- Otrzymane podziękowania: 42
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Wróciłam do pracy po dwóch tygodniach nieobecności i nie chce mi się pracować.... ciekawe czy to taka norma czy takiego lenia załapałam
Maks przez cały luty nie był w żłobku, bo jak w końcu miał iść po chorobie i urlopie do dopadła nas jelitówka i tak cała rodzina rozłożona
Nie wiem czy Was doczytam, bo czasu ciągle na wszystko brak ale witam się i pozdrawiam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Polal Gabi śliczna na zdjęciach. A to, że się nie załatwiała do końca jakoś się objawiało czy tylko na usg było widać??
Ania Filip zdrowy?? a jak wnusio już w domu??
Karolak ojej ale się Jasiowi porobiło?? a kiedy ta wizyta u chirurga??
Agnessa ja to już myślałam, że Ty zapomniałaś hasła do forum
Dziewczyny, czy widzicie, że u mnie to już 18 tydz?? nie wiem kiedy to zleciało, jeszcze trochę i półmetek
Później spróbuję nagrać filmik jak Oliwka nauczyła się jeździć na rowerku to Wam pokażę
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
a pisalaś coś o robakach, a tu mam fajny artykuł polecam, bo to zmienia obraz chorowania u małych dzieci
tatapad.pl/zdrowie/lamblie-glista-ludzka...ytow-dzieci-wideo/2/
agnessa dobrze, że jesteś,
polal trzeba może spojrzeć na to wszystko tak, że przynajmniej masz zrobione badanie,może bez sensu, ale zawsze jesteś spokojniejsza
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Makrelcia A jak Ty się czujesz?
Ania mam nadzieję że Filipkowi minie ból ucha bo to nic przyjemnego
A mi się gdzieś ten luty zawieruszył Jak dzisiaj spojrzałam na kalendarz to się z lekka zdziwiłam że to już marzec Ostatni tydzień to była walka o to żeby Maks się nie odwodnił i o całym świecie zapomniałam.
Pisałyście wcześniej o wzroście maluszków, my też mierzyliśmy Maksia i ma 91cm a waży niecałe 13kg, a po tym, tygodniu to pewnie mniej
Z nocnikiem nam świetnie szło, po czym w sobotę Maks przeszedł samego siebie, każdy sik w gacie, nie jestem w stanie policzyć ile razy go przebierałam, ale po południu już miałam pełną pralkę Wczoraj już było ok ! zastanawiam się czy moje dziecko miało jakąś amnezję czy też na złość robiło Za to dzisiaj się wnerwiłam, bo w żłobku powiedzieli mężowi że i tak będą zakładały pieluchę bo nie chcą ryzykować zasikanego dywanu Założę się że za tydzień moje dziecko będzie się pytać po co ma na nocnik chodzić jak można w pieluche robić To jak walka z wiatrakami
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Ania zależy jaki stopień zapalenia ucha. Można spróbować lekmi przeciwzapalnymi i przeciwbólowymi, ale jak nie pomogą to trzeba będzie antybiotyk włączyć. I dobrze zawsze po chorobie słuch sprawdzić, bo zapalenie może mieć wpływ. Ten artykuł o robakach mnie przeraził chyba kupię jakieś ziołowe leki profilaktycznie. Oliwier ma ciągle podkrążone oczy, ale w nocy śpi prawie spokojnie.
Agnessa mi też luty jakby przeleciał między palcami. Ale dobrze, niech wiosna przychodzi i długo trwa U nas z nocnikiem dalej to samo - jak ma pampesa to nie woła, jak lata z gołą szanowną to sam siada i wszystko robi. I wtedy woła, ze zrobił.
Czajusiątko bo już się martwić zaczęłam jejku, już 18 tydzień ale zleciało.... ja dzisiaj już dobrze, ale weekend leżący miałam, bo tak nie dopadło, że szok. Mąż na szczęście super się czuje, i do miast po leki pojechał i po zakupy. Nawet nie marudził tak jak sie tego obawiałam Może dlatego, ze widział, jak ja się czuję
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
18-tc no nieźle zleciało ze hohoho. Jak ja wspominam swoje ciąże to faktycznie druga jakoś szybciej przechodzi, ale to pewnie dlatego że już jedno dziecko absorbuje i nie widzi sie upływającego czasu.
Kasiu mam nadzieję żę juz grypa powoli Cię opuszcza _ tzn. życzę żeby opuszczała Cię szybko A mąż niech Cię trochę porozpieszcza - należy Ci się
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
A muszę zapytać jakie mleko dają w przedszkolu, bo odkąd tam poszedł, to nie ma normalnych kup, boję,się, że to może być uczulenie na mleko krowie,a jakie mleko dają waszym dzieciom w przedszkolach?
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
A co do mleka to nie wiem, ale powiem Ci że ostatnio Gabi znów sie pojawiły czerwone plamki na nóżkach które wskazują na skaze białkową. Więc będę musiała sie podpytac w żłobku co dają.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Pola u nas krostki wychodzą po tych gotowych budyniach ze śmietanką. Jak za dużo zje prprzez kilka dni to od razu nogi obsypane i zaraz strupy bo Jurek drapie.
Kasia zdrówka życzę. Ja już drugi tydzień walczę z grypą. A dokładnie z kaszlem. Mam wrażenie że dziecko to już wyplułam. Na sor pojechałam to jakaś młoda lekarka mnie osłuchała i kazała herbatę malinowa pić a ja się dusiłam. Dopiero w przychodni zapisali mi syrop i po 2 dniach lepiej.
Agnessa zdrówka dla was. U nas z pieluchami katastrofa. W żłobku sucho a w domu wiecznie powodzie .
czajusiątko ale zleciało u mnie prawie 13 ale mi to się strasznie ciągnie. Czuje się ok już siły wracają. Tylko do wizyty 3 tyg muszę czekać a to strasznie długo.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Agnessa a może to przez tą jelitówkę Maksiu tak siusiał w majtki?? Ja czuję się bardzo dobrzae, gdyby nie rosnący brzuch i częsta potrzeba siku to bym nie odczuwała, że w ciąży jestem. Ruchy czuję już od kilku dni, ale póki co takie delikatne
Kasia ooo to szacun dla męża a masz na myśli jakieś konkretne leki na te robaki??
Makrelcia super, to już drugi trymestr ja u tego nowego lekarza mam wizyty co 4 tygodnie
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Świetnie ten pokoik Oliwki wygląda. Taki kolorowy i wesoły. Aż się fajnie patrzy. Imię dla synusia już wybraliście ?
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Polal właśnie tak w temacie nowego rowerka to teściowa mnie ostatnio bardzo wkurzyła, bo zbulwersowała się jak powiedziałam, że przywwieźliśmy Oliwii rowerek po kimś i mówi do niej "i co Oliwka, pozwalasz żeby ci stare rowery zwozili, a nie nowy kupili" no kurde, co złego w tym, że po kimś. Po co wydawać kasę na nowy, skoro ten też dobry
Makrelcia chłopczyk będzie Bartuś albo Staś. Mąż się na mnie zeźlił, bo w sumie od kąd się poznaliśmy to mówiliśmy zawsze, że synuś to będzie Bartek, ale ja stwierdziłam na początku ciąży, że to imię już mi się znudziło, więc miał być Staś. Jednak później stwierdziłam, że od tego Stasia wolę już Bartusia i mąż się zbulwersował i powiedział, że jak on się przyzwyczaił do Stasia to ja znów zmieniam i nie będzie rozmawiał ze mną na ten temat do końca ciąży, bo co rusz to co innego mówię no a jakby była dziewczynka to chyba Zosia a Wy macie już jakieś imiona wybrane??