BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 7 miesiąc temu #122968 przez Agusia83
Slowiczku to ogladalam...i jeszcze 8 odcinkow o porodowce w wielkiej brytanii...chyba :silly:
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #122969 przez slowiczek
to o tej porodówce to się nazywa chyba cud narodzin i to też oglądałam :)
13 lata 7 miesiąc temu #122970 przez kasia79
własciwie to chciałabym córunię ale moi mężczyżni chcą chłopca, co bedzie to bedziemy szczesliwi:)
13 lata 7 miesiąc temu #122972 przez Agusia83
To chyba wszystko ogladalysmy, co bylo w necie za darmo :silly:

Dla mnie to bez roznicy, czy dziewczynka, czy chlopczyk...ale jakos od poczatku czuje, ze to chlopiec...maz bardzo tego pragnie...ale jak sie okaze, ze bedzie corunia, to tez przeciez fantastycznie :laugh:
13 lata 7 miesiąc temu #122976 przez slowiczek
przy pierwszym dziecku to nie ma różnicy wielkiej, można się wkurzyć potem jak na przykład pragniesz córki a tu bach, trzeci syn (moja ciocia tak miała) :D !
13 lata 7 miesiąc temu #122977 przez Agusia83
hahaha...moja sasiadka tak samo, tyle, ze ma 3 cory,,,,pewnie o chlopca juz sie nie beda starac... :silly:
13 lata 7 miesiąc temu #122980 przez pati-m
Oj moja sąsiadka póki co bije na głowę wszystkich, których znam :) Tak bardzo chciała mieć syna, że... za SZÓSTYM razem się udało :laugh: A do tego ma jakąś manię litery "A", bo wszystkie jej córki mają imiona, które zaczynają się właśnie na tą literę :)
13 lata 7 miesiąc temu #122982 przez Agusia83
dziewczyny, a co myslicie o rodzinach wielodzietnych? Tzn, chodzi mi o rodziny powyzej 7,8 dzieciaczkow...ostatnio na TVP1 lub TVP2 ogladalam program, gdzie byla rodzinka 2+ 21..i zwariowalam...czy Ci ludzie nie wiedzieli, ze istnieje cosik takiego jak antykoncepcja? Tyle dzieciakow? I teraz prosza kazdego o pomoc...rozumiem, ze jest im ciezko, ale czemu wczesniej sie nad tym nie zastanawiali? Moim zdaniem skoro zyli po bozemu, to teraz kosciol powinien im pomoc, a ciekawe dlaczego sie odwraca...nie dziwne?Naprawde wkurzaja mnie tacy ludzie...na umor beda robic sobie dzieci a nie zastanowia sie jak je wykarmia...
13 lata 7 miesiąc temu #122984 przez slowiczek
Agusia, też mnie to zawsze zastanawia :] gdzie Ci ludzie mają pomyślunek, jak nie mają pieniędzy to dlaczego mnożą buzie do wykarmienia :/ ?
btw. sama mam 4 rodzeństwa - jest nas razem 5 :D no ale u mnie to na szczęście trochę inna sytuacja :P
13 lata 7 miesiąc temu #122988 przez Agusia83
Slowiczku, mnie chodzi o takie skrajne przypadki...jak ludzie juz naprawde nie maja kasy, a dzieciaki ciagle sie mnoza....ja rozumiem, ze mozna skorzystac z pomocy spolecznej oraz z innych instytucji...ale jesli kobieta co roku rodzi dziecko, bo nie umie sie zabezpieczyc, albo tak jej wygodnie...nie wiem...to to jest istna masakra...tacy ludzie w ogole nie mysla o dzieciach tylko o sobie....
13 lata 7 miesiąc temu #122994 przez kasia79
tak czy inaczej ktoś tym ludziom musi pomóc, jeżeli mowa o kościele, mam znajomą która spowiadała sie z antykoncepcji i wyobraźcie sobie że nie dostała rozgrzeszenia, bo to jest przez kościół zakazane, musiała jechać po rozgrzeszenie do Częstochowy(tam je dostała), kobieta bardzo pobożna i wzięła sobie to do serca, ja bym na to lała, nawet mi nigdy do głowy nie przyszło żeby się z tego spowiadać.
Jakie macie zdanie na ten temat?
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #123003 przez beti
Masakra, to ta matka musiała być prawie przez 21 lat w ciąży...ja zawsze wiedziałam, że ten stan uzależnia ;-)
ja jakoś też bym nie wpadła na to, żeby się spowiadać z antykoncepcji...bez przesady...

btw
Może się komuś przyda, mało jest takich rzeczy, sama się naszukałam mocno, żeby na to trafić...na podróże z maluszkiem doskonałe....
allegro.pl/torba-plecak-przewijak-w-jedn...roz-i1623012237.html
13 lata 7 miesiąc temu #123005 przez pati-m
Ja też nie wpadłam nigdy na to, żeby się spowiadać z antykoncepcji. Zresztą po tym jak widziałam księdza, który wyleciał z konfesjonału i zaczął opierdzielać jakiegoś młodego chłopaka, który się u niego spowiadał, to inaczej patrzę na spowiedź. Oczywiście nie wiem co ten chłopak mu mówił, ale uważam, że bez względu co to było, ksiądz nie miał prawa go opierdzielać w kościele przy innych ludziach :dry:
13 lata 7 miesiąc temu #123009 przez Agusia83
Ja tez sie nigdy nie spowiadalam z antykoncepcji a przez ok 3 lata zazywalam tabletki...co ma ksiadz do mego zycia intymnego? Chca nas wysluchiwac i rozgrzeszac, dawac kazania na ten temat a sami maja rodziny po kryjomu....przeciez ta antykoncepcja nie sprawia, ze zabijamy dzieci, tylko nie doprawadzamy do postwania chociazby malej jednek komorki, wiec o co im chodzi...nie rozumiem...
13 lata 7 miesiąc temu #123010 przez pati-m
W pełni się z Tobą zgadzam Agusia :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży