- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Czajusiątko już prawie wszystko dla Jurka mam na wiosnę. Wpadłam do lidla i na pobliski bazarek i wszystko kupiłam. Jeszcze muszę mu jakieś trampeczki lekkie kupić ale na to mam jeszcze czas. Zszokowały mnie tylko ceny czapek. 30 zł za bawełnianą czapeczkę ... dużo w porównaniu, że za 2 bluzki dla niego zapłaciłam 18 zł
Kasia ja ogólnie też ciuchy zawsze na zapas mam. Ale jak od 3 miesięcy siedzę w domu i wychodzę tylko do żłobka i czasami jadę z mężem do marketu to nie miałam szans kupić. A na allegro się pogniewałam
Ania a jakieś kary stosujecie ? U nas kilka dni stał w kącie i teraz na ostrzeżeniu się kończy. W sumie to stał się ostatnio grzeczniejszy i słucha. Jedynie panika i wrzask jest jak mu się bajki wyłączy w TV. Ryk histeria i ani prośbą ani groźbą nie zadziałasz. Może Filipowi przejdzie za kilka dni. Musi sprawdzić ile może
Pola ja sobie obiecałam, że dopóki nie będę umierać to na SOR nie pojadę. Zawsze tam są jakoś mało rozgarnięci lekarze Jeszcze nigdy nie trafili mi z lekami czyli nigdy nie pomogli !!
Byłam dzisiaj u lekarza. Mój maluch ma już prawie 8cm Pan doktor nie ma zastrzeżeń i jest wszystko ok a w piątek już 15tc
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Agnessa marzec już praktycznie na końcówce, miejmy nadzieję, że faktycznie z jego końcem odejdą te paskudne choróbska
Ania to chyba taki wiek u naszych maluchów. Oliwia też nie usłuchana, nieraz na nią krzyknę, tłumaczę, że tak nie wolno, a ona się śmieje i dalej sobie żarty robi
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
a blog Madzi fajny - niejako Twoj sukces, ze corka taka dojrzala i swiadoma
a ja przepraszam, ale nie pamietam - wszytskie dzieciaczki sa w zlobkach/przedszkolach ? Oliwia chyba nie z tego co kojarze, ale ona jest taka kontaktowa, ze dla niej to nie bedzie problem sie zaaklimatyzowac pewnie ja zapisalam Yasinka w styczniu, zeby poszedl od nowego roku (tu sie rozpoczyna jakos w polowie sierpnia), troche pozno go zapisywalam, wiec zobaczymy czy pojdzie choc oczywiscie mam troche obaw bo on wlasnie tak jak Filipek - w domu broi a w nowym miejscu to raczej obserwuje szczegolnie na poczatku...tzn. jak jest 1-2 dzieci to szybko lapie kontakt, gorzej jak jest ich wiecej i sa takie rozbiegane itd., do tego powoli go dopiero oswajam z niemieckim, zobaczymy ktos ma podobne rozterki ? tu jest w ogole tak, ze w jednej grupie jest ok. 21-23 dzieci w wieku min.2-max.6, bo tutaj sie grupy miesza wiekowo
Aniu jak przebiegaly pierwsze dni Filipka w przedszkolu ? tutaj wiem, ze na poczatku dziecko moze byc z mama, potem mama wychodzi ale zostaje na korytarzu
chcialam Wam tez polecic stronke dobrarelacja.pl/ tu tez troche o karach i nagrodach
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
U mnie atrakcji ciąg dalszy. Oliwer od 4 wymiotuje i ma biegunkę. Na szczęście nie płacze.
Ummi u Oliwiera w żłobku też był okres adaptacji, 2 tygodnie trwał. Najpierw ja z nim siedziała na sali, potem na corz dłużej wychodziłam na korytarz. Potem codziennie dłużej zostawał w żłobku.
Makrelcia a co ci allegro zrobiło, ze się pogniewałaś?
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Makrelcia to już nie przelewki 8cm Ciesze się, ze wszystko jest dobrze
Kasia Współczuje, nie ma nic gorszego niż wymiotujące dziecko Oby to nie było nic poważnego
Ummi Hamza ma już 7,5 m-ca ale ten czas ucieka To trzymam kciuki co by Yasek się dostał do przedszkola
Czajusiątko Trochę postraszyłaś i faktycznie ruch się zrobił, jednak ciężarnej trzeba się słuchać
Ja stałą opłatę w żłobku mam 600zł a jedzenie to raptem 50zł więc nie wiele mniej płacę jak Maksiu nie chodzi
Moje dziecko w końcu zaczęło coś jeść i od razu widać ile energii ma Wczoraj biegał jak szalony, mam nadzieję, że to oznaka końca choroby
Maksa ulubiona zabawa ostatnio
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
A do przedszkola zapisujesz Maksa ? Masz szanse do państwowego się dostać ?
Kasia ja mam podobne atrakcje dzisiaj od rana. Tyle tylko że sprawcą jest mój pies. Rzyga i non stop sra :/ teraz już mu trochę przeszło ale bąki masakryczne puszcza. Także cały dzień praktycznie na dworze. Dobrze, że ładna pogoda.
Allegro mnie wkurza. Na stronie wypisują dostępne wzory a jak już zapłacisz to się okazuje, że nie ma tego co wybrałam. I proszenie się o zwrot pieniędzy. Albo szmaty przysyłają zamiast tych pięknych ciuszków ze zdjęcia. Już nie raz się nacięłam.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Kasiu mam nadzieją że skończysz juz z tymi atrakcjami bo chyab na jeden tydzień masz już dość
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Agnessa Oli jakoś nie przepada za klockami. Ostatnio dostaliśmy duplo do testowania z Testmitoo. Pobawił sie może z godzinkę i leżą w kącie. Puzzle też go interesują tylko na tyle, żeby części po pokoju porozrzucać.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Ummi Oliwia jest bardzo rezolutna ale w gronie bliskich, a przy obcych to już bardzo na dystans. Oczywiście chwilę jest nieśmiała, ale później już się rozbryka. Sama się zastanawiam, jakby odnalazła się w przedszkolu. Nie ma co się martwić na zapas. Ostatnio rozmawiałam z mamą tej dziewczynki którą się opiekowałam i mówi, że wszyscy są bardzo zaskoczeni jak świetnie się zaadoptowała w przedszkolu, a prawdę powiedziawszy to wcale nie wierzyli, żeby się udało, bo Emilka taka wyciszona i nieśmiała, a tu niespodzianka
Kasia no u Was widzę non stop coś oby to już był koniec
Agnessa no ceny u Was wysokie. Ja u Emilki miałam 7zł/ h i to u nas chyba taki standart. Ale Maksiowi fajnie się włoski zagęściły
Polal heh zaćmienie przez płytki, no tak pomysłowa jesteś
Moje dzieciątko zgotowało mi dziś piękną niespodziankę- usnęła na drzemkę i spała ponad 2,5 godz Och jak rewelacyjnie było sobie trochę od niej odsapnąć w dzień a ostatnio mnie strasznie rozczuliła bo jeździłyśmy w poszukiwaniu kurtki dla niej i w jednym ze sklepów z ciuchami dojrzała ubranka niemowlęce, wzięła wieszak z takim malusimi śpiochami i mówi "zobacz mama, jakie śliczne ubranko, ja je kupię dla naszego małego dzidziusia" kochana moja
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Alicja stała się idealna sprząta za sobą nie grymasi przy jedzeniu i sama poszła spac zamykajac drzwi za sobą normalnie kochane dziecko. Nawet nie płacze ani razu w ciągu dnia
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
U nas od rana pięknie świeci słoneczko, ale póki co tylko 1 st. Dziś mam drugie prenatalne, więc trzymajcie kciuki, aby z dzieciątkiem było wszystko ok i by ładnie rozłożyło nóżki
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
ummi fajny link, a w książce "wychowywanie chłopców" wyczytałam, że chłopcy później się uspołeczniają, z regóły, więc nie ma czym się marwić, Inaczej im się rozwija mózg, i to dowód naukowy,a nie fanaberie feministek
dlatego Oliwka czajusiatka jest taka rezulutna, ;)poza tym życzę zdrowego dzidziusia i może tam majta się siusiak czekam na relację
makrelcia kary nie pomagają, problem jest gdzie indziej. Filip chce żeby po pracy poświecić mu całą swoją uwagę wtedy jest grzeczny, a my po powrocie obiad, coś w domu zawsze jest do zrobienia, i nie ma jak być tylko dla niego. Czasami jestem zmęczona i nie chce mi sie nikogo, ale tak sie nie da, kiedyś wyrośnie więc muszę dać mu siebie i uwagi więcej, podobnie ojciec Robota nie zając..
kasia zdrówka, a pić musi w takich sytuacjach mniej a częściej
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png