BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #371814 przez 26joanna
Cześć :)
Na mnie tez nie działają truskawki :P może dlatego , bo wiem ze tu są chemiczne :(
Ja mam jakiegoś pecha , a zła jestem jak nie wiem co :angry: Dzwoniłam dziś do przychodni żeby umówić się do mojej lekarki i okazało się ze pani się zwolniła i podała tylko nr telefonu! który nie działa ! Nie mam z nią kontaktu , wiec w 6 miesiącu ciąży zostałam bez lekarza! nie mogę iść do innego ( podobno) bo w programie wybrałam ja , no tak ale skąd miałam wiedzieć ze mi ucieknie i zostawi mnie bez niczego! Jedziemy zaraz do biura odpowiedzialnego za lekarzy i trzymajcie kciuki żeby udało mi się załatwić przeniesienie do innego lekarza i złożyć skargę na "szanowna panią doktor" :angry:
Moj syneczek obudził mnie dzisiaj o 4.30 i nie mogłam spać :) męża obudziłam i pierwszy raz poczuł jak Jaś kopie :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #371833 przez agnesssa
Siteczko i bardzo dobrze, nie zmieniaj, a teraz przynajmniej jesteś dużo spokojniejsza :kiss: :kiss: No to poczekasz sobie na następną wizytę :lol: Mam nadzieję, że Ci ten czas szybciutko zleci :woohoo:

Aganio ty masz fajnie z tą dwójcą :woohoo: Ale niech sie teraz wyszaleją, co by po porodzie dały mamusi odetchnąć :woohoo:

Karolak oba imiona świetne :huh: Ale to nie jest taki zły pomysł, zapytajcie o zdanie swojego maluszka, jestem ciekawa co wybierze, a przecież i tak sami zdecydujecie :woohoo: :silly:

Joanna Szok dla mnie, jak to nie możesz zmienić lekarza, przecież to jest indywidualny wybór każdej mamy... a jak byś się nagle przestała dogadywać z lekarzem to co... po za tym w tej sytuacji to już w ogóle, lekarka sobie poszła w cholerę i Ty masz teraz czekać aż się odezwie czy co :ohmy: Normalnie nie dziwie Ci się, że jesteś zła :huh: Oczywiście trzymam kciuki :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #371839 przez patys
hej dziewczyny:) ja też codziennie zajadam się truskawkami z jogurtem naturalnym a jak jestem głodna to podjadam do tego chałkę z masełkiem:) a dziś na obiadek robię łososia i kalafiorka do tego... mąż pilnuje żeby chociaż raz w tygodniu była rybka dla małego:)

co do wagi to ja też przytyłam już ok 8 kg i ani razu nikt mi nie mówił że to za dużo...wręcz przeciwnie powiedziała mi gin że jak jest się szczupłym to nawet do 17 kg można przytyć....

idę dziś na szkołę rodzenia bo jak już wcześniej pisałam moja grupa wrześniowa zbiera się akurat jak mam wyjazd nad jezioro zaplanowany pod koniec lipca...ciekawe jak będzie:) wszystkie ważne inf wam przekaże:)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #371896 przez agnesssa
Patys pyszny obiadek masz :lol: A ja mam ostatnio wielka ochotę na kalafiora, i nie mogę dostać :angry: :angry: :angry:

Ciekawa jestem co tam u Ciebie będą w szkole rodzenia mówić :unsure: Przyjemnych zajęć życzę :lol:

A mój synuś nie chciał mnie za bardzo kopać od wczoraj i jak go dzisiaj ładnie prosiłam, żeby się odezwał do mamusi to mnie centralnie w pęcherz zaczął kopać, śmieszne uczucie hehe Ale już przestał na szczęście :woohoo:

A mnie się nie chce już pracować i postanowiłam jechać do domu szybciej :blush:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #371927 przez andra88
hej dziewczyny :)
Ale ruch na forum :D Super! Zaraz nadrobię zaległości :)
Ja dziś posłałam męża po truskawki :D Pychota! Ja zaś wcinam truskawki z cukrem :P
Wczoraj cały dzień była u mnie moja mama- połaziłyśmy po sklepach, kupiłam małemu skarpetki i gąbkę do wanienki. Taką na której będę mogła Nikodema położyć. Zobaczymy czy się przyda.
Mój mały też ostatnie dni leniwy hehe Daje o sobie znać dopiero jak zacznę głaskać brzuszek. Pojutrze idę do gina. Ale synusia chyba nie zobaczę na usg :(

12 lata 10 miesiąc temu #371941 przez Ania14.09
Jak już tak piszecie o zachciewajkach, to ja ostatnio nie mogę odpędzić się od słodyczy. Jak nie lody, to czekolada, jak nie to to jogurt słodki :laugh: Ciągle powtarzam sobie i wszystkim, ze może to niedługo, bo dziś robiłam wynik na cukier. Picie tej słodkości nie jest takie złe. Nawet mi smakowało ( ale jak ciągle się chce słodkiego) Jutro odbieram wynik i będzie chwila prawdy ;) Miejmy nadzieję, że w normie

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #371943 przez moniab26
26joanna dziwna ta sytuacja z tym twoim lekarzem, no program programem ale jeśli jeden lekarz odchodzi to na jego miejsce powinien przyjść inny albo pacjentki powinny być do innych lekarzy skierowane - nie można zostawiać kobiet w ciąży bez opieki lekarskiej...
Patyś narobiłaś mi smaka na kalafiorka, jutro sobie upie i z masełkiem i bułeczką sobie zrobię, mniam
a truskawki... właśnie jem z nich mus ze śmiwtanką i makaronem :)

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #371960 przez andra88
Ania14.09 wyniki będą napewno dobre :) A co do słodkości to musiałam dziennie jeść loda, ale już mi przeszło :D
Zrobiłam dziś ciastko z rabarbarem, zaraz spróbuje czy mi się udało :D
Macie już kreskę od pępka w górę?? Mi się powolutku robi. Zawsze mi się to jakoś podobało w ciążowych brzuszkach, bo tak to słodko wygląda :)
Mały mnie dziś kopie bardzo nisko, czuję się jakby zaraz miał wyjść. A Wy gdzie czujecie najbardziej kopniaki?

12 lata 10 miesiąc temu #372075 przez PolaL
widzę że sezon truskawkowy w pełni rozpoczęty :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 10 miesiąc temu #372077 przez PolaL
Fajnie że zabrałyście sie za imiona dla maluszków. My nie możemy sie jak na razie zdecydować na imię dla córci. Jakaś pustka nas ogarnęła i zero pomysłów.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372082 przez andra88
PolaL a z imieniem to macie jeszcze czas :P ale fajnie gadać do dzidziusia jego imieniem :) Narazie gadamy do małego Nikodem, ale to imię jeszcze nie jest na 100%.

Jeszcze niedawno Was chwaliłam że tutaj tłoczno na forum, a tu proszę, cisza :P Gdzie się podziały wrześniowe mamuśki??
Z jednej strony się nie dziwię że nie ma nikogo na forum bo ładnie jest na dworze :D

12 lata 10 miesiąc temu #372084 przez andra88
PolaL dawno się nie odzywałaś, co tam u słychać u Ciebie i malutkiej?

12 lata 10 miesiąc temu #372089 przez PolaL
W końcu doczekałam się zwolnienia lekarskiego i teraz mam czas dla siebie, małej, rozrabiaki Szymonka no i męża. Ale wcześniej to po prostu byłam zbyt zmęczona żeby po pracy w domu odpalać kompa.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372093 przez andra88
to fajnie że masz zwolnienie, teraz musisz i do nas częściej zaglądać :D A malutka daje mamusi popalić??

12 lata 10 miesiąc temu #372094 przez PolaL
Byłam w piątek u lekarza i uspokoił mnie z tą 2 częściową pępowiną. Teraz mam skierowanie na obciążenie glukozą.Ale mam czas do 25.06 żeby zrobić więc odkładam na później.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka