BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #372586 przez makrelcia
a ja tam lubię i morze i góry :) No i droga ta sama :) Nad morzelatem a w góry zimą. Tak od wielu lat. Choć marzy mi się pospacerować po plaży jak będzie pełno śniegu, no i połazić po górach w pierwsze wiosenne dni :) Tak jakoś mi się odmienia.

A teraz jedziemy do Mielna nad morze, bo najbliżej mamy choć najchętniej to bym do Jastarni pojechała ale perspektywa 9h w samochodzie mnie dobija :)

A mi od wczoraj jakoś tak kręci się w głowie. Ogólnie taka słaba jestem :(
Wczoraj mnie wzięło też na pisanie różnych list. Już mam napisane co muszę jeszcze w domu zrobić przed porodem, co kupić, co spakować do szpitala i co będzie potrzebne dla Małego :)

Odnośnie tego mięska... to mi Anulka coś uświadomiłąś... mój mąż to noga w kuchni. Więc w sierpniu będę musiała pobawić się w smażenie, pieczenie jakiegoś mięska i buch do zamrażarki :D Żebyśmy z głodu nie umarli jak urodzę :) Liczę się z tym, że przez pierwsze dni nie będę miała czasu na gotowanie obiadków :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #372598 przez Anulka
Ojj, masz rację Makrelcia, ja też tak zrobię. Np. gołąbków, pierogów różnych, mięsnych potraw i też zamrożę. Super pomysł podsunęłaś ! :)

A mnie w poniedziałek zaatakowało drożdżakowe zapalenie na dole :(. Przeczytałam, ze w II trymestrze jest to bardzo częste. Kupiłam w aptece CLOTRIMAZOLUM GSK i smaruję i mi się wydaje, że jest poprawa. Do gina nie jechałam, bo mam 25 km. Wizytę mam 14.06, mam nadzieję że maść zwalczy to cholerstwo do końca.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372606 przez agnesssa
Anulka faktycznie mi się tez takie badziewie przyplątało :angry: :angry: ja też się tym smaruje, i szybko pomaga :woohoo:
Mięcho swojskie to super sprawa, fajnie, że masz gdzie to trzymać :woohoo:

Makrelcia to super, że już masz listy porobione :lol: a na te zawroty głowy to nie wiem co Ci poradzić, może masz anemię :unsure: Faktycznie pomysł z jedzonkiem to strzał w 10 :lol:

Andra a dasz trochę tego sernika :silly: :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #372610 przez moniab26
faktycznie takie zapasy gotowców na dni pobytu w szpitalu i te późniejsze kilka dni to świetny sposób - czyli jeszcze jedna rzecz do wykonania przed porodem :laugh: oj wydłużają się nam te listy, a może by tak spróbować nauczyć facetów gotować?

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu #372613 przez Anulka
Wiesz Monia, mój jak by już musiał to pewnie coś by sobie tam nie skomplikowanego zrobił, pewnie. Ale znam z własnego doświadczenia, że mężczyźni dzielą się na tych co lubią gotować i tych co specjalnie nie lubią. Mój akurat należy to tych drugich.

12 lata 10 miesiąc temu #372617 przez agnesssa
Anulka mój gotować to nawet umie, musiał się nauczyć, jak ja robiłam na dwa etaty :woohoo: Ale ja i tak wiem jak będzie, nikt nie będzie gotować, bo będziemy wiecznie przy małym siedzieć hehe :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #372625 przez Anulka
A ja przez to zapalenie drożdżycowe nie kochałam się z mężem od poniedziałku i mnie dziś już skręca strasznie :( ...męża już wczoraj nosiło....kurcze jakoś to trzeba przetrwać :dry: .

12 lata 10 miesiąc temu #372627 przez Anulka
Agnesssa , no masz rację, że szczególnie na początku przy dziecku będzie się przylepionym, no ale jeść w miedzy czasie też coś trzeba będzie , więc rozmrażanie trwa tylko chwilę :)

12 lata 10 miesiąc temu #372629 przez agnesssa
No dokładnie, to na prawdę świetny pomysł :lol: Makrelcia wręczam Ci oskara za super pomysł :lol: :lol:

Anulka wiem co czujesz, my dwa tygodnie mieliśmy przerwy :huh: :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #372653 przez Jussstyś
Hej dziewczyny :)
A ja właśnie wróciłam ze szpitala, bo mojego dziadka dzisiaj wypisali :) był prawie 2 tyg. na zapalenie płuc :( ale już jest w porządku :)

A ja się muszę Wam pochwalić, że mój mąż to prawie mistrz kuchni! Lepiej gotuje ode mnie :) dlatego nie przeraża mnie perspektywa kilkudniowego pobytu w szpitalu :) Czasem nawet jak nie chce mi się gotować, to On się za to zabiera :laugh:

Anulka my się z mężem ostatnio kochaliśmy w sobotę :laugh: jakoś teraz w ciąży nie mam ochoty na to wcale :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #372677 przez moniab26
Anulka, agnesssa my nie kochaliśmy się od początku ciąży i tak jak na początku nie miałam ochoty na przytulanki tak teraz mam ochotę bardzo często ale niestety :( nie możemy więc stosujemy pieszczoty zastępcze :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372678 przez makrelcia
dzięki za oskara :D

a co to sex ? bo ja już przez 1,5 m-c zapomniałam :/

a co z tymi telefonami?

12 lata 10 miesiąc temu #372679 przez moniab26
Znalazłam dziewczynki gotową listę zakupów dla maluszka stworzoną przez doświadczoną mamusię:
www.mamopedia.pl/ciaza/ciaza/wyprawka-dla-noworodka

makrelcia przesłałam ci na mail kontakty, które do mnie trafiły

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 10 miesiąc temu #372691 przez Ania14.09
Znowu zrobiło się kulinarnie :laugh: U mnie w domu na szczęście jest dwóch kucharzy, i mój mąż bardzo dobrze gotuje i córa, choć jak siedzę w domu, to robię to tylko ja ;) Jednak po porodzie jak zamierzacie karmić piersią, to należy bardzo uważać na to co się je aby nie zaszkodzić maleństwu. Na pewno nie wchodzą w grę jakieś rzeczy odgrzewane. Choć swojskie mięsko Anulki, no pozazdrościć :blink: A pamiętam, też, że po urodzeniu Madzi jak zaczęłam karmić, to jeść mi się chciało jeszcze bardziej niż w ciąży i strasznie pić, a wtedy nie wolno jeść wszystkiego :dry:

Mam wyniki z obciążenia glukozą i nie bardzo mnie ten wynik cieszy. Na czczo mam w normie, bo 89, natomiast po wypiciu tego płynu, to mam 141, a norma jest 140. Przeczytałam w necie, że to nie cukrzyca ciążowa,ale... nie wiem czy od razu pędzić z tym do lekarza, czy zaczekać do wizyty :unsure: Jak myślicie?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #372695 przez moniab26
Ania14.09 zaczekaj do wizyty, nie jest to jakieś straszne przekroczenie normy, jednak musisz ograniczyć cukier i słodycze...

[*] 30.05.2005 aniołek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka