa
rosnie nam mały łakomczuch hehe
Kasia olej teściowa
wiecie ja to się obawiam że zaraz po urodzeniu zaczną się "dobre rady" a ja to jestem cierpliwa do czasu...
ide zabierać sie za sos pieczarkowy :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka