BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 miesiąc temu #237989 przez gosia2324
Dziewczyny,nie wiem ile w tym prawdy ale czytałam w dziecięcej prasie ze jak maluch kopie nóżkami to jest zmęczony i chce spać!
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #237999 przez Pyśkaaaa
Gosia na to wychodzi że Franek jak sie obudzi to już chce spać bo on ledwo otworzy oczka i kopie nóżkami :D
bewipo taak zimne rączki mnie też do szału doprowadzają i teksty typu" malutki nie zimno Ci :unsure: " i nasówanie koca pod szyję wrrr
13 lata 1 miesiąc temu #238059 przez LILY
gosia2324 napisał:

Dziewczyny,nie wiem ile w tym prawdy ale czytałam w dziecięcej prasie ze jak maluch kopie nóżkami to jest zmęczony i chce spać!

Z moim Jasiem to akurat się zgadza bo tylko wtedy kopie nózkami i macha rączkami kiedy jest zmęczony. Wygląda jakby biegał :)

Mi na szczęscie nikt nie mówił nic o karmieniu jak bewipo i w sumie babcie dość nie wymyślają. Najgorsza jest moja siostra A. która ani nie ma ani nie chce miec dzieci. Mówi że dziecku zimno albo że się udusi jak leży na brzuszku itp. Masakra. Najlepsza jest moja druga siostra M. która ma swoją córeczke 10m i rozumie jak to jest być matka po raz pierwszy ( w ogóle matka z niemowlakiem) i nie krytykuje, co najwyżej wspiera.

Denerwuje mnie moja mama bo jak się pytam czy popilnuje dziecka to sie zgadza a potem dzwoni po pół godz że Jaś płacze a ona nie będzie go bawić bo za stara i sie jej nie chce.
I jeszcze ma pretensje. A jak go widzi pięc min to cudowna babcia ponosi, gada do niego

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 1 miesiąc temu #238071 przez slowiczek
bewipo - masakra :/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #238076 przez beti
Edyta1986 napisał:

I ja sie witam poniedzialkowo :)
u nas noc nawet ok z pobudka o 3 i 6 rano :)
a propo kataru to Beti jak u Was ten katar wygladal? byl taki lejacy sie ze bylo widac wydzieline? bo malemu caly czas cos charczy w tym nosie a nie ma wydzieliny :/
Monika i jak Bebilon Pepti?? lepiej pasuje Emilce? bo my jemy i nawet jest ok, codziennie jest kupka i nie ma zaparc tylko zielono w tej pieluszcze ale ponoc tak moze byc.
Moj maly dzis spi ale nie raz ma tak ze wstaje o 4 rano i nie spi do 16 :O:/ bede we czwartek u lekarza to sie zapytam czy idzie to jakos unormowac bo mi sie wydaje ze to troszke malo snu w dzien.
Buziaki dla wszystkich slicznych dzidziolkow :*
a to moj Wojtuś :)

Fifi też tak charczał, nic mu się nie lało...
Edytko, polecam książkę Język niemowląt, mi się udało Fifikowe spanie unormować z tą książką i kilkoma własnymi podstępami :D :P

A tak w ogóle to CZEEEEEEESC :D nadrabiam Was :))

Julcia, Jasio, Kacpi i Wojtuś :kiss: :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #238079 przez Pyśkaaaa

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #238081 przez beti
gosia2324 napisał:

BINGO :D i po raz kolejny odsyłam do tej książki :D Chodzi o takie nerwowe ruchy :)
13 lata 1 miesiąc temu #238082 przez gosia2324
Dziewczyny nie ma co przegrzewać maluchów, a zwłaszcza w nocy jak wysusza sie powietrze, zaopatrzcie sie w nawilżacze, bo to furczenie w noskach moze byc od suchego powietrza.

My mamy w mieszkaniu 22 st dla mnie to sporo, a mama twierdzi ze tu zimno jak w psiarni :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
13 lata 1 miesiąc temu #238083 przez slowiczek
mam nadzieję, że natalka na forum dajmy na to wrześniówki 2036 nie będzie pisała, że ją własna matka irytuje bo chce przegrzać wnuka :lol:

i jak tam było beti na kursie :) ?
13 lata 1 miesiąc temu #238084 przez gosia2324
Beti i jak tata podolal z Fifim ? :silly:
A Ty ? Jak na kursie ?
13 lata 1 miesiąc temu #238087 przez beti
Mi znowu pediatra teraz powiedziała, żeby za żadne skarby nawilżacza nie kupować, bo potem bakterii milion a dziecko żeby przyzwyczajać do normalnych warunków, no chyba, że ktoś ma faktycznie mega ciepło i mega sucho...

Słowiczek...było ZAJEFAJNIE :D czuję się taaaaka mądra :P chłopaki dali sobie radę beze mnie a ja odetchnęłam no i swoje marzenie spełniam :D
13 lata 1 miesiąc temu #238090 przez Pyśkaaaa
my mamy pozakrecane grzejniki i 25 stopni jest mega sucho i zastanawialiśmy się nad nawilżaczem i weż tu bądz człowieku mądry...
Beti cieszę się że Ci się podobało :*
Słowiczku dobre dobre :) ale jak by nie patrzeć różnica pokoleń zawsze będzie
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #238101 przez gosia2324
Pyśkaaaa napisał:

my mamy pozakrecane grzejniki i 25 stopni jest mega sucho i zastanawialiśmy się nad nawilżaczem i weż tu bądz człowieku mądry...
Beti cieszę się że Ci się podobało :*
Słowiczku dobre dobre :) ale jak by nie patrzeć różnica pokoleń zawsze będzie

Jak Kuba lezal w szpitalu to kazali nam kupić nawilżacz.
13 lata 1 miesiąc temu #238104 przez LILY
My żyjemmy bez nawilzacza. Siostra kupila dla coreczki to wtedy ona i jej maz kaszleli rankami. Ale u nas raczej nie jest sucho bo my wolimy niska temperature i palimy w piecu np. co drugi dzien. Zawsze jak do nas przychodzili goście to bylo im zimno :D
Jas jest juz przyzwyczajony do niskiej temp.

Jak jest cieplej to ja np nie moge spac. Ale od niemowlaka zylam w zimnie bo takie mielismy wtedy warunki. I dzięki temu prawie nogdy nie choruje ani ja ani moje 2 siostry. I nigdy nie bylo u nas zapalenia oskrzeli czy płuc

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 1 miesiąc temu #238155 przez monika1984lodz
Nunka zasypial godzine, M juz chcial nosic ale nie pozwolilam :P

Ja tesciow nie mam ale moja mama nadrabia za wszystkich.Jak ja to mowie- a ze bokiem, a ze przy oknie :P

U nas w mieszkaniu okolo 23 st. wiec nie jest zle, nawilzacze mam tylko takie ceramiczne na kaloryferach i to wszystko.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży