BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #369568 przez wiki714
agnesssa wlasnie o to chodzi ze jakis za maly w porownaniu do zdjec ktore to wrzucacie nawet we wczesniejszych tygodniach to moj jest maluski :( co prawda malenstwo kopie i owgole ale jakos sie martwie:(:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #369572 przez agnesssa
Wiki najważniejsze, że czujesz swojego maluszka :woohoo: Każdy brzuszek jest inny i indywidualny, nie każda z nas ma duży :blush: N martw się na pewno jest wszystko dobrze. A w ole czytałam gdzieś kiedyś, że jeżeli maleństwo się zagnieździ na tylnej ścianie macicy, to brzuszek będzie bardzo mały ;) A po za tym nie powiedziane, że jeszcze nie wyskoczy :lol: A kiedy masz kolejną wizytę :unsure: Tzn jak duży jest już maluszek :unsure:
No i wrzucaj fotę, same ocenimy czy jest taki malusi :woohoo: No i jeszcze się pochwal czy już wybraliście imię dla synusia :unsure:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #369590 przez Lui
wiki714 - Witam :) Gratuluje Synka :) mi też ciągle leci krew z nosa, po parę razy dziennie.. :/ brzuszkiem się nie martw :) najważniejsze, że czujesz Małego :)

W końcu się zmotywowałam zrobić jakie kol wiek zdjęcie, sprzed chwili, ja to mam eeeh duży brzuszek patrząc po innych zdjęciach

Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #369605 przez agnesssa
Lui faktycznie duży :woohoo: Ale jest prześliczny :lol: Może też się dzisiaj zmobilizuję i zrobię fotkę mojego bebzonika :silly: :lol: A teraz idę jeść obiad, zrobiłam pizze mam nadzieję, że wyszła :woohoo:

12 lata 10 miesiąc temu #369644 przez chasiami
Hej dziewczyny!
Lui prześliczny brzuszek :)
no a ja zgodnie z zaleceniami leze tylko miedzyczasie lezenia jade na egzaminy.
wiki714 mi też dzisiaj leciała krew z nosa i to 2 razy, zastanawiam sie czy to jest normalne? że aż 2 razy?
Też bym musiała wrzucic zdjecie brzuszka :)

12 lata 10 miesiąc temu #369646 przez Lui
Agnesssa i Chasiami - mobilizować się i wrzucać zdjęcia :)

Chasiami - ja nie wiem czy to jest normalne ta krew z nosa, wczoraj miałam coś takiego co podchodziło mi pod "lanie się z nosa krwi", ale jak pytałam Pani Gin. to nic sobie z tego specjalnie nie zrobiła.. stwierdziła taki urok .. :|

12 lata 10 miesiąc temu #369659 przez agnesssa
Ależ jestem wykończona :huh: Pomalowaliśmy ściany i już pomalowałam wzór zeberki, i niestety za długo zwlekaliśmy ze ściągnięciem szablonu (aż całe 5 min :ohmy: ) niestety wzór odszedł z tynkiem :ohmy: :ohmy: :huh: :angry: :angry: :angry: Masakra :ohmy: Dobrze, że mój mąż to złota rączka i już wyszlifował ścianę i położył tynk, teraz schnie i jutro będzie trzeba na nowo pomalować ścianę i szablon :huh: Ale wyczyszczenie szablonu mnie wykończyło :dry: Plecy nie dają rady :(

Co do krwawienia z noska, to całkowicie normalne w ciąży, z powodu estrogenu bodajże, więc się dziewczyny nie martwicie, ale uważajcie na siebie :kiss: :kiss:

No i mój brzuś

12 lata 10 miesiąc temu #369676 przez makrelcia
śliczne te wasze brzuszki :) Też mam taki duży :D

A z tym nosem to ja mam inny problem. Wiecznie sucho w nosie i że się tak wyraże same "suche babole". Nie komfortowe to ale jakoś daje sobie radę.

agnessssa a z tym szablonem to kiepsko. Ale następnym razem się uda :D

Wszystkiego najlepszego mamusie :)

Widze, że nie tylko mój maluch był wczoraj leniwy :) Za to dzisiaj to przechodzi sam siebie :)

12 lata 10 miesiąc temu #369679 przez Jussstyś
agnessa śliczny brzusio :):)
makrelcia też mam takie jak to nazwałaś ''suche babole'' w nosie :angry: jak to mnie denerwuje :angry: i też czasami krewka z noska poleci, ale w ciąży to normalne, bo śluzówka nosa jest bardziej wrażliwa :)

12 lata 10 miesiąc temu #369682 przez wiki714
wizyte mam we wtorek.na ostatniej wizycie mialam usg ale mam takiego ginekologa ze nawet nie dostalam zdjecia\\\:(: moze dlatego ze chodze do niego panstwowo? mysle ze we wtorek dam mu te 50 zl i powiem zby zrobil mi dokladniejsze usg no i dal zdjecie\:) mi krew leci kilkanascie razy dziennie ale gin powiedzial ze to normalne bo w ciazy naczynka sa duzo bardziej wrazliwe. a imienia jeszcze nie wybralismy ale myslimy intensywnie:)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #369686 przez andra88
Pięknie macie brzuszki :)

agnessssa oj biedna, napracowałaś się dziś. To złota rączka z Twojego męża :)! Podenerwują nas czasem te nasze chłopy, ale co byśmy bez nich robiły...

Mój mały jest dziś bardzo leniwy, aż mnie to niepokoi. Dał mi jednego kopniaka i troszkę mnie posmyrał i na tym koniec. A do tego koszmarnie boli mnie brzuch... Tak jakby na miesiączkę :( aż na kręgosłup promienieje :( Mój kochany właśnie do roboty pojechał, a mnie się już nudzi ;/

Na szczęście ani nie mam 'suchych baboli' ani krew mi nie leci, chyba jestem jakaś inna hihi
wiki714 ja też chodzę państwowo do gin, i nie daje mi zdjęć z USG. Może raz dostałam jak byłam w 12-13tyg. A tak to mam fotki z badań prenatalnych.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #369882 przez wiki714
no ja tez 1 zdjecie dostalam jak do tej pory. Kobietki jak myslicie jakie badania dodatkowe (tzn te bez skierowania od ginekologa nfz) warto zrobic po 25 tygodniu?

12 lata 10 miesiąc temu #369923 przez chasiami
Ja byłam na prenatalnych potem na dostałam skierowanie na echo serca płodu i dziecko mam dokładnie przebadane, jakby było cos konieczne to moja gin napewno by mi o tym powiedziała :)

Tak wiec dziewczynki jestem po egzaminach i dostałam trzy piątki i dwie czwórki, ale stres niemożliwy :( jeszcze tylko 2 egzaminy, obrona i the end :)
Dziękuję dziewczynki ze trzymałyscie kciuki :) i to skutecznie :)

12 lata 10 miesiąc temu #369966 przez Lui
Agnesssa - super, że się zmotywowałaś :))) Fajny brzusio :))tylko się nie przemęczaj w przyszłości tak z różnymi rzeczami w domu :(

wiki714
- ja w 21 tygodniu byłam na USG 3D (płaciłam 250zł z nagraniem na płytę zdjęć i filmiku, jak byłam w 14 tygodniu albo 12, mam krótką pamięć to wtedy za to samo 200zł, podrożało. Teraz mam zwykłe skierowanie na badania morfologia mocz i ponownie toksoplazma, kolejna wizyta w połowie czerwca - chodzę prywatnie bo mnie bardzo zdenerwował mój lekarz z NFZ (który dosłownie "olał" mnie jak przyszłam na pierwszą wizytę w ciąży 6-7 tygodniu i kazał mi się zjawić w 12 tygodniu ciąży, żadnego skierowania na badania, żadnych pytań o to czy biorę kwas foliowy i o co kolwiek, jeszcze miał głupie komentarze, a bardzo źle się czułam).

Andra88
- moja Mała też jest leniwa.. jak wcześniej kopała jak szalona tak od jakiś 4 - 6 dni.. jakby jej prawie nie było. Tzn. kopnie parę razy w ciągu dnia.. ale nie jak wcześniej

Chasiami - Gratuluje zaliczeń ! :) bardzo ładne oceny ! :) Jeny ja mam wrażenie że studia skończyłam baaardzo dawno...

12 lata 10 miesiąc temu #370032 przez siteczko
Piękne brzuszki :) ja nie będę gorsza i też wrzucam foteczkę :) W końcu znalazłam chwilę bo w sumie 3 tyg foteczki nie robiłam, ale przynajmniej widzę różnicę ;) Mimo że nie mam aż tak dużego jak Wy, ale już się zrobił fajniutki ciążowy :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka