- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*
Ja też kocham morze, mogłabym się całymi dniami na plaży opalać.
Ja całą noc nie spałam, okropnie mnie brzuch boli po bokach, zmiana pozycji w łóżku to jakiś koszmar normalnie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Jest tak jak piszecie ja mam morza po dziurki w nosie ale tęsknie za górami. Nie powiem żebym się nad morze nie wybierała ale zdecydowanie nie jestem typem plażowicza co leży i tylko przekręca sie z boku na bok. JA po 5 minutach już wstaję i sie nudzę całe szczęście że woda nie daleko to mogę popływać choć z małym na razie to raczej chodzimy przy brzegu. Zobaczycie same jak to fanie wygląda jak dziecko wejdzie wam do wody i nagle zdziwienie że mu woda jajeczka zmoczyła

Jak na razie czekam na ocieplenie to może i ziemia sie nagrzeje - bo nie dodałam że nad morzem uwielbiamy namioty

A co do gór to chyba wybierzemy się tak na początku sierpnia. Mąż ma rodzinę w Jeleniej Górze i będziemy stąd wyjeżdżać na wycieczki. O podróż się nie martwię liczymy że trzeba sie zatrzymywać co 2h raz ze względu na mój stan dwa mały też musi pochodzić. No ale zobaczymy w praniu jak to będzie.
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Ania Też mam problem ze słodyczami

Mam nadzieję, ze wyniki będą dobre

WR, toksoplazmozę też miała i niestety będę musiała powtórzyć tokso

PolaL no to super, że już na zwolnieniu jesteś, będziesz miała więcej czasu, żeby pisać nam tu

A o co chodzi z tą 2częściową pępowiną

Mam dokładnie tak samo jak ty, jak się próbuje podnieść to mnie pobolewa właśnie tam na dole

Monia ja miałam robiona cytologię na początku ciąży, chyba przy drugiej wizycie.
Jussstyś Świetne zdjęcia

Makrelcia doskonale cię rozumiem z tym gubieniem kg ja powinnam zrzucić jakie 20kg, na razie doszedł mi 1 kg od wagi sprzed ciąży, ale to tylko dlatego, że zgubiłam 5 w pierwszym trymestrze, więc suma sumarum w drugim przybrałam już 6 jeżeli będzie to szło w takim tempie to będę miała 30 do zrzucenia

A ja uwielbiam i morze i góry, ale nad morzem mieszkam, a w góry mam daleko

W tym roku już też mam plaże zaliczoną, tylko się nie kąpałam jeszcze

- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja pochodzę z miejscowości oddalonej od Zakopanego nie cala godzinkę jazdy samochodem

Mnie pobolewa brzuch "dołem" przy zmianie pozycji do spania i ogólnego wstawania. Jeszcze do tego doszły bóle korzonek wiec wyobraźcie sobie ze marudzę jak staruszka

Moje dzieciątko od wczoraj jest bardzo ruchliwe , nie wiem czy to przez wczorajsze zdenerwowanie ale przecież już dawno się uspokoiłam. Byłam wczoraj w biurze i pytałam się o zmianę lekarza i facet powiedział ze bez problemu mogę się przepisać , wiec nie wiem czemu ta ..... mi tak powiedziała , żeby mnie zdenerwować?
Wczoraj byłam zamówić i opłacić mundurek do szkoły Lusi i od września zaczyna szkole moja mala córeczka

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

Ale się rozpisałyście

Ja wczoraj ostatni raz czytałam Was koło 14... więc może dlatego się tyle uzbierało

Wróciliśmy przed 22 i siedziałam dobre 30 min aby nadrobić co napisałyście

Ja cytologie miałam zaraz na początku ciąży robioną... wszystkie badania też... tokso też muszę jeszcze powtórzyć

Co do morza czy góry, do gór mam zdecydowanie bliżej, więc pewnie dlatego do morza mnie ciągnie

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

PolaL no to ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest

Siteczko mam nadzieję, że dzisiaj się już lepiej czujesz

- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
hmmmm pozazdrościć wyjazdu nad morze ja uwielbiam siedzieć na słoneczku i pływać nawet w zimnym morzu....
właśnie wróciłam z badań na cukrzyce... bleeee myślałam że zwymiotuje jak wypiłam tą glukoze i najgorsze czekanie 2 godziny.... jur=tro odbieram wyniki i mam nadzieje że bedą ok a już za 5 dni zobacze moje dzieci....

ja narazie w brzuchu mam 102cm a co do wagi to od początku ciązy +7kg... myśle że nie najgorzej

miłego dzionka życze mamuśki :*
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

bagatela.krakow.pl/s.php?f=spektakle&id=boeing
nawet teraz jak sobie przypomnę to się śmieję sama do siebie

Nam na szczęście udaje się częściej zaglądać do teatru, jak jest dobry rok to nawet kilka razy

tak dzisiaj póki co już mi lepiej, ale właśnie czasami mam takie jakieś jakby zasłabnięcia

- karolak25
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- nareszcie z nami!

musialam nadrobic zaleglosci bo tez wa czytalam ostatnio wczoraj ok.poludnia

ja cytologie mialam robiona w 5 tc. za tydzien mam wizyte z polozna, tutaj wogole wszystko jest odwrotnie, nie mam wogole wizyt z lekarzem tylko polozna ciaze prowadzi (chyba ze cos by sie dzialo to wzywaja lekarza), nie ma tutaj tej glukozy do picia, ostatnia wizyte mialam 23 kwietnia i mam dopiero za tydzien, ale jak bylam w polsce to bylam u lekarza na usg, wszystko jest wporzadku. zobaczymy co mi za tydzien powiedza.
co do urlopu to ja juz w polsce bylam

milego dzionka
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Je również mam bóle w okolica łona gdy wstaję lub zmieniam pozycję na leżąco, i też mnie bolą pachwiny gdy siedzę i nagle wstanę i czasem nawet kość ogonowa też zaboli. I właśnie tak myślałam intuicyjnie, że to pewnie oznaki że kości miednicy przygotowują się po woli do porodu. Może to nawet na dobre wyjdzie i łatwiejszy poród będzie.
Mnie na słodycze też bardzo ciągnie, czasem staram się podtrzymać, a czasem nie daję rady i jem coś słodkiego. A lody to ja uwielbiałam od zawsze i nadal uwielbiam i pewnie to się już u mnie nie zmieni. W dodatku mój Piotruś też je uwielbia, ale nie jada tak jak ja po jednym rożku tylko jak kupuje to cale 1 kg opakowanie i wtedy już jest moja "POHUBEL" bo nie ma rady abym nie pomogła mu w ich "wszamaniu".
Zazdroszczę wam i morza o gór. Ja nie mam teraz szans abym gdziekolwiek wyjechała, bo mąż ma "gorący okres" w pracy jak to w budownictwie i dopiero od listopada będzie miał luźniej. Ja uwielbiam morzę, ogólnie wodę ale góry też bardzo lubię. Ogólnie cały świat jest tak piękny, wystarczy mu się bardziej uważnie przyjrzeć

A wczoraj to ja miałam dzień istne hardcorowy. Zadzwoniła rano do mnie teściowa, z pytaniem/propozycją aby zabić kurczaki ( teściowie mieszkają 8 km od nas i mają duże gospodarstwo. I gdy brali sobie brojlery małe miesiąc temu, to nam też wzięli 10 brojlerów. Teściowa je trochę podtuczyła i "odtruła" od chemicznego jedzenia). No ja zgodziłam się, a co miałam robić

No ale teściowie nie zgodzili się wziąc od nas za nie pieniędzy i teraz mamy pół zamrażalnika wypełnionego drobiowym mięskiem. Na początku czerwca jeszcze dojdzie jeszcze połowa świnki, którą zabijamy na pół z teściami ( no ja na szczęście już będę musiała tylko mięsko i wyroby do woreczków posegregować i do zamrażalnika włożyć) i mamy zapasu swojskiego mięska na wiele miesięcy. To dla mnie naprawdę duża wygoda. bo nie muszę latać do sklepu po mięso, wędliny, kiełbasy tylko wszystko mam pod ręką. No wiadomo, co w tych wędlinach i kiełbasach jest, a te sklepowe to jedna wielka niewiadoma

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*
My z mężem też chcemy kupić pół świniaka, ale dopiero jak zamrażarkę opróżnimy bo mamy jeszcze mięso.
A ja właśnie robię szaszłyczki na obiad, pachnie w całym domu. Już mi ślinka cieknie na widok obiadku

Jutro teście przyjeżdżają, więc muszę jakieś ciacho upichcić. Chyba zrobię sernik z truskawkami i galaretką

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb