BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #419070 przez siteczko
MADZIA7 nospa raczej aby pomóc szyjce się skracać czy też później rozwierać... chociaż mi ponoć ładnie się skraca, zobaczymy jak będzie z rozwarciem... chociaż pocieszające na ostatniej wizycie powiedziała, że u mnie raczej powinien poród szybko postępować, chociaż nie wiem do końca po czym to stwierdziła... troszkę mnie martwi że kolejna wizyta dopiero za 2 tyg, a 3tyg od ostatniej wizyty :| mam niby się zgłaszać na IP jak tylko mnie coś będzie niepokoić :| chociaż dzisiaj mam powód, bo jak wczoraj mały jeszcze się wiercił cały dzień z przerwami, tak dziś wręcz jest cisza, ledwo coś się tam ruszy :| jak tak nadal będzie to wieczorem przejadę się na IP... może na prawdę w nocy zmienił ułożenie, zresztą chyba trochę zmienił mi się wygląd brzucha... ech kończe bo zanudzam ;)
miłego odpoczywania!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #419072 przez karolak25
witajcie :)
ja czekam na 15 bo mam wizyte w szpitalu z polozna, mamy "zwiedzac" oddzial polozniczy, moze jak sie maluszek naooglada to bedzie chcial wyjsc wczesniej. narazie lozeczko skrecone, materac dzis zamawiam, torbe dzis spakujeni ogolnie jestesmy przygotowani :) no do spania to roznie to bywa, przewaznie zasypiam ok 12 - 1 i wstaje pare razy w nocy na siku, maluszek sie wierci, ciezko sie w lozku ulozyc... :) odezwe sie jak wroce ze szpitala

milego dzionka

12 lata 3 miesiąc temu #419078 przez madeleine
Cześć dziewczyny! :) Mam chwile czasu, mąż odsypia nockę, a Wiktorek śpi najedzony :P
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom :* Ucałujcie dzieciaczki od forumowej ciotki :)) Ciekawe która będzie następna, jakieś chętne? :woohoo:

U mnie na szczęście nie ma zatrzęsienia jeżeli chodzi o gości, jutro ma wpaść koleżanka z uczelni, nikt więcej się nie zapowiadał :)
Mamy za sobą pierwsze spacerki, pogoda dopisywała więc wyciągnęłam męża, małego do wózka i 3 godziny spacerowaliśmy, dopóki mały się nie zaczął przebudzać na karmienie :) śpi na dworze jak zabity :P nic go nie budzi, żadne hałasy, jak niechcący wjechałam w dziurę to się nawet nie poruszył :)) wózek pierwsza klasa, super się prowadzi :)
Tak w ogóle, ludzie z mojej miejscowości nawet nie wiedzieli, że w ciąży byłam xD jak nas spotykali z wózkiem to się dziwili czyj to maluszek :P myślałam, że to oczywiste bo jednak było po mnie widać, przynajmniej tak myślałam, a tu zonk :P Wszyscy myśleli, że po prostu tak przytyłam xD

Co do mojego ciśnienia to przestałam brać Dopegyt bo szczerze to nic nie pomagał, i w ciągu tygodnia ciśnienie wróciło do normy, znowu mam książkowe 120/80 z malutkimi odchyleniami :)

Chłopek śliczni chłopcy

Madzia to prawda że noworodki nie płaczą ze łzami :) Ja też się na początku zdziwiłam, że malutki płacze "na sucho" ale lekarz powiedział, że to normalne :)

Pokaże wam mistrzowską minę mojego synka :))

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wiktorek już jest z nami!
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #419149 przez baby_55
Złościć sie nie umiem na męża ;) więc mi już przeszło i teraz cieszymy sie sobą, więc pewnie do niedzieli nie będę wpadać póki ma urlop.
Czuję sie ogólnie dobrze, komody skręcone wiec mogę rodzić ;)
Jakby coś sie działo to dam znać a tymczasem miłego weekendu i buziaczki dla wszystkich :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #419156 przez MADZIA7
Właśnie spakowałam torbę już tak ostatecznie i czuję się lepiej dzięki temu, bo mnie prześladowała ta torba od 3 dni, a teraz niech sobie leży i czeka na nas:)

MAdeleine ale super minkę na Wiktorek!:)

Baby to super, że już wszystko ok z mężem. To chyba w planach macie romantyczny weekend, skoro zamierzasz po nim rodzić;)

Siteczko a ja tak miałam, że w środę Natalka mało co się ruszała, a wczoraj tak łobuzowała, że mój brzuch przybierał najdziwniejsze kształty...;) To dobrze, że szyjka Ci się skraca, ja raz się martwię, że już urodzę, bo mnie wszystko wieczorem boli, a raz że jeszcze nie mam tych objawów i że pewnie prędko nie urodzę:)

12 lata 3 miesiąc temu #419191 przez Ania14.09
Ja dziś miałam wizytę, ale mój lekarz całkowicie mnie olał. Nawet mnie nie badał. Powiedział, że ciąża donoszona. Za tydzień mam się zgłosić na samo ktg. Za dwa tygodnie do szpitala, bo termin mam na 14 i u mnie jest jak pisała Basiek. Zwolnienie mam tylko do dnia terminu, później już macierzyński, stąd biorą do szpitala i wywołują poród. Tylko szkoda mi tego macierzyńskiego na bycie jeszcze ciężarną. Dlatego do 14 zamierzam urodzić. Więc zabieram się za męża :P :laugh: i idę na ogród po te maliny :laugh:
Co do wagi maleństwa, co pisała luito miałam podobnie,ale chyba wam nie pisałam. Na początku sierpnia chwaliłam się wagą małego, że przekroczył już 2,5 kg,a jak byłam w szpitalu po dwóch tygodniach, waga była niby 2,6 kg, co mnie bardzo zdziwiło i lekko spanikowałam. Lekarka powiedziała, żeby się tym nie martwić, bo raz, że teraz maluchy już hamują z przybieraniem, a dwa, że takie duże dzieciaczki ciężko dobrze pomierzyć, bo są za duże. Nie wiem sama, czy tylko pocieszała, czy co ?!
Siteczko z tą no-spą to mnie zaskoczyłaś :ohmy: Przecież ona jest rozkurczowa i lekarz mi już w 35 tyg. zabronił brać? Bo mogę wstrzymać poród, więc nic nie rozumiem,???????
madeleinestrasznie zalotny ten twój Wiktorek. Bardzo śmieszny i słodki :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 miesiąc temu #419194 przez basiek_252
A ja dziś dla poprawy humorku zrobiłam sobie wizytę u fryzjera. To rzeczywiście pomaga :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: A poza tym później nie będzie czasu na takie przyjemności....
Umówiłam sobie wizytę na poniedziałek na 18.20 do mojego ginekologa i mam nadzieję, że to już ostatnia :blink:

magdalenamksiazek śliczna kuchnia i bardzo zazdroszczę (tak pozytywnie) własnego domku, tej przestrzeni i dużo zieleni dookoła.

Lui czyli nie polecasz tego stanika, więc będę musiała poszukać czegoś innego...

12 lata 3 miesiąc temu #419244 przez agnesssa
Magdalena super kuchnia :woohoo: No i błyskawicznie poszliście z budową :)

Chłopek Chłopaki super, a Sebuś rośnie jak na drożdżach :lol: A jak Ksawcio w roli starszego brata się znajduje :unsure:

Lui Szkoda, że nie jesteś zadowolona ze staniczka, bo wyglądał super :huh: Masakra z tymi stanikami, w sklepach ciężko dostać większe rozmiary, a jednak bez przymiarki się nie da przy dużych cyckach :silly: Piękna działka :lol:

Makrelcia Masakra z tymi szwami :huh: Mam nadzieję, że szybciutko się zagoi :kiss:

Anulka masz rację, z rodzicami i teściami mieszkać bym nie chciała, ale duże odległości też nie są fajne, żeby to chociaż w obrębie jednego miasta było :dry: Dobrze, że są telefony chociaż, ja z moimi rodzicami rozmawiam średnio po 1,5 godziny dziennie z każdym :woohoo:

Siteczko Miałaś już odpoczywać, a tu znowu praca :huh: Mam nadzieję, że raz dwa Ci pójdzie :kiss:

Madzia
No właśnie, ja też lubię gości jak mogę się na nich naszykować :woohoo: Gratuluję spakowanej torby :woohoo: Teraz może Cię już poród zaskoczyć :kiss:

Karolak I jak się w szpitalu podobało :unsure: Kacperek postanowił wyjść ;)

Madeleine Ale Wiktorek grzeczny :woohoo: Super :woohoo: A zdjęcie po prostu bombowe :lol: Jest przeuroczy :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Baby No i dobrze, że nerwy Ci przeszły :woohoo: To życzę udanego weekendu z mężem :kiss: :kiss:

Ania Co za lekarz :angry: :angry: Chyba bym się wqrzyła konkretnie :angry: A z tym zwolnieniem ja mam tak samo, teraz mam do 14 i jak nie urodzę to mam się zgłosić jeszcze do ginki, pewnie po skierowanie do szpitala. Nie chciałabym przenosić chociażbyz tego powodu, nie dość, że chcesz już urodzić, jest już ciężko, to jeszcze biurokracją trzeba się przejmować :dry:

Basiek Zdecydowanie fryzjer poprawia samopoczucie :woohoo: I masz rację, po porodzie pewnie nie będzie czasu nawet pomyśleć o takich rarytasach :woohoo:

Ja wczoraj byłam w Ikei na ostatnich zakupach i teraz już mam total wsio u Maksia w pokoju, bo brakowało mi nocnej lampki jakiejś :) Generalnie staram się codziennie spacerować, bo czuję się taka zasiedziała. Boli wszystko ale chociaż krótkie pacery poprawiają samopoczucie :woohoo: Dzisiaj też już zaliczony mimo deszczu i od razu mi lepiej :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #419246 przez czajusiątko
Magdalenamksiazek mojej 4-letniej chrześnicy tak się spodobała Twoja kuchnia, że jak zobaczyła zdjęcia, to poprosiła mnie żebym ją tam zabrała :laugh:
Ja dzisiaj w nocy miałam jakieś dziwne schizy i zaczęłam sobie wmawiać, że pewnie zacznę rodzić w nocy a tu jeszcze torba nie spakowana i mąż będzie musiał biegać i wszystkiego szukać na szybko. W związku z tym, żeby dzisiaj spać spokojnie, właśnie wziełam się za pakowanie torby :)

12 lata 3 miesiąc temu #419280 przez Jussstyś
Dziewczyny a gdzie podziewa się andra :unsure: :unsure: :unsure: znowu sie nie odzywa od paru dni :huh:

12 lata 3 miesiąc temu #419387 przez pati-m
Witam,
Zajrzałam sobie do Was z sentymentu :)
Ja rok temu, o tej porze leżałam w sziptalu :)
Widziałam piękne zdjęcia waszych maluszków. Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom pięknych bobasków i życzę tym nierozpakowanym lekkich porodów :)

12 lata 3 miesiąc temu #419403 przez andra88
Hej dziewczyny :)
Melduję że ja nadal w dwupaku :silly: Staram się Was czytać na bieżąco ale nie mam jakoś siły napisać :silly: Ogólnie nic mi się nie chce :lol: Mąż ma 4 dni wolnego więc w domciu cały czas coś robimy żeby zdążyć przed narodzinami Adasia.
Ania dziękuję za sms-ka :)
Postaram się odzywać dziennie :lol: Buziaki dla Was :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #419482 przez kasia7775
hej
dzisiaj wyszlismy do domku :lol:

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #419516 przez Ania14.09
Kasia twój mały wygląda, jak przynajmniej miesięczny bobas i tak mądrze mu z oczu patrzy :laugh: Wielkie gratulacje!!!

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 3 miesiąc temu #419533 przez karolak25
hejka
u mnie po wizycie stwierdzono ze jestem w 38tc a nie w 36, wiec kazali mi sie ladnie spakowac i czekac...Kacperek ladnie ulozozny glowka w dol, polozna powiedziala ze nie powinien sie juz obrocic, niestety dzis nie ogladalismy oddzialu, trzeba sie dodatkowo umowic, nastepna wizyte z polozna mam 18.09 a termin na 17.09 :) :) ciekawe czy rozwiaze sie cos wczesniej....ogolnie jak nie bedzie komlikacji mam zaczac porod w jakiejs osobnej sali z pilkami, basenem, gazem do wdychania, jak bedzie wszystko ok to moge w basenie rodzic ale nie dostane wtedy znieczulenia, a jakby byly jakies komplikacje (odpukac) to zabiora mnie pietro wyzej... mam nadzieje ze to jakos przejdzie wszystko, bede miala tlumacza( na szczescie mieszka blisko szpitala) no i czekamy :)

dobrej nocki Wam zycze

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka