- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #170236 przez beti
Agusia, dlatego ja nie chcę oglądać porodówki, a tak w ogóle wydaje mi się, że przy porodzie to są takie emocje i tyle się dzieje, że nawet się nad tym nie zdążysz zastanowić...
A mi się poród w wodzie marzy....hmmm....no i na marzeniach poprzestanę...ale w domu bym się obawiała...
A mi się poród w wodzie marzy....hmmm....no i na marzeniach poprzestanę...ale w domu bym się obawiała...
Temat został zablokowany.
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #170241 przez mYSZA
ja jadłam bardzo dużo owoców, słodyczy trochę... ale 35 kg to naprawdę dużo przy wadze dziecka 2,5 kg.
Marta a Tobie co lekarz mówi?
Bewipo 3 maj się!
na patologii była piłka i instrukcja d niego. na porodówce drabinki i te wszytskie inne gadżety. ale powiem Wam, że jak sie pytałam to wiekszość lasek nie chodziło na SR i jakoś super nie było przygotowane do porodu w tym właśnie szpitalu- tj. nie miały wszytskiego co potrzeba, ale dawali to na oddziale. Pielęgniarki przemiłe były;)
Marta a Tobie co lekarz mówi?
Bewipo 3 maj się!
na patologii była piłka i instrukcja d niego. na porodówce drabinki i te wszytskie inne gadżety. ale powiem Wam, że jak sie pytałam to wiekszość lasek nie chodziło na SR i jakoś super nie było przygotowane do porodu w tym właśnie szpitalu- tj. nie miały wszytskiego co potrzeba, ale dawali to na oddziale. Pielęgniarki przemiłe były;)
- LILY
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #170245 przez LILY
Cześć Mój synek urodzi się również we wrześniu, około 13, chyba że postanowi wcześniej
Ja np. chciałabym zobaczyć oddział w moim szpitalu i jest to możliwe. Wiem też dużo od mojej siostry bo urodziła w grudniu. Ogólnie pozytywnie - oddział wyremontowany, miły personel
Ja np. chciałabym zobaczyć oddział w moim szpitalu i jest to możliwe. Wiem też dużo od mojej siostry bo urodziła w grudniu. Ogólnie pozytywnie - oddział wyremontowany, miły personel
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 5 miesiąc temu #170246 przez Mała
Wróciliśmy, korki masakra.
Ola jest dalej Olą, serduszko zdrowe i wszystko inne też. Jest drobna 1760g, według wymiarów termin na 6.10.
Szyjka skrócona o 5mm, czyli ma 2 cm, rozwarcie o 1mm więcej, czyli na 4 mm i muszę wytrzymać bezwzględnie 2 tygodnie, a najlepiej 4, czyli chociaż 1 września urodzić, bo do terminu nie ma cudów, żebym wytrzymała.
Mówi, że gdyby nie mama przez 3 tygodnie i leki na podtrzymanie to już w tej chwili mogłaby mała wyjść, a to nie fajnie by było.
Mała już siedzi w kanale i buźkę ma przysłoniętą spojeniem i jeszcze rączkami się zakryła, więc zdjęć buźki nie mam.
A teraz lecę Was nadrobić.
Ola jest dalej Olą, serduszko zdrowe i wszystko inne też. Jest drobna 1760g, według wymiarów termin na 6.10.
Szyjka skrócona o 5mm, czyli ma 2 cm, rozwarcie o 1mm więcej, czyli na 4 mm i muszę wytrzymać bezwzględnie 2 tygodnie, a najlepiej 4, czyli chociaż 1 września urodzić, bo do terminu nie ma cudów, żebym wytrzymała.
Mówi, że gdyby nie mama przez 3 tygodnie i leki na podtrzymanie to już w tej chwili mogłaby mała wyjść, a to nie fajnie by było.
Mała już siedzi w kanale i buźkę ma przysłoniętą spojeniem i jeszcze rączkami się zakryła, więc zdjęć buźki nie mam.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 5 miesiąc temu #170248 przez Agusia83
Beti, pewnie masz racje...ale tak jak pisalam, ja sie chyba bardziej boje pojscia do szpitala niz tam porodu...
Marta, jesli chcesz tam rodzic, to jedz ze Slawkiem, bo trafic na porodowke to masakra...po pierwsze jest ip, w ktorej dzis nie bylo dyżurującego lekarza ani poloznej...ona ponoc znajdowala sie na patologii, ale gdzie jest tak patologia to juz nie bylo napisane...po kilku minutach bladzenia i dlatego, ze jakas pani wyszla z porodowki moglismy tam wejsc (bo w ogole sa domofony z szyframi)okazalo sie, ze jesli zaczne rodzic w nocy, to na zewnatrz jest dzwonek, ktorego nie widzialam ...no i najpierw tam a pozniej kieruja Cie na porodowke...
A oto lista rzeczy, ktore potrzebujesz:
-karta ciazy
-dokument stwierdzajacy ubezpieczenie,
-ostatnie badania, w tym morfologia, hbs, odczyn wassermana, Twoja grupa krwi no i inne aktualne badania
- 2 reczniki, maly i duzy,
-recznik papierowy,
-duze podpaski bawelniane
- majtki siateczkowe
-2 koszule + koszula do porodu, szlafrok, kapcie pod prysznic, pantofle
- sztucce, kubek
-woda mineralna do picia
a dla maluszka
-pieluchy
-chusteczki nawilzajace....
i to chyba tyle...liste mam w torebce, ale nie chce mi sie wstac jak zerkne, ze o czyms zapomnialam to dam Wam znac
Marta, jesli chcesz tam rodzic, to jedz ze Slawkiem, bo trafic na porodowke to masakra...po pierwsze jest ip, w ktorej dzis nie bylo dyżurującego lekarza ani poloznej...ona ponoc znajdowala sie na patologii, ale gdzie jest tak patologia to juz nie bylo napisane...po kilku minutach bladzenia i dlatego, ze jakas pani wyszla z porodowki moglismy tam wejsc (bo w ogole sa domofony z szyframi)okazalo sie, ze jesli zaczne rodzic w nocy, to na zewnatrz jest dzwonek, ktorego nie widzialam ...no i najpierw tam a pozniej kieruja Cie na porodowke...
A oto lista rzeczy, ktore potrzebujesz:
-karta ciazy
-dokument stwierdzajacy ubezpieczenie,
-ostatnie badania, w tym morfologia, hbs, odczyn wassermana, Twoja grupa krwi no i inne aktualne badania
- 2 reczniki, maly i duzy,
-recznik papierowy,
-duze podpaski bawelniane
- majtki siateczkowe
-2 koszule + koszula do porodu, szlafrok, kapcie pod prysznic, pantofle
- sztucce, kubek
-woda mineralna do picia
a dla maluszka
-pieluchy
-chusteczki nawilzajace....
i to chyba tyle...liste mam w torebce, ale nie chce mi sie wstac jak zerkne, ze o czyms zapomnialam to dam Wam znac
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #170250 przez gosia2324
Mała napisał:
Czyli ogólnie dobre wieści bo Oleńka zdrowa
Ciesze sie
Mała dasz rade !!!! Bo kto da jak nie Ty !!!!
Wróciliśmy, korki masakra.
Czyli ogólnie dobre wieści bo Oleńka zdrowa
Ciesze sie
Mała dasz rade !!!! Bo kto da jak nie Ty !!!!
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #170255 przez megi2501
Mysza, a my tu się o Ciebie tak martwiłyśmy. Widzę, że słusznie. Ale spokojnie, masz jeszcze na nadrobienie.3-mam mocno kciuki!
Ciekawe ile Jula będzie ważyła w 32 tygodniu, skoro mam na plusie tylko 6,5kg Zaczynam poważnie się martwić!
Do tego ta pieprzona cukrzyca!
Gosiu, ale Ty dziś aktywna! Podziwiam
Moniu, ale fota! Naprawdę, aż łezka w oku się kręci!
Pochwale się, kupiłam taki ręcznik dla Juli dzisiaj:
allegro.pl/okrycie-kapielowe-recznik-z-k...90180.html?source=oo
Ciekawe ile Jula będzie ważyła w 32 tygodniu, skoro mam na plusie tylko 6,5kg Zaczynam poważnie się martwić!
Do tego ta pieprzona cukrzyca!
Gosiu, ale Ty dziś aktywna! Podziwiam
Moniu, ale fota! Naprawdę, aż łezka w oku się kręci!
Pochwale się, kupiłam taki ręcznik dla Juli dzisiaj:
allegro.pl/okrycie-kapielowe-recznik-z-k...90180.html?source=oo
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #170258 przez Agusia83
Megi, sliczny recznik... tylko troszke drogi
Mala, najwazniejsze, ze Olcia zdrowa, serduszko w porzadku....a tak jak juz pisalam, nie wszystkie dzieci sa ogromne...przeciez w przyrodzie musi byc rownowaga i niektorzy rodza sie drobinkami a niektorzy wielkoludami ale uwazaj na siebie....niech maluszek pobedzie pod serduszkiem mamy
Mala, najwazniejsze, ze Olcia zdrowa, serduszko w porzadku....a tak jak juz pisalam, nie wszystkie dzieci sa ogromne...przeciez w przyrodzie musi byc rownowaga i niektorzy rodza sie drobinkami a niektorzy wielkoludami ale uwazaj na siebie....niech maluszek pobedzie pod serduszkiem mamy
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #170280 przez Marta M
Lily witamy
Agusia to dla dzidzi nie trzeba zadnych ubranek brac??
Mysza a u mnie bylo tak, ginka powiedziala ze sa cztery przyczyny z ktorych dziecko moze miec za mala wage:
1. cukrzyca
2. zle przeplywy
3. infekcja organizmu
4. taka jej uroda
do szpitala trafilam wlasnie zeby zbadano mi przeplywy, sa ok, cukrzycy niby nie mam, choc te wyniki glukozy byly na grznicy, infekcji nie mam, wiec moze taka uroda, ale do szpitala na wizyty chodze...
a mnie sie podobaja Wasze zdjecia i stwierdzilam ze sama sobie jakies zrobie, bo meza nie ma, wiec mam sporo czasu na glupie pomysly...oto efekt..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Agusia to dla dzidzi nie trzeba zadnych ubranek brac??
Mysza a u mnie bylo tak, ginka powiedziala ze sa cztery przyczyny z ktorych dziecko moze miec za mala wage:
1. cukrzyca
2. zle przeplywy
3. infekcja organizmu
4. taka jej uroda
do szpitala trafilam wlasnie zeby zbadano mi przeplywy, sa ok, cukrzycy niby nie mam, choc te wyniki glukozy byly na grznicy, infekcji nie mam, wiec moze taka uroda, ale do szpitala na wizyty chodze...
a mnie sie podobaja Wasze zdjecia i stwierdzilam ze sama sobie jakies zrobie, bo meza nie ma, wiec mam sporo czasu na glupie pomysly...oto efekt..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez Marta M.
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #170292 przez Agusia83
Marta.....ale z Ciebie laska super sexownie wygladasz:)...a powiem, ze bus to masz sporawy...sliczny
Nie, ciuszkow nie trzeba, jedynie na wyjscie dzidzi z mama...i polozna powiedziala, ze przewaznie kobiety leza 2 dni....i wychodza jak wsio ok..
Nie, ciuszkow nie trzeba, jedynie na wyjscie dzidzi z mama...i polozna powiedziala, ze przewaznie kobiety leza 2 dni....i wychodza jak wsio ok..
Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez Agusia83.
Moderatorzy: ilona