BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu #122879 przez gosia2324
Agusia kupuj zawsze z promocji w Supermarketach,
Ja zawsze poluje na pieluchy za 0,50 gr. i wtedy kupuje 2-3 paczki, nie ma co przeplacac, bo szybko sie zuzywaja i laduja w koszu,
tak jak pisalam wczesniej teraz uzywam Babydreem i sa b.dobre i wychodzi wlasnie 50 gr za sztuke :)
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #122880 przez bewipo
Pomiary dzisiaj pełną parą. Ja mam +3 kg
13 lata 11 miesiąc temu #122881 przez mYSZA
3 kg??? ja mam już 6!! ale do magicznej 13 jeszcze troche a miesiecy tylko 4;P

Janek z nami!
13 lata 11 miesiąc temu #122882 przez gosia2324
Dziewczyny, Super Opcja :)

Mozna wybrac sobie kolor motyw i napisac cos Wyjatkowego dla naszego Maluszka :)

allegro.pl/kocyk-koc-kocyki-z-super-miec...alu-i1617824189.html

Fajna pamiatka!
13 lata 11 miesiąc temu #122887 przez mYSZA
Ja moje drogie robię kocyk na drutach;P tj. robie 70 kawałeczków 10 na 10 cm - różnokolorowych, różnymi ściegami i z różnymi motywami a potem wszystko zszyję i podszyj polarkiem;) wstawię zdjęcie jak skończę;)

Janek z nami!
13 lata 11 miesiąc temu #122888 przez pati-m
Oj to u mnie chyba najwięcej bo 7-8kg na plusie, zależy kiedy się ważę. Tylko w moim przypadku wszystkie kilogramy idą w brzuch, uda, tyłek i ogólnie nogi ;) No i biust mam numer większy, z czego ja się akurat nie cieszę, bo zawsze narzekałam, że mógłby być mniejszy, a tu jeszcze rośnie :) Mi się wydaje, że to troszku dużo, no ale cóż, przecież nie zacznę się odchudzać :silly: Poza tym lekarka mówi, że przy moich 178cm wzrostu wszystko jest w normie :) No więc pączkuję dalej, zobaczymy ile będzie na plusie na końcu :) Po ciąży trzeba się będzie wziąć za siebie, no i też po cichutku liczę, że przy dziecku szybciej mi się uda zrzucić te kg, bo przecież człowiek cały czas na nogach :)
13 lata 11 miesiąc temu #122889 przez pati-m
To Ty myszka zdolniacha jesteś :) Ja na drutach to tylko szalik ledwo ledwo zrobię i to tylko przy użyciu najprostszych oczek lewych i prawych, o wzorach zapomnijmy :) Z niecierpliwością czekam na efekty :) Może zacznij oferować swojego usługi na kocyki dziecięce :)
13 lata 11 miesiąc temu #122890 przez mYSZA
to wysoka jesteś Pati!

u mnie to nie wiem gdzie to poszło- no fakt brzuszek- i tam Janek o wadze 4 i pół czekolady, biust no i trochę tłuszczyku biodrach, ale na tyle mało, że kolce biodrowe nadal widoczne. wiec zakładam, ze to wody płodowe;P

Janek z nami!
13 lata 11 miesiąc temu #122892 przez beti
Gosia, u mnie tylko 3 kg, sama jestem w szoku, bo właściwie nic nie ograniczam, jem 6-8 x dziennie ze względu na zawirowania cukrowe, ale nie mam żadnych wykluczeń z tym, że do czekolady nigdy mnie nie ciągnęło jakoś strasznie :-)) moja siostra jak rodziła w 8 m-cu miała na plusie 5,5 kg, więc u nas to może tak genetycznie jakoś :-))
Za to biust już mam 80G!!!!!! masakra, niedługo się w namiot nie zmieszczę ;P No i brzuszek też ponad 100cm ;-P
13 lata 11 miesiąc temu #122893 przez mYSZA
heh, nie no bez przesady- ja się dopiero nauczyłam w ogóle drutami obsługiwać jakoś tydzień przed zajściem w ciąże;P tak sobie myślałam, ze jak zajdę to akurat mi się to przyda;P potrenowałam na kołnierzach takich szalikowych i zaczęłam te kwadraty- te początkowe wyglądają tak sobie, ale się rozwijam- dostaję gazetki, książki o drutach od kilku osób no i mam google;) No i nie zapomnijcie, że ja od samego poczatku na L4 jestem;P to tak między magisterką a robieniem obiadu sobie drutuje;)

Janek z nami!
13 lata 11 miesiąc temu #122896 przez beti
Właśnie przeczytałam w moim suwaczku, że maluszek waży już ponad 500g...no to mój chyba będzie gigant, bo na usg na przełomie 21 i 22 tygodnia ważył już ponad 490g ;P
13 lata 11 miesiąc temu #122897 przez pati-m
beti u mnie to samo :) śmiejemy się, że wielki chłop z Kacpra będzie, bo też na przełomie 21-22tc ważył dokładni 512g :) Ogólnie rozwojem i wielkością wyprzedza o 1 tydzień :)
13 lata 11 miesiąc temu #122899 przez beti
No w sumie u nas podobnie, bo termin z OM 1 września, ale USG 25/26 sierpień :-)) niezłe "byki" nam rosną :-)
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #122902 przez Agusia83
Dziewczynki, faktycznie duze dzieciaki macie....moj tez wyprzedzal tydzien w rozwoju, ale jesli chodzi o dl...bo w rownym 21tc wazyl sobie 370g :lol: a z dl. to mial az 26cm :laugh: teraz dzidzia na pewno ma ponad pol kilo...chyba nawet to czuje :silly:

Mysza, fajnie, ze masz takie zdolnosci :laugh: ja sie jakis czas temu zastanawialam czy nie zrobic taka kolderke ale na szydelku, bo akurat takie druciki lubie, ale jakos odpuscilam...moze z lenistwa :silly:
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #122908 przez slowiczek
pati, weż się w ogóle nie przejmuj takim gadaniem, brzuchy to jest mega indywidualna sprawa :) mogłabym tu cały wywód na ten temat napisać, ale po co, skoro wiecie doskonale o co chodzi :P

ja raportuję że w brzuchalu mam 95 i też jest caaaałkiem całkiem bo jestem szczupłej postury :) na chwilę obecną +7 kg do przodu - poszło mi w biust(już na początku 4 m-ca miałam rozstępy :() i brzuch :D może minimalnie w pupę :P

właśnie wróciłam ze szkoły - mam taką jędzowatą lektorkę od angielskiego i haha wyobraźcie sobie, że dziś jej przeszło przez gardło przy sprawdzaniu listy obecności, że bardzo ładnie wyglądam :D

beti -opisy z tych suwaczków są średnie bo średnio się mają do rzeczywistości :]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia