- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #105970 przez pati-m
Cześć dziewczynki 
Troszkę u nas cisza po tej Niedzieli Palmowej
Ja dzisiaj rzucam się w wir sprzątania a od jutra planuję zakupy przedświąteczne - wole wszystko po troszku znosić do domu niż w ostatniej chwili 
beti - ja jeszcze nic z wyprawki nie kupowałam, planuję od maja. A co do wózków to wcześniej już pisałam do naszych doświadczonych mam z podobnym pytaniem
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia na jaki się zdecydować, bo nie mam w tej kwestii żadnego doświadczenia
Wiem tylko, że nie chce gondolki tylko głęboki, bo później i tak planujemy osobno kupić jakąś lekką spacerówkę.

Troszkę u nas cisza po tej Niedzieli Palmowej

beti - ja jeszcze nic z wyprawki nie kupowałam, planuję od maja. A co do wózków to wcześniej już pisałam do naszych doświadczonych mam z podobnym pytaniem

Temat został zablokowany.
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #105977 przez Pyśkaaaa
hej dziewczynki 
rzeczywiscie cichutko tu dzis
Pati mnie na szczescie swiateczne przygotowania omijaja
bede pomagac u rodzicow
chociaz znajac zycie pewnie nie pozwola mi da duzo robic 
beti a co do wyprawki nic nie mam... ale sie dowiedzialam ostatnio ze sporo dostaniemy wiec czekam z niecierpliwoscia
a co do wozkow to jest tego mnóstwo...

rzeczywiscie cichutko tu dzis

Pati mnie na szczescie swiateczne przygotowania omijaja

beti a co do wyprawki nic nie mam... ale sie dowiedzialam ostatnio ze sporo dostaniemy wiec czekam z niecierpliwoscia

- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #105983 przez bewipo
Cześć dziewczyny.
Ja na święta za dużo nie szykuję, bo będziemy u rodziców i dziadków.
beti ja już wyprawki trochę mam. Ciuszków na razie nie kupuję, ale trochę dostałam. Mam kupione łóżeczko i szafę. Dostałam też podgrzewacz, nosidełko, matę edukacyjną. Zaopatrzyłam się w komplet buteleczek, aha i mama kupiła wanienkę. W sumie sporo już mam.
Co do wózków najpierw chcę jechać do jakiegoś sklepu obejrzeć, pojezdzić, itp
Ja na święta za dużo nie szykuję, bo będziemy u rodziców i dziadków.
beti ja już wyprawki trochę mam. Ciuszków na razie nie kupuję, ale trochę dostałam. Mam kupione łóżeczko i szafę. Dostałam też podgrzewacz, nosidełko, matę edukacyjną. Zaopatrzyłam się w komplet buteleczek, aha i mama kupiła wanienkę. W sumie sporo już mam.
Co do wózków najpierw chcę jechać do jakiegoś sklepu obejrzeć, pojezdzić, itp
- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 11 miesiąc temu #105984 przez Mała
My na święta też do rodziców jedziemy.
Kamil poszedł do przedszkola, ciekawe ile tym razem da radę wytrzymać bez choroby. Pierwsze podejście 1 dzień i 2 tygodnie w domu. No cóż niech się teraz przyzwyczaja, a nie we wrześniu, bo przy maluchu by było ciężko.
Ja dla małego mam tyle co po synku. A wózek najlepiej wypatrzeć i przymierzyć się do niego na żywo, a potem szukać na allegro, bo przeważnie są tańsze. Już była tutaj rozmowa o wózkach. Ja drugi raz nie kupowałabym 2 w 1, ani 3 w 1, bo spacerówka zrobiona z tego wózka jest do kitu. Strasznie nieugięta, żeby podjechać pod chodnik. Fajne jest nosidełko, ale dziecku w kombinezonie może być za ciasno. Ja bym kupiła oddzielnie głęboki z dużymi kołami i potem oddzielnie spacerówkę, też z dużymi kołami. Ale to moje zdanie.
Kamil poszedł do przedszkola, ciekawe ile tym razem da radę wytrzymać bez choroby. Pierwsze podejście 1 dzień i 2 tygodnie w domu. No cóż niech się teraz przyzwyczaja, a nie we wrześniu, bo przy maluchu by było ciężko.
Ja dla małego mam tyle co po synku. A wózek najlepiej wypatrzeć i przymierzyć się do niego na żywo, a potem szukać na allegro, bo przeważnie są tańsze. Już była tutaj rozmowa o wózkach. Ja drugi raz nie kupowałabym 2 w 1, ani 3 w 1, bo spacerówka zrobiona z tego wózka jest do kitu. Strasznie nieugięta, żeby podjechać pod chodnik. Fajne jest nosidełko, ale dziecku w kombinezonie może być za ciasno. Ja bym kupiła oddzielnie głęboki z dużymi kołami i potem oddzielnie spacerówkę, też z dużymi kołami. Ale to moje zdanie.
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #105992 przez Pyśkaaaa
wiecie właśnie mnie olśnilo... do kiedy sie robi połówkowe? bo umowiłam się z moim doktorem na wizyte 12 maja to bedzie jakis 21 tc ale on mi nic nie powiedzial czy to bedzie połówkowe czy nie... nawet nie wiem jak z kasa się sie nastawiać po takie połowkowe wiecej kosztuje chyba nie? a jeżeli mi nie zrobi? i nie wiem co robic...
- Marta M
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 11 miesiąc temu #105997 przez Marta M
Witam 
Pyska, polowkowe robi sie miedzy 18-22tc. Lekarz pewnie bedzie sprawdzal pewne parametry, ale ogolnie z tego co wiem polowkowe wykonuja Ci lekarze ktorzy maja certyfikat FMF (Fetal Medicine Fundation). Najprosciej bedzie jak zadzwonisz do lekarza i zapytasz.
Ja ide na 16.20

Pyska, polowkowe robi sie miedzy 18-22tc. Lekarz pewnie bedzie sprawdzal pewne parametry, ale ogolnie z tego co wiem polowkowe wykonuja Ci lekarze ktorzy maja certyfikat FMF (Fetal Medicine Fundation). Najprosciej bedzie jak zadzwonisz do lekarza i zapytasz.
Ja ide na 16.20

- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- beti
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #106010 przez mYSZA
trzeba mieć certyfikat na połówkowe? ja myślałam, ze każdy lekarz je robi- ja idę 22tc do tej samej babeczki i nic mi nie mówiła,że wiecej bedzie kosztować, albo że konkretnie nazywa się to połówkowe...
miałam sprawdzić te butelki w dziwnym kształcie- a wiec sprawdziłam, ale zostałam przestrzeżona, że najlepiej kupować zwykle butelki ogólnodostępnych, dobrych firm dlatego, że .... do tych udziwnionych nie ma potem smoczków zamiennych;) i albo trzeba nową butelkę kupować, albo za ciężkie pieniądze np ze stanów sprowadzać co się nie opłaca... no chyba, że odrazu się kupi z 5 dodatkowych smoczków puki w sklepie są;P
co do przygotowań- narazie myślę o tym, że powoli nie mam się w co ubrać, a chodzić w 3 kompletach na krzyż trochę głupio;P ale na allegro są super paki i zamierzam skorzystać
i musimy łóżko w domu zmienić- tj. mamy łóżko na atresoli z biurkiem pod spodem dla dwojga, ale mi już ciężko po drabince chodzić;P ( o czym kupując wymarzoną antresolę oczywiście nawet nie pomyśleliśmy) i czeka nas przemeblowanie...
miałam sprawdzić te butelki w dziwnym kształcie- a wiec sprawdziłam, ale zostałam przestrzeżona, że najlepiej kupować zwykle butelki ogólnodostępnych, dobrych firm dlatego, że .... do tych udziwnionych nie ma potem smoczków zamiennych;) i albo trzeba nową butelkę kupować, albo za ciężkie pieniądze np ze stanów sprowadzać co się nie opłaca... no chyba, że odrazu się kupi z 5 dodatkowych smoczków puki w sklepie są;P
co do przygotowań- narazie myślę o tym, że powoli nie mam się w co ubrać, a chodzić w 3 kompletach na krzyż trochę głupio;P ale na allegro są super paki i zamierzam skorzystać

i musimy łóżko w domu zmienić- tj. mamy łóżko na atresoli z biurkiem pod spodem dla dwojga, ale mi już ciężko po drabince chodzić;P ( o czym kupując wymarzoną antresolę oczywiście nawet nie pomyśleliśmy) i czeka nas przemeblowanie...
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #106013 przez pati-m
Oj czyli ja chyba też gapa jestem bo nie skojarzyłam, że powinnam mieć teraz połówkowe :
Idę w środę i to będzie 18t5d, więc też się łapię
No ale zobaczymy 
Mala - ja nie mam jeszcze własnych maluchów chodzących o przedszkola, ale pracuję w przedszkolu i wiem, że nic gorszego nie ma jak taki maluch 3 dni pochodzi i tydzień chory. Niestety musi się przyzwyczaić organizm do tych zarazków, nie ma innej rady. Ja przez cały luty miałam w grupie od 4 do 8 dzieci na 26 więc jak widać czas chorób (było ich tak mało dlatego też, że pracuję z maluszkami w wieku 2,5 i 3 latka, więc one pierwszy raz w przedszkolu i trudno im się przyzwyczaić). Ale są cuuuuuuuuuuuuuuuuuuudne

Mala - ja nie mam jeszcze własnych maluchów chodzących o przedszkola, ale pracuję w przedszkolu i wiem, że nic gorszego nie ma jak taki maluch 3 dni pochodzi i tydzień chory. Niestety musi się przyzwyczaić organizm do tych zarazków, nie ma innej rady. Ja przez cały luty miałam w grupie od 4 do 8 dzieci na 26 więc jak widać czas chorób (było ich tak mało dlatego też, że pracuję z maluszkami w wieku 2,5 i 3 latka, więc one pierwszy raz w przedszkolu i trudno im się przyzwyczaić). Ale są cuuuuuuuuuuuuuuuuuuudne

- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 11 miesiąc temu #106019 przez Pyśkaaaa
no wlasnie moj tez mi nie mowil... a jak mialam te w 13 tc to mowil ze to bedzie genetyczne i ze bedzie drozej
a teraz albo zapomnial albo nie wiem... ale zadzw do niego po swietach i sie dowiem
jakies takie rozkojarzone jestesmy chyba przez te wiosne

- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 11 miesiąc temu #106034 przez Agusia83
Dziewczynki, witam Was w ten piekny, sloneczny dzionek 
Od rana bylam poza domkiem, napierw badanka i znow klucie w raczke
a pozniej poszlam na zakupki i wlasnie wrocilam...Zaraz zrobie koktajl z truskawek, bo za mna chodzi 
Jesli chodzi o wozki, to jeszcze nie mam zielonego pojecia o tych maszynach i mysle, ze za jakis czas bedziemy je ogladac...a pozniej, kto wie, moze uda sie na allegro znalezc taki sam, tylko za mniejsze pieniazki?
Czekam dzis z niecierpliwoscia na kuriera, az doreczy mi paczuszke z ciuszkami dla maluszka...
Cudownie, ze macie dzis usg...oczywiscie bedziemy wypatrywac waszych postow z opisami i ze zdjeciami
Ja badanie polowkowe mam w przyszla srode, bedzie to 20t5d. Jak sie zapisywalam to okazalo sie, ze nazywa sie drugim badaniem genetycznym i u mnie bedzie kosztowalo 220zl, razem z 3d.
Tez sie nie moge doczekac.
Do tego maz na weekend przyniosl mi z pracy detektor, co prawda przeplywu krwi w naczyniach, ale serce to wlasnie takie duze naczynie i czasem sluchalismy serduszka naszego sloneczka
bylam w niebo wzięta
..haha
Ja mam w bloku przedszkole, do ktorego zreszta chodzilam i codziennie jak ide na spacer, to ze spaceru wracaja maluszki...cudny widok...tylko panie musza niezle sie uwijac i miec oczy naokolo glowy

Od rana bylam poza domkiem, napierw badanka i znow klucie w raczke

Jesli chodzi o wozki, to jeszcze nie mam zielonego pojecia o tych maszynach i mysle, ze za jakis czas bedziemy je ogladac...a pozniej, kto wie, moze uda sie na allegro znalezc taki sam, tylko za mniejsze pieniazki?
Czekam dzis z niecierpliwoscia na kuriera, az doreczy mi paczuszke z ciuszkami dla maluszka...
Cudownie, ze macie dzis usg...oczywiscie bedziemy wypatrywac waszych postow z opisami i ze zdjeciami

Ja badanie polowkowe mam w przyszla srode, bedzie to 20t5d. Jak sie zapisywalam to okazalo sie, ze nazywa sie drugim badaniem genetycznym i u mnie bedzie kosztowalo 220zl, razem z 3d.
Tez sie nie moge doczekac.
Do tego maz na weekend przyniosl mi z pracy detektor, co prawda przeplywu krwi w naczyniach, ale serce to wlasnie takie duze naczynie i czasem sluchalismy serduszka naszego sloneczka

Ja mam w bloku przedszkole, do ktorego zreszta chodzilam i codziennie jak ide na spacer, to ze spaceru wracaja maluszki...cudny widok...tylko panie musza niezle sie uwijac i miec oczy naokolo glowy

- fanka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona