BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #332197 przez chłopek
mala idz do szpitala na izbe przyjec

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #332202 przez kasia7775
Dokładnie tak jak Chłopek radzi, nie ma na co czekać.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332211 przez mala2809
Poczekam do rana, jak nic się nie zmieni to pójdę do lekarza

12 lata 9 miesiąc temu #332330 przez aganio87
Hej mamusie :* :) :)

witam nowe wrześnióweczki i gratuluje dzidziolków.

Ja byłam na badaniach prenatalnych i na szczęście wyniki są zadowalające bo nic złego nie wykryło, jeszcze ide na kontrolne usg 29 marca i już niemoge sie doczekać by zobaczyć moje dzidziolki :) :) :)

miłego dzionka kochane życze wam :) :) :)

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #332346 przez patys
Kasiuu mnie lepiej z przytulankami:)ale może też dlatego, że ja generalnie na razie nie odczuwam żadnych dolegliwości, nie martwię się, nie męczę bo nie chodzę do pracy więc generalnie tak spokojnie mi sie teraz zyje:)

Malajak u ciebie z tymi plamieniami...może nawet jak przeszły to lepiej pójść do lekarza na wszelki wypadek??

A mnie dziś mąż z okazji pierwszego dnia wiosny zabiera na zakupy(muszę buty sobie kupić) a potem na obiad:)więc już się nie mogę doczekać jak wróci o 14 z pracy:)

12 lata 9 miesiąc temu #332387 przez kamila85
hejka pamiętacie mnie jeszcze?
Witam wszystkie nowe mamusie:)
U nas wszystko ok od kilku dni czuję takie jakby smyranie od środka:)
Miałam wczoraj wizytę jestem troszkę zawiedziona bo myślałam że zrobi mi usg zmierzył mi tylko ciśnienie,zobaczył wyniki badań i wszystkie ok nastepna wizyta 17 kwietnia
Jakiś czas wogóle nie mogłam wejść na forum:(

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332402 przez makrelcia
To ja też się pochwale :) Mój maluch ma się bardzo dobrze, wariuje jak szalony. Na wczorajszym usg kopał i tak jakby się na coś wspinał. Lekarz się śmiał, że niezły wiercipięta jest :) No i będzie chłopiec :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332404 przez agnesssa
Majówka jeszcze nie czuję ruchów, tak sobie myślę, że może mi też na święta dzidziolek zrobi prezent :lol: Ja też już się nie mogę doczekać kiedy pokoik zaczniemy szykować, ale ja tak sobie myślę, że w czerwcu zaczniemy, bo kwiecień i maj mamy intensywny w imprezy rodzinne :lol: Czekam na kolejne zdjęcie Twojego brzusia :kiss:

Mała jak masz plamienia to koniecznie do lekarza, mam nadzieję, że wszystko się unormuje :kiss:

Aganio super, że wyniki są ok :lol: jestem cieka czy Twoje maluszki pokażą mamusi swoją płeć. Koniecznie daj znaka :kiss:

Kasiu to razem czekamy na znak od naszych maluszków :woohoo: U mnie ochota na przytulanko jest, ale rzadko się zdarza, bo jak już się kładziemy do łóżeczka to zasypiam od razu :silly:

Patys fajnego masz męża :woohoo: Powodzenia na zakupach :woohoo:

Kamila myślałam sobie o Tobie w tym tygodniu :kiss: To dobrze, że wszystko jest ok :woohoo: Fajnie, że ruchy już czujesz, ale bez zdjęcia brzusia się nie obejdzie :silly:

Zostałam dzisiaj w domku, a brzusio mniej boli :woohoo: Chyba muszę zacząć zmieniać priorytety, bo nie powinnam mieć wyrzutów sumienia, że nie poszłam do pracy, bo maluszek jest najważniejszy, i odrobina odpoczynku chyba mi się należy :huh: I też mam kipć w głowie, bo pod koniec miesiąca powinnam jechać do Warszawy na konferencje, ale to oznacza wyjazd o 4 rano, jazda samochodem 5h, siedzenie w sali konferencyjnej 8h i ponownie 5h w samochodzie, i wydaje mi się, że to za duże obciążenie dla mnie w tej chwili ( nie mogłam wysiedzieć 2 godzin w samochodzie w ten weekend jak jechaliśmy do rodziców :dry: ) Ale z drugiej strony mam wyrzuty sumienia, że nie chce jechać :huh:

Makrelcia super, że maluszek fikał i zdrowy no i gratuluje synka :woohoo: Ale co to znaczy, że mężowy się małżeństwo odwidziało, jeżeli nie masz ochoty nie musisz odpowiadać, ale czy to znaczy, że teraz jak spodziewacie się dzidziolka to chce Was zostawić? Normalnie wierzyć mi się nie chce :angry: :angry: :angry: Przytulam mocno :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332501 przez makrelcia
agnesssa według niego dziecko nie jest jakąś przeszkodą. Jak sam wczoraj stwierdził nie można mieć klapek na oczach i widziec tylko dziecka, trzeba mieć także inne ważne rzeczy :)

12 lata 9 miesiąc temu #332522 przez 26joanna
Cześć :)
makrelcia nie przejmuj się . Mojemu tez coś odwala raz na jakiś czas ( tak ze ja chce pakować się i uciekać z dziećmi :silly: )Ale to tylko faceci , przed ciąża oni byli najważniejsi teraz nasze dzieci :) Poczekaj zacznie dziecko kopać tak ze i on poczuje małego to rozmiękczy jego serducho , a jak dzidziolek się urodzi to już wogole oszaleje ( mam taka nadzieje i tego życzę Tobie :woohoo: )
Ja na przytulanki dalej nie mam ochoty :( a jak już do czegoś dojdzie to mnie boli i piecze :ohmy: w życiu nie miałam takich problemów :( i może dlatego podświadomie unikam przytulanek....
Ja czasami mam wrażenie ze czuje ruchy ale wiem ze to jeszcze za wcześnie , ale milo sobie wyobrazić ze to moje dzieciątko się rusza :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #332524 przez patys
makrelcia na pewno dasz sobie radę tak jak pisałaś....najważniejszy jest teraz maluszek szkoda, że twój mąż tego nie rozumie...

agnesssa nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia bo nie robisz nic złego nie jadąc na konferencję czy nie idąc do pracy...wręcz przeciwnie robisz coś dobrego dla swojego maleństwa...ja jak byłam w pracy w 8 tygodniu przez 12 godzin przy czym ostanie 4 godz siedziałam na radzie bez ruchu to miałam plamienie bo tak mnie to wykończyło.... i od tego czasu nie chodzę do pracy i nie mam wyrzutów sumienia bo wiem, że mnie też się coś należy i dziecku...

12 lata 9 miesiąc temu #332567 przez agnesssa
Makrelcia mam nadzieję, ze Twój mężczyzna zmądrzeje, za to Ty jesteś silna kobitka :kiss: :kiss:

26Joanna ja jeszcze nic nie czuje, ale też sobie czasami myślę o tym jak ja kruszynka się rusza w brzuszku, i że jak przykładam rączkę to się przytula :woohoo: :silly:

Patys no właśnie, mam nadzieję, że ludzie z pracy też to zrozumieją :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #332591 przez chasiami
Hey dziewczyny :) Wczoraj była piękna pogoda i praktycznie cały dzien spędziłam na podwórku :)
Gin poleciła mi połówkowe badanie prenatalne, a słyszałam ze jest to dosyc drogie? Nie orientujecie się ile kosztują?

12 lata 9 miesiąc temu #332605 przez aganio87
Chasiami jak dostaniesz skierowanie do szpitala na badania od ginekologa to bedziesz mieć za darmo bynajmniej ja miałam bo to są badania profilaktyczne i państwo płaci.... bo prywatnie to w granicach 300-700 zł jak patrzyłam :(

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332661 przez mala2809
Hej dziewczyny byłam u lekarza, powiedział mi, że mam sie nie przemęczać, dużo leżeć i kazał brać luteine 2 razy dziennie, nawet nie miałam usg...
Rano czułam sie nawet dobrze ale teraz jestem bardzo słaba. Oby z moja dzidzią było wszystko w porzadku :(

Aganio a Ty chodzisz do gina prywatnie czy państwowo, bo ja prywatnie i lekarz nie chce mi dawac skierowania na żadne badania i za wszystko musze płacic:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka