- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

makrelcia ja też mam ale tylko na piersiach od dołu mam dosyc duze a od góry tylko takie kreseczki, moja ciotka powiedziała ze jak przestanie się karmic to one znikają troszeczkę, więc jest nadzieja

PolaL też zawsze chodziłam na procesje, ale w tym roku trzeba leżec (co zrobie dla dobra dzidziusia) i byłam tylko na mszy. Chociaż pogoda ci dopisała

- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Milego odpoczynku Mamuski,pozdrawiam

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
ja też wczoraj wybrałam się na procesję ale na szczęście nic mnie potem nie bolało:) potem na 17 byliśmy z mężem na szkole rodzenia:) i uczyliśmy się kąpać maleństwo...akurat lalka była chłopcem, a ponieważ ja jedyna w całej grupie będę mieć chłopca to my z mężem myliśmy i ubieraliśmy naszego Mateuszka:)super bo dożo takich praktycznych wiadomości się dowiedzieliśmy, co po kolei robić, czym myć oczka dziecka, czym pępek co dolewać do wody itp:)w ogóle to było nasze pierwsze wspólne ubieranie i mycie "dziecka", jeszcze ta pani położna ciągle mówiła do niego mateuszku:) więc już w ogóle tak wymiękłam i chce już mieć takiego w domu:)
i jedna z dziewczyn w mojej grupie przyszła na zajęcia w szlafroku bo okazało się że wczoraj urodziła

a dzisiaj wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelki dzień dziewczyny

mecz Polska- Grecja:)idziemy do znajomego z mężem i muszę coś przygotować do jedzenia...robie z mięska wołowego takie zraziki zawijane w środku z boczkiem,cebulką i ogórkiem kiszonym a do tego surówkę z pekińskiej, pomidorka, ogórka zielonego i kiszonego i sos francuski do tego wymieszany w jogurciku:) i powiedzcie mi czy lepiej podać to z ziemniakami i czy może jakąś bagietkę tylko albo chlebek, bo nie wiem czy tak na wieczór pitolić się z ziemniakami???
- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)
Mi mówili aby przygotować skórę na rozciąganie, bo rozstępy i tak robią się z reguły pod sam koniec. Tyle, że bardzo szybko wyszedł mi brzuszek w czwartym miesiącu było widać, że jestem w ciaży(obecnie 105 cm w obwodzie) - nie jestem wysoka 155, średniej budowy. Piersi obecnie 75F, urosły 10 cm w obwodzie. Waga 7,5 kg na plusie.
- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja też wczoraj poszłam na procesję ale niestety nie dokończyłam, kiedy przechodziliśmy koło mojego domku zdezerterowałam z ostatniego ołtarza, tak mi się chciało siusiu a jeszcze mój mały kopał mnie prosto w pęcherz - myślałam, że nie wytrzymam
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*

Jak tam dzionek mija? Ja miałam koszmarną nockę

Po południu jadę do rodziców- bo będą dziś mieszkanko malować

Miłego piątkowego dzionka Wam życzę kochane!
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Widzę że ponownie został poruszony temat porodów z mężami.

Potem, już nie ma możliwości cofnięcia tego co się przeżyło o zobaczyło. I nawet gdy któremuś z małżeństw udało się uratować swoje małżeństwo, to nigdy już w nich nie było tak "ciepło" jak przed tym wydarzeniem, zawsze pozostawał pewien dystans ze strony męża. Wiele zon, potem przyznawało to, wiele by dały aby to wszytsko cofnąc, bo teraz widzą, że " ta gra nie była warta świeczki". Mężczyźni, nawet w wieku dojrzały, to w srodku nadal "mali chłopcy" i każdy marzy aby zostać "bohaterem" tylko nie zdają sobie sprawy jak na prawdę może być na "polu bitwy".
Decyzją o rodzinnym porodzie to kazdego decyzja indywidualna. Warto tylko zdawać sobie sprawę z pewnych rzeczy.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

DOŁĄCZ i TESTUJ :

- angel20232
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- z Filipkiem :)

co do porodów rodzinnych to musimy to przedyskutować, Anulka masz dużo racji... tylko chyba poczekam, bo przez euro wspólnik ma inne rzeczy w głowie ;P
wracam się kurować, miłego dnia

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
DOŁĄCZ i TESTUJ :

- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Angel to może kup jeszcze jeden duży garnek i gotuj dwa dania - będziesz miała co drugi dzień coś innego
A sobie dzisiaj zrobiłam pastę z tuńczyka, pyyycha
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziewczyny, ja po przeczytaniu tego co pisałyście o porodzie w salach wieloosobowych... trochę się przeraziłam i zadzwoniłam do swojej szwagierki, która już dwa razy rodziła w tym szpitalu w Złotowie, gdzie ja chcę rodzić. I ona mi powiedziała, że nic takiego nie ma tam miejsca, że mają trzy sale porodowe i rodzi w każdej z nich TYLKO jedna osoba. Potem przewożą na salę poporodową, które są tylko dwuosobowe, więc ma się tylko jeszcze jedna mamuśkę do towarzystwa

DOŁĄCZ i TESTUJ :