BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #401867 przez andra88
siteczko ale szczegółowo się rozpisałaś hehe dzięki :)
to dużo masz, ja z ciekawości policzyłam (mam na kartce pozaznaczane) że ciuszków ze skarpetkami i czapeczkami mam niecałe 40 :dry: I to od rozmiaru 56-74.
Muszę jeszcze męża na zakupy namówić. Najmniej mam właśnie na rozm. 68 :huh: :dry:
Ja też mam wszystko z SH, może 3-4 rzeczy nowe- moja mama będąc w sklepie nie mogła się oprzeć i ciuszki dla małego kupiła :silly:
Ale na zakupy muszę wybrać się sama albo z mamą lub teściową bo mojego męża po 30 min już krew w sklepie zalewa jak widzi że ja na 10 stoisk z ciuszkami jestem np. na pierwszym :lol:
Dobra dziewczyny uciekam robić obiadek bo mężuś zaraz wstaje bo jest po nocce a ja jeszcze nie mam nic porobione :blink:
Miłego popołudnia kochane! :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #401873 przez magdalenamksiazek
Mam pytanie. Czy w szkole rodzenia lub od znajomych słyszałyście coś na temat herbatki z liści malin i o oleju z wiesiołka?? zamierzacie stosować przed porodem? Ja poczytałam i pogadałam z koleżankami i na pewno olej będę łykała a na maliny jestem uczulona więc nie mogę :(

12 lata 8 miesiąc temu #401886 przez patys
ale miałam do czytania:)

ja w tym tygodniu tak jak obiecałam wzięłam się wreszcie do pracy:)rano wyprasowałam resztę białych ubranek, wyprałam kolorowe i zaraz ide je prasować. o 10 kurier przywiózł pościel do łóżeczka strasznie mi się podoba idealnie pasuje do sypialni:)potem pojechałam z mężem na zakupy- kupiłam sobie wreszcie szlafroczek :laugh:
zamówiłam też przez allegro dwa prześcieradła do wózka, jeszcze jedną pościel i komplet do wózka- poduszka, kołderka i poszewki do tego takie malutkie cieniutkie:)...nie wiem czy się przyda ale kosztowało 35 zł więc nawet nie taka tragedia:)

madzia super blog, mnie zwłaszcza przypadły do gustu faszerowane cukinie :laugh:

madeleine uśmiałam się z tego pingwina:)jak bym widziała siebie :silly:

mnie trochę martwi to że ten maluszek ciągle odwrócony pupą do dołu:(teraz ma coraz mniej miejsca żeby się obrócić...stopy mi na szczęście na razie nie puchną, ale też staram się od niedawna ograniczać sól...

12 lata 8 miesiąc temu #401887 przez 26joanna
magdalenamksiazek ja słyszałam o naparze z liści malin , nie stosowałam przed pierwszym porodem , nam pomógł seks :D Teraz planuje od polowy sierpnia więcej wypoczywać , 29 sierpnia moja córcia rozpoczyna szkole wiec pójdę z nią ( ale to 10 minut spacerkiem :woohoo: ) i zacząć się "ruszać" od początku września :woohoo:
MADZIA7 ja tez dodałam do ulubionych , ciekawe przepisy są tam i na pewno skorzystam :lol:
Co do wózka to na pewno wole gondolkę , tylko ze wtedy muszę kupić inny wózek , a ten jest super i wiem ze będzie na te 3/4 lata. W sierpniu planujemy kupić jakiś wózek wiec jeszcze mamy trochę do przemyślenia :blink:
Ja tez mam dużo ubranek , trochę w rozmiarze 56 ( przy Lusi się sprzydaly bo mierzyła 49 cm :laugh: ) i dużo w rom. 0-3 miesięcy :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #401913 przez MADZIA7
Sandra, Andra, Anulka, Siteczko, Aniu,Patys i Joanna nawet nie wiecie jak się cieszę, że spodobał sie Wam mój blog :lol: Dziękuję Wam za miłe słowa, specjalnie dla Was jutro umieszczam bigos z cukinii, którym się właśnie zajadaliśmy :silly: Pychotka:) A potem jeszcze wiele innych przepisów, które czekają aby wyjść z mojego segregatora i ujrzeć światło dzienne:)

Magdalenamksiązek nam położna na szkole rodzenia polecała właśnie tą herbatkę z liści malin, ponoć niedobra w smaku, ale wskazana przed porodem. O tym wiesiołku nie słyszałam odnośnie ciązy.

Siteczko, Andraa ja też mam sporo ubranek, wczoraj wieszałam je na suszarce chyba z 15 min, bo one takie malutkie. Myślę, że wystarczyłaby mi połowa tego, ale wszystkie dostałam, więc mam:) Wiecie co, chyba jestem nienormalna, ale mam taką sukieneczkę dla Natalki, do której się przytulam i wyobrażam sobie, że to ona w niej jest ;)

Patys wrzuc zdj. pościeli, któą wybrałaś, tą beżową z fioletowym czy inną? Ja też szukam szlafroczka, tyko się zastanawiam, czy kupić taki puchaty, czy cieńszy, ale chyba wezmę puchaty, bo miło tak się rano w coś takiego otulić:) a u mnie jak nie grzeją we wrześniu, to chłodno.

Kończę, bo koleżanka do mnie dziś wpadnie, a jeszcze do sklepu muszę pójść
miłego wieczorka:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #401915 przez chasiami
Hej dziewczynki! Stres był przeogromny! Pytania okropne - bardzo szczegółowe! ale obroniłam się na 4,5 ;)
Wiec nie jest źle :)
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #401925 przez andra88
MADZIA7 czekam na przepisik na bigos z cukinii :) już od paru dni gadam mężowi że zrobię właśnie bigos ale nie mam sprawdzonego przepisu.

chasiami no moje gratulacje kochana! Mówiłyśmy że dasz radę i dałaś :) piękne zdjęcie!

A ja uciekam po wózeczek :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #401926 przez makrelcia
chasiami gratuluje !! Teraz już po strasie więc wypoczywaj i się relaksuj :)

Ja mam też dużo ubranek :) Mama mówi, że już 3 pralki wyprała :P Z tym, że dużo mam na 56 i się obawiam czy je założe. A powyżej 62 to ja chyba nie mam nic :D No może jakieś pojedyncze rzeczy :) Ale to na bieżąco już się dokupi.

Ja dzisiaj ciężko pracowałam. Zrobiłam przemeblowanie w sypialni, poukładałam wszystko i poprzestawiałam. Teraz pozostało mi jeszcze wybór jakiś naklejekalbo czegoś na ścianę bo tak pusto tam.

Mi też puchną nogi :( Ogólnie tak kiepsko się czuję, zmęczona i jakaś taka nie do życia. A na słońce nie mogę patrzeć. Strasznie mnie męczy :(
MADZIA7 super przepisy będę zaglądać :D

też czołgam się jak pingwin :D

12 lata 8 miesiąc temu #401931 przez PolaL
Chasiami gratulacje, wiadomo było że zdasz :lol:

Agnesssa jak możesz to prosiłabym o zmianę w tabelce, bo ja planuję jak na razie (60%) dać na imię małej Pola/Gabrysia a nie Zuzanna - dziękuję za sprostowanie

Jak tam u was u mnie 28 stopni i rozpływam się.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 8 miesiąc temu #401959 przez patys
Madzia ja wybrałam cieńszy szlafroczek taki malinowy i wiązany pod biustem więc mimo że mały rozmiar to teraz sie też w niego mieszczę, a taki polarkowy to już mam...a u mnie w bloku wręcz przeciwnie ciągle mi gorąco....
co do pościeli to nie należała do najtańszych ale jedną chciałam sobie taką ładniejszą kupić...mam fioletowe ściany w sypialni i mebelki takie beżowe więc pościel idealnie pasuje:)z resztą nie chciałam dla chłopca niebieskiej....

www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=p...D=375&producer=klups

chasiami super że masz juz ten stresik za sobą i teraz będziesz mogła się tylko i wyłącznie skupić na maleństwie:)

12 lata 8 miesiąc temu #401993 przez Jussstyś
chasiami gratuluję obrony! :)

Dziewczyny, już któraś osoba z kolei która dotykała mojego brzuszka mówiła, że jest twardy, to normalne? Ja od początku ciąży cały czas mam twardy :huh: a poza tym dzisiaj jakos mnie dziwnie boli ten brzuszek i mała jakos mniej się ruszała :huh: zazwyczaj taka ruchliwa była, chociaż zdarzaly sie dni, że była leniwa :huh:

12 lata 8 miesiąc temu #401994 przez madeleine
chasiami gratuluję obrony :) I po co był ten stres?

U mnie gorąco jak diabli, żyć się nie da... W tamtym roku kupiłam sobie taka długaśna do ziemi sukienkę, ściągacz na piersiach tak to taka zwiewna i luźna, nie wyobrażam sobie ubierać czegoś innego. Kolorowa jak diabli, z daleka mnie widać :P ale przynajmniej nie widać jak krzywo stawiam nogi, i chodu pingwina też za bardzo nie widać :P :woohoo: jak tak dalej będzie to z prześcieradła sobie zrobię sukienkę haha

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 8 miesiąc temu #402001 przez kasia7775
chasiami gratulacje kochana :kiss: super wyszłaś na zdjęciu

Jussstyś ja mam twardy jak chodzę, a najgorzej po schodach. Moj mały dzisiaj szaleje cały dzień, a ostatnie 2 dni to lenia miał :lol:

madeleine ten chód pingwina mówi wszystko o nas:P

MADZIA7 blog mi się bardzo podoba :)

Tak ogólnie dzień ok, nawet upał mi jeszcze nie dokuczył. Jedynie mnie "dziura" :silly: boli

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #402044 przez siteczko
Witam,
gdzie się podziały wszystkie mamusie??? ;)
ale dziś tu jakoś spokojnie, a raczej pusto :(

chasiami Gratuluję! Wszystkie trzymałyśmy kciuki, więc nie mogło być inaczej :) Zdjęcie super :)

MADZIA7 ja mam kupiony cieniutki szlafrok, jak dla mnie jednorazowy, tylko dla wymagań szpitala, zresztą te koszule też, bo jakoś nie przepadam za tego typu garderobą ;) jak byłam te parę dni w szpitalu to nawet bez szlafroka byłam... :)

Jussstyś połóż się na plecach lub boku i wtedy sprawdzaj brzuszek jeśli jest mięciutki to jest wszystko ok, również jak się położysz na lewym boku i zjesz coś słodkiego [nie wiem czy możesz...] lub po prostu coś ;) to mały powinien zacząć się ruszać :) tak zmuszali maluszki do ruchu przy ktg w szpitalu :)

patys śliczna pościel, taka słodka :) ja wczoraj w końcu zamówiłam pościel dla małego, mam nadzieję że jeszcze w tym tygodniu przyjdzie bo jestem ciekawa jaka jest :) poniżej foteczka ;)
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #402065 przez MADZIA7
Witajcie:)
jakieś zakłócenia były od rana na naszym forum i aż się stęskniłam za Wami :laugh:

Chasiamigratuluję obrony! Nareszcie jesteś już po tych wszystkich stresach i możesz się cieszyć dzieciątkiem:) Bardzo ładnie wyglądasz na zdj.!

MAkrelcia, Kasia cieszę sie, że Wam się spodobał mój blog, zapraszam jak najczęściej:) Trochę oszalałam na jego punkcie ;) Dziś jak obiecałam bigosik z cukinii. Siteczko, jaka jest Twoja wersja zupy meksykańskiej, może spróbuję tą zmodyfikować? No chyba, że to tajemnica, jeśli to danie popisowe ;)

Patys, Siteczko śliczne macie pościele! To może ja też skuszę się na cieńszy szlafroczek? Ma ktoś jakąś sprawdzoną stronę ze szlafroczkami?

Muszę Wam opowiedzieć, jaka byłam dzisiaj panikara. Wczoraj zaczęło mnie boleć oko i obudziłam się dziś o 4 nad ranem i stwierdziłam, że pewnie mi się jęczmień robi, normalnie by mnie to nie przeraziło, ale w ciązy? Więc buszowałam w środku nocy po internecie i tylko się nastraszyłam,ale o 8 zadzwoniłam do mojego lekarza i mnie uspokoił, że to nie ma żadnego wpływu na dziecko, ale mogę pójść do okulisty po maść, aż z tego wszystkiego przestało mnie boleć to oko :)

Dzisiaj wzięłam się ostro za prasowanie i już 2/3 ubranek leży poukłądane w komodzie, zpstała mi ostatnia tura i jeszce jedno pranko:)

Siteczko, idziesz dziś do szkoły rodzenia, jeśli tak to do zobaczenia :)

miłego popołudnia:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka