BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

9 lata 9 miesiąc temu #972643 przez makrelcia
Agnessa u nas też za żłobek opłata stała 205 zł + 10 zł za dobę wyżywienia. Także jak wcale nie chodzi to i tak 200 zł trzeba zapłacić. Ja teraz często Młodego w domu zostawiam to się śmieje, że na zabawkę dla niego zaoszczędziłam :)

Czajusiątko już prawie wszystko dla Jurka mam na wiosnę. Wpadłam do lidla i na pobliski bazarek i wszystko kupiłam. Jeszcze muszę mu jakieś trampeczki lekkie kupić ale na to mam jeszcze czas. Zszokowały mnie tylko ceny czapek. 30 zł za bawełnianą czapeczkę ... dużo w porównaniu, że za 2 bluzki dla niego zapłaciłam 18 zł :D

Kasia ja ogólnie też ciuchy zawsze na zapas mam. Ale jak od 3 miesięcy siedzę w domu i wychodzę tylko do żłobka i czasami jadę z mężem do marketu to nie miałam szans kupić. A na allegro się pogniewałam :D

Ania a jakieś kary stosujecie ? U nas kilka dni stał w kącie i teraz na ostrzeżeniu się kończy. W sumie to stał się ostatnio grzeczniejszy i słucha. Jedynie panika i wrzask jest jak mu się bajki wyłączy w TV. Ryk histeria i ani prośbą ani groźbą nie zadziałasz. Może Filipowi przejdzie za kilka dni. Musi sprawdzić ile może :)

Pola ja sobie obiecałam, że dopóki nie będę umierać to na SOR nie pojadę. Zawsze tam są jakoś mało rozgarnięci lekarze :D Jeszcze nigdy nie trafili mi z lekami czyli nigdy nie pomogli !!

Byłam dzisiaj u lekarza. Mój maluch ma już prawie 8cm :D Pan doktor nie ma zastrzeżeń i jest wszystko ok :) a w piątek już 15tc :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #972644 przez czajusiątko
Kasia ręka ma tak daleko nie sięga, ale patrz jaki z miejsca się popłoch na forum zrobił :P to dobrze, że tylko na skręceniu skończyło

Agnessa marzec już praktycznie na końcówce, miejmy nadzieję, że faktycznie z jego końcem odejdą te paskudne choróbska

Ania to chyba taki wiek u naszych maluchów. Oliwia też nie usłuchana, nieraz na nią krzyknę, tłumaczę, że tak nie wolno, a ona się śmieje i dalej sobie żarty robi :dry:

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972675 przez Ummi
Aniu ja mysle, ze Filipek po prostu w domu jest soba, no i musi upuscic z siebie cale napiecie, emocje, pewnie stres itd. z przedszkola. Mi sie wydaje, ze tutaj zadne kary, krzyki czy tlumaczenia nie pomoga - najlepiej postarac sie zapewnic mu jakis sposob na bezpieczne wybieganie, wykrzyczenie, wyglupy :) my okres plucia przechodzilismy niedawno - Hamzunka pluje bo jest maly, a Yasinek powtarzal... oczywiscie tlumaczylam mu, ale tez czasem zostawialam w spokoju, a potem szlismy razem po scierke i wszytsko scieralismy (potem juz czesto sam po te scierke szedl albo o nia prosil), albo mowilam, ze plucie jest fajne jak sie myje zeby i tak sobie kilka razy dziennie przy wannie stal, zeby szorowal i plul ile chcial ;) tez mnie to denerwowalo, ale minelo :) teraz Hamza stal sie glosniejszy, a Yasunka z nim... to juz wolalam chyba to plucie :woohoo: duzo cierpliwosci zycze :D
a blog Madzi fajny - niejako Twoj sukces, ze corka taka dojrzala i swiadoma :)

a ja przepraszam, ale nie pamietam - wszytskie dzieciaczki sa w zlobkach/przedszkolach ? Oliwia chyba nie z tego co kojarze, ale ona jest taka kontaktowa, ze dla niej to nie bedzie problem sie zaaklimatyzowac pewnie :) ja zapisalam Yasinka w styczniu, zeby poszedl od nowego roku (tu sie rozpoczyna jakos w polowie sierpnia), troche pozno go zapisywalam, wiec zobaczymy czy pojdzie :) choc oczywiscie mam troche obaw :) bo on wlasnie tak jak Filipek - w domu broi a w nowym miejscu to raczej obserwuje szczegolnie na poczatku...tzn. jak jest 1-2 dzieci to szybko lapie kontakt, gorzej jak jest ich wiecej i sa takie rozbiegane itd., do tego powoli go dopiero oswajam z niemieckim, :) zobaczymy :) ktos ma podobne rozterki ? ;) tu jest w ogole tak, ze w jednej grupie jest ok. 21-23 dzieci w wieku min.2-max.6, bo tutaj sie grupy miesza wiekowo :)
Aniu jak przebiegaly pierwsze dni Filipka w przedszkolu ? tutaj wiem, ze na poczatku dziecko moze byc z mama, potem mama wychodzi ale zostaje na korytarzu :D

chcialam Wam tez polecic stronke dobrarelacja.pl/ :) tu tez troche o karach i nagrodach :)

9 lata 9 miesiąc temu #972699 przez kasia7775
Dzień dobry :)
U mnie atrakcji ciąg dalszy. Oliwer od 4 wymiotuje i ma biegunkę. Na szczęście nie płacze.

Ummi u Oliwiera w żłobku też był okres adaptacji, 2 tygodnie trwał. Najpierw ja z nim siedziała na sali, potem na corz dłużej wychodziłam na korytarz. Potem codziennie dłużej zostawał w żłobku.

Makrelcia a co ci allegro zrobiło, ze się pogniewałaś?

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972702 przez agnesssa
Dobry :)

Makrelcia to już nie przelewki 8cm :) Ciesze się, ze wszystko jest dobrze :kiss:

Kasia
Współczuje, nie ma nic gorszego niż wymiotujące dziecko :unsure: Oby to nie było nic poważnego

Ummi Hamza ma już 7,5 m-ca ale ten czas ucieka :ohmy: To trzymam kciuki co by Yasek się dostał do przedszkola

Czajusiątko
Trochę postraszyłaś i faktycznie ruch się zrobił, jednak ciężarnej trzeba się słuchać :laugh:

Ja stałą opłatę w żłobku mam 600zł a jedzenie to raptem 50zł więc nie wiele mniej płacę jak Maksiu nie chodzi :dry:

Moje dziecko w końcu zaczęło coś jeść i od razu widać ile energii ma :) Wczoraj biegał jak szalony, mam nadzieję, że to oznaka końca choroby :)

Maksa ulubiona zabawa ostatnio :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

9 lata 9 miesiąc temu #972764 przez makrelcia
Agnessa a to strasznie drogi ten żłobek. za 600 zł to u nas opiekunkę można znaleźć. Jakaś starsza Pani na rencie albo młoda dziewczyna za taka kasę u nas chętnie się podejmie.
A do przedszkola zapisujesz Maksa ? Masz szanse do państwowego się dostać ?

Kasia ja mam podobne atrakcje dzisiaj od rana. Tyle tylko że sprawcą jest mój pies. Rzyga i non stop sra :/ teraz już mu trochę przeszło ale bąki masakryczne puszcza. Także cały dzień praktycznie na dworze. Dobrze, że ładna pogoda.

Allegro mnie wkurza. Na stronie wypisują dostępne wzory a jak już zapłacisz to się okazuje, że nie ma tego co wybrałam. I proszenie się o zwrot pieniędzy. Albo szmaty przysyłają zamiast tych pięknych ciuszków ze zdjęcia. Już nie raz się nacięłam.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972787 przez agnesssa
Makrelcia To jest jeden z tańszych żłobków prywatnych u nas, a państwowy wyszedł by praktycznie tyle samo i jeszcze byśmy musieli gdzieś do centrum śmigać a ten jest pod nosem :dry: Do przedszkola zapisywaliśmy go w lipcu 2014 na wrzesień 2015 i był już 18 na liście a przyjmują 23 osoby,przedszkole też prywatne ale też blisko przynajmniej. A opiekunki jak się orientowałam biorą w Pruszczu ok 10zł za godzinę czyli bym musiała liczyć koło 1000zł najmniej :blush: Ja 600zł płaciłam niani za 5h dziennie zanim Maksiu poszedł do żłobka (od pół roku do roczku z nim niania była)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

9 lata 9 miesiąc temu #972879 przez PolaL
Agnessa muszę powiedzieć że faktycznie sporo płacisz, ale widocznie macie u siebie takie ceny. Ja w sumie mam zniżką 20% bo mam dwójkę dzieci w jednym przedszkolu. Co miesiąc przelewam im 360,00zł i zawsze wychodzi mi nadpłata. Zobaczę jak będzie od września bo już Gabi będzie sama i to w nowym przedszkolu (o ile się dostanie ;) ). A przedszkole będzie miała chyba takie jak pisze Ummi z grupami mieszanymi ucząc się i bawiąc tzw. metodą Montessori.

Kasiu mam nadzieją że skończysz juz z tymi atrakcjami :cheer: bo chyab na jeden tydzień masz już dość :blush:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

9 lata 9 miesiąc temu #972927 przez PolaL
No i zaliczyłam zaćmienie słońca :) taki mały rogalik tylko od góry oglądany przez sprzęt biurowy czyli przez płytki komputerowe :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

9 lata 9 miesiąc temu #972935 przez kasia7775
Pola ja przespałam zaćmienie :( Faktycznie mam już dosyć atrakcji, cały marzec taki mam :P Wieczore pojechałam ma IP, bo Oli cały czas wymiotował. Ale nie był na szczęście odwodniony, sam wołał o picie, chociaż za chwilę je zwracał. I puścili nas do domu, nie miałam ochoty tam zostawać. Nocka minęła spokojnie, Oli spał do rana. :)

Agnessa Oli jakoś nie przepada za klockami. Ostatnio dostaliśmy duplo do testowania z Testmitoo. Pobawił sie może z godzinkę i leżą w kącie. Puzzle też go interesują tylko na tyle, żeby części po pokoju porozrzucać. :P

9 lata 9 miesiąc temu #973069 przez czajusiątko
Makrelcia 8 cm fiu fiu, kawał człeka, ciekawe ile moje dziecię, mierzy :whistle: no z tym allegro to różnie można trafić, ja raczej rzadko zamawiam tam ciuchy, ale ostatnio zakupiłam spodnie ciążowe za 55 zł i jestem z nich baardzo zadowolona ;)

Ummi Oliwia jest bardzo rezolutna ale w gronie bliskich, a przy obcych to już bardzo na dystans. Oczywiście chwilę jest nieśmiała, ale później już się rozbryka. Sama się zastanawiam, jakby odnalazła się w przedszkolu. Nie ma co się martwić na zapas. Ostatnio rozmawiałam z mamą tej dziewczynki którą się opiekowałam i mówi, że wszyscy są bardzo zaskoczeni jak świetnie się zaadoptowała w przedszkolu, a prawdę powiedziawszy to wcale nie wierzyli, żeby się udało, bo Emilka taka wyciszona i nieśmiała, a tu niespodzianka :)

Kasia no u Was widzę non stop coś :ohmy: oby to już był koniec

Agnessa no ceny u Was wysokie. Ja u Emilki miałam 7zł/ h i to u nas chyba taki standart. Ale Maksiowi fajnie się włoski zagęściły :)

Polal heh zaćmienie przez płytki, no tak pomysłowa jesteś :)

Moje dzieciątko zgotowało mi dziś piękną niespodziankę- usnęła na drzemkę i spała ponad 2,5 godz :P Och jak rewelacyjnie było sobie trochę od niej odsapnąć w dzień :evil: a ostatnio mnie strasznie rozczuliła bo jeździłyśmy w poszukiwaniu kurtki dla niej i w jednym ze sklepów z ciuchami dojrzała ubranka niemowlęce, wzięła wieszak z takim malusimi śpiochami i mówi "zobacz mama, jakie śliczne ubranko, ja je kupię dla naszego małego dzidziusia" kochana moja :blush:

9 lata 9 miesiąc temu #973149 przez chasiami
Dziewczyny polecam wam książkę jak mówić żeby dzieci nas słuchały jak sluchqc żeby dzieci do nas mowiły.
Alicja stała się idealna :) sprząta za sobą nie grymasi przy jedzeniu i sama poszła spac zamykajac drzwi za sobą :) normalnie kochane dziecko. Nawet nie płacze ani razu w ciągu dnia :)

9 lata 9 miesiąc temu #973150 przez chasiami

9 lata 8 miesiąc temu #973261 przez czajusiątko
Witajcie kochane :)

U nas od rana pięknie świeci słoneczko, ale póki co tylko 1 st. Dziś mam drugie prenatalne, więc trzymajcie kciuki, aby z dzieciątkiem było wszystko ok i by ładnie rozłożyło nóżki ;)

9 lata 8 miesiąc temu #973263 przez Ania14.09
agnessa u nas podobnie z przedszkolami, Filip chodzi 12 dni w miesiącu i płacę 500zł. ale zanim tam poszedł po niańce, dalam ogloszenie i miałam dużo zgłoszeń, w końcu jest bezrobocie, wiec mysle, że znalazłabyś kogoś logicznego za mniejsze pieniądze
ummi fajny link, a w książce "wychowywanie chłopców" wyczytałam, że chłopcy później się uspołeczniają, z regóły, więc nie ma czym się marwić, Inaczej im się rozwija mózg, i to dowód naukowy,a nie fanaberie feministek ;)
dlatego Oliwka czajusiatka jest taka rezulutna, ;)poza tym życzę zdrowego dzidziusia i może tam majta się siusiak :) czekam na relację:)

makrelcia kary nie pomagają, problem jest gdzie indziej. Filip chce żeby po pracy poświecić mu całą swoją uwagę wtedy jest grzeczny, a my po powrocie obiad, coś w domu zawsze jest do zrobienia, i nie ma jak być tylko dla niego. Czasami jestem zmęczona i nie chce mi sie nikogo, ale tak sie nie da, kiedyś wyrośnie więc muszę dać mu siebie i uwagi więcej, podobnie ojciec Robota nie zając..

kasia zdrówka, a pić musi w takich sytuacjach mniej a częściej

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka