- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*

to dużo masz, ja z ciekawości policzyłam (mam na kartce pozaznaczane) że ciuszków ze skarpetkami i czapeczkami mam niecałe 40

Muszę jeszcze męża na zakupy namówić. Najmniej mam właśnie na rozm. 68

Ja też mam wszystko z SH, może 3-4 rzeczy nowe- moja mama będąc w sklepie nie mogła się oprzeć i ciuszki dla małego kupiła

Ale na zakupy muszę wybrać się sama albo z mamą lub teściową bo mojego męża po 30 min już krew w sklepie zalewa jak widzi że ja na 10 stoisk z ciuszkami jestem np. na pierwszym

Dobra dziewczyny uciekam robić obiadek bo mężuś zaraz wstaje bo jest po nocce a ja jeszcze nie mam nic porobione

Miłego popołudnia kochane!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- magdalenamksiazek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Córcia- Basia :)

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ja w tym tygodniu tak jak obiecałam wzięłam się wreszcie do pracy:)rano wyprasowałam resztę białych ubranek, wyprałam kolorowe i zaraz ide je prasować. o 10 kurier przywiózł pościel do łóżeczka strasznie mi się podoba idealnie pasuje do sypialni:)potem pojechałam z mężem na zakupy- kupiłam sobie wreszcie szlafroczek

zamówiłam też przez allegro dwa prześcieradła do wózka, jeszcze jedną pościel i komplet do wózka- poduszka, kołderka i poszewki do tego takie malutkie cieniutkie:)...nie wiem czy się przyda ale kosztowało 35 zł więc nawet nie taka tragedia:)
madzia super blog, mnie zwłaszcza przypadły do gustu faszerowane cukinie

madeleine uśmiałam się z tego pingwina:)jak bym widziała siebie

mnie trochę martwi to że ten maluszek ciągle odwrócony pupą do dołu:(teraz ma coraz mniej miejsca żeby się obrócić...stopy mi na szczęście na razie nie puchną, ale też staram się od niedawna ograniczać sól...
- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

MADZIA7 ja tez dodałam do ulubionych , ciekawe przepisy są tam i na pewno skorzystam

Co do wózka to na pewno wole gondolkę , tylko ze wtedy muszę kupić inny wózek , a ten jest super i wiem ze będzie na te 3/4 lata. W sierpniu planujemy kupić jakiś wózek wiec jeszcze mamy trochę do przemyślenia

Ja tez mam dużo ubranek , trochę w rozmiarze 56 ( przy Lusi się sprzydaly bo mierzyła 49 cm

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Magdalenamksiązek nam położna na szkole rodzenia polecała właśnie tą herbatkę z liści malin, ponoć niedobra w smaku, ale wskazana przed porodem. O tym wiesiołku nie słyszałam odnośnie ciązy.
Siteczko, Andraa ja też mam sporo ubranek, wczoraj wieszałam je na suszarce chyba z 15 min, bo one takie malutkie. Myślę, że wystarczyłaby mi połowa tego, ale wszystkie dostałam, więc mam:) Wiecie co, chyba jestem nienormalna, ale mam taką sukieneczkę dla Natalki, do której się przytulam i wyobrażam sobie, że to ona w niej jest

Patys wrzuc zdj. pościeli, któą wybrałaś, tą beżową z fioletowym czy inną? Ja też szukam szlafroczka, tyko się zastanawiam, czy kupić taki puchaty, czy cieńszy, ale chyba wezmę puchaty, bo miło tak się rano w coś takiego otulić

Kończę, bo koleżanka do mnie dziś wpadnie, a jeszcze do sklepu muszę pójść
miłego wieczorka:)
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*

chasiami no moje gratulacje kochana! Mówiłyśmy że dasz radę i dałaś

A ja uciekam po wózeczek

- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7

Ja mam też dużo ubranek

Ja dzisiaj ciężko pracowałam. Zrobiłam przemeblowanie w sypialni, poukładałam wszystko i poprzestawiałam. Teraz pozostało mi jeszcze wybór jakiś naklejekalbo czegoś na ścianę bo tak pusto tam.
Mi też puchną nogi

MADZIA7 super przepisy będę zaglądać

też czołgam się jak pingwin

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Agnesssa jak możesz to prosiłabym o zmianę w tabelce, bo ja planuję jak na razie (60%) dać na imię małej Pola/Gabrysia a nie Zuzanna - dziękuję za sprostowanie
Jak tam u was u mnie 28 stopni i rozpływam się.
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
co do pościeli to nie należała do najtańszych ale jedną chciałam sobie taką ładniejszą kupić...mam fioletowe ściany w sypialni i mebelki takie beżowe więc pościel idealnie pasuje:)z resztą nie chciałam dla chłopca niebieskiej....
www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=p...D=375&producer=klups
chasiami super że masz juz ten stresik za sobą i teraz będziesz mogła się tylko i wyłącznie skupić na maleństwie:)
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

Dziewczyny, już któraś osoba z kolei która dotykała mojego brzuszka mówiła, że jest twardy, to normalne? Ja od początku ciąży cały czas mam twardy

- madeleine
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Synuś już na świecie! :))

U mnie gorąco jak diabli, żyć się nie da... W tamtym roku kupiłam sobie taka długaśna do ziemi sukienkę, ściągacz na piersiach tak to taka zwiewna i luźna, nie wyobrażam sobie ubierać czegoś innego. Kolorowa jak diabli, z daleka mnie widać

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Jussstyś ja mam twardy jak chodzę, a najgorzej po schodach. Moj mały dzisiaj szaleje cały dzień, a ostatnie 2 dni to lenia miał

madeleine ten chód pingwina mówi wszystko o nas:P
MADZIA7 blog mi się bardzo podoba

Tak ogólnie dzień ok, nawet upał mi jeszcze nie dokuczył. Jedynie mnie "dziura"

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
gdzie się podziały wszystkie mamusie???

ale dziś tu jakoś spokojnie, a raczej pusto

chasiami Gratuluję! Wszystkie trzymałyśmy kciuki, więc nie mogło być inaczej

MADZIA7 ja mam kupiony cieniutki szlafrok, jak dla mnie jednorazowy, tylko dla wymagań szpitala, zresztą te koszule też, bo jakoś nie przepadam za tego typu garderobą

Jussstyś połóż się na plecach lub boku i wtedy sprawdzaj brzuszek jeśli jest mięciutki to jest wszystko ok, również jak się położysz na lewym boku i zjesz coś słodkiego [nie wiem czy możesz...] lub po prostu coś

patys śliczna pościel, taka słodka

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
jakieś zakłócenia były od rana na naszym forum i aż się stęskniłam za Wami

Chasiamigratuluję obrony! Nareszcie jesteś już po tych wszystkich stresach i możesz się cieszyć dzieciątkiem:) Bardzo ładnie wyglądasz na zdj.!
MAkrelcia, Kasia cieszę sie, że Wam się spodobał mój blog, zapraszam jak najczęściej:) Trochę oszalałam na jego punkcie

Patys, Siteczko śliczne macie pościele! To może ja też skuszę się na cieńszy szlafroczek? Ma ktoś jakąś sprawdzoną stronę ze szlafroczkami?
Muszę Wam opowiedzieć, jaka byłam dzisiaj panikara. Wczoraj zaczęło mnie boleć oko i obudziłam się dziś o 4 nad ranem i stwierdziłam, że pewnie mi się jęczmień robi, normalnie by mnie to nie przeraziło, ale w ciązy? Więc buszowałam w środku nocy po internecie i tylko się nastraszyłam,ale o 8 zadzwoniłam do mojego lekarza i mnie uspokoił, że to nie ma żadnego wpływu na dziecko, ale mogę pójść do okulisty po maść, aż z tego wszystkiego przestało mnie boleć to oko

Dzisiaj wzięłam się ostro za prasowanie i już 2/3 ubranek leży poukłądane w komodzie, zpstała mi ostatnia tura i jeszce jedno pranko:)
Siteczko, idziesz dziś do szkoły rodzenia, jeśli tak to do zobaczenia

miłego popołudnia:)