- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A co do zajęć "edukacyjnych" polecam Wam bloga mojej koleżanki na którym są świetne zabawy dla dzieciaczków takich jak nasze i starszych, same się z NAtalką w to bawimy:
kloceksznurekdeska.blogspot.com/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas już 6 ząbków i zasuwamy po całym mieszkaniu jeszcze troszczę przytrzymując się czegoś lub kogoś, ale samodzielne chodzenie myślę już na horyzoncie .
Ja już czuję maluszka pod sercem od miesiąca ( od 14 tc ). 25 listopada mam połówkowe USG i zobaczymy czy będzie pupcia na ekranie czy pokaże co ma między nóżkami . nam jednak mimo wszystko marzy się córeczka, mąż cały czas mówi do brzuszka tylko Helenka i Helenka . A ja zaglądając na allegro, zaglądam do kokardek, sukieneczek i dziewczęcych ciuszków .
Makrelcia a ty jako wielkopolanka pieczesz robisz rogale za tydzień ?? Za mną już te marcińskie rogale chodzą od tygodnia i robię na bank z makiem, miodem, marcepanem i mnóstwem bakali i je schowam i będę wcinała po nocach gdy nikt nie będzie widział .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Chociaż tak naprawdę najbardziej lubię te kupne
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Agnessa Maks mi się dzisiaj śnił, gadał już dużo słów i zła byłam, że więcej od Oliwiera
Od soboty już na swoim jestem. Zdjęć jeszcze nie będzie, bo nie rozpakowałam się do końca, lawiruję między kartonami i workami Do tego remont w połowie, kuchni jeszcze nie skończyliśmy, ale w salonie zrobiłam aneks kuchenny. Dzisiaj dopiero mi neta założyli, bez tego ani rusz Syn zadowolony ze szkoły, jakoś gładko przeszło na szczęście. Oliwier też wygląda na szczęśliwego, nie odczuł zmiany chyba. Już pierwszą noc przespał normalnie, w dzień też zasypia bez problemu Wczoraj pojechałam do mamy to tam ryczał prawie cały czas, a jak się zaczęliśmy zbierać, to już sam papa robił
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Ja miałam fatalną nockę Filip praktycznie non stop był podłączony do cyca
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Ania zgadzam się z tobą w 100%. Dla mnie jest to chore, żeby zabierać i utrzymywać dzieci na koszt państwa, zamiast pomóc rodzicom. Są przypadki, gdzie rodzice są troskliwi i kochający, tylko nieporadni życiowo i takim rodzinom tragedię się funduje. Przecież dla dzieci też jest to trauma. Albo ostatnio co była afera, ze chcieli wnuczka zabrać, bo za gruby był.
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Wiecie ja kiedyś byłam na praktykach w domu małego dziecka. Opiekowałam się dziećmi mniej więcej w wieku naszych Skarbów i to jest po prostu nie do wyobrażenia jak one pragną miłości i troski, a są przy tym tak ufne dla każdej osoby którą spotkają. Tam była trochę inna sytuacja bo większość dzieci była właśnie z rodzin patologicznych i przy tym miały przewlekłe choroby. Był tam jeden chłopczyk, mały rumunek, którego pod koniec moich praktyk rodzina zabierała do siebie. Wcześniej musieli go oddać bo mieli kilkoro dzieci i nie stać byłoich na kolejne, ale jak tylko sytuacja im się poprawiła to zawalczyli o niego i mogli się nim zająć
Makrelcia Jerzyk ma swój urok czy to w długich czy krótkich włosach
Oliwia ostatnio w ogóle nie da się karmić zupą tylko musi sama. Wcześniej jej przytrzymywałam trochę rączkę i pomagałam nabierać na łyżeczkę ale teraz nawet nie da się dotknąć bo musi sama. Muszę jednak przyznać, że co raz lepiej jej to wychodzi Poza tym jest już bardzo komunikatywna. Jak zapytamjej się o coś, np. czy chce jeść, pić, czy zmieniamy pieluchę, czy wychodzimy z wanienki to mówi taaaaaa albo nie
Oliwka też dziś po północy płakała... trwało tomoże niecałe 5 minut ale widać było, że ją coś bolało. Może brzuszek
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Nie było mnie kilka dni, bo byliśmy w Bydgoszczy u rodzinki a tam jakoś nie ma czasu nawet na chwilę do neta usiąść
Teraz jesteśmy już w domku i to dosłownie bo mnie głupie chorubsko nie chce opuścić w końcu wybrałam się do lekarza i zakończyło się antybiotykiem Trzeci dzień jestem na lekach i wg mnie nie ma żadnej poprawy
Kasia To niezły sen miałaś Maks więcej po swojemu mówi, chociaż zauważyłam że faktycznie dużo słów próbuje naśladować tylko ja nie od razu to wychwyuje mówi cześć, jeść u rodziców nauczył się mówić kotek bo wiecznie za nim biegał, robi miał i hau, ostatnio po kąpieli jak mąż chce go wyciągnąć z wanny to mów - nie chce, ale to nie jest tak, że bardzo często używa tych słów no i brzmi to jak małęgo dzicka a nie dorosłego, jeżeli wiecie o co mi chodzi
Fajnie, że jesteście już na swoim Czekam z niecierpiwościa na zdjęcia
Co do pieluch to używamy papmersa bo niesety każde inne u małego wywoływaly alergie i to taka, że już maś od lekarza dostaliśmy bo zwykłe kremy nie pomagały, niestety po tych z lidla najbardziej, a też je lubię dlatego, że są takie cieniutkie Tak samo chusteczek używam tylko papmersa bo inne są jakieś suche, ale jeszcze się nie zdażyło żebym kupiła bez promocji i za opakowanie płacę ok 4zł a pampersy wchodzą mnie zazwyczaj 54gr -56gr więc nie więcej niż te z lidla
Makrelcia Jeżyk zupełnie inaczej wygląda Mi osobiście się podobał w tych dłużysz włoskach, ale teraz też jest słodziakiem
Lui Śliczną masz córeczkę Taka jest delikatna
Madzia Moja niania brała 5zł/h i była zadowolona, po za tym jak już szukałam niani to pisałąm ile mogę dać i pełno osób się zgłaszało, a jak szukałam głoszeń to takie wykwalifikowane nianie w sensie przygotowane pedagogicznie brały po 8-9zł, więc uważam, że 25zł to jakiś koszmarny żart
Ania to potworne ile rodzin straciło dzieci W Polsce zawsze wszystko jest na odwrót robione, tam gdzie dzieci faktycznie potrzebują separacji od rodziców bo są bite lub molestowane to biurokracja nie pozwala na szybką reakcje, ale jak rodzice sobie materialnie nie radzą to są najgorsi i tam reakja jest szybka Też uważam, ze to porażka
Czajusiątko Podziwiam, że mogłaś pracować w domu opieki małego dziecka, ja za miękka jestem i bym wiecznie ryczałą
Sandra Gratki dla Bruna za chodzenie
Anulka Życzę Wam córeczki i czekam na wieści
W ogóle w tym roku same dziewczynki się rodzą dookoła, moje najbliższe przyjaciółka i koleżanka z pracy też będą mieć dziewczynki, ale one w lutym i marcu rodzą więc Maks same koleżanki będzie miał
Jakoś tak chaotycznie odpisałam, ale tak mam nos zawalony, że aż mi oczy łzawią i nic nie widzę
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Agnesssa- szybkiego powrotu do zdrowia. Wiem o co chodzi z tym mowieniem,bo filip tez tak mowi,np. Daj,kicia, nie,nie ma, masz itp. Czasami mowimy do siebie,ze powiedział trudniejsze slowo,albo ze nam sie wydaje,
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Czajusiątko też nie wyobrażam sobie pracy w takim miejscu, tak samo jak np. w szpitalu. Oliwka super samodzielna jest a Oliwier też w nocy płakał.
Sandra gratulacje dla Bruna
Zrobiłam zdjęcie pokoju dziennego, tam jedynie porządek panuje Chwilowo jest tam zrobiony aneks kuchenny, ale potem będzie w tym miejscu stał duży stół z krzesłami.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Sandra gratulacje dla Bruna. U nas też jest pełno takich sytuacji, że mi mrozi się krew w żyłach, a Oliwia się śmieje
Agnessa, Kasia a ja myślę, że mogłabym pracować w takim miejscu. Oczywiście też bardzo przeżywałam historię każdego dziecka i do tej pory często rozmyślam o mojej gromadce. wydaje mi się, że do takiej pracy trzeba mieć po prostu powołanie, a ja je mam. Kto wie jak się życie potoczy... może kiedyś jeszcze tam wrócę
Kasia bardzo fajnie to urządziliście
Agnessa wśród moich znajomych w tym roku urodziło się czworo dzieci i cała 4 to chłopcy a tak na marginesie to Twoja mama ma taki serdeczny uśmiech i widać,że jest bardzo ciepłą kobietą, a Ty jesteś do niej podobna
A i jeszcze co do tego mówienia to u nas jest to samo Oliwia ma zakres kilu słów, które często powtarza, ale poza tym sporadycznie zdarza jej się powiedzieć takie słowa, że zastanawiam się czy to było celowe, czy tylko przypadek, np.siedzę, moje (muje) oj oj itd
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
czajusiątko mój nie uznaje łyżeczek, widelców i wszystko chce jeść rękoma. Wczoraj wieczorem dostał kaszkę i pierwsze raz "upomniał" się o łyżeczkę Paluchami za wolno szło
Juras jest na etapie "nie" i "iść" z mówieniem
agnessa ale cie dopadło choróbsko... Mi osobiście też podobały się dłuższe włosy Jerzola. Ale co tam :d zapuszczamy znowu teraz i tak wszędzie w czapce to nie widać
Zdaje relację z postępów... komin (szalik) już prawie skończony no i pompon do czapki gotowy Gorzej z czapką Ale mam jeszcze 2 tyg bo tyle zostało do pierwszych przymrozków. Może zdążę
sandra Bruno teraz z prędkością światła będzie się poruszał więc oczy dookoła głowy
My już pierwsze zamówienie na gwiazdkowe prezenty dla Jurka złożyliśmy Zaczęłam nawt spisywać pomysły bo za chwile każdy będzie pytał.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Agnessa Czajusiatko ma racje, ja juz myślałam, że zmienilas kolor włosow
Makrelcia jestem pelna podziwu