- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Paletka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #123011 przez Paletka
kasia79 napisał:
to super;)
ja mysle ze rodziny wielodzietne to raczej zdazaja sie na wsiach chyba jest taki Sereotyp ze tam nie znaja antykoncepcji...
Ja zna rodzinke gdzie za 4 razem urodzila sie Coreczka w tym jest tak uklad...3 chlopcow+ corka+ Syn-5 dzieci:)
własciwie to chciałabym córunię ale moi mężczyżni chcą chłopca, co bedzie to bedziemy szczesliwi:)
to super;)
ja mysle ze rodziny wielodzietne to raczej zdazaja sie na wsiach chyba jest taki Sereotyp ze tam nie znaja antykoncepcji...
Ja zna rodzinke gdzie za 4 razem urodzila sie Coreczka w tym jest tak uklad...3 chlopcow+ corka+ Syn-5 dzieci:)
Temat został zablokowany.
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #123038 przez gosia2324
Ale sie rozpisalyscie
Co do Waszych pytan to jestem za tym zeby miec 2-3 dzieci (ja tak bym chciala )
Wiadomo, ze jesli kogos stac to i 10 moze miec ...
Ale zman rodzine z mojego miasta gdzie bylo 13 dzieci i do garnka nie mieli co wlozyc.
Mowi sie ze Bog daje dzieci to i daje na dzieci, ale chyba nie zawsze tak jest,
A co do antykoncepcji, to jestem wierząca, ale jak widze co robia ksieza, to szlak czlowieka trafia!
Przed slubem mieszkalam z narzeczonym 3 lata i nie dostalam rozgrzeszenia, bo spalismy w 1 łózku... a taki jeden z drogim jezdza z panienkami na wakacje i rozgrzeszaja siebie na wzajem ...
Co do Waszych pytan to jestem za tym zeby miec 2-3 dzieci (ja tak bym chciala )
Wiadomo, ze jesli kogos stac to i 10 moze miec ...
Ale zman rodzine z mojego miasta gdzie bylo 13 dzieci i do garnka nie mieli co wlozyc.
Mowi sie ze Bog daje dzieci to i daje na dzieci, ale chyba nie zawsze tak jest,
A co do antykoncepcji, to jestem wierząca, ale jak widze co robia ksieza, to szlak czlowieka trafia!
Przed slubem mieszkalam z narzeczonym 3 lata i nie dostalam rozgrzeszenia, bo spalismy w 1 łózku... a taki jeden z drogim jezdza z panienkami na wakacje i rozgrzeszaja siebie na wzajem ...
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #123054 przez mYSZA
hej!
ja to jestem zdania, że ksiądz to też człowiek, a w konfesionalne nie on odpuszcza grzechy tylko Bóg- ale ja jestem wierząca... i poczytałam kilka książek nt. "ludzkości księży" - polecam "cudze pole" i inne z tej serii:)
co do antykoncepcji- nigdy nie miałam problemu czy sie spowiadać czy nie, bo poprostu używam NPR-u. No ale fakt faktem, ze to jest metoda raczej dla ludzi wykształconych i mających dużą świadomość swojego ciała. Do antykoncepcji nigdy mnie nie ciągnęło bo miałam wokół złe przykłady, no a potem zaczęłam się kształcić na seksuologa no i za dużo juz wiedziałam na ten temat żeby świadomie zaryzykować;P
co do wsi i stereotypów. O moje drogie, na wsi to dopiero antykoncepcja kwitnie- wprawdzie przedewszystkim w postaci prezerwatyw ale zawsze. Kobiety na wsi deklarują też większy poziom uzyskiwanej satysfakcji seksualnej niż mieszczanki;P i łatwiej się z nimi rozmawia na tematy seksualne. Moja koleżanka jest w trakcie badań porównawczych i sama jest w szoku!
co do rodzin wielodzietnych- jeżeli wielodzietność jest ŚWIADOMA to ok, znam kilka takich rodzin i są naprawdę na poziomie. gorzej jak ktoś rodzi dzieci dla kasy, albo gdy są one wynikiem gwałtów małżeńskich- których wcale tak mało niestety nie ma.
ja to jestem zdania, że ksiądz to też człowiek, a w konfesionalne nie on odpuszcza grzechy tylko Bóg- ale ja jestem wierząca... i poczytałam kilka książek nt. "ludzkości księży" - polecam "cudze pole" i inne z tej serii:)
co do antykoncepcji- nigdy nie miałam problemu czy sie spowiadać czy nie, bo poprostu używam NPR-u. No ale fakt faktem, ze to jest metoda raczej dla ludzi wykształconych i mających dużą świadomość swojego ciała. Do antykoncepcji nigdy mnie nie ciągnęło bo miałam wokół złe przykłady, no a potem zaczęłam się kształcić na seksuologa no i za dużo juz wiedziałam na ten temat żeby świadomie zaryzykować;P
co do wsi i stereotypów. O moje drogie, na wsi to dopiero antykoncepcja kwitnie- wprawdzie przedewszystkim w postaci prezerwatyw ale zawsze. Kobiety na wsi deklarują też większy poziom uzyskiwanej satysfakcji seksualnej niż mieszczanki;P i łatwiej się z nimi rozmawia na tematy seksualne. Moja koleżanka jest w trakcie badań porównawczych i sama jest w szoku!
co do rodzin wielodzietnych- jeżeli wielodzietność jest ŚWIADOMA to ok, znam kilka takich rodzin i są naprawdę na poziomie. gorzej jak ktoś rodzi dzieci dla kasy, albo gdy są one wynikiem gwałtów małżeńskich- których wcale tak mało niestety nie ma.
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #123058 przez slowiczek
co do tego, że NPR jest raczej dla ludzi wykształconych to ja się nie zgodzę...zresztą ja np nie wyobrażam sobie, że jakbym miała ochotę na seks to miałabym się powstrzymać bo akurat mam dni płodne, a swoją drogą wtedy występuje największe pobudzenie...taka znajomość włąsnego ciała i cyklu mogłaby mi się przydać tylko i wyłącznie wtedy kiedy starałabym się o dziecko, żeby sobie pomóc...
widziałyście to ?
widziałyście to ?
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez slowiczek.
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #123062 przez mYSZA
ja nie znam ludzi nie wykształconych stosujących NPR, ale mogę się mylić oczywiści. Mi powstrzymywanie się nie przeszkadza- a wręcz urozmaica nasz związek- "seks dopochwowy" to tylko jedna rzecz z całego spektrum;) może dlatego też trochę łatwiej nam wytrzymać teraz, kiedy ze względu na Małego możemy się "tylko" dotykać.
super filmik! A wiecie co- u mnie też już tak skacze brzuch i zmienia formę
super filmik! A wiecie co- u mnie też już tak skacze brzuch i zmienia formę
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #123068 przez gosia2324
Ja tez Stosowalam sie NPR tylko przy staraniach sie o moje dzieci, ale nie zaufalabym temperaturze tak na dluzsza mete.
Na pewno po Urodzeniu sie Jagodki bedziemy sie zabezpieczac.
Na pewno po Urodzeniu sie Jagodki bedziemy sie zabezpieczac.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez gosia2324.
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #123078 przez mYSZA
masz racje Słowiczku- co kto lubi;)
a co do temperatury- ja też bym nie zaufała;P stosujemy najnowszy model NPR- cztero czynnikowy;)
Inna sprawa to też to, że ja bym w zyciu nie pamiętała, zeby wziąść tabletkę o tej i o tej godzinie. Teraz mam problem żeby pamiętać czy wzięłam suplementy nawet!
a co do temperatury- ja też bym nie zaufała;P stosujemy najnowszy model NPR- cztero czynnikowy;)
Inna sprawa to też to, że ja bym w zyciu nie pamiętała, zeby wziąść tabletkę o tej i o tej godzinie. Teraz mam problem żeby pamiętać czy wzięłam suplementy nawet!
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 7 miesiąc temu #123169 przez Mała
Witam dziewczyny.
Ja w pępku 97 cm i 0 kg na plusie. Piszecie, że wasze maluchy takie duże, a moja kruszyna o tydzień mniejsza
Ja tabletki anty brałam 3 lata i muszę przyznać, że przez spadek libido miałam 200% zabezpieczenia. Także po porodzie nie wiem co będę stosować, tym bardziej że chyba już nie będziemy mieć więcej dzieci. Zawsze marzyłam o 3, 4 ale niestety finansowo i jeszcze z niepełnosprawnym dzieckiem chyba pozostaniemy na 2, no chyba że bocian się pomyli i jeszcze coś przyniesie
Ja w pępku 97 cm i 0 kg na plusie. Piszecie, że wasze maluchy takie duże, a moja kruszyna o tydzień mniejsza
Ja tabletki anty brałam 3 lata i muszę przyznać, że przez spadek libido miałam 200% zabezpieczenia. Także po porodzie nie wiem co będę stosować, tym bardziej że chyba już nie będziemy mieć więcej dzieci. Zawsze marzyłam o 3, 4 ale niestety finansowo i jeszcze z niepełnosprawnym dzieckiem chyba pozostaniemy na 2, no chyba że bocian się pomyli i jeszcze coś przyniesie
Moderatorzy: ilona