BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #377092 przez chasiami
Mój mąż w pracy :) Nas na szczęście euro wogole nie interesuje, więc nie wypowiadam się na ten temat ;p

A miałam jechac dzisiaj na urodzinki do cioci mojego Piotrka ale auta nie mam w domu i tak sobie poleżę dzisiaj :) (zresztą jak codziennie ;p)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #377118 przez magdalenamksiazek
Cześć Mamusie.

Córka wpadła chyba w PIŁKOSZAŁ bo od rana kopie tak jak jeszcze nigdy dotąd :) albo jak Chuck Norris trenuje kopnięcia z półobrotu :laugh: U mnie dziś leniwy dzień...rano drobne porządki potem trochę pospałam...teraz robię obiadek dla męża a potem mamy zamiar oglądać mecz :)

Czy któraś z was słucha w ciąży muzyki z swoim maleństwem?? Dostałam od koleżanki 3 płytki z muzyką klasyczną dla maluchów..tylko się zastanawiam czy już ich słuchać? Ona mówi że słuchała w ciąży i że potem po urodzeniu synek był bardzo spokojny jak mu je puszczała bo już znał te dźwięki :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #377338 przez Sandra85
Witm z samego ranka :)
Jak samopoczucie po wczorajszych emocjach na meczu? :P
Ja juz sie wyspalam i nie moglam dluzej ulezec w lozeczku :) A co do sluchania muzyki to jeszcze nie zaczelam,ale mam taki zamiar :silly: Tzn. chcialam zaczac sluchac troche klasycznej i plytek z kolysankami,niedlugo sie do tego zabiore,bo czas ucieka...
Milego dnia Mamusie :kiss:
Teraz zauwazylam,mam dzis studniowke :ohmy: :ohmy: :ohmy: Hurra,juz niedlugo :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #377343 przez Jussstyś
Hej dziewczynki :-)
Mnie nie było bo szykowałam sie do kibicowania naszym ;-)
I szczerze mówiąc jestem troszkę zawiedziona wynikiem :-P
Z reszta co bedzie to bedzie trudno :-)
Ja tez mam kilka plyt z muzyką relaksacyjną i juz powoli zaczynam sluchac :-)

Miłego weekendu :-)

12 lata 10 miesiąc temu #377351 przez Anulka
No ja wynikiem nie jestem zawiedziona tylko NAWET zaskoczona, bo myślałam, że nasi odrazu przegrają w pierwszym mieczu z Grekami. No ale się udało Lewandowskiemu, dobrze że go trochę nauczyli grać w Borussii to przynajmniej nie było porażki w odrazu na starcie i wstydu. Ale we wtorek Rosjanie dokopią i będzie "po ptokach". Zresztą wczoraj wyraźnie było widać poziom gry Rosja a naszych łamag :woohoo: , no ale cóż dobrze ze przynajmniej niektóre branże usługowe na tym skorzystają, bo na drogach, tych co miały być super wytrzymałe i szerokie, znowu zacznie się łatanie i naprawianie.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #377373 przez Anulka
O mama mia !!!
Dziś zaczęłam trzeci trymestr !!!!

Pozostało mi TYLKO 87 dni czyli 2 miesiące i 25 dni :ohmy:

Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #377379 przez chasiami
Anulka No to już koncówka przed nami tylko została :) Ja jutro będe miała równe 28 tygodni i rozpoczynający się 3 trymestr :)

12 lata 10 miesiąc temu #377396 przez Anulka
Jejku, Chasiami , końcówka , słyszałam jest najgorsza, bo wszystko zaczyna boleć. Ja już tak mam z dnia na dzień czuję się coraz bardziej ociężała, już w nocy nie śpię dobrze, bo wszystko mnie boli jak się przewracam z boku na bok, gdy siedzę też boli mnie kręgosłup. :( A dalej będzie jeszcze gorzej. Jednym słowem, oby szybciej do rozwązania czas dobiegł.

12 lata 10 miesiąc temu #377407 przez 26joanna
Cześć dziewczyny :)
Moj synek wczoraj mocno kibicował aż musiałam cały czas iść siku robić i dzięki temu przegapiłam jedynego gola :silly:
Dzisiaj pobudka o 5 rano , Lusia ma chyba zapalenie pęcherza moczowego i biedna płakała jak siusiała , poszłam położyć ja do łóżeczka i słyszę huk z toalety , a to mój mąż zemdlał :ohmy: później już z nadmiaru emocji nie mogłam spać :(
Na temat porodu rodzinnego już się wypowiadałam ,ale szczerze wam powiem ze jakby mój mąż chciał się ze mną rozstać bo był przy porodzie i to go "zszokowało" to za przeproszeniem ale sama kopnęłabym go w d*pe. Skoro idzie ze mną , przecież go nie zmuszam i jest zszokowany widokiem ( nie wiem potokiem krwi -którego przecież niema :ohmy: ) czy przekleństwami moimi ( co chyba jest naturalne :P ) to na co mi taki facet. Przecież to rodzi się jego dziecko , chce być to niech idzie ale potem niech nie wydziwia :ohmy: jest slaby psychicznie i po prostu nie nadaje się do takich przeżyć , to rozumiem , zostań w domu albo pod drzwiami porodówki....

12 lata 10 miesiąc temu #377430 przez Anulka
26joanna, nie zawsze wiemy co będzie "po", na początku jesteśmy dobrej myśli, wierzymy w siebie, ale czasem po wydarzeniu ( nie mówię tu tylko o porodzie ) już nie jest tak jak było przed i mimo wielkich chęci nie każdy jest w stanie "zresetować". Bo to wymaga dużej dojrzałości emocjonalnej, a ją posiada nie każdy. Wiesz, Szymborska kiedyś napisała: „Tyle o sobie wiemy, na ile nas sprawdzono” i ja się podpisuję pod tymi słowami w 100%, bo sama kilka razy musiałam przed sobą przyznać, że nie znam siebie i już nigdy nie powiem nigdy, bo zrobiłam kilka razy to o czym wcześniej zarzekałam się że nigdy tego nie zrobię. Joanna, psychika człowieka jest bardzo bardzo skomplikowaną materią i potrafi nas samych zaskoczyć. A potem mówimy: Polak mądry po szkodzie. :)

12 lata 10 miesiąc temu #377431 przez Anulka
26joanna, nie zawsze wiemy co będzie "po", na początku jesteśmy dobrej myśli, wierzymy w siebie, ale czasem po wydarzeniu ( nie mówię tu tylko o porodzie ) już nie jest tak jak było przed i mimo wielkich chęci nie każdy jest w stanie "zresetować". Bo to wymaga dużej dojrzałości emocjonalnej, a ją posiada nie każdy. Wiesz, Szymborska kiedyś napisała: „Tyle o sobie wiemy, na ile nas sprawdzono” i ja się podpisuję pod tymi słowami w 100%, bo sama kilka razy musiałam przed sobą przyznać, że nie znam siebie i już nigdy nie powiem nigdy, bo zrobiłam kilka razy to o czym wcześniej zarzekałam się że nigdy tego nie zrobię. Joanna, psychika człowieka jest bardzo bardzo skomplikowaną materią i potrafi nas samych zaskoczyć. A potem mówimy: Polak mądry po szkodzie. :)

12 lata 10 miesiąc temu #377437 przez moniab26
Ja nie mam płyt z muzyką relaksacyjną ani klasyczną, słuchamy bardzo dużo muzyki i myślę, że maluszek już się do niej przyzwyczaił i chyba nawet mu się podoba bo czasem nawet chyba tańczy , bo raz kopie z prawej raz z lewej w takt muzyki.
Tak pisałyście o tych remontach, to troszkę wam pozazdrościłam i, mimo że mieszkamy w nowym domku od 1,5 roku, to wczoraj umyśliłam, że położymy płytki na ścianę w przedpokoju przy drzwiach wejściowych bo piesek wygryzł nam dziurę a płytek nie ruszy i w przyszłą sobotę zaczynamy, tzn mój mąż zaczyna, ja się ograniczę do pomysłu i wyboru płytek, chyba wezmę takie:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #377472 przez MADZIA7
Hej dziewczyny :lol:

Patys podziwiam, że tak aktywna jesteś, pichcisz nadal pyszności, ja teeż uwielbiam gotować, nawet domową ksiązkę kucharską robię, ale teraz już rzadziej porywam się na takie ekstra dania, ostatnio jak moi teściowie przyjechali, to zrobiłam kotlety schabowe z serem, ananasem i żurawinką, a dziś już "podomkowo" makaron z truskawkami :silly:

Magdalenamksiażek - też słucham muzyki, trochę poważnej, trochę kołysanek. Słucham już od jakiegoś czasu, bo nasze maleństwa już słyszą i ciekawa jestem, czy faktycznie zapamiętają. Trochę jestem przewrażliwiona na punkcie rozwoju i edukacji, gdyż jestem logopedą i nauczycielem klas 1-3 i pewnie będę zadręczać moją małą Natalkę edukacyjnymi zabawkami i różnymi ćwiczonkami logopedycznymi (na szczęście dzieciaki to lubią). Podaję Wam linki do piosenek, które wybrałam dla maleńkiej, te najbardziej lubimy:)

A to polecam dla chłopców:

Bardzo też lubię "Kołysanki utulanki" Magdy Umer i Grzegorza Turnaua - to śpiewam moje chrześniakowi Mateuszkowi:)

Co do rozstępów, przyjrzałam się uważnie z ciekawości mojejmu brzuchowi i okazało się, że mam na pępku i piersiach... pomimo smarowania oliwką od początku ciąży...trochę mnie to zasmuciło, ale mój mąż mnie pociesza, że muszę podzielić się trochę urodą z Malutką, przecież też musi być ładniutka:)
Zauważyłam też, że pojawiły mi się krostki na dekolcie i plecach, czy któraś z Was też tak ma? Zapytam w środę lekarza, może to normalne, coś w tym jest, że dziewczynki trochę "zabierają" urodę mamy, ale czego się nie robi dla dziecka... :silly:
pozdrawiam, miłego wieczorka :)

12 lata 10 miesiąc temu #377488 przez Ania14.09
Anulka gratuluję, że już trzeci trymestr się zaczął i trochę zazdroszczę :blink: Oczywiście temat porodów z meżami już przerabiałyśmy i ja swoją opinie wyraziłam i oczywiście podpisuję się tu w 100% za Anulką :) choć, każdy robi co chce
Monia-świetny przedpokój,

Co do muzyki, to każdy preferuje inną. Ja przy takich "relaksach" chyba bym zwariowała, wiadomo kwestia temperamentu i myślę, że mój Filip nie byłby za szczęśliwy, choć jak będzie odrębny to pewnie będzie słuchał co chciał. Jeśli już mam słuchać kołysanki, to preferuję to:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #377491 przez patys
ja dzisiaj miałam super dzien:) byłam od 11 do 15 na zakupach z koleżanką i kupiłam sobie koszulki na ciążę:)i spodnie z gumką jutro może zrobię zdjęcia to wam pokażę:)a zaraz lece do znajomych oglądać kolejne mecze euro - planuje żadnego nie opuścić:)wczoraj oczywiście oglądałam i wcale nie myślę że nasi są łamagami:) uwielbiam naszą drużynę nawet jeśli pada ze zmęczenia w drugiej połowie :silly:

już nie pamiętam kto się o to pytał ale mi też pojawiły się chrostki na dekolcie i plecach a nigdy nie miałam...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka