BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 6 miesiąc temu #141440 przez kasia79
u mnie to samo 2 twarde bułki w chlebaku :( na dworze ziąb, chyba wolę jedna upały chociaż wtedy narzekałam że gorąco że z domu nie można wyjść-ciężarnej nie dogodzisz :)

Oj Agusia to dzidzia już zaliczyła pierwszą imprezę w życiu ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #141452 przez beti
Ja też wolę jak jest gorąco, bo tak to mi się nawet nosa nie chce z domu wychylać :-( a muszę dziś do mojej lekarki podjechać, bo mi jakieś bakterie wykryli ;/ na wyniku z laboratorium sama łacina i się stresuję :(
13 lata 6 miesiąc temu #141475 przez Agusia83
Beti, nie stresuj sie...napisz jakie to bakterie masz na wyniku...
13 lata 6 miesiąc temu #141484 przez kasia79
włączcie sobie dd tvn będzie coś dla nas :)
13 lata 6 miesiąc temu #141490 przez monika1984lodz
Witam w poniedzialek :)

Ja nadal mam problem z chodzeniem przez ten bol kosci lonowej, wiec jestem skazana na laskawosc mojego M i mamy co do jedzonka...Ciezko mi nawet do kibelka isc :(

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 6 miesiąc temu #141507 przez kasia79
Monika, moja koleżanka tez miala ta dolegliwość lekarz nazwał to " rozejściem spojenia łonowego" musiała leżeć ale szybko jej to przeszło więc bądz dobrej myśli :)
13 lata 6 miesiąc temu #141517 przez monika1984lodz
MAm nadzieje, ze przejdzie ale to juz trzeci dzien takiego bolu, dzwonilam do gina i powiedzial, ze na to niestety rady nie ma,, kazal lezec a jak bol sie nasili to przyjechac do niego.Ale w sumie co mi po tym, ze do niego pojade skoro rady na to nie ma jak sam powiedzial?

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 6 miesiąc temu #141521 przez beti
Agusia83 napisał:

Beti, nie stresuj sie...napisz jakie to bakterie masz na wyniku...

Streptococcus agalactiae...
Prevotella bivia...

Już po samych nazwach ich nie lubię :(
13 lata 6 miesiąc temu #141532 przez Paletka
dziekuje kochane po cieszenie;)

Fajna-Dawid bardzo fajnie imie;) my niestety juz w rodzince Mamy jednego Dawidka:)

Gosia
-dokladnie JULEK to masa jest od 2009 roku...jakas mania na NIE...a Jagoda orginalnie i fajnie

3-Grudniowe Szczescie!!!!!
13 lata 6 miesiąc temu #141541 przez slowiczek
beti, dostaniesz pewnie jakiś antybiotyk i zniszczysz te bakterie, będzie dobrze:)
13 lata 6 miesiąc temu #141546 przez Agusia83
Beti, nie jestem lekarzem, ale poczytalam teraz o tych bakteriach...ta druga Prevotella bivia w duzych ilosciach powoduje zapalenie pochwy...jak duzo tych bakterii sie namnozy..natomiast ta pierwsza Streptococcus agalactiae chyba troszke groziejsza, ale tez jest na nia lekartwo, jakies antybiotyki...trzeba je wszystkie wytepic przed porodem, by nie zagrazaly dzidzi...ale wiadomo, ze mamy troche czasu do godziny "0" :laugh: a tym samym mnostwo na wyleczenie tego dziadostwa...tak wiec glowka do gory, przy leczeniu bedziesz musiala dostac chyba dobra flore bakteryjna, no i mozesz tez pic duzo jogurtu naturalnego...
13 lata 6 miesiąc temu #141551 przez pati-m
witam dziewczynki w poniedziałkowe popołudnie :)
U mnie też wieje, leje i nosa z domu nie mam zamiaru wystawiać póki co :)
Mnie to nastrój ślubów chyba nie opuści jeszcze przez 2 tygodnie, bo w kolejne dwie soboty też śmigam do kościoła do znajomych na śluby :laugh: Po drodze mam jeszcze a'la góralski kociołek w babskim gronie, a w lipcu moje psiapsióły organizują mi sesję ciążową, bo koleżanka jest kosmetologiem i wizażystką z wykształcenia i już mi marudzi, że skoro tak pięknie brzuchal już widać, to trzeba go uwiecznić na pamiątkę :) Nawet jakieś wizje mnie w prześcieradle już wymyśliła, hihihi... Także strach się bać :silly:

Miłego dzionka kochane! I szybko wracajcie z tych zakupów w tą okropną pogodę :)
13 lata 6 miesiąc temu #141568 przez ewelinaa
Witajcie dziewczynki po weekendowej przerwie :kiss:

Ja od piątku odpoczywałam nad jeziorkiem - cisza, spokój, słoneczko... Sielanka.. Nic nie trzeba robić, nigdzie chodzić, tylko leżeć i odpoczywać i cieszyć się chwilami we dwoje :kiss:
Wróciliśmy wczoraj wieczorkiem.

U mnie tez dziś deszczowo i pochmurnie, na szczęście udało mi się wyjść do sklepu między opadami deszczu ;) Ale i tak czeka mnie dziś dłuższa wyprawa - na 14 mam okulistę, a na 16 szkołę rodzenia.
I w końcu mają dziś przyjść mebelki dla malucha, już się nie mogę doczekać :lol:

Fajnie, że wybawiłyście się na weselach. My dostaliśmy ostatnio zaproszenie na wesele 20 sierpnia, ale to już chyba sobie odpuścimy.

Fajne są te forki ciążowe, któraś z Was przesyłała link (bardzo przepraszam, ale nie pamietam kto :unsure: :kiss: ) - też zastanawiam się nad taką sesją - świetna pamiątka na całe życie.

I śliczne macie ubranka dla maluchów, uwielbiam oglądać te cuda :)
13 lata 6 miesiąc temu #141588 przez ewelinaa
i pochwalę się jeszcze swoimi zakupami z zeszłego tygodnia :lol: ciągle korzystam z wyprzedaży w Smyku i ostatnio o h&m wyprzedażowy zahaczyłam ;)

Hello Kitty Truskawka - nie mogłam się oprzeć :lol:
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #141589 przez bewipo
Dzień dobry dziewczyny.
No i u mnie deszczowo i pochmurnie. Jeszcze od rana miałam jakąś jazdę z żołądkiem. Mała mi się umiejscowiła do góry brzucha i po śniadanku umierałam z bólu.
Sesje ciążowe są super, ale koszt mnie przerasta. Może uda mi się męża namówić, żeby jakieś fotki porobił. Jakaś pamiątka zawsze by była.
ewelina ciuszki bardzo ladne :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka