- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Makrelcia, Polal wiecie z tym sprzątaniem Oliwki to jest tak, że po jej porządkach jest 2x większy bałagan niż był a ja niby siedzę w domu, więc powinnam mieć wszystko na tip top zrobione, a tu mi się nic nie chce. W ogóle jestem tak słabo zorganizowana, że nieraz ledwo się wyrabiam żeby obiad zrobić
Makrelcia no i jak obkupiliście się już na wiosnę??
Polal a Tobie już lepiej??
Masakra z tymi przedszkolami, takie wymogi i punktacje My też rozważamy posłanie Oliwii do przedszkola, w sumie to chciałabym żeby po świętach już poszła. Wiecie chodzi o to, że ona strasznie się garnie do dzieci, wcześniej to chociaż z Emilką miała kontakt, a teraz to już maks 1 raz w tyg. widzi się z siostrami ciotecznymi jak jedziemy do siostry. Puszczałabym ją na jakieś 3-4 godziny dziennie. Poza tym wolałabym, żeby w razie czego wychorowała mi się teraz niż jak już będzie drugie maleństwo. U nas myślę, że nie będzie trudno z przyjęciem, bo to wieś, dzieci mało i każdy każdego zna. Cóż... kwestia jeszcze do przemyślenia...
Ja za tydzień idę już na drugie badania prenatalne, bo to już półmetek ciąży Zastanawiam się czy wszystko ok, bo ruchy maleństwa czułam już fajnie mocno, a od jakiegoś czasu tak słabiutko, ledwo co trochę się martwię, ale tłumaczę sobie, że dzidziuś musiał się jakoś inaczej ułożyć Poza tym od wczoraj boli mnie żołądek, nie wiem czy zjadlam coś niedobrego czy jak, chociaż podejrzewam, że to przez słodkie. Normalnie dziewczyny ostatnio zamiast normalnego posiłku wolę zjeść kawałek ciasta, wiem, że nie zdrowo, ale tak mnie ciągnie, ze nie idzie się powstrzymać no i widocznie żołądek się zbuntował
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Gdzie się podziewacie dziewczyny?? Agnessa, Kasia??
Normanie chyba zaczniemy stosować kary cielesne za nieobecność dłuższą niż 3 dni
Polal co za pomyłka lekarza?! zamiast leków na gardło, dał Ci leki do d..y
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Dopiero się podniosłam po ostatnim tygodniu U nas jeden wielki szpital w domu był, Maks miał zapalenie oskrzeli, gorączka nie chciała odpuścić aż w końcu wylądowaliśmy na pogotowiu bo ponad 40 stopni miał i za cholerę nie chciało zejść po czopku i okładach zimnych praktycznie na całe ciało, był tak rozgrzany że aż majaczył Dostał od razu antybiotyk i całe szczęście pomogło gorączka zeszła niemal od razu i już przestała powracać do takiej wysokiej skali, za to od razu ja załapałam i też 3 dni z gorączką bliska 40 stopni leżałam Jak tak dalej pójdzie to wypiszę Maksia ze żłobka bo już drugi miesiąc nie chodzi Dzisiaj wróciłam do pracy i mąż mnie zmienił na warcie w domu, i w pracy się śmieją że za chwilę zapomną jak wyglądam
A do tego zauważyłam u Maksia jakieś dziwne zaglębienie na klatce piersiowej na wysokości mostka, zapytałam lekarki i powiedziała mi że to na pewno jest "szewska klatka piersiowa" i że z tym nie da się nic zrobić a jak zaczęłam czytac o tym w necie to aż mi się ryczeć zachciało jakie to paskudztwo
Czajusiątko bo to tak jest z tą organizacją, ja mam więcej zrobione jak chodzę do pracy niż jak w domu siedzię
Makrelcia Ja Maksiowi co chwile coś kupuję więc na wiosnę jesteśmy niby gotowi, muszę tylko kurtki zobaczyć czy są nadal dobre, przystojnego masz policjanta
PolaL Zdrówka dla Ciebie, oby kaszel ustąpił
Ummi Świetne pomysły na zabawę
Monia Trzymam kciuki za przedszkole
Kasia To chyba to samo choróbsko nas zaatakowało Mam nadzieję, że już zdrowi jesteście
Ania No Maks telefon zdecydowanie też, telefon tablet, jak by mógł to by cały dzień siedział i grał
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
U nas też wszędzie dookoła jakieś paskudne choróbska. moja siostrzenica miała zapalenie płuc, a wczoraj dzwoniła mama Emilki, że też już drugi tydzień w domu siedzi i nawet zastrzyki miała przepisane, ale okazało się, że są już wycofane z obiegu i skończyło się na zwykłym antybiotyku. Do przychodni ponoć nie idzie się dostać, tyle chorych. Oliwia na szczęście niby zdrowa, tylko cały czas pokasłuje delikatnie, chyba wybiorę się z nią na badania czy nie ma tych pasożytów, ale to dopiero jak się te wirusy już przewalą
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Agnessa współczuję, dobrze, ze to nie ja cię zaraziłam bo u jednej koleżanki byłam na kawie zanim mnie rozłożyło i za 3 dni u nej wszyscy chorzy. Masakra.
Co do klatki piersiowej Maksa to lekarka taka pewna jest? Czy tak sobie poweidziała?
Makrelcia ja zakupoholiczka jestem i spokojnie ogłabym z piątkę dzieci ubrać haha więc na wiosnę mamy wszystko
Czajusiątko kary cielesne haha chyba twoja ręka tak daleko nie sięga
Pola a gdzie wsadzałaś te lekarstwa haahaaa O szczepionce na ospę sobie doczytałam i faktycnie, jest skuteczna na 10 lat tylko. To bez sensu szczepić. Lepiej, żeby teraz przechorował niż w wieku 13-14 lat.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do zastrzyków to również się dowiadywałam u lekarza, bo Maks nie chce przyjmować antybiotyku w zawiesinie, to co się wyrabiało przy podawaniu to istny koszmar Po każdym podaniu i Maks i ja a nawet moja mama, która u mnie była płakaliśmy przez 10 min, nie mogłam się uspokoić bo Maks jest tak uparty że prędzej sie udusi niż połknie, więc obie musiałyśmy go trzymać i jedna na siłe strzykawką od Ibuma do buzi wlewala a on się krztusił i dusił bo nie chciał połknąć Jedna dawka to zaledwie 2,5ml a walka ponad 10 min żeby to podać, nikomu nie życzę takiego horroru
Ale to samo usłyszałam zastrzyki z a antybiotykiem podawane są tylko w szpitalach, tylko w obiegu wewnętrznym czyli nie można nigdzie w aptece takiego zastrzyku wykupić
Kasia Lekarka była przekonana, ale mam zamiar jeszcze do innych lekarzy z tym pójść, niech też go zobaczą, nigdy wcześniej tego nie widziałam, ale teraz jest to dość widoczne więc niestety wierze tej lekarce
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
A co do żłobka to płacisz za okres gdzie małego nie ma ? U nas płacę tylko za te dni w których mała uczęszcza - bynajmniej tak jest w żłobku. W przedszkolu u Szymka jest stała opłata + opłata za wyżywienie i coś tam jeszcze, za dni w których uczęszcza.
Poszłam wczoraj do lekarki popatrzyła na to co dano mi w przychodni i mówi że nie dziwi się że kaszlę bo dostałam ACC silnie wykrztuśne a ja przecież mam kaszel suchy Reszta leków ok, dodatkowo dostałam 3-dniowy antybiotyk. I już dziś jest o niebo lepiej. gardło czuję że mam nawilżone i o 90% mniej kaszlę. Czyli będę żyć
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
polaldzięki, ja akurat z Madzią nie miałam problemu, ze ssaniem,ale nie mialam wcale mleka, z Filipem też miałam dopiero po tygodniu,ale jak czytasz determinacja i chęć karmienia.....jak fajnie Magda napisała, pokarm jest w głowie, słyszałam o karmieniu niemowlaków adoptowanych, przystawianie do piersi i wielka determinacja i sukces murowany
Ja mam mały problem z Filipem, bo zrobił się bardzo niegrzeczny, skacze, piszczy, rzuca się na podłogę, pluje i uważa, że to takie fajne, rozrabia strasznie, rozmawialam dzisiaj z panią z przedszkola, a ona mówi, że on w przedszkolu jest obserwatorem, milczy, uśmiecha się, ale jest wycofany, za to w domu oreagowuje, no nie wiemy co robić, kazała to przeczekać. Wczoraj np. mężowi łaził po ogrodzie na kolanach w palenisku na ognaisko, później mu uciekał, a mamy tarasy, więc można sobie krzywdę zrobić, a on prawie spadł z tego i wszystko robi z uśmiechem na ustach, a my już nie mamy po 20 lat żeby tak po pracy za nim biegać.....
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Ania u nas to samo. Broi i niczego i nikogo się nie boi i nie słucha.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ania Maks też czasami jest nieznośnie brojny, a potem mu przechodzi może Filipek musi się trochę wyszaleć, ale nie zazdroszczę biegania
Kasia Biedny synek, mam nadzieję, że to jednak nie złamanie, obyście nie musieli długo czekać
PolaL mam opłatę stałą za żłobek, tylko za jedzenie nie płace jak Maksia nie ma
Czajusiątko ja tam do siebie nie biorę co w necie piszą, ale mnie martwią powikłania przy tej wadzie
A ze żłobka tak szybko nie mogę zrezygnować, bo mnie nie stać na opiekunkę na cały etat Ale w zeszłym roku było tak samo że luty i marzec chorował a potem było dobrze więc mam nadzieję, że z wiosną choroby się skończą
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Agnessa u nas też jest stała opłata + godziny powyżej 5h + stawka żywieniowa. No ale opłata stała to tylko 55 zł.