BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

12 lata 9 miesiąc temu #335427 przez Pyśkaaaa
dziekuje za cenne rady :)
u nas tez chłodno ale cieplutko ubiore maluszka...:)
tez chce mu dac chrupecZki własnie z tego samegfo powodu co ty pati :P
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu #335432 przez pati-m
Pyśka - odkąd mam je zawsze awaryjnie w torbie to spokojnie możemy dłuuuuuuuuuugo wędrować :)
I jeśli chodzi o Kacpra to chrupką ani razu się nie zakrztusił, bo on ją zawsze tak rozmiękczy, że luzik :) Zdarzyło mu się zakrztusić biszkoptem dlatego mu na razie ich nie daję. A chrupki kupiłam takie zwykłe kukurydziane ale długaśne - a'la pałeczki wtedy ładnie trzyma w łapce i jest zadowolony :)
12 lata 9 miesiąc temu #335437 przez maja1982
Kacperku - ależ jesteś przystojniaczek :) i jak ładnie siedzisz !!

o to ja też spróbuje małemu dać chrupki :) właśnie się nad tym ostatnio zastanawiam czy juz można!

u nas ładnie ale też wieje ale mimo yo wydelegowałam mojego D z lolkiem na spacer
12 lata 9 miesiąc temu #335444 przez bewipo
Witam :)
Buziaczki na półroczniaków :)
Tak nas wczoraj chwaliłyście, a Anitka sama jeszcze nie siedzi. Na chuśtawce chwilkę posiedziała oparta, bujaniem zachwycona, ale za dużo nie można :)
U mnie z odstawianiem od piersi to było tak, że dawałam mm co drugi posiłek i w nocy, potem cyc dwa razy na dzień i w nocy, potem raz na dzień i w nocy, a potem tylko jak mialam już twarde i bolące. Ostatni raz odciągnęłam laktatorem chyba 3 dni temu i teraz już nie czuję, żeby jeszcze jakieś mleczko miało się produkować, więc już chyba wszystko. I to mi zajęło ok 3 tyg.
12 lata 9 miesiąc temu #335455 przez angie1713
Maja mnie Nadia też nie ma czym gryźć bo nie ma jeszcze zębów ale dziąsełka ma bardzo twarde nie wiem jak ona to robi ale bolą strasznie nawet w samej koszulce nie mogę chodzić bo mnie bolą :dry:
Kacperek duży i wyluzowany chłopak :kiss:
Pyśka ja Nadię do MM przyzwyczajałam już dosyć sporo będzie ze 2 miesiące dawałam po jednej porcji później stopniowo zwiększałam aż wyszło tak że je w dzień tylko MM i w nocy tylko pierś ale teraz myślę że pójdzie szybko bo jak widzi MM to się strasznie cieszy a przy piersi coraz bardziej się denerwuje.Wczoraj pierwszy raz dostała w nocy MM.Dziś też jej raz dam i pierś.
My dostajemy pepti bez żadnego skierowania pediatra nam wypisuje a dopiero po roku będę musiała mieć zaświadczenie ale mam nadzieję że jej już minie.Ja biorę po 4 puszki ale teraz mam zamiar poprosić od razu o 10 bo już będzie na samym MM więc sporo będzie szło.
Fanka to dużo pije Dawidek moja pije 100 ml max 120 :dry: i nie chce więcej

A wy kupujecie zwykłe chrupki czy jakieś specjalne bo widziałam jedne ale nie pamiętam z jakiej firmy i od 7 miesiąca były???
12 lata 9 miesiąc temu #335461 przez pati-m
angie - ja też widziałam takie "specjalne", ale są droższe i uważam, że to przesada. Podejrzewam, że my wszystkie wychowałyśmy się na tych zwykłych kukurydzianych i żyjemy :)
Ja kupuję te najzwyklejsze kukurydziane bezsmakowe i Kacper je wcina z zachwytem :)

A my czekamy na dziadka, bo niedługo ma do nas wpaść i idziemy na wspólny spacerek :)
12 lata 9 miesiąc temu #335464 przez monika1984lodz
Angie zwykle chrupki kukurydziane :)

Widze, ze dzisiaj Emi badzo mecza dziaselka gorne :( bidulka tak aumeczona i nieswoja jest.
JEsc nie chce,pic tez tak sobie.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 9 miesiąc temu #335466 przez fanka
ja tez kupiłam wczoraj te chrupki kukurydziane długie , te pałeczki i dziś pierwszy raz spróbujemy podać, zobaczymy jak pójdzie. I faktycznie właśnie brakowało mi takiego "zapychacza" na spacer ;-) bo jak np usnął i za daleko wywędrowaliśmy to później zawsze był stres czy zdążymy wrócić niczym głodowy atak nastąpi ;-)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335474 przez angie1713
Aha to ja też kupie te zwykłe po co przepłacać :)
My jak idziemy na bardzo długi spacer to biorę gorącą wodę w termosie butelkę i mleko i je Nadia na dworze :lol: :)
Nadia dopiero pierwszy raz dziś zje mięsko i nie wiem czy mam dać do zupki gluten???My takie opóźnione ze wszystkim przez tą alergię :dry:
12 lata 9 miesiąc temu #335477 przez monika1984lodz
Angie jesli dawalan Nadio juz wczesniej gluten i nic sie nie dzialo to terazdo mieska tez mozesz dodac :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 9 miesiąc temu #335479 przez pati-m
Monia - wy już na tropie górnych jedynek a u nas zero ząbków :lol:
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335480 przez angie1713
Dzięki Monia nic się nie dzieje jak dostaje gluten więc do mięska jej dam dzisiaj zje indyka z dynią ciekawe czy jej posmakuje :)

Pati u nas też nie ma żadnego ząbka ciekawe kiedy będzie :silly:
12 lata 9 miesiąc temu #335484 przez pati-m
Wiecie co, mój Kacper to się straszne strachajło zrobiło :) Do tej pory bawił się tym pałąkiem gimnastycznym, a dziś był wielki płacz i aż trząsł się ze strachu.
Tak samo się zachowuje jak widzi ten swój pluszowy samochód do siedzenia.
S.się śmieje, że to będzie karny samochodzik jak coś przeskrobie :silly:
Ale dziwi mnie to, że zaczął się bać rzeczy, którymi do tej pory się bawił. Na razie są to tylko te dwie rzeczy i mam nadzieję, że tak zostanie i nic więcej się nie pojawi.
12 lata 9 miesiąc temu #335486 przez angie1713
Pati czytałam że w tym skoku lęk separacyjny dzieci zaczynają się bać osób i rzeczy może to to.Nadia strasznie teraz płacze jak włączę odkurzacz a kiedyś się nie bała.Wczoraj włączyłam blender i też był płacz.
12 lata 9 miesiąc temu #335493 przez pati-m
angie - może masz rację :dry:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży