- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Paletka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
Witam dziewczyny.
Ja w pępku 97 cm i 0 kg na plusie. Piszecie, że wasze maluchy takie duże, a moja kruszyna o tydzień mniejsza
Ja tabletki anty brałam 3 lata i muszę przyznać, że przez spadek libido miałam 200% zabezpieczenia. Także po porodzie nie wiem co będę stosować, tym bardziej że chyba już nie będziemy mieć więcej dzieci. Zawsze marzyłam o 3, 4 ale niestety finansowo i jeszcze z niepełnosprawnym dzieckiem chyba pozostaniemy na 2, no chyba że bocian się pomyli i jeszcze coś przyniesie
kochana waga sie nie martw moze mala ma taka naturke ze bedzie drobna;)
Z nasza antykoncepcja jest tak...ze....Byly tylko Gumki...a po porodzie to nie wiem czy nadal one beda..
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do NPR to tak jak dziewczyny piszą tylko po to aby starac sie o dzidziusia jadalam tabletki ze 2 lata i jestem zadowolona jak slowiczek pisze przypomnienie w telef i nie ma problemu i też nie uważam zeby to bylo dla ludzi wykształconych
Gosia trzymam kciuki
Agusia Ty chyba pytałas o te poduchy ja kupiłam w baby max za 49 zl i jestem mega zadowolona
a co do ilosci dzieci to my byśmy chcieli czwóreczke ale wiadomo ze to zalezy na ile nas bedzie stac i pewnie po ciazy wrocimy do tabletek:P
- Paletka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
hej:)
co do NPR to tak jak dziewczyny piszą tylko po to aby starac sie o dzidziusia jadalam tabletki ze 2 lata i jestem zadowolona jak slowiczek pisze przypomnienie w telef i nie ma problemu i też nie uważam zeby to bylo dla ludzi wykształconych
Gosia trzymam kciuki
Agusia Ty chyba pytałas o te poduchy ja kupiłam w baby max za 49 zl i jestem mega zadowolona
a co do ilosci dzieci to my byśmy chcieli czwóreczke ale wiadomo ze to zalezy na ile nas bedzie stac i pewnie po ciazy wrocimy do tabletek:P
ooo az czworke?? Ja mysle o 2 albo 3:)
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Agusia w Makro za sztuke pampersa widzialam 52gr, z tym ze tam trzeba miec karte.
beti, a te suwaczki troche jakby zaklamane byly, ostatnio ktos tutaj wklejal srednia wage plodu w poszczegolnych tygodniach: www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart i tam jest napisane ze w 26tc ma juz ok 760g
Agusia ja ogladalam na youtube rozne filmy o porodach, ten "serial" cud narodzin, tutaj jest jeszcze film, stary jak swiat, ale mnie zaciekawil, na tej stronce jest jeszcze opisany np porod kleszczowy i za pomoca proznociagu:
www.dailymotion.pl/video/xaz6ac_porod-prawidyowy_tech
Dziewczyny dla mnie antykoncepcja to grzech ciezki!! Nawet stosunek przerywany to tez antykoncepcja! Stosunek, ktory nie konczy sie wytryskiem do pochwy tez...rozumiem ze macie swoje zdanie, ale najbardziej boli mnie to ze deklarujecie ze jestescie wierzace i chodzicie do spowiedzi...czy taka spowiedz ma sens??? Na ksiezy nie trzeba patrzec, tez ludzie, Wy za nich nie bedzie pokutowac, ale za swoje czyny..kaplanstwo to taki sam sakrament jak malzenstwo, jak w malzenstwie sa zdrady to normalne a jak ksiadz zgrzeszy to jakis skandal...tak samo on i jak i my slubowalismy przed Bogiem wiernosc, itd...
Pewnie zaraz bede miala sto komentarzy od Was ze jestem nienormalna, gdzie ja zyje, chcialam sie tylko wypowiedziec co ja o tym mysle, a kazdy zrobi i tak jak bedzie uwazal za stosowne...
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no, a ja do spowiedzi nie chodzę od kiedy ksiądz stwierdził, że do rozgrzeszenia potrzebna jest mu informacja czy zawsze mam orgazm :o
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Marta, ja rozumiem Twoje zdanie... ale do mnie bardzo trafiło to co powiedziała do mnie moja mama po ślubie słowami sw. Antoniego "kochajcie się i róbcie co chcecie". Z tym wytryskiem nie do pochwy- więc dla mnie ok jeżeli celem nie jest uniknięcie zapłodnienie, ale poprostu urozmaicenie.
co do spowiedzi księży-Słowiczku- przecież nie musisz chodzić do tego. Ja tam staram się dobierać księży do spowiedzi- tj. albo chodzę do spowiednika mojego męża, z którym on się przyjaźni "poza kościołowo" ze tak powiem albo do Dominikanów. Tam jakoś mam przeświadczenie, że to są naprawdę mądrzy ludzie. I raczej nie pytają o orgazmy- bo co to ma wspólnego?
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja tez 3 lata bralam tabletki, ale jakis czas przed slubem odstawilam, bo wiedzialam, ze bedziemy sie starac o dzidzie, no i zostawaly gumeczki...ktorych oboje nie lubimy, no, ale nie bylo wyjscia...mnie byloby ciezko odmowic sobie przytulanka, dlatego, ze to dzien plodny...milosc chociazby cielesna jest czyms cudownym...chociaz nie zawsze grzeczna Jesli chodzi o sprawy koscila i antykoncepcje, to kazdy moze miec swoje zdanie, w koncu jestesmy roznymi ludzmi...ja sie z wieloma rzeczami nie zgadzam, ale to nie znaczy, ze nie wierze w Boga i ze nie jestem katoliczka...moim zdaniem duzo praw albo zakazow ustalili ludzie tacy jak my, nie Bog...ale oczywiscie jest to bardzo skomplikowane w docieraniu do tego kto, co i jak...niewazne....
Tak pisze wam, patrze przez okno, a tu pada deszcz i po chwili zorientowalam sie, ze mam pranie na balkonie...hahaha....na szczescie nic nie zmoklo
Dzwonilam dzis do laboratorium i ide we wtorek za tydzien na ta glukoze...zdziwilam sie, ze pani powiedziala bym przyniosla ostatni wynik glukozy, czy nie mam za wysokiej...myslalam, ze na dzien dobry oni pobiora krew a tu sie okazuje, ze oszczedzaja jak mozna...
Ale sie rozpisalam
Slowiczku, zagielas mnie tym orgazem...jestem ciekawa czy ksieza w ogole wiedza co to jest...w koncu nie moga zyc w zwiazku partnerkim
Kasiu, jednak bedzie Amelcia sliczna fotka, zazdroszcze Wam takich cudnych portretow ale widac, ze troszke niesmiala, ladnie sie zakrywa raczka
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do in vitro rozumiem rodziny, ktore sie na to decyduja, tak samo rozumiem te, ktore stosuja antykoncepcje, mysle, ze gdybym nie mogla miec dziecka decydowalabym sie na wszystko...Chodzi mi tylko i wylacznie o to, ze sprawy wiary nie wolno sobie podporzadkowac...jak cos jest ustalone odgornie, to ja nie mam prawa tego zmieniac...
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
chociaż ja bym i tak pewnie adoptowała zamiast in vitro- za duże koszty psychiczne i moralne jak dla mnie. A mimo, że możemy więc własne dzieci to i tak planujemy adopcję. za dwa lata nasz Janek mamy nadzieję że będzie miał brata równolatka;)
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa