BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #170624 przez Mała
Gosia Kuba słodziak, pewnie niech broni coby obcy faceci jego dziewczyn nie zaczepiali :silly:

Mysza dopytaj gina, bo net nie jest dobrym źródłem wiedzy. Ja tam też zawsze najtragiczniejszą wersję wybieram i się nakręcam i niepotrzebnie stresuję.

A dostajecie takie raporty z usg, tam są wszystkie normy BPD HC AC PL, każde z każdym porównane i obok podane normy prawidłowe?
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #170626 przez monika1984lodz
moj lekarz mi nie daje i kurcze nie wiem dlaczego.nawet w szpitalu powiedzieli , ze powinien je dawac po kazdej wizycie.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #170627 przez Mała
A ile Wy ważyłyście, jak się urodziłyście? Może też byłyście małe?

Ja miałam 2800 g, także olbrzymem nie byłam.
13 lata 5 miesiąc temu #170637 przez megi2501
Dziewczyny nie nakręcajcie się. Dajcie czas maluszkom. Jedzcie, odpoczywajcie i na wizytach o wszystko pytajcie. Musi być dobrze!
Sama mało tyje i ta cukrzyca, więc też mam dużo obaw. Ale przestałam czytać na necie, bo można naprawdę popaść w depresję. A to ostatnia rzecz, jaka jest nam teraz potrzebna i naszym dzieciom!
13 lata 5 miesiąc temu #170638 przez Mała
megi2501 napisał:

Dziewczyny nie nakręcajcie się. Dajcie czas maluszkom. Jedzcie, odpoczywajcie i na wizytach o wszystko pytajcie. Musi być dobrze!
Sama mało tyje i ta cukrzyca, więc też mam dużo obaw. Ale przestałam czytać na necie, bo można naprawdę popaść w depresję. A to ostatnia rzecz, jaka jest nam teraz potrzebna i naszym dzieciom!

Święta prawda!
13 lata 5 miesiąc temu #170656 przez kasia79
Dziewczynki główki do góry, wy też jesteście szczuplutkie to w wasze dzieci nie będą olbrzymami to wszystko jest zapisane w genach, Myszka jak by było coś nie tak to nie wypuścili by cię ze szpitala na bank więc nic się nie martw i głowa do góry.

Ja w ostatnich dniach czuję się fatalnie aż jestem zła na siebie bo nic nie robię a ciągle jestem zmęczona i na wszystkich furczę ;(
13 lata 5 miesiąc temu #170678 przez monika1984lodz
Dziewuszki padam na twarz normalnie , zrobil sie taki upal, ze nie idzie wyrobic, ponad godzine zakupy robilam.
Mam pytanko czy tez tak macie.JAk chodze to mnie czasami taki bol zlapie jakby mi ktos miliony szpilek w pochwe wciskal i w szyjke.dzisiaj mnie z 5 razy na tych zakupach zlapalo buuu

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #170683 przez Mała
Monika ja też mam takie uczucie, jakby mi szpilki w szyjkę wbijali.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #170686 przez Agusia83
Monia, ja tez tak mam....to normalne,czasem to mnie lapia takie dziwne bole w boku na dole brzucha i wowczas nie moge sie wyprostowac...raz mnie tak zlapalo jak bylam na zakupach...nie wiedzialam co mam zrobic, musialam zlamac sie w pol i masowac brzuch...na szczescie przeszlo, a juz myslalam, ze bede musiala dzwonic po meza...

Mala, jak sie urodzilam wazylam 3250g :laugh: mama mowila, ze bylam najmniejszym dzieckiem na oddziale...ale za to mialam 57cm wzrostu:) i piekne dlugie czarne wloski, pielegniarki krecily mi loczki na glowie :lol:

No i w ogole moje wyprawy na zakupy sa czasochlonne bo chodze jak kaczka i chyba tiptopkami :silly:
13 lata 5 miesiąc temu #170693 przez monika1984lodz
kurde ale to takie nie mile uczucie buuu juz kilka razy tak mialam i nie chce wiecej.Powiem szczerze, ze mam juz pomalu dosyc tej ciazy eh....
kurcze ja nie wiem jak ja na tym weselu wytrzymam ...

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #170702 przez fanka
Monika- to już chyba ten etap, że zaczyna nas wszystko męczyć i wkurzać. Mnie mój M powiedział ostatnio, niby żartem, że jak całą ciążę latałam jak gdyby nigdy nic, zawsze dobrze się czułam itd to teraz chyba nadrabiam bo tylko chodzę i narzekam!!ale dużo w tym prawdy bo nie dość, że ciężko coraz bardziej to tu coś szczyka, tam kłuje itd jak ja to mówię: "emeryci i renciści na start" :-)a dziś czytałam sierpniówki i widzę, że tam też nastroje już bojowe, psychika pomału nie wytrzymuje więc i nam powoli się taki schiz włącza.
13 lata 5 miesiąc temu #170706 przez monika1984lodz
Fanka masz racje - psychika siada pomalu...
i jeszcze troche pomaruze... mam normalnie jakis nalot muszek owocowek w mieszkaniu!!!Zjadlam juz wszytskie owoce a warzywa wsadzilam do lodowki i dalej lataja, juz nawet w chlebaku siedza- jak sie pozdyc tego cholerstwa!!!????

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #170709 przez fanka
Monika- ja kiedyś miałam taki nalot i okazało się , że w koszu były pestki z brzoskwiń!!
13 lata 5 miesiąc temu #170712 przez monika1984lodz
smieci dzisiaj rano M wywalil, ja wszystkie odpadki organiczne laduje w dodatkowa foliowke i zawiazuje .. eh chyba sie poloze do pozniej dziewuszki buziak :*

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #170722 przez gosia2324
A ja właśnie wróciłam od fryzjera, praktykantka robiła mi masaż glowy i prawie zasnęłam :woohoo:
Gorąco sie zrobiło. B)

Dziewczyny a z tym pokractwem pod koniec ciąży to ja tez tak mam ...
Tu mnie coś boli, tu strzyka, mąż patrzy na mnie z politowaniem jak kuśtykam z kuchni do pokoju ....

I wiecie co ?
Od kilku dni mam jedno marzenie włożyć swoje kochane biodrówki !!!!!
Ale teraz to nawet noga mi sie w nie nie zmiesci :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka