BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

10 lata 10 miesiąc temu #830447 przez kasia7775
Dziękuję dziewczyny :) Masę pracy włożyliśmy, bo wszystko praktycznie sami :lol: tylko hydraulik by z fachowców. A jeszcze masa przed nami ;) ale za to jaka satysfakcja :lol:

Ania w jednym banku powiedzieli, ze BIK ok, ale dochód za mały, w drugim, że BIK zły :silly: na razie jakoś daliśmy sobie radę sami, teraz do czerwca mamy czas.

Powiedziałam mężowi, że dwie dziewczyny z mojego forum są w ciąży, to chwilę pomyślał, że my możemy już w listopadzie mieć następne :ohmy: Dobrze, że ścierki nie miaam w ręku, bo by po głowie dostał :silly: niedoczekanie jego :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #830489 przez Ania14.09
kasia mówiłam żebyś zrobiła rozdzielnosc. Zawsze po kredycie możesz ją wycofać, .
Mój chłop też oszlał , że nie wiedział, że tak cudownie mieć dziecko, że Filipowi przydałaby się siostra, na co ja,ze Filip ma siostre,ale on by chciał taką co wychowa się z Filipem, na co ja też postukałam mu się w głowę, w naszym wieku i Filip, to był hard core, poza tym lekarze mi już zabronili zachodzić, chłopy czasami głupieją :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

10 lata 10 miesiąc temu #830509 przez Anulka
Ummi !!!!!!!! JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: WIELKIE GRATULACJĘ !!!!! :lol: :lol: :lol:
No w końcu, kolejna z nas jest znowu przy nadziei, a to mi tak smutno było "dreptać" samej :laugh: :laugh: .
Co do wózka, to Ja najpierw ( w październiku) myślałam o dostawce do wózka Buggypod, ale gdy sprawdziłam ceny, to stwierdziłam, że nie ma sensu, bo nowa kosztuje 700 zł, używana połowę tego. Julek już biega. Gdy Kajtuś się urodzi za 2 miesiące, to będzie jeszcze lepiej biegał, więc nie ma sensu kupować dostawki. Wiesz, my mamy to dobrze, że swój dom i duży ogród, jest gdzie Juliankowi bawić się a ja mam gdzie z wózkiem wyjechać, gdy nie mma ochoty po mieście chodzić. My mieszkamy w małej mieścinie, więc odległości wszędzie są nie duże.

Dziewczyny, do dzieła !!!!! Która następną ???? :silly: :silly:

A ty Czajusiątko, masz NOSA do wyszukiwania nas "zapłodnionych" :laugh: :laugh: . Mnie wyszukałaś, teraz Ummi :laugh: :laugh: .

Kasia SUPER !!!! Mieszkanie cud, miód i maliny !!! Kurcze, naprawdę, tak super urządziliście, tak z gustem, no SUPER< SUPER SUPER !!!! :) . Nie, no musimy to na żywo kiedyś zobaczyć :lol:
Kasia to piętrowe łóżko też można zrobić jako dwa oddzielne. Więc moi chłopcy pewnie też przez wiele lat będą na nich spali np. do matury :silly: , a co w nogach wytniemy dziury, jak już nie będą się mieścili i git :silly: :silly: .

AAAAA, Kaśka, a ja trzymam kciuki....oby twojemu mężowi się UDAŁO :laugh: :laugh: !!!!
MĘŻU KASI DASZ RADĘ, DASZ RADĘ, UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU. :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :silly: :silly: :silly:
[/b]

Agnesssko, żyjesz?? Jak tam zdrówko?? Mam nadzieję że juz lepiej :) Odezwij się Kochana, teeeęsknimy :) ??

10 lata 10 miesiąc temu #830547 przez Anulka
Mój mąż dziś nagle stwierdził: A wiesz, że my zięciów mieć nie będziemy.
Ja: Przykro Ci z tego powodu?? Będziesz miał synowe
Mąż: ...hmm, zięć mógłby się przydać..
Ja : Przecież będziesz miał dwóch synów.
Mąż: no tak, zięć to mógł by jeszcze coś wykręcić...

A niedawno mąż pojechał razem z jednym z braci do kolejnego brata, który dopiero się wybudował, aby mu coś tam pomóc w wykończeniu domu. Gdy wrócił pytam go, co robili, w czym mu tam pomogli.
Mąż: Płytki dokończyliśmy mu kłaść w łazience, było 8 płytek do położenia przy framudze, trzeba było je tylko ładnie przyciąc.
Ja: I to wszytko?
Mąż: Tak :)
Ja: I wy we dwóch pojechaliście a by 8 :ohmy: płytek położyć??
Mąż: ....
Ja: Wy jak w tym kawale, gdzie dwóch przykręcało żarówkę, jeden stał na taborecie i trzymał żarówkę a drugi kręcił taboretem.
Mąż: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

10 lata 10 miesiąc temu #830619 przez Ummi
Dziewczyny dziekuje bardzo :) ja z niespodziankami nie umie nigdy wytrzymac, ale wolalam poczekac jeszcze troszke, bo poczatkowo najedlismy sie troche strachu… w 8 tygodniu plamienia i nakaz lezenia, co przy Yasku srednio szlo zrealizowac :P do tego akurat moja lekarka byla na urlopie. Dobrze, ze mamy to juz za soba. Ale jak poszlam do ginki i na usg zobaczylam serduszko (bo na usg potwierdzajacym ciaze byl tylko pecherzyk, a serduszka jeszcze nie bylo) i uslyszalam, ze wszystko w porzadku –mimo diagnozy “zagrozenie poronieniem”-to lzy same polecialy… ale juz Was nie zanudzam i dziekuje jeszcze raz :)
Ciesze sie, ze niespodzianka sie udala :P a Ty Czajusiatko to niezly detektyw jestes hihi

Kasia kawal dobrej roboty !

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #830672 przez karolak25
Dziekuje kochane za mile przyjecie...juz sie balam ze nie bedziecie mnie tu chcialy :(

Ummi Anulka gratulacje!!! Kolejne mamusie z tatusiami zadzialali...ciekawe ktora bedzie nastepna :):)

Kasia domek pieknie wyglada, napewno duza satysfakcja jak sie samemu robi i jak widzisz jak to sie wszystko zmienia...super i to jeszcze wszystko sami, podziwiam

Sandra Kochana wspolczuje tego co sie stalo, wlasnie nadrabialam czytanie forum. bardzo mi przykro...trzymaj sie jakos... :kiss:

Kacperek wlasnie zasnal, dumna jestem bo od kilku dni klade go do lozeczka. mleczko wypije w tym czasie czytam mu bajeczke, gasze swiatlo i sobie zasypia(jestem wtedy w pokoju ale nie nawiazuje kontaktu wzrokowego) ciesze sie bo juz trosze ciezki na chustanie:)

chcialam Was zapytac czy ktoras podaje swojemu dziecku kozie mleko? czy ktoras probowala? bo kupilam ostatnio(ale w kartonie) i nie wiem, roznie opinie sa w internecie (wiekszosc tych dobrych) i mam ochote ugotowac mu np.kleik ryzowy na tym mleku

kolorowych snow :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #830674 przez karolak25
a to moj lobuz z moja siostrzenica Zuzia :kiss:
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #830675 przez karolak25
3 miesiace roznicy(Zuzia jest starsza)

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #830678 przez kasia7775
Anulka ty mi tu męża nie podpuszczaj :silly: Słuchaj, zapraszam na kawę, jak tylko masz ochotę to przyjeżdżaj :)

Ania mojego męża nikt nie sprawdzał i nie pytał nic o niego, więc po co rozdzielność?

Ummi tak w zasadzie to trochę zazdroszczę, to są niezapomniane momenty :)

Karolak ja nie podawałam koziego, Oliwier na razie pije substytut mleka, czyli Nutramigen, bo krowie (również mm) go bardzo uczula. Kacperek śliczny :kiss: Oliwier też sam w łóżeczku zasypia, ale też muszę być w pokoju.

10 lata 10 miesiąc temu #830730 przez makrelcia
Kasia piękny domek ! Uwielbiam takie metamorfozy. Ze starej "chałupy" robi się piękny klimatyczny domek.
Też zawsze chciałam zamiast budować nowy dom to wprowadzić się do takiego starego domu i go remontować :D
Ślicznie :)

karolak słodziak ! i to jaki całuśny :)

Ummi teraz już będzie dobrze :) I trymestr prawie minął więc już dzieciątko silniejsze :) Objawy są ? Takie jak w poprzedniej ciąży ?

Kasia wy macie problemy z jąderkiem a my z siurkiem. Stulejka straszna a lekarka "obciągać" Ale nikt nie pokaże dokładnie jak... Chyba pójdę z Młodym do jakiegoś chirurga żeby na to spojrzał. Niby do 2 roku życia powinno zejść ale...

10 lata 10 miesiąc temu #830826 przez kasia7775
Makrelcia my zzenasiłęem też mamy problem, nie da nic sciagnac. Wazonik się robi.A niby do roku powinno. Byłam w zeszłym roku u endokrynologa i kazał na siłę ściągać. A czytałam, ze na sile nie wolno. I bądź tu mądrą?

10 lata 10 miesiąc temu #830844 przez PolaL
Ummigratulacje !!!

Udało mi się nadrobić zaległości i co nieco mogę odpisać :lol: taki kubek 360 to my mamy od zawsze i nie mamy żadnego problemy z piciem, normalnie też pije poprzez rureczkę.
Co do rozmiarów to ja mam przedział ubrankowy 80-86 choć czasami i 74 jest ok. Waga ... dobijamy do 9kg zobaczę w czwartek mamy mieć szczepienie to poważymy się.

Aniu Filipek podrósł i trochę sie na twarzy zmienił ale oczka cały czas piękne :kiss:

A... co do zasypiania to u mnie tak jak i u Aniplany poszły w łeb i śpię z Gabi, mała zasypia przy cycu ok.21.

Zdjęcie GAbi zapodam jak wrócę do domu.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

10 lata 10 miesiąc temu #830920 przez Sandra85
Witam :) Tak na szybko odpisze,bo musze jeszcze poprasowac,a jak odbiore malego ze zlobka to lecimy do lekarki,zeby go zbadala,bo ma jeszcze kasze i katar,no i po nasze wyniki.Ummi GRATULACJE KOCHANA :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Jak sie czujesz :unsure: Objawy takie jak w poprzedniej ciazy,czy calkiem inaczej :unsure: Dobrze,ze juz lepiej,ze wszystko dobrze sie rozwija,oby tak dalej :) Ale strachu sie pewnie najadlas,biedna :kiss: :kiss: Karolak dziekuje :kiss: A czemu mialybysmy Cie nie chciec :unsure: Im wiecej nas jest,tym weselej,jest z Kim popisac :laugh: Czajusiatko wczorajsza nocka jeszcze z przebojami,ale juz mniej,za to dzis nam wynagrodzil wszystko,bo spal w lozeczku od22.30 do 7.00,wypil mleczko i jeszcze spal ze mna do 8.30 :ohmy: Moj M stwierdzil-on chyba chory jest,bo to nie jest normalne :P Zamiast sie cieszyc-gluptas :woohoo: Anulka Julianek sliczny blondynek,duzo urosl od ostatniej fotki jak Go widzialam.Bedzie slicznym starszym braciszkiem :kiss: :kiss: Kasia super fotki,pieknie jest u Ciebie,mozesz byc dumna,bo naprawde super Wam to wyszlo :ohmy: Pola czekam na fotke Gabi :) A co do spania to Bruno zasypia z nami,potem dopiero go przekladam do lozeczka,no i najczesciej spi w lozeczku kolo3godz. a potem z nami :silly: Jak komus nie odpisalam to przepraszam,postaram sie potem na spokojnie,pa :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #830957 przez agnesssa
WOW ale się u nas dzieje :)

Fantastycznie widzieć tyle postów :lol:

Przepraszam że się nie odzywałam, ale do 15 jestem obłożnie chorą osobą i leżę w łóżku z książką :silly: Niepamiętam kiedy mogłam sobie na to pozwolić, a po 15 jak odbieram Makia ze żłobka muszę już być zdrowa, żeby za nim nadążyć a powiem Wam, że nie mam tyle siły :dry: Mam nadzieję, że po weekendzie dojdę do siebie w końcu :)

Ummi
Ogromne gratulacje :lol:

Karolak Fajnie że się odezwałaś :) Kochanego mas chłopaka :kiss: :kiss:

Anulka
Słodki Julianek :kiss: :kiss:

PolaL Zdrówka dla Gabi, oby już było dobrze :kiss: :kiss:

Ania Filipek jest super :kiss: :kiss:

Kasia Na prawdę kawał dobrej roboty widać po zdjęciach :woohoo: Super to wszytsko ogarnęłaś i efekt super :woohoo: A Oliś maile wysyła :woohoo: Słodziak :kiss: :kiss:

Sandra :kiss: :kiss:

Makrelcia jak zdjęcie pleców, mam nadzieję, że Ci lepiej i że znajdą przyczynę :kiss: :kiss:

Więcej nie pamiętam, ale postaram się nadrobić później :woohoo:

U mnie dużo lepiej, dzisiaj w końcu przestało boleć, ale dostałam @ więc teraz brzuch napitala :silly: Makio zdrowy i to mnie bardzo cieszy, bo bałam się go zarazić :dry: Wczoraj w żłobku miał bal przebierańców, był przebrany za spidermana :lol: Mam nadzieje że prześlą mi jakieś zdjęcia to się pochwalimy :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

10 lata 10 miesiąc temu #831055 przez PolaL
Obiecane zdjęcia :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka