BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #372098 przez moniab26
dziewczyny skoro jesteśmy przy różnych badaniach w to czy robiłyście w ciąży cytologię? Mi lekarz nic nie mówi żeby zrobić, poprzednia mam sprzed 1,5 roku a jak zajechałam rodzić Igorka to pierwsze pytanie było właśnie o wynik cytologii?

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #372099 przez Ania14.09
PolaL- dobrze, że jesteś już na zwolnieniu. A z imieniem oświeci was najdalej po urodzeniu.

andra88- pochwal się czy ciasto z rabarbarem było dobre? :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #372100 przez andra88
Ja w piątek mam wizytę i też dostane skierowanie na glukozę bo ostatnio mi ginka gadała że na następnej wizycie mi zleci zrobienie badań. Dziwi mnie to, że dopiero miałam drugi raz robioną morfologię i mocz- szwagierka gadała że jak była w ciąży to miała co miesiąc skierowanie na badania. A ja miałam ostatnio w lutym robione, no i teraz w maju. A jak u Was z tymi badaniami?

12 lata 10 miesiąc temu #372103 przez PolaL
Mała kopie jak najęta, oczywiście ma swoje godzinki. Już w 22 tyg. udało mi się an kamerze nakręcić jak mała fika. Mąż zaciesza bo już go nie raz pokopała a i Szymek też sie załapał :) tak ze wspólnie przychodzimy kolejną ciąże.
Wieczorem mamy rytuał - do tej pory mąż mi smarował oliwką brzuszek i mówił do małej a teraz robią to wspólnie z Szymkiem. Takie nasze małe chwile :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 10 miesiąc temu #372104 przez moniab26
ja też miałam dopiero dwa razy robioną morfologię, gin mi powiedział, że mam bardzo dobre wyniki to po co ma mnie kłuć co miesiąc

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 10 miesiąc temu #372106 przez PolaL
Ja mam badania krwi i moczu co 2-gi miesiąc. Jak jest wszystko w porządku to nie ma sensu robić ich za każdym razem. Tak twierdzi mój gin. Ja co miesiąc mam badanie ciśnienia, słuchamy tętna małej i potem sprawdza na fotelu czy nie mam czasami rozwarcia.

12 lata 10 miesiąc temu #372108 przez andra88
Ania14.09 nie żebym się chwaliła ale ciacho pierwsza klasa :D hehe
Dziś wszystko wcinam co mi w ręce wpadnie, za niedługo z sofy się nie podniosę :P

moniab26 ja miałam cytologie robioną w zeszłym roku w październiku, u innego lekarza niż teraz chodzę, oczywiście ja zagadałam do mojej gin o cytologie bo ona sama mi nic na ten temat nie wspomniała. Gadała że ona odzyska moje wyniki od tamtego lekarza, ale jak do tej pory oczywiście tego nie zrobiła.

12 lata 10 miesiąc temu #372113 przez Ania14.09
moniab- z tego co ja wiem, to cytologia w ciąży jest obowiązkowa i wykonuje się ją na początku ciąży i chyba pod koniec. Oczywiście ma wykluczyć raka szyjki. Nie wiem czy zły wynik może zaszkodzić dziecku,ale wiem, że jest to bardzo ważne badanie w ciąży.

12 lata 10 miesiąc temu #372115 przez andra88
Ja też mam wyniki b.dobre, ale myślałam że moja gin jest zapominalska :P Chodzę do niej na NFZ, i ostatnio mi powiedziała że ona z własnej kasy musi płacić za badania pacjentek. Zdziwiło mnie to, bo przecież ma podpisaną umowę z NFZ, wolałam się nie odzywać bo i może ma rację, chodź w to wątpię.

PolaL ojej to macie piękny rytuał wieczorkami! pozazdrościć! Mój mąż tylko raz widział jak mały szaleje, jak przyłoży rękę od razu jest spokój

12 lata 10 miesiąc temu #372124 przez Ania14.09
andra ja mam to samo. Filip czasami tak mocno fika po brzuchu, że aż bluzka mi podskakuje, jak biorę rękę męża,aby go poczuł, to łobuz nie rusza się :laugh:

Ja morfologie miałam robioną 4 razy w ciąży,ale mam dobre wyniki. na razie ;) Mocz też. Jeszcze WR, toksoplazmozę, cytologię i tarczycę, ( kiedyś chorowałam na nią i muszę kontrolować te hormony) na razie odpukać, poza ciśnieniem wszystko jest ok. Jeszcze lekarz zalecił mi badanie hiv, ale ta przychodnia jest na drugim końcu miasta i zawsze było mi nie po drodze więc nie zrobiłam, a szkoda, bo przecież hiv-a możemy załapać nawet u dentysty :(

12 lata 10 miesiąc temu #372126 przez Jussstyś
Hej dziewczyny
To ja tak, jak obiecałam, wrzucam zdjęcia maluszka :) mam to nagrane na płycie i robiłam zdjęcia z tego nagrania telefonem, jakość nie jest najlepsza. Chciałam zrobić niuni zdjęcie jak ziewa, ale wtedy to było w trójwymiarze pokazane i jakieś paski mi wychodziły zamiast zdjęcia :( zrobiłam tylko dwa: jak niunia się bawi rączkami i takie z boku
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #372127 przez moniab26
andra88 twoja ginka powiedziała ci prawdę, ona ma z NFZ przeznaczoną pulę kasy na swoje pacjentki, za każde zlecone badanie od tej puli odliczają jej pieniądze, więc im więcej badań zleci tym mniej jej zostanie...

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 10 miesiąc temu #372129 przez Jussstyś
i jeszcze jedno :)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #372136 przez PolaL
co do cytologii to z tego co słyszałam powinna być aktualna. ja miałam robioną w ciąży. ale moze być tez z 2-3 miesięcy poprzedzających ciążę.

12 lata 10 miesiąc temu #372141 przez Ania14.09
Jussstyś- dopiero na drugim coś widzę, :laugh: super

moniab- jeśli tak jest, to jest to straszne! Lekarz pazerny na kasę może nic nie zlecać? Ja kiedyś miałam wojnę z lekarzem rodzinnym jak nie chciała mi dać skierowania na badania. Masakra :angry: :ohmy:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka