BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #372144 przez PolaL
Jak byłam z Szymkiem w ciąży to też tak mieliśmy, jak tylko mąż przykładał rękę to była cisza. A jak ją brał to brzucho przelewał się. Teraz chyba mała jest bardziej "przystępna" :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372147 przez andra88
Jussstyś fajne zdjęcia :) Uwielbiam oglądać fotki z usg i wyobrażać sobie niunie jak wygląda.
moniab26 a już myślałam że moja ginka jest jakaś skąpa w zalecaniu badań, ale jak za to płaci i do tego ma tyle pacjentek to z jednej strony się nie dziwię. Już mnie nic nie zdziwi w Polsce- przepisy są u nas okropne.
PolaL to moja cytologia będzie ważna bo miałam robioną 2 miechy przed zajściem w ciążę, ale muszę jakoś odzyskać wyniki bo nie dostałam od nich

12 lata 10 miesiąc temu #372152 przez PolaL
powiedźcie czy jak położycie się i potem chcecie wstać to czy pobolewa was dół brzucha- ale tak niżej bardziej łono. Bo ja tak mam a nie przypominam sobie żebym miała we wcześniejszej ciązy. lekarz mi mówi że to ze względu na gwałtowną zmianę położenia i żebym się nie martwiła. ale sama nie wiem ?

12 lata 10 miesiąc temu #372156 przez andra88
PolaL mnie pobolewa z prawej strony bardziej, okolice wyrostka, najbardziej jak się właśnie podnoszę albo jak chcę zmienić pozycję.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372160 przez Jussstyś
Ania na pierwszym ma rączki złożone jakby się modliła :laugh: przypatrz się :)
andra ja też uwielbiam oglądać zdjęcia z USG, a mam płytę więc cały czas mogę oglądać moją niunię :)
PolaL mnie nie boli jak się podnoszę, ale kiedy napinam mięsnie brzuszka, to robi się trójkątny :laugh: taki śmieszny kształt ma wtedy :laugh: Ale za to czasem jak kichnę to zaboli mnie z lewej strony tak nisko zaraz nad pachwiną.

12 lata 10 miesiąc temu #372171 przez Ania14.09
Jussstyś- już widzę, :laugh: Smieszne, super!

PolaL- mnie też czasami pobolewa, i jak kichnę i jak się przewracam, to wiązadła, a całkiem na dole jak cię boli, to może mięśnie? Może miałaś cesarkę w pierwszej ciąży? Jeśli tak, to przez cesarkę, po cesarce ma się przecięte mięśnie, i mogą w kolejnej ciąży boleć

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #372172 przez andra88
Przed chwilką się ważyłam, i już przytyłam 11 kg! No masakra jakaś, jeszcze nie dawno byłam 8 kg na plusie, a tutaj już 11 :ohmy: Ważę już 77 kg ohhh...
Znalazłam na necie kalkulator wagi w ciąży i powinnam przy wzroście 168 ważyć 72.9 kg( min.71.8 - max.74.1 kg).
viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/

Ale jak można odmówić sobie czegoś słodkiego :( A ostatnio to dosłownie jem za dwóch...

12 lata 10 miesiąc temu #372184 przez PolaL
Ania - rodziłam naturalnie, więc mięśnie odpadają. Pobolewa mnie tylko jak lezę i zmieniam pozycję. Bo jak chodzę czy siedzę to nie odczuwam dolegliwości.

Andra - odmówić trudno jak ma sie zachciankę. Te na szczęście mnie omijają. Ale i tak zaczęłam dziś dzień do basenu. I ponieważ mam teraz więcej czasu zamierzam uczęszczać tak 2-3 razy w tygodniu.

12 lata 10 miesiąc temu #372187 przez Jussstyś
A mnie wzięło na sentymenty i przeglądałam właśnie zdjęcia ze ślubu :) i jedno zdjęcie mi się spodobało :)
andraTy się nie przejmuj, bo ja już 18kg na przodzie jestem :angry:

12 lata 10 miesiąc temu #372198 przez andra88
Dokładnie trudno odmówić sobie jak ma się zachciankę :P Z tym basenem świetny pomysł, my też się wybieramy od dłuższego czasu na basen i nie możemy się wybrać heh
Jussstyś nie przejmuję się aż tak, ale przeraża mnie to jak ja się pozbędę kg po porodzie. moja ginka mi powiedziała że mogę w ciąży do 12 kg przytyć, już ostatnio od niej dostałam ochrzan że się spasłam (jej słowa)

12 lata 10 miesiąc temu #372201 przez PolaL
Jusstyś - tak z ciekawości zerkłam na Twój suwaczek ślubny i widzę ze nie dość że mamy zbliżony termin porodu (ja 22.09) to jeszcze ślub brałyśmy w podobnym czasie ( nie licząc lat - ja 05 lipiec).

12 lata 10 miesiąc temu #372205 przez Jussstyś
andra ja ze zrzuceniem kilogramów nigdy nie miałam problemów :) poza tym po porodzie jak będziesz synka karmić, to wyciągnie z Ciebie te zbędne kilogramy ;)

12 lata 10 miesiąc temu #372207 przez Jussstyś
PolaL wiesz, że nawet uwagi nie zwróciłam? ;) ale rzeczywiście, podobne te terminy mamy :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372211 przez andra88
Jussstyś no ja niestety nie mam tyle szczęścia i u mnie z odchudzaniem idzie zawsze ciężko. Po porodzie troszkę kg spadnie, bo dzidziuś i wody płodowe ważą swoje.
A później ciężko pracować z mężulkiem w łóżku żeby wrócić do wagi z przed ciąży :D Przyjemne z pożytecznym :D

12 lata 10 miesiąc temu #372212 przez PolaL
z wagą w ciąży to jest różnie jedna przybywa 10kg inna 30kg. Ja z Szymkiem miałam +10kg a zeszło mi w ciągu 2 tyg. po jego urodzeniu.I to dzięki cycusiowi. Więc nie ma co się katować jak planujecie karmić to spokojnie to zrzucicie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka