BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #347695 przez siteczko
agnesssa mi się bardzo podoba Mikołaj, ale w zeszłym roku tak najbliższy kuzyn dał synkowi tak więc odpada.

My to w ogóle mamy problem z imieniem dla synka, bo ja mam bardzo dużą rodzinę, a co najgorsze z dużą przewagą CHŁOPAKÓW ;) tak więc mnóstwo imion jest zajętych :) Ale jeszcze mamy troszkę czasu więc damy radę :) ja jestem bardziej za jakimś nietypowym, ale z umiarem, jak widzę niektóre imiona to żal mi maluszków :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #347784 przez karolak25
dziekuje za mile przyjecie :)
mam 25 lat, staralismy sie z mezem tylko 3 miesiace o nasze malenstwo i udalo sie! jestesmy bardzo szczesliwi! co do plci dzidziusia to nie wiem... ale tu bedzie ciezko o to dlatego ze w moim wybranym szpitalu tego nie mowia ( duzo kobiet jak dowiadywalo sie ze to dziewczynka to usuwaly :( dlatego chyba nie mowia) ale za tydzien lece do Polski na maly urlopik, to moze pojde do gin.zrobic usg i moze zobacze kto sie tam kryje:)
jak tam samopoczucia ogolnie? ja od poczatku ciazy nie mialam wymiotow, tylko troche mdlosci, narazie przytylam poltora kg, brzusio rosnie!!

12 lata 8 miesiąc temu #347786 przez makrelcia
To moje propozycje : Tymon, Leon, Wiktor :D

A wiecie co... ja twierdzę, że za dużo jest tych pościeli :D gdyby były 3 do wyboru bułoby łatwiej :) A tak to przeglądam i mi się strasznie dużo ich podoba :D A jeszcze mam problem... bo wiadomo 1 komplet nie wystarczy. A 2 takich samych to jakoś mi się nie uśmiech kupić. No i zastanawiam się, bo ochraniacz 1 wystarczy tylko jak to teraz dobrać żeby do 2 pościeli pasował :) A może kupić 2 całe komplety ? Normalnie mam zgryza już :D
A ogólnie to chciałabym gładką zieloną pościel z naszytymi czerwonymi i niebieskimi samochodami :D i takie same zasłonki na okno :D Kusi mnie żeby sobie samemu takie zrobić ale jakoś nie mogę znależć odpowiedniego materiału :D I do tego takie uszyć samochodziki jak na pościeli i zawiesić nad łóżkiem albo przy karuzeli :D

12 lata 8 miesiąc temu #347790 przez agnesssa
Mala no miałam wrzucić, ale nie zdążyłam zrobić wczoraj, dzisiaj będę miała więcej czasu to na bank się pochwalę brzuszkiem :woohoo:

Siteczko no właśnie odkąd mi się przyśniło to imię to też mi się spodobało :woohoo:

Aganio to super, że dostaniesz w spadku. Ja też się cieszyłam, że dużo rzeczy odziedziczę, i przejrzałam już kartony, które dostałam, ale się okazało, że większość rzeczy są juz tak sprane, porozciągane, poplamione albo po prostu
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
że jednak czekają mnie duże zakupy :huh: Chociaż w zasadzie zakupy mnie cieszą :lol: :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #347803 przez Jussstyś
Anette24 ano rzeczywiście:) wiesz, że nawet uwagi nie zwróciłam :) kto wie, może maleństwa urodzą się w tym samym dniu, jak wiadomo lekarz nie potrafi dokładnie terminu porodu obliczyć:):)

No to ja dzisiaj wrzucę pierwsze zdjęcie swojego brzuszka, jak na ten tydzień to jest już troszkę spory:) Wczoraj moja mama powiedziała, że na pewno będzie chłopczyk, no ale zobaczymy:) Jak dla mnie to obojętne, ważne żeby maleństwo było zdrowe:)

12 lata 8 miesiąc temu #347813 przez Jussstyś
karolak25 to miło, że następna osoba dołączyła do tego forum, jest nas coraz więcej:) oby tak dalej:)

12 lata 8 miesiąc temu #347816 przez mala2809
Ja też dostałam w spadku kilka kartonów ciuchów, może 20% z tego nadaje się do dalszego używania. Reszta jest w większości sprana albo zmachacona. Wiadomo, że używane rzezcy nigdy nie będą idealne, więc podziękowałam za reszte tych rzeczy. Bezsensu zebym magazynowała zniszczone rzeczy, szczególnie, ze nie mam za wiele miejsca :(
A na allegro można kupic dosłownie wszystko, nowe i w przystępnych cenach :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #347830 przez agnesssa
Jussstyś wrzucaj koniecznie :) porównamy wielkości brzuszków :woohoo:
Zresztą pozostałe dziewczyny też wrzucajcie, no nie bądźcie takie :silly: :woohoo:

Mała no ja z dwóch kartonów wybrałam dwie pary body i śpioszków, jedną koszulkę i to koniec :huh: Ale faktycznie niech żyje allegro :lol: :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #347836 przez Jussstyś
Wrzucę, tylko troszkę później, na razie muszę dla męża obiadek gotować, na 14 ma do pracy, także po 14 będę ''wolna'' :)

12 lata 8 miesiąc temu #347838 przez agnesssa
No ja też dopiero jak z pracy wrócę to się obzdjęciuję :woohoo:

12 lata 8 miesiąc temu #347842 przez Jussstyś
agnesssa to Ty jeszcze pracujesz?? Ja już drugi miesiąc jestem na zwolnieniu :D

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #347874 przez agnesssa
Jussstyś a no pracuję i mam zamiar pracować tak długo jak mi tylko synuś na to pozwoli :woohoo: Chciałabym do 7/8 miesiąca, ale zobaczę jak to będzie.

Karolak dopisałam Cię na naszą listę wrześniowych mamusiek, możesz sobie podglądnąć link jest nad moim suwaczkiem :woohoo:
Pytałaś o samopoczucie, moje od jakiegoś czasu dużo lepiej, bo cały pierwszy trymestr, zresztą początek drugiego był ciężki mdłości i wymioty przez cały dzień. Teraz już nie karmię kotów, ale i tak co zjem to mi jakoś niedobrze i zgaga po wszystkim, nawet po wodzie nie gazowanej :angry: Po za tym jest super :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #347885 przez moniab26
Tak czytam wasze posty o tych " podarunkach" od rodziny i uśmiecham się bo ja dostałam dwa pudła i nic sobie nie wybrałam i zastanawiam się czy to tak złosliwie oddają żeby się tylko pozbyć z domu czy raczej bezmyślnie, nie zastanawiając się czy to się nadaje.
Przecież nie ubiorę dziecka w sprane i porozciągane ubranka a w moich pudłach trafiły sie nawet porwane, dlatego właśnie powtórzę po agnesss : niech żyje allegro!

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 8 miesiąc temu #347891 przez andra88
hej dziewczyny :)witam wszystkie nowe mamusie :)
Imiona dla chłopczyka: Olaf, Konrad, Kubuś ( bardzo mi się te imiona podobają)
ale raczej wybierzemy imię dla chłopczyka bardziej pospolite ( bo mój narzeczony obawia się jak będą go później w szkole nazywali, przezywali hehe). W jednym z seriali na tvn-ie jest Gniewko. Muszę przyznać że bardzo mi się to imię spodobało :) Zawsze marzył mi się Xavier- ale co rusz to same Ksawcie dookoła :)
Pościele są prześliczne :) Też oglądałam wczoraj, ale niestety mnie nie stać by wydać 250-300 zł za komplecik. Oglądałam bardzo podobne do Waszych- ale może były 100zł za 6-elementów. Bodajże- kołderka, podusia, prześcieradło, ochraniacz oraz poszewka na poduszkę i kołderkę. Tylko nurtuje mnie jedno pytanie- czy poduszka i kołdra ( chodzi mi o wsad) czy będą takiej jakości jak te co są w kompletach za 250zł-350zł. Czy wogóle jest jakiś rodzaj wsadu do kołderki? Może Wy wiecie dziewczyny??
Pozdrawiam

12 lata 8 miesiąc temu #347899 przez andra88
Zdjęcie robiłam 2 dni temu :) 18 tydzień :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka